March 29, 2011

kenangan bersama helikopter tersayang.

morning everyone :)
dahlama rasenya tak update pagi2 kn?
sekarang una rasa fresh sangat sebabnya.
harini dah 20 tahun 2 hari dah umur una
rasa macam tua jer diriku ini =-='
i miss my home a lot
really miss them
adik una yang sorang tu umur dah 17 tahun 2 hari
maksudnya birthday kami sama
nama dia aqilah
tapi dulu kecik2 mama panggil dia joyah
actually dah besar ni pun memang patut panggil dia macam tu
satu rumah tu dengar suara dia je
dah tak ada orang lain yang bising macam dia
ratu karoeke bilik air pun dia
arghh dia memang bising






tapi at least rumah tu tak sunyi la
rambut dia pendek tak pernah panjang
so dia ganas sikit macam jantan
itulah sebabnya una rasa una ni lah satu-satunya anak perempuan

perangai kami ni jauh beza
jauh gila
macam langit dengan bumi
dia ni kalau dia mengenakan parents kitorang sampai mati kata dibuatnya
macam tak ada kerja lain
kenapalah dia suka sangat carik pasal dengan parents kitorang yang garang macam singa tu..
una pun tak tahu.
pelik betul.
kepada qilla ,kau baca post ni kau jangan nak perasan plak :P

haha berbalik kepada perbezaan kami
dia banyak cakap
una ni banyak diam
so bila mama tanya sepatah una jawab je sepatah
tak tahu nak jawab apa
dengan adik2 je banyak mulut
dengan parents tak...
so una dalam kategori banyak senyap ..
kalau dia menyanyi habis la segala lagu dia ubah
lirik lagu main hentam aje..
ni kalau lata mangeshkar dengar ni konfirm nangis.. T-T
dia nak masuk AF katanya masa kitorang sembang-sembang adik beradik
adik una yang bawah dia umur 16 tahun tu dah ketawa besar ammar namanya
''ilah aku rasa belum kau pegang mike lagi juri tu cakap''maaf anda tak layak langsung''

bhahahaha
selalu je kena pangkah
teringat waktu kecik2 dulu
una beli helikopter yang boleh terbang tu
yang pakai remote kontrol tu,
yang ammar beli kereta control ,
dia beli pedang samurai
nak bagi tahu dia jiwa ganas la tu..
yang tak puas hatinya
sampai hati dia pergi duduk atas helikopter kawalan una sebaik sahaja mendarat
kereta kontrol adik una pun dia duduk
jadi ape jadik lepas tu?
menangis la kami ni
dah ranap la
dia ingat dia ringan ke?

memang jiwa kacau la kami masa tu .
ilah kau ingat kau hutang aku satu helikopter
sebagai ganti
kau kena beli helikopter sebenar lepas kau kerja nanti..


haha okeyh itu sahaja post kenang-kenangan
tata

p/s: cuma mengimbas kembali waktu dulu..

March 25, 2011

follow for follow

pagi tadi demam
uhuk uhuk
tekak perit
lepas mandi air panas gile suam
dah tak demam dah
thankyou ALLAH =)
and and and
ouh ya..
ramai tegur
badn una dah susut
yay yay yay!!!!

ermm :) masa untuk komen balik korang2 ni
ouhya my blog is
follow for follow
u follow i,i follow u
jgn risau i tak kedekut follow
tapi please lepas follow tinggalkan at least 1 comment kat post
kadang2 una tak check shoutbox

okeyh ?
da~

March 24, 2011

nak tahu ape yang membuatkan anda dapat pang dari ibu anda?

selamat pagi
adekah anda rindu saya?
rindu tak?
rindu tak?
rindu tak?

okeyh cukup
tahu anda memang rindu saya
miahahaha..


ehhhhhhhhh kenapa una update?
tak pergi kelas ke?
kemana beliau menghilang selama beberapa harini?
kenapa? kenapa?kenapa?

okeyh sabar2..
nak jawablah ni
tanya satu2 ok..
sudah xperlu panik saya tahu anda amat rindu saya !
*sila muntah*


semenjak 2menjak ni busy
sebabnya assignment yang bersusun yang macam tak beri peluang untuk una berehat lansung
*okeyh tipu*

let's story about yesterday

semalam masuk kelas mekanik bendalir
kami belajar tentang topik mekanik dynamics

mr james ni suka sangat buat lawak

mr james siap buat dialog sendiri
dia kata jika emak kamu cakap begini


emak:heyh mari menolong saya menyediakan makanan!
 dan kamu pula jawab

kami:saya mengikut hukum  newton,if something stay at rest,it will be stay at rest..


pecah perut ketawa

agak2 ape jadi kalau kita praktikkan di rumah?

dapat PANG! dari mak kita :)

okeyh bye2 everyone have a nice day.

p/s:read it at your own risk.. dont try this at home :P

March 13, 2011

kenapa harini ape aku tulis semua pathethic huh?

hello korang
tadi una jogging
hiyaaaaahhh
hiyahhhhhh
penat jugak tapi seronok rasa fresh
bersenam memang menyihatkan badan
http://www.emocutez.com
hehehe

una harap una dapat kurus
serius harap gila tau...
http://www.emocutez.com

una ajak encik sayang panjat bukit tapi dia ...
http://www.emocutez.com
katanya takut tak turun
tunggu nanti dia taknak pancit
so esok kami lari je macam biasa..
http://www.emocutez.com

p/s: una punya entry harini pathethic gila kan? nampak macam kurang kasih sayang.....http://www.emocutez.com
    hehe .

sorang2 kat sini macam seekers... erk ?

membiasakan diri
okay serius cakap
una tengah belajar membiasakan diri duduk sorang2 kat hostel ni
so far alhamdulillah tak ada apa
syukur sangat tak ada yang menganggu
being here,alone without anyone memang agak pathethic
tak tahu nak borak dengan sape =-='
satu asrama sunyi
una prefer sunyi daripada terdengar bunyi
memang pengsan lah una kat situ
masih ade guard di bawah ni
ade 2 kemungkinan je
guard tu akan jaga kawasan sini
atau guard tu akan menggatal naik atas ni
scary bukan?
tapi tak pe una percaya guard tu ok
my pengarang jantung dah cakap suruh hati2
dia suruh una balik
tapi una taknak.
una takut accident bas nnti
ish =-=' cuaklah gile ..

ok2  anda rasa scary x?

hurm whatever una tengah berani berani takut jerp ni
semoga Allah lindungi una di sini :)

March 3, 2011

HAPPY BIRTHDAY KAWAN

happy birthday echa!
hehe
harini birthday kawan una
echa
3/3/2011
yay! selamat hari tua
and and and
27/3/2011
giliran una pula menyambut hari tua
ouh lame!!!
kena lah shaye..
dah terbayang campuran busuk ape diorang nak bagi kat aku kali ni?
T-T
echa apelah nasibmu ya ?
hehe btw happy birthday ok?



HAPPY BIRTHDAY KEPADA BUDAK2 BULAN MAC UPCOMING OR BELATED!

March 2, 2011

semua pun nak........ =-='

nothing special happen today
cuma ada perjumpaan budak2 civil (DDA)
so atas undian ramai sem ni buat dinner
*hope sangat kita lupakan hari keluarga yang merepek tu*
i'm goin 20 okay?
forget it!
pdffffft!
and and and ...
ade sorang kawan lama
roomate masa sekoalh teknik dulu ajak jumpa
ouh no!
kenapa korang nak wat gathering time haku ni tak free?
why?
dah tahu aku bukan di KL sekarang =-='
yer... memang nak gathering kena pergi sana
kebanyakan kawan2 study dekat2 rumah diorang ja
shayer ni yang gatai study jauh2
jauh la sangat ..
ok

motif?
xde ..

hyper tension je
newt week 3 test sekaligus

semua subjek mechanic

mekanik bendalir ,mekanik bahan dan stuktur,mekanik dinamik.

bunyinye macam student mechanical engineering kan?
tapi bukan
saya hanyalah budak civil engineering yang sangat noob!

ok sekian !
bye bye!
x ada masa nak main benda macam budak2 ni lagi.
obviously.
rasa dah macam mak nenek plak kan?
*sejak bila una jadi matured ni?"

FENTY BEAUTY BY RIHANNA REVIEW

           hi guys harini aku nak update sikit pasal satu make up brand yang tengah hot giler diperkatakan masyarakat umum. tak lain ...