April 26, 2011

arnab pun pandai baca :)

i'm back..!!!!!!
hmmmm
 updated
segala interest dah berubah..
what's going on?
am i nuts?
hah!
no la..
people change in time (maybe)
me too

it have been quite sometime i didnt write here.
ya here my on9 diary
i guess so...


so let's check it out sayangs..

READING NOVEL
ya! BACA NOVEL!

i'm so in love
novel pertama yang berjaya meragut ,menusuk,mencincang dan membuat saya terminat ialah NOVEL


KASIH YANG SUCI -meen zulaikha
novel kasih yang suci ni serious best!
best! best! best!
watak dia hidup!
hah!  seth tan sangat2 sweet
curious kan?
rasa nak beli kan?
me too!
una pinjam novel kawan je
kenapa nama dia seth tan?
ya dia lelaki berbangsa cina yang sangat sweet
dia masuk islam dan berkhawin dengan nora eleena
hah! digambar  tersangat2 hensem dan kaya!
gotcha! (*bila baca novel ,wataknya harus hensem,harus!*)

NOVEL yang pertama membuat saya menangis semahu2nya seperti tidak mahu berhenti bak
kematian suaminya .sedih kemain adeh !

ANDAI ITU TAKDIRNYA: siti rosmizah.

okeyh ini novel sweet+air mata
serius ya.. syed aizrill ni pun hensem juga ya.
walaupun pada awalnya dia adalah lelaki yang tersangat kejam
DIULANGI .. KEJAM!
aleya pulak cantik dan tabah
hatinya tulus.
tapi kesian dia..
hidupnya sengsara
T-T
akhirnya ..:D
bahagialah kan?


LAFAZKAN KALIMAH CINTAMU-siti rosmizah

tengku ryan amer dan tengku aqilah
serious kelakar .. sweet! romantik! and sedih jugak
tengku aqilah dibenci papa dan kakaknya sendiri
kesian kan?
kena khawin dngan tengku ryan,
semata2 wasiat papa ryan yang juga merupakan bapa saudaranya
kalau ryan nak harta kena khawin dengan qila .kalau tak
tak dapat. that's it
akhirnya jatuh cinta
hah! konflik dengan kakaknya
sebab ryan tu dulu bf kakaknya.
haih i guess ur imagination on the of the world la siti rosmizah
that's why i love all of your novel. :)



CINTA KAU DAN AKU -siti rosmizah
sweet! terbaik! mantap! romantik!
hah! tapi babak perpisahan tu sedih
farish dan farisha
kinda sweet kan?
farisha ni driver si farish
agak2 macam mana diorang jatuh cinta?
nak tahu? belilah.. :P


perasan tak?
ade 3 novel karya siti rosmizah kat sini?
kan kan kan?
ya! sebab novel dia betul2 best!
tak hairanla di popular top 3 novel masih disandang
1)ANDAI ITU TAKDIRNYA
2)LAFAZKAN KALIMAH CINTAMU
3)CINTA KAU DAN AKU

FYI novel ni dah berulang-ulang cetak dah
and kalau korang tahu andai itu takdirnya tu ilhamnya datang daripada mimpi
ya mimpi!
sungguh indah!
CINTA KAU DAN AKU DAH ULANG CETAK SEBANYAK 7 KALI!


well it's sounds good kan?
siti rosmizah i minat menulis juga
if you dont mind
please remake my writing please
i dont mind if u dont wanna pay
hehe

semalam masih nampak ketiga-tiga novel tu
memang berniat nak beli
ya sebab selama ni baca novel pinjam
hik9
pinjam kat cik arnab je

una cari juga KASIH YANG SUCI-meen zulaikha
tak ada ;(
why? novel tu best !
i think nak beli on9 la

hmm hah! FYI meen zulaikha keluarkan novel baru
tajuk dia -WARNA HATI
dengar cerita hot
 jom beli! :)



April 24, 2011

Kebanyakan rakyat Malaysia buat jenayah di bawah paras sedar!

HORMATI SATU-SAMA LAIN
kenapa respect others ni perlu?
Perlu sangat2.
dah tak ketentuan hala una lihat rakyat Malaysia sekarang
kita kena ubah mind set kita
kena ubah cara kita berfikir
jangan terlalu kolot


 

contoh 1
jessica:hek eleh bergaya bukan main padahal duduk kampung je.. bla bla bla..
         pakai make up macam mana pun tetap darah kampung bla bla bla..
marie:haah u .. geli i.. muka macam tu tak layak nak dapat boyfriend hensem and kaya..bla bla..
         ada hati nak jadi secretary kat syarikat ni .. bla bla bla..


penyakit orang perempuan.tak habis2 nak jelous..tu kalau yang cantik la.. cuba yang tak cantik
mari tengok situationnye macam mana


jessica : weyh,. kau tengok tu bf gila punya hensem,awek gemuk .ish! tak lawa langsung.
             perempuan ni mesti gunakan lelaki tu.. bla bla bla... harap je orang bandar tak reti jaga badan pun.
marie: haah baik ambik kita ni,bersopan santun, cantik pulak tu kan? aku ade rancangan.. jom kita
          kacau mamat tu nak? hehehe ..



        seeeee.... perempuan bandar mengumpat perempuan kampung,perempuan kampung mengumpat perempuan bandar. Haish.. =-='





and lagi satu paling yang paling obvious sekali bila
perempuan macam saya ni nak speaking
we need to learn  right?
una mengaku bahasa inggeris una ni tak lah se bravo mamat2 dan minah2 sallleh
or any other else
but in time i'll make sure i make some improvement .
even takla sefasih maria elena
but we try kan?

please jangan bertindak keji kepada saya .
saya cuma mahu belajar okay?

contoh
timah:weyh kau tengok budak tu asyik nak post status dalam bahasa inggeris je,meluat aku.jom kita keji dia
          ni.. tak sedar diri betul bukan budak KL pun.. bla bla bla
bedah:jom jom jom...



hellllllllllllllllllooo!
takkan budak KL je boleh speaking?
habis negeri lain tak boleh?
kalau semua orang fikir macam ni habislah Malaysia macam ni...
tinggalkan la bahasa pelik yang tak ketentuan hala tu
contohnya bahasa eeeeeewww ,ejaan merapu and apa2 kejadah yang lain
kalau nak buat ejaan biasa2 yang common tak apa.

SILA JANGAN BUAT JENAYAH BAHASA LAGI

PLEASE STOP!!!!!!!!




note:ok itu sahaja .. pasti korang terkesima melihat saya  menasihati orang kan? hahaha :P

April 18, 2011

selamat pengantin baru AILY ROZANNA! :)

sebelum terlewat
una nak ucapkan tahniah and
SELAMAT PENGANTIN BARU
kepada AILY ROZANNA & AERY POTTER
moga kekal sehingga ke akhir hayat
lepas ni mesti aily busy kan?
layan suami  ,uruskan rumah tangga
tapi ape2 pun una harap aily bahagia
una minat gila dekat si kecik comel ni :)
tak sangka dia dah khawin semalam
may ALLAH bless both of you
nanti ada anak comel-comel
letaklah picture kat blog eah?
mesti sweet gila .

tak sangka ''pelakon korea'' ni dah menamatkan zaman bujang hehe
betul...
muka dia macam korea..
macam IU yang nyanyi lagu marshmallow tu.
korang tak caya ke ?
let's check it out



gambar iu ?
search sendiri..:P
nak nampak persamaan mereka lebih jelas?
pergi youtube cari IU marshmallow
^_(


and kat bawah ni gambar pernikahan mereka




una ada try1 application
morphthing
untuk tengok muka baby kita
konon-kononlah

una tak pandai sangat buat
una buat untuk aily and pasangannya
sorry tau aily

hehe tapi gambaran baby aily memang comel

nanti aily cuba sendiri k?


klik link bawah ni



p/s: semoga una pun dapat khawin dengan si dia :)









update on 16 june 2015

tuan blog dah tukar font colour colour dia sebab tak sanggup nak baca balik.
struktur ayat ada yang masih di kekalkan. Excuse my grammar, entry ini pada asalnya ditulis oleh seorang budak berumur 20 tahun. sekarang saya dah 24 :)






April 15, 2011

biggest secret in this world! (amazing)

it's been a while
i didnt write here..
 i hope i could sing my own ..
 by my own...
perhaps ..


for some reason
i just dont wanna let everyone know..
who am i..
 cz it is something complicated to tell

"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
i'm sailormoon!
ya i know
you wont believe didnt you?
what can i say?
huhhhhhhhhhhhhhh..

 -END-


p/s: if u believe my words.. then go find yourself a  deep river and jump..
aja aja fightin'.. dont scared.. crocodile might not eat you * i think*

April 13, 2011

for my lovely parents and grandparents ..

selamat malam kawan2 semua
start malam ni nak buka buku baru
past is past
malam ni betul2 depressed!
serius ..
tension +berserabut ....
semua ada,,
jiwa kacau..
bercampur baur
bila fikir kisah dulu
rasa nak balik semula jadi orang yang dulu.
nak cerita kat si dia ..
dia tidur pulak..
malas nak ganggu

ma forgive your daughter ma..
i know u've give me the best of everything eventhough
we are not come from rich family ma..

this my fate,my life, and there is my destiny
and i dedicated this short note to my lovely family


opah ...
terima kasih banyak2
sebab jaga orang dari kecik
orang tak pernah lupa itu
i love you so dearly.. =(
orang rindu opah...
opah tak pernah patahkan semangat orang
nak belajar
opa jangan pergi dulu ye?
orang tak sanggup hilang opah..

atuk...
pengorbanan atuk selama ni
orang tak pernah lupa..
atuk accident masa nak ambil orang dari kelas tuisyen
malam tu ALLAH je yang tahu betapa teruknya orang nangis
tulang rusuk atuk patah
perut atuk ditebuk..


12 tahun duduk dengan 2 orang insan ini
una amat2 bahagia
tak pernah kurang kasih sayang ...
kalau boleh kembali ke masa itu..
una sanggup nyawa ini diambil..
una harap dapat ulang masa2 itu.


abah orang pun sayangkan abah
jangan lupa itu
mungkin orang tak pernah cakap
tapi tuhan je dalam hati ni macam mana
even you're not the best father in the world
i'm lucky to have u ..
you are my father
my true blood




nothing gonna change my love for you
you ought to know by now
how much i love you
the world may change my whole life through
but nothing gonna change my love for you..



p/s: mahu tidur.. selamat malam semua..

cara orang malaysia mengorat cool dan tak cool!

hey ya..
midnight already
and mata ni belum mengantuk lagi
for those yang tak tidur lagi
keep it reading my blog ok

TAK COOL

BAGI HADIAH,BUNGA,COKLAT AND ETC
okay ni biasanya di lakukan oleh mat-mat romeo
(kepada jejaka2 di luar sana .. jangan baru2 kenal terus bagi bunga ye...
ade sesetengah perempuan tak suka )


BAGI SURAT CINTA,SMS CINTA
yang ni biasnya dilakukan lelaki pemalu
yang jadi secret admire si gadis dalam diam
di nasihatkan jangan terlalu menggunakan ayat yang ..
u know yang agak meremangkan bulu roma
tak pasal2 gadis tersebut rasa diganggu
hehehe


PRANK CALL
okay ini biasa sangat
bila dapat je nombor si gadis tu
mulalah buat2 salah call
actually si jejaka pun kadang2 kena perkara yang sama jugak
ya lelaki dengan perempuan di malaysia kehabisan cara mengorat
hehehe

KIRIM SALAM
hah! ni puppy love
biasa sangat
asal suka je.. ''wei temah kem salam kat minah eah..''
haha apesal la kirim salam je ..
sekarang kan dah era baru
kita tukar ok
kirim cinta ke.. :P


COOL


KUTIP BUKU WAKTU TERLANGGAR
haha.. ini rasenya masih rare lagi
kalau ade pun dalam video klip je
hehe kutip2 buku then jatuh cinta
barulah nampak gentle sikit
berani berdepan ..


SENYUMAN MANIS
diingatkan yer..girls ni cepat crush dengan someone yang suka tersenyum manis
beware.. if you all rase tak nak bagi seseorang girl tu cepat perasan
or rasa diri diorang tu disukai oleh anda
sila jangan lemparkan senyuman sesuka hati
means senyum tu tak salah tapi jangan sampai senyuman anda disalah tafsir :)


GENTLEMAN.. LADIES FIRST!
ok for me.. lelaki gentleman ni kebanyakan jadi pilihan girl
tapi jangan la korang poyo semacam and berlagak macho.
dont prentend.and also some girls lebih tertarik dengan lelaki yang mature
tak suka bergaduh atas perkara remeh. so if u all ade sifat2 suka bergaduh or tunjuk hero
please ubah :)


BRILLIANT AND SMART BRAIN
lelaki beruntung kerana kadangkala mereka tak perlu mengorat pun.
jika mereka adalah dalam golongan yang bijak
automatically akan ada peminat.:)
but then if korang ni choosy ....
kena la jugak mengorat tu .. hehe


GOOD LOOKING AND HANDSOME(attitude + face)
ini semua adelah satu bonus
tetapi diingat tak semua lelaki kacak dapat menarik perhatian wanita
TAK SEMUA
sebab sesetengah girls
tak pandang rupa semata2
mereka lebih mudah tertarik dengan personality si jejaka terbabit.
if u found girls yang fallin with u only because your face
please leave them okeyh?
seriously girls macam tu just nak have fun je




p/s : I T U S A H A J A D A R I S A Y A


April 12, 2011

ikan patin rm13 k? pendapat anda?mencekik darah bukan?

selamat petang korang
ape khabar?
baik ke ?
sihat ke ? demam ke ?
ok cukup..


tadi blogwalking terbaca dekat blog seorang kawan
pasal ikan patin rm13 000 ringgit
di temerloh katanya
rm13 000 untuk 50 orang makan
masyaallah
agak2 macam mana diorang nak bayar ye?
rm260 setiap seorang maksudnya

pesanan kepada peniaga terbabit
una tahu harga ikan patin sekarang mahal
tapi kena fikir lah jugak pasal orang lain ye?
jangan cekik darah sangat
nanti elok2 meniaga maju terus orang tak datang langsung..
kita yang buat harga ikan tu melambung

mungkin patin tu agak rare and susah nak dapat kot
sebab tu kena harga sampai macam tu sekali?
una penah gak makan patin tapi tak adelah sampai macam tu sekali kan?
kalau nak kejar sangat harta dunia pun
janganlah sampai macam tu sekali..
lepas ni jangan terkejut kalau ramai orang mengelakkan diri daripada makan ikan patin



p/s: ikan patin tu pun tak rela diperlakukan sebegitu rupa,dia hidup untuk dimakan oleh manusia.

resepi kerabu perut

okeyh kawan2
get ready untuk salin resepi ni yer..
sedap..
marvellous ok!

perhatian perut dimaksudkan adalah perut lembu bukan
perut kita  okeyh?
perut kita tak ada kena mengena dalam resepi ini
melainkan setelah siap boleh kita mengisi perut kita dengan resepi ni :)
ermm nyummy2


bahan bahan

100 gm kacang panjang(dipotong 3cm)

200 gm tauge

500 gm perut lembu

½ biji kelapa(buat kerisik)

3 batang serai

2 sudu besar udang kering 10 ulas bawang merah

5 ulas bawang putih

2 labu bawang besar

20 tangkai cili padi

2 tangkai cili merah

2 biji limau nipis
 
 
 
 
& kacang panjang dicelur.
 Kelapa diparut & digoreng untuk dijadikan kerisik.
 Bawang putih & merah, serai, udang kering & cili padi ditumbuk hingga halus.
 Campurkan semua bahan yang telah ditumbuk dengan kerisik. Tambahkan perut lembu, kacang panjang & tauge.
 Perahkan limau nipis, tambahkan garam & gula, gaul hingga kesemua bahan sama rata.
Kemudian taburkan bawang besar & cili merah hiris di atasnya.
 
 
p/s: cuba makan dengan ikan goreng n nasik.. sumpah marvellous!
una plak yang terliur sebab una kan tak leh makan nasi sekarang ni.. slruup! T-T

April 10, 2011

morning semua!!!!!
harini una nak update pasal semalam
ya semalam!
hehe
semalam dalam pukul berapa ntah
bf una mesej
ajak keluar
una pun siap2
and pakai seluar track je
(*sebab una pikir dia nak jogging .. hehe..)
sekali dia sampai dengan pakai kasutnyer
and pakai smart bukan main..
jadiiii???????
harulah..una nak naik tukar baju malas
then una pergi jelah dengan pakai macam tu
mula lah rasa tak selesa
ish gila serabai aku ni
make up x pakai langsung
yerlah mana ade orang  nak jogging pakai make up kan?
bf una cakap dia nak tengok wayang

dalam hati *mampus aku*
tapi ikutkan jela
bukannya sebelum ni una tak pernah serabai macam tu sekali
pernah..
tapi time una serabai tu dia pun serabai jugak
so demi menjaga air muka dia dan air muka una sendiri
una pun sampai2 je
terus beli tiket dulu..
then ushar seluar jeans mana berkenan
beli and pakai
haha
bf una memang tak kisah una pakai track je
tapi cuba korang fikirkan
kami dok jalan2 together2
bf punya pakai smart kemain
awek dia pakai cam tah hape2
tak seiring sejalan la kan?

hehe pastu una check dalam purse una
ade lip balm
penyelamat !
so tak delah muka una nampak macam mintak penampar sangat


so lepas ni digalakkan simpan lip balm dalam purse
boleh digunakan di saat kita tak jangka  ahaks :P

April 5, 2011

fucking hilarious.. hahahaha

ANNIE WAN?


Caller: Hello, can I speak to Annie Wan ?

Operator: Yes, you can speak to me.

Caller : No, I want to speak to Annie Wan!
Operator: Yes I understand you want to speak to anyone. You can speak to me. Who is this?
Caller : I'm Sam Wan. And I need to talk to Annie Wan! It's urgent.
Operator: I know you are someone and you want to talk to anyone! But what's this urgent matter about?

Caller: Well... just tell my sister Annie Wan that our brother
Noe  Wan was involved in an accident.
 Noe Wan got injured and now Noe Wan is being sent to the hospital. Right now, Avery Wan is on his way to the hospital.
Operator : Look, if no one was injured and no one was sent to the hospital, then the accident isn't an urgent matter! You may find this hilarious but I don't have time for this!

Caller : You are so rude! Who are you?
Operator: I'm Saw Ree.
Caller: Yes! You should be sorry. Now give me your name!!
Operator: That's what I said. I'm Saw Ree ..

Caller: Oh ......God!!! !
 
 
source:HANS AFFENS BLOG :)
 
note: thank you because you give me permission to put article here..
seriously it makes me laugh like crazy.
 
 

FENTY BEAUTY BY RIHANNA REVIEW

           hi guys harini aku nak update sikit pasal satu make up brand yang tengah hot giler diperkatakan masyarakat umum. tak lain ...