February 25, 2011

entry mintak pelempang

:)) harini bosan :))
bosannnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn
nak siapkan assignment supaya tak bosannnnnnnnnnnn
contohilah saya


sekian terima kasih


p/s: rasa nak lempang je kan?ehehe




ENTRY MINTAK PELEMPANG
SILA BAGI
AHAHAHAHAHA

test 1

jumaat :)
ok kelas dua saja harini
kelas kontrak dah habis
and tinggal kelas pukul 3 nanti
kelas mekanik bendalir
haip2!!!
khamis minggu depan test 1  untuk kontrak
jadi bersama2lah yea anda semua doakan kejayaan saya :D
ngeeeeeeee :D
azam sem ni nak naikkan pointer sebanyak mungkin
ececeh ..
ok sudah2
una tak ada benda merepek nak disampaikan lagi
otak sekarang tengah skema

February 24, 2011

cuci mata di rumah orang

yay! esok jumaat :)
ngeh3..
sabtu dan ahad nak rest
even assignment masih beratur
hayayo..
letih sikit
tadi pukul 3 baru balik
rehat2 jap
nk study sikit
pastu pastu pastu?
:) nak jalan malam2 dengan si dia
ala round2 jerp
sekitar perumahan rumah2 orang2 kaya
cantik jerp

rumah macam ni memang ada sebijik di kuantan

ada banyak sangat rumah yang cantik terutamanya dekat2 dengan bukit pelindung sana:)
on the way nak pergi teluk cempedak tu
bolehlah cuci2 mata sikit an :)

so bila tengok tu ada la semangat sikit nak belajar rajin2
biasalah cik teddy ni materialistik sikit
motivasi tu :))


ok la harini boring punya entry
tak payah komen tak pe ;)

tata tata tata tata tata tata !

February 4, 2011

paku dan belacan the best!

nampak tajuk pun tahu kan?
hehe paku dan belacan
diorang berdua ni memang earn my respectlah
sebabnya diorang berusaha untuk cakap bahasa melayu
seronok tengok diorang belajar bahasa kita
harap2 negara jiran(indonesia) jangan jeles yea?
belacan khawin dengan orang malaysia
dan katanya malaysia negara terbaik !
bangga sekejap!
siapa tengok apa-apa fbi
mesti gelak
seronok tengok diorang khawinkan cikgu shida dengan paku
hehe tapi kalau ben bradshaw ade lagi best

bercakap dengan robot yang menyakitkan hati! grrrrrrr

pagi korang..
bagi sesiapa yang add una kat facebook
mungkin ada yang dah tahu
bercakap dengan robot?
eh betul ke una?
kau beli kat mane una?
dan bla bla bla..
bagi yang advance terlebih tu
mesti dah lama tahu

una bercakap dengan cleverbot
robot ni agak pandai
pandai mencarut dan meniru apa yang orang katakan padanya
dan diulang kepada orang lain
DIULANGI DIA PANDAI MENCARUT
dia memang betul2 menyakitkan hati
siapa yang rasa2 bosan and macam takde life =-='
macam una la waktu tu
boleh la gi bergaduh dengan beliau
di cleverbot.com











hehe agak kesat di situ
anda dapat lihat betapa marahnya waktu itu
sebab dia panggil una beruk mula2 =-='



p/s:sesiapa yang kuat bergaduh tu dinasihatkan mencuba daripada kau cari gaduh dengan orang baik kau cari gaduh dengan robot :P

February 3, 2011

little hot chick ;) and sweet moment

salam korang..:)
una tadi baru balik jumpa atuk dengan opah di kampung
sebab chinese new year ni
ada 2 orang makcik balik
so agak riuh rendah la rumah tu
dah lama tak luangkan masa dengan opah =(
tadi dapat balik kejap je
mama nak cepat ada banyak kerja
T-T rindu zaman kanak-kanak
waktu una duduk dengan opah
best sangat
opah una tak kaya macam korang
opah korang naik merc
opah una cuma ade kereta daihatsu charade tu je
nasibla jalan tadi tak jam
so cepat sampai
tadi salam dengan cousin una

nama dia adriena
nampak dia pegang duit singapore
ouh rupanya baru balik holiday
sempat pegang and dukung yaya
budak bulu mata panjang
seyes jeles ok..
dah besar nanti mesti lawa
una ade tunjuk dulu gambar dia
kat post beza simata bulat dan simata sepet
mata yaya bulat
kakak sepupu dia ni pun kalah
riena yang kat dalam gambar tu
memang pandai pose

little hot chick ;)


ni kakak dia .. cute gak kan?


tutorial transparent image dan header

selamat pagi korang
harini una nak ajar macam mana nak buat gambar jadi transparent
dan transparent header
senang sebenarnya
jadi una akan tunjuk satu persatu
mesti korang hantuk kepala kat dinding
apesal aku tak tahu buat benda ni sebelum ni
padahal kacang gila?
=-=' sorry mungkin una jer yang hantuk kepala macam tu
ok let's start bebeyh.

1)download adobe photoshop cs5 kerana edit pakai benda tu begitu kacang


2)tekan file dan open ambiklah gambar ape2 yang korang nak..una pilih spongebob dengan patrick

3)nampak tak simbol pemadam @ eraser? right klik dan pilih yang no3 (untuk background putih)
     kalau background dia bukan warna putih anda terpaksa la memadam manual pilih no 1
4)oleh kerana background imej berwarna putih pilih saja no 3
dan klik seperti gambar di bawah

5)''save as'' PNG dan siap.. jika ingin jadikan header bolehla tambah text disitu



selamat mencuba
adobe photoshop cs5 tu una download kat 4shared je


p/s: kita buat senang2 dulu.. nanti una ajar yang susah2 plak



February 2, 2011

berita gembira berita sedih !!!

pagiiiiiiiiiiiiiii
alhamdulillah dengar cerita pelajar malaysia di mesir
akan dibawa pulang
and ada satu lagi yang menggembirakan hati
una dah pandai sikit2 photoshop
lepas ni bolehlah design header cantik2
una guna photoshop cs5
dan ikut tutorial dalam youtube je
 tapi oklah
dapatlah manfaatkan sikit2
:)
una bukan ape
cuma bosan dengan header blog biasa
una ade dengar kalau nak buat flash header
buat kat aeroflash
aeroflash eah bukan aeroplane
una tak try lagi
tapi biarlah una mahir satu2 dulu
hehe
una tahu blog ni skadar blogspot
bukan wordpress
bukan website
tapi una anggap blog ni
macam rumah kecil una
una nak rumah una cantik
supaya una tenang hati melihatnya
kalau una tak letak  navigation bar kat atas ni
and una letak pic kartun kat profile
mesti korang tak tahu muka una kan?
hehe blogger yang dah lame kenal una
tahulah dulu una letak gambar
sekarang tak lagi
konon2 nak misteri la
haiya.. misteri tak ?
misteri tak?(sambil genggam penumbuk)

dan berita sedih(bagi una)
pada 7 feb una akan balik ke kampus
arghhhhhhhhhhh nyesal study jauh
tapi dah nak masuk sem 4 ni
redha je lah
orang kata take life with no regrets kan?
itu keputusan una sendiri
una takmau balik
una sayang umah una
 confirm homesick.........
mesti rindu family sobs3 T-T
una dah bese duduk umah jadi macam mem besar
rindu nak buli kucing kat umah ni
rindu nak bergaduh dengan beliau
oh bulat..
mesti kau happy kan aku dah nak balik kampus?
DUSH3!!!!

February 1, 2011

semoga warga malaysia di egypt selamat! goverment please save them!

tadi tersentuh baca
dalam blog diena wong
kesian dia
adiknya terperangkap di egypt
adiknya mia wong sedang sedang belajar di sana
khabar terbaru pelajar malaysia akan dihantar ke jeddah
dan ada juga pelajar di sana ingin pulang
tapi tak dapat kerana harga tiket melambung 7 kali ganda
masyaallah!
diharapkan kerajaan malaysia buat sesuatu
sudah2lah dengan politik
asyik2 berita mengundi je
tak kisah ke pada warga malaysia yang terperangkap di sana?
daripada habiskan duit untuk sukan
tolonglah berikan duit tu
supaya pelajar malaysia boleh balik
walaupun una tak ada saudara di sana
tapi una rasa tersentuh dan sedih
ini semua melibatkan nyawa
jangan percaya sangat dengan news
baru je malam semalam
pelajar malaysia di rogol

untuk maklumat lanjut boleh ke blog diena wong
klik nama diena wong untuk ke blognya



p/s: please save them.. nyawa lebih bernilai daripada sukan.. lebih penting dari pilihan raya tenang tu!


FENTY BEAUTY BY RIHANNA REVIEW

           hi guys harini aku nak update sikit pasal satu make up brand yang tengah hot giler diperkatakan masyarakat umum. tak lain ...