December 31, 2010

hanis zalikha n aily rozanna?

tahun baru
semua orang nak cerita pasal memory 2010
tapi una nak cerita pasal wishlist
ok una tak pandai buat video cute-cute
macam cik aily rozanna



una cuma mampu senaraikan je..
berikut adalah wishlist saya

1) dapat new phone
sebab phone ni dah macam haremmm..una suka snap pic
tapi kamera dia agak mintak pelempang kualitinya..

2) slimkan badan ala2 hanis zalikha
sebab lepas masuk college ni ramai tegur.. badan naik

3)tambah follower kat blog warna warni ni.
sebab follower una merangkak mcm semut ;))

4)nak buat video tutorial make up macam cik bubz beauty
sesaje tak tahu nape.. sebab minat sesangat..

5)tunggu rambut ni panjang lagi..
nak pintal2 rambut ni macam orang gila



ok itu saje wishlist saya

haha ;))



December 30, 2010

aku..erry putra dan nasi kerabu.. jeng3..

ok jangan pelik
saja nak puji ni
encik erry..


sila kembang sekejap....XD
mase tengah2 cuti sem ni
una active dengan twitter
so.. sesaja follow artis2 ni
hehe

so hampir tiap hari bertweet2
selalu lah bertegur dengan erry putra
baik la dia peramah..
seyes ni x tipu
sekarang dia mungkin busy sikit dengan recording
dia duet 3 orang
best kan best kan?
nak dengar lagu terbaru dia..


kenapa una puji2 dia sangat?
una ade ape2 ke ngan dia?
oh tidak sama sekali
jangan wat gossip ..
ini adalah pujian dari peminat kepada artis
and and and..
sekarang una nak promote twitter una
username:mimishbubush
sape ade twitter follow una yer sygs?
una pakse ni... una pakse...(sambil jegilkan mata)


ouh ye ape kaitan nasi kerabu?
haritu dia bagitahu dia tiba2 teringin nak nasi kerabu
itu je kaitannya
jangan marah rakan blogger ku
sila simpan pisau,paku,hammer or segala macam senjata
sila jangan bunuh saya..


p/s:beragak la sikit minah ni.. paksa2 org .. xrawx ar..




December 26, 2010

happynya...... ouh gile?

lalalalalala.
lalala.
lalala..
eh3. terkinja2 kan?
happy sesangat nyah..
awwwwwwwwwwwww...
marina waterpark the best
orient hotel pun best
suite dia memang first class
depan orient hotel ni
ade kondo
and sebelah dia ni
malam tadi ada ekspo
una pun jalan2
jalan2 malam tadi..
saje usya2.. oh ade fun fair
lepas pergi fun fair
mama cakap
kakak nah jam..
eh bila pulak mama beli jam ni?
kat situ mana ada orang jual jam
eheeeeee..
jam guess


bestnya.
best sangat
mama beli jam mase
mama gi kursus kat kl
so nak bangga nieyh ahaks
beselah..jarang dapat jam ;P

December 25, 2010

holiday

now tengah holiday
OMG
bosan kalau xade dia
tadi baru lepas swimm
aduyai...
ngantuk lak sejuk2 ni.. tidur dulu

December 6, 2010

fakta menarik! (terlalu pelik..?)

Abraham Lincoln masuk kongres tahun 1846.

John F. Kennedy masuk kongres tahun 1946.


Abraham Lincoln terpilih jadi presiden tahun 1860.

John F. Kennedy terpilih jadi presiden tahun 1960.


Keduanya sangat peduli hak-hak sivil.

Kedua istri mereka kehilangan anak saat di white house.


Kedua presiden ditembak hari Jumaat.

Kedua presiden ditembak di kepala.


pembantu Lincoln bernama Kennedy .

pembantu Kennedy bernama Lincoln .


Keduanya dibunuh oleh orang dari daerah selatan.

Keduanya digantikan oleh orang selatan yg bernama Johnson.


Andrew Johnson, yg menggantikan Lincoln , lahir tahun 1808.

Lyndon Johnson, yg menggantikan Kennedy, lahir tahun 1908.


John Wilkes Booth, yg membunuh Lincoln , lahir thn 1839.

Lee Harvey Oswald, yg membunuh Kennedy, lahir thn 1939.


Kedua pembunuh terkenal dengan tiga namanya.

Nama keduanya terdiri dari 15 huruf.


Lincoln ditembak di teater bernama ‘Ford.’

Kennedy tertembak di mobil ‘ Lincoln ‘ dibuat oleh ‘Ford.’


Lincoln tertembak di teater dan pembunuhnya bersembunyi di gudang.

Kennedy ditembak dari sebuah gudang dan pembunuhnya bersembunyi di teater.




Booth dan Oswald terbunuh sebelum diadili.


Seminggu sebelum Lincoln tertembak, dia berada di Monroe , Maryland

Seminggu sebelum Kennedy tertembak, dia bersama Marilyn Monroe.



lincold

kennedy






































































December 5, 2010

meyh join sini,.rm 0.20 sen per click..


kenapa dengan una?
kenapa beria2 suruh korang klik
hello my friend
tak join rugi
join for free je..
kalau ade orang klik..
kita dapat rm 0.20
kalau orang terima invitation ni.. rm1 per person
so sekarang ni una invite korang la
ta pe la kalau ta sudi nak klik
tapi sendiri rugi la
dah ajak ta mau pulak...
boleh invite kawan2 kat twitter
kat facebook
ikut suke korang la
janji invite
so ape lagi jom3



itu tidak baik kawan!!! (issue s.network)

jangan mencarut..
please bebeyh...
nak sebut2 benda sendiri la..
ape lah
kalau ade orang caci anda sebegitu..
please jangan repeat dekat social network..
contoh nya kat status facebook..

kiah(bukan nama sebenar):weyh ade orang kata muka aku macam **** jom serang dia!!

pergh gila ke?
sila isi sendiri ye..
perkataan sensor tu..
dia boleyh tulis full kat status tu..
malulah sikit..
kalau iye pun sila la sensor
kau ingat kau sorang je ade facebook?
ramai tau..
manalah tahu kan
bakal mak mentua kau tiba2 baca status tu
tak ke
mencarut berirama juga dia nanti
tak pasal2 anak dia diceramahkan
akibat memilih gf macam kau..
una pun xde la baik
adelah jugak terlepas cacian sedas 2 kat blog ni
tapi belum lagi la
menyebut tut sana.. tut sini
bagi una orang mencarut ni
tak de life..
otak kurang bijak..
and tak de vocab lain dalam kepala dia untuk disebut..
and2 kalaupun terima sms lucah ke.. video lucah ke..
apepun mesej lucah di fb ke..
mana2 jela kan..
sila sila dan sila..
jangan upload pic masuk fb letak plak kat wall photo

contohnya macam ni

temah(bukan nama sebenar):gila bengang aku.. ade ke patut ade orang hantar gambar ni kat aku...


sila jangan jadi bengap kawan..
malu una tengok..
gila scary kalau nak ke wall dia ni..
so una block awak yea?
tak kesahlah.. niat kau tu nak bagi tahu orang dia tu jahat..
tapi an ta payah  upload gambar bagai..
tak rase ke macam attention seekers?



p/s: una tak rasa itu perkara yang baik untuk dijadikan penarik perhatian

December 3, 2010

gembira di tahap over!

una tengah gembira sekarang
happy sesangat
eheee...
duit bakal masuk
 so come on..
 I PHONE ,AMOLED OR BLACKBERRY?
and..
yang lebih membahagiakan..
una akan dapat..
kamera baru...
yay! gembira rasa hati..
syukur sangat2...
dalam fikiran dah nak macam..
wait and see aa.....
una pantang betul ade orang cabar2 una ni
tau..
suka sangat nak rendahkan una yang tak berapa tinggi
tak pelah una tak dapat benda tu secepat yang u dapat
una usaha sendiri
then u see
u makan kata2 sendiri
ahaks!
sila telan kata2 anda ya.
bangga sangat dengan sugar daddynya
eeeuwwwww
parents una mampu lagi bagi
xpayah nk bersugar2 daddy
so ''u'' yang ade tu
sila insaf
(selera kau dengan orang tua?)
sure u can show off now
dengan kereta yang u dapat
semua yang i xde u ade
tapi sesuatu yang telah hilang u takkan dapat balik
am still virgin biatch~
shame on you!
boooooo!
una akan dapat jugak benda yang una impikan
walaupun bukan sepantas kilat
tapi sekurang2nya
una masih ade diri yang berharga
''berharga''

now cuba pk

blackberry= rm1000+++
your viva limited edition= rm  44 900
your virgin???
TIDAK TERNILAI HARGANYA

SILA FAHAM
TAK TERNILAI
 untuk ape u dapat semua barang di atas
tapi hilang sesuatu yang lebih bernilai?
tengok u dah rugi
u RUGI!
so i gembira tahap over!
ahahahahaha

p/s: una happy kawan2 happy.. hahaha..*tak kesahlan kau sakit hati ke x.. tapi itu kenyataannya*











December 1, 2010

the lawak2 story.. ahaks


Malam tu lepas makan malam, Ajoi lepak-lepak di depan TV sambil berbual dengan isterinya.

Ajoi: “Kalau abang meninggal, ayang menikah lagi tak?”

Isteri: “Tentu saja tidak! Ayang akan duduk dengan adik perempuan Ayang. Abang pulak camner kalau saya meninggal, abang nikah lagi tak?”

Ajoi: “Tentu sekali tidak , sama juga macam ayang… abang juga akan tinggal bersama dengan adik perempuan Ayang…





Ulang tahun Perkahwinan ke 25
Sewaktu merayakan ulangtahun perkahwinan yang ke 25 tahun,
seorang isteri mengingatkan suaminya: "Apakah kamu masih ingat sewaktu kamu melamarku, aku begitu terkesima sehingga aku tidak bisa berbicara selama 1 jam?"
Suaminya menjawab:
"Ya, sayang, itu adalah 1 jam paling bahagia dalam hidupku..."







 
 
 
 
Rasa Nak Muntah
Di dalam sebuah bas duduk seorang pemuda dan seorang nenek.
 Si nenek memicit-micit kepalanya.
"Kenapa nie nek. Pening ya," tanya pemuda tersebut.
"Ya nak, rasanya kepala pening, perut mual, rasa macam nak muntah," jawab nenek.
"Oh, ya nak, bolehkah nenek melihat muka kamu sebentar."
Pemuda itu terkejut tapi kemudian tersenyum,"Boleh nek, tapi kenapa?"
Si nenek menjawab,”Biar muntahnya lebih cepat.”


FENTY BEAUTY BY RIHANNA REVIEW

           hi guys harini aku nak update sikit pasal satu make up brand yang tengah hot giler diperkatakan masyarakat umum. tak lain ...