November 29, 2011

4 buffered earning baru hari ini! 6 BE sedang berjalan yippi!





assalamualaikum ,
sorry sebab 2 hari kebelakangan ni busy, tak buat kunjungan
teddyuna ada masalah sikit,
jangan risau una tetap akan datang blog korang sepanjang una cuti ni

terima kasih banyak-banyak yang sudi datang
yang sudi komen amat terharu sekali

okay tadi check nuffnang
guess what?
ada 4 BE baru . SYUKUR SANGAT!
rezeki rezeki. terima kasih nuffnang.
terima kasih banyak .
terima kasih visitors





jom follow dan lawat blogger ni ?



haniz (rajin lawat)
shah (rajin komen)
nub 
( nub adala salah satu bff una di blog  , entry menarik, friendly dan rajin komen)

November 28, 2011

sepatah kata

una tertarik dengan satu quotes
tak tahu siapa yang reka



just read this




dear lady,
take care of your body
dont even make a baby
without a daddy

November 27, 2011

future planning yang tak berapa nak future =-='



selamat pagi,
hari ni hari yang pasif sambil-sambil makan delicia dan sekotak susu dutch lady
una menaip,nampak gaya macam wanita berkerjaya padahal cuma student yang menghabiskan masa cuti semnya dengan , blog,facebook makan dan tidur..
haisshh tak social langsung

okay berbalik pada entry lepas terima kasih pada yang sudi bagi advice
una dah fikir masak-masak, sedalam-dalamnya,
una rasa una tak beli kereta kot,
sebabnya una nak pakai duit sendiri , jadi downpayment ke, bulan-bulan ke
una tak nak disupport siapa-siapa ,una terfikir pasal loan dengan bank,
una rasa baik duit tu una bayar duit ptptn lagi bagus,
jelaskan hutang hutang lama sikit sikit lama lama?

lama lama habis la hutang tu

bunyinya macam berdikari tapi una ade sebab tersendiri



kalau boleh masa degree nanti una nak senang sikit, tak ada nak fikir eh harini aku dapat makan ke ?
dapat ke tak? dapat ke tak?
sadis kehidupan di private college ni .semua benda duit.
biasalah nama pun belajar .

una tak nak sebut berapa duit habis masa belajar ni,
una banyak belajar dari kesilapan ,
kadangkala orang tengok kita semacam mampu ,
tapi sebenarnya orang tak tahu lagi besar periuk lagi besarlah keraknya


btw una sangat bersyukur sebab una masih ada nyawa di kandung badan
thank you ALLAH,

dan terima kasih kepada yang sudi baca, boring kan entry ni ? =)

blogger pilihan hati di pagi ini


p/s: masih memikirkan kos untuk degree, sekarang ambik civil engineering, degree nanti ingat nak ambil berkaitan dengan quantity surveyor , kalau ada yang tahu share la.. anyone?=)

November 26, 2011

jika anda masih berumur 20 tahun..."



bila masih 20 tahun dan akan melangkah 21 mac tahun depan
una rasa sudha terlalu banyak perkara yang una listkan sebagai wishlist una.
una takut juga terlalu banyak itu membebankan dan una tak mampu lakukannya



tahun depan una bakal tamat belajar di college
i've got my diploma, kemudian una dah rancang nak bekerja di company uncle una buat sementara waktu sementara tunggu nak sambung degree una memang nak kerja .

una rasa nafsu una untuk membeli barang-barang dah semakin memuncak


sebab tahun depan una bercadang nak membeli kereta.
masalhanya una takut je susah nak bayar memandangkan i used my own money
hasil una kerja nanti una memang nak beli kereta ,ape pendapat korang ?
ataupun una simpan dulu duit tu?
una takut simpan simpan lama habis juga.
una masih muda ,tak tahu apa apa pasal kereta,pasal dunia luar,
una cuma fikirkan tentang transport , susah una nak bergerak nanti,
una kalau boleh taknak mintak duit mama sebab una rasa una nak rasa hasil titik peluh una sendiri...



so apa pandangan  korang?
patut beli atau tidak?


blogger pilihan pagi ini

p/s: tolong la beri pendapat :(


too good to be true? 30k from nuffnang?




it's too good to be true

1) bila mendapat check 30k dari nuffnang kan? ( redmummy memang bertuah)


( redmummy bertuah tapi una pasti dia juga bersusah payah untuk naik )

                          

2)berjaya dalam setiap exam ( 4 flat every semester)





3)bussines yang kukuh



4)suami yang baik



5) perfect body  (almost perfect i meant, nobody perfect)



malangnya i just cant have that, sebab saya ditakdirkan untuk berusaha untuk mencapai sesuatu

ALLAH beri sesuatu yang una perlukan bukan una inginkan

i'm grateful

blogger pilihan malam ni




p/s: sweet dream everyone

November 25, 2011

cara buat make up remover sendiri (DIY Makeup Remover)




assalamualaikum , hari ini una nak kongsi satu tutorial , iaitu cara membuat make up remover sendiri.apa itu make up remover? kiranya macam sesuatu untuk membersihkan kulit muka selepas make up.


so apa bahan bahan dia ?

1) minyak zaitun
2)gel aloevera

campurkan minyak zaitun dan gel aloevera
ambil kapas muka dan sapukan di serata muka
senang! takut ke ? tak percaya ?
tips ini digunakan oleh michelle phan di dalam video barunya .





cuba lah saya dah cuba =)
memang segar,

*di dalam video ini dia menggunakan air aloevera,tapi lebih fresh lebih bagus bukan?

aloevera itu adalah dikenali sebagai lidah buaya dalam masyarakat melayu.
tips tambahan: aloe  vera bole digunakan untuk melentikkan bulu mata.


blogger pilihan petang ini



p/s: prevent your skin naturally =)


kasut yang paling disukai di dunia

morning semua , pagi ni lebih fresh kerana malam tadi hujan (padahal tiap tiap malam pun hujan )
bercakap tentang kasut sebenarnya ramai yang tak tahu apakah kasut yang paling digemari di dunia . sangat sangat digemari,
ada yang menyangka gucci, ada yang kata jimmy choo,
terkenal tu orang malaysia buat tapi satu dunia suka,
kita tinggalkan persoalan tu dulu mari kita tengok kasut kasut yang cantik lagi gorgeous di bawah adakah kasut dibawah ini salah satu daripadanya?








sebenarnya kasut kasut diatas adalah antara jenis kasut yang una suka,  dan una dah membeli setiap satu jenis daripadanya tapi bukan warna dan corak yang serupa seperti diatas ini. jenis sahaja yang sama.
una dalam misi mengumpul aksesori dan barangan perempuan dimana sebelum ini una tak kisah langsung tentang diri sendiri sekarang umur dah meningkat kena jaga penampilan kalau tak macam mana nak kerja nanti .




okay untuk menjawab teka teki kasut yang paling disukai di dunia, tiada satu pun jenisnya  ada di dalam gambar diatas.

hoh? una bergurau ke? tak una tak bergurau , kasut ini sangat special sebab perempuan dan lelaki turut menyukainya.
hoh?!! "curious kan kasut ape tu?''

sport shoes? SALAH

habis tu?









KASUT FREE


maafkan una okey? una cuma mahu bergurau  HAHAHAHAHAHAHA


blog pilihan pagi ini (jom la terjah)


p/s: jangan marah saya ini adalah salah satu cara untuk ceria dipagi hari .*pang*

2 buffered earning serentak mulai malam ini

assalamualaikum dan hi semua,
selamat malam, malam niuna bersyukur sangat kerana nuffnang telah beri BE bermula malam ini, pagi tadi bukan main check tak ada pun nuffnang baru start Ya Allah syukur , seronok tak terhingga 4o juta kali dah cuba lelapkan mata, tak mahu lelapkan mata jugak *over la tu, orang lain dapat BE jugak tapi tak batak macam kau*

hehe bataklah sebab lama tak dapat.!

so BE yang una dapat ini adalah daripada U mobile

marilah tengok gambar di bawah
klik untuk lebih jelas




(saja je padam malu la, tak banyak macam korang tapi syukurlah ada jugak)

cis! jangan kau hina, tahulah traffik blog ku ciput sahaja
(apehal ntah aku berdialog seperti hang tuah, mungkin kena sawan agaknya*)

arghhh lantaklah janji ku dapat jua BE, kawan kawan berilah jasa baik kalian dalam mempertingkatkan traffik blog una
okay?
tiada kata mampu di lafazkan kerana terlalu gembira setelah berusaha penat lelah,nak tips? tekan older post okay?
(*kata je tiada kata dah bertan tan kata dah kau bebel una)





blogger pilihan tengah malam ini (jom lawat mereka)





p/s: syukur ke hadrat illahi =)

November 24, 2011

tutorial buat header guna photoshop cs5

hai korang, so malam ni una nak ajar korang cara edit atau membuat header menggunakan photoshop, jangan risau mudah je ni.
so tanpa membuang masa jom tengok step kat bawah ni.

1) buka photoshop anda


2) klik file >new
kemudian akan keluar kotak macam bawah ni setkan ikut berapa luas dan tinggi blog korang ,kalau nak transparent header, so background tu setkan transparent


3) kemudian bila dah tekan ok akan muncul kotak macam gambar bawah ni,tekan text (simbol T) di bahagian sebelah KIri untuk masukkan text
so korang boleh tulis nama blog korang



4)tengok contoh dibawah una tulis nama blog una,highlightkan dan  klik button layer , sila cari layer style kemudian cari pula stroke ,klik pada stroke



5) dah klik? tulisan akan berubah dekat  situ  seperti dibawah ini
nampak tak kat kotak tu ade tulis inner glow, outer glow kan? itu effect untuk tulisan, so kalau korang nak tulisan tu cantik trylah effect ni :)
opss lupa nak tukar warna tulisan boleh tengok kotak sebelah kanan dalam photoshop,highlight tulisan kemudian korang tukar la warna dia sesedap rasa.




macam mana nak letak gambar? dekat header?
tekan  file cari place, klik place kemudian korang ambil gambar yang orang nak letak di header
(untuk kesan yang lebih kemas pastikan sudah diedit dan dibuang background gambar terbabit)

so jadi seperti dibawah ini



6) kemudian  seila tekan semula button "T"  untuk text,
di tepi sebelah kiri,akan keluar satu kotak kecil ,
tekan place pada kotok kecik yang keluar tu
dan image akan jadi seperti gambar bawah ini...




7) dah puas hati? maka boleh la save kan
klik file>save as
letak nama dia eh nanti dulu belum habis lagi bawah file name tu ade format betul?
format dia mestilah PNG, jangan guna format photoshop tak jadi karang.

kemudian save. :)



 p/s: selamat mencuba tak tahu sila tanya.

tutorial blog : tingkatkan pengunjung di blog (benar benar tutorial)

selamat tengahari hari ni una nak share banyak tips yang una baru dapat baru baru ini dan una sendiri baru guna, alhmadulillah bila ada usaha hasil pun ada, tapi janganlah harap dengan sekelip mata sahaja boleh petik hasilnya,

so ini cara cara nya

tips 1

klik setting>basic>

(klik untuk lebih jelas)


nampak dekat bahagian description? dekat situ asalnya kosong,
nampak tak ape una tulis? kenapa una tulis macam tu? sebenarnya setelah una analyze keyword yang paling famous di google (untuk blog una sahaja) adalah redza minhat, maksudnya setiap kali orang type redza minhat akan mudah termasuk ke blog una ,sebab tu una letak nama dia kat situ, dan keyword lain yang una tulis tu adalah most popular keyword , paling banyak dicari orang, ini adalah tips SEO.
una tak menipu untuk mendapat traffik , sebab  una memang ada tulis pasal tajuk di atas pun, so kalau korang nak cuba, cuba la =)


tips 2.
 setiap post jangan lupa letak label, lagi lagi kalau post tu merupakan tajuk yang popular ketika ini
label tu ape? tengok kat setiap post hujung belah kiri ade label kan?
ha labelkan setiap post.

tips 3
letak gambar menarik pada  setiap post,mana nak dapat? google kan ada.
jangan lupa namakan setiap gambar yang diletakkan

tips 4
setiap entry, jangan lupa ping  kan dekat site ping ape itu  ping?
ping tu macam tempat korang iklankan entry, adooii lap peluh jap.

ini dia site dia .
(siapa dah ada nuffang tak payah sign up, terus sign in)

*sesiapa  tak ada nuffnang boleh daftar,daftar sini
(free je kan dah cakap teddyuna suka benda free)


setakat itu sahaja yang una dapat kongsi, kalau korang ada apa nak tambah, nak beritahu apa yang una tak tahu pun boleh .. silakan komen dibawah
kepada yang belum buat blog, tak tahu macam mana nak main blog pun boleh komen, tengok ade button like tu kan? like la sikit.
korang boleh komen menggunakan facebook juga dibawah ni. akhir kata selamat mencuba.



blogger pilihan tengahari ini (mari terjah)

            pinqib (rajin komen)

p/s: sila la lawat kawan kawan saya ni :) pinqib antara blogger yang pemurah dengan komen



tahniah harimau muda dan kisah si ayah

okay selamat semua ,alhamdulillah refreshed je rasa,
dah lama tak rasa nikmat tidur macam, nikmat bangun pagi macam ni,
sebab apa nikmat? sebab tak ada tugasan, tak perlu tergesa gesa ke kolej . memandangkan sekarang sedang cuti semester,


malam tadi korang tengok malaysia lawan syria?
apa yang korang dapat melalui game malam tadi cer kabor.
kepada supportes jangan la mengeluarkan kata kata kesat
seperti memaki atau menghina pemain adatla tu kalah menang,
sebenarnya una tak minat sangat bola tapi bila adik ajak tengok macam best pulak memandangkan bosan teramat sangat. kesian tengok pemain malaysia semalam
orang syria semua besar besar tinggi ,
tapi ada satu perkara yang mengkagumkan semasa game semalam
korang perasan tak semasa syria mendapat golnya yang pertama diorang buat ape?
diorang sujud syukur kat atas padang,
una ni bukan lah arif sangat tentang perbuatan terbabit samaada sujud syukur atau tak
tapi perbuatan diorang yang seumpama sujud syukur yang una nampak,
sebab ada kenyataan sujud tu tak sah

terkesima sekejap una dibuatnya, waktu tu barulah una sedar erti hensem yang sebenar, korang lelaki nak tahu macam ni lah lelaki hensem dan stylish.

tak perlu pergi pub , lelaki baik jugak yang stylish .*bukan tak perlu tapi jangan*


iklan semata-smata (PAVILION)

okay berbalik kepada game tadi, una rasa tak mengapa  malaysia kalah dengan syria, lagipun semasa game semalam una nampak pemain seperti kepenatan sedikit,
yelah baru lepas lawan dengan indonesia, gila kau pukul berapa pagi baru sampai malaysia , sampai kat lcct tu peminat dah tunggu, betul tak? pagi tu pulak mesti ada orang nak interview, so jangan cepat sangat blame mereka. =)

lagi satu malaysia dah tunjukkan tahap permainan yang baik, kalau dulu orang tengok malaysia pandang sebelah mata je tau, sekarang boleh dah bangga sikit =)



semalam abah una tak dapat menjerit jerit seperti selalu mama demam, jadi beliau dengki pada kami adik beradik yang tengok tv di ruang tamu sebab adik adik boleh menjerit macam orang gila. abah tak pula join kami di bawah HAHAHA jaga hati mama la tu.
sebagai tanda protes seperti biasa abah telah kejut kami pukul 6 pagi untuk solat subuh dan biasanya akan terkeluar ayat sebegini
bangun 6.40 dah anak dara apa bangun lewat, maka terpisat pisat la una dan adik una , selesai semuanya tengok jam baru pukul 6.10. tiap tiap pagi una kena tipu , tapi kena bangun jugak jika tidak akan mengaum la harimau terbabit tapi bukan harimau muda , harimau tua HAHAHAHHA =P




blog pilihan pagi ini (jom la lawat)



p/s: sedapkan lagu setiap kali selepas game tu, ape tajuk dia hah?

November 23, 2011

cara check kelajuan internet anda (hot tips)



musim cuti sekolah dan musim hujan antara musim yanga amat menyebalkan kenapa?sebab musim musim begini line internet, tak kira wifi ataupun broadband akan terganggu, lebih lebih lagi bila musim hujan

tapa kadangkala kita tak ingat itu musim hujan yang kita tahu kita mempunyai hari yang amat penting masanya, banyak aktiviti kita nak buat banyak entry kita nak taip
dengan gelojoh menaip kalau boleh nak patbelas entry satu hari tanpa memikirkan saat anda nak publish tiba tiba internet menunjukkan lembap tahap tenuk beliau.
kemudian mula lah kita berangin semacam satu hari moody, hanya kerana line yang lembap mood satu hari boleh rosak oo sungguh bebal bukan?

so selepas ini sebelum korang nak menaip ke ape ke boleh la lakukan sedikit ujian terhadap line anda

menggunakan  satu site (free sahaja mari cuba, usah risau muka tak payah ketat sangat rah! )
percayalah bahawa teddyuna suka benda benda free, dan takkan menganiaya sahabat taulan .
nak cuba? klik sini



explaination
jika tahap internet anda 100m/s  itu bermakna internet sedang tersangat lembap
jika tahap internet 18 m/s dan rendah-rendah seperti ini ,internet berkadar laju

anda bukan salah baca ianya benar , jika angka tinggi maksudnya internet lembap

so selamat mencuba ;)


blog pilihan petang ini
p/s : jangan biarkan diri anda diselubungi tekanan =P

fakta-fakta pelik lagi memelikkan (ini menarik jom baca)

selamat pagi korang,harini hari rabu, so entry harini bukan wordless wednesday
entry harini pasal fakta fakta pelik yang semakin kita lupakan
ataupun yang tak pernah korang tahu.





fakta 1
frenchman michel  lotito yang lahir pada 15 jun 1950 mempunyai diet paling luar biasa bak hang. dia makan besi dan kaca sejak umur beliau 9 tahun. terrer tak ? terrer kan? *ini bukan bohong ini kejadian yang benar benar belaku*
antara barang -barang  menjadi makanannya adalah televisyen,basikal ,lampu ,pisau cukur,peluru,skru dan bebola besi dan apa sahaja yang dibuat daripada besi. untuk menghadamkan sistem penghadaman dia terpaksa minum minyak pelincir. erk..

fakta 2
masyarakat mesir purba percaya bawang merah boleh memberikan tenaga  dan kuasa yang luar biasa  kepada seseorang . sebab itulah buruh buruh yang membina  piramid diberi makan bawang setiap hari. oii kalau macam tu tak adalah iklan kopi jantan ke eah? jadi kopi bawang pulak.. *ehbolehke?

fakta 3
lelaki boleh mengelakkan risiko serangan jantung atau strok dengan mengadakan hubungan seks tiga atau empat kali seminggu.aktiviti itu sama dengan bermain skuasy dan merentas desa.jika selalu dilakukan  ia boleh memperbaiki sistem pernafasan dan badan akan mengeluarkan peluh berlebihan. *amaran keras: jangan memandai-mandai meniru aksi ini selagi anda belum berkhawin, orang yang dah khawin pun di larang berbuat demikian dengan isteri orang lain*

fakta 4

VIRUS HIV  telah menyerang manusia sejak kurun ke 17 berdasarkan penemuan virus yang serupa pada cimpanzi oleh penyelidik belgium.ia disebarkan daripada haiwan ini kepada manusia melalui pemburuan .*oleh itu salahkan pemburu terbabit ,siapa suurh berburu! *tetiba emo*


 kenyataan
semua fakta diatas telah ku ambil daripada majalah mastika, nak kata 100% tepat tidaklah , tapi kemungkinan tepat tu ada =) una takkan cedok berita internet sesuka hati dan pap terus kat blog ni, kewarasan akal fikiran amat diperlukan disini =)


blogger pilihan hari ini =)
nurull
akmalaisya
echa
p/s: sambil berbelog tu apeke salahnye teman berkongsi maklumat ye dok? =P

November 22, 2011

kereta apa idaman hati anda?

hai selamat petang, korang dah lunch belum?
yang belum tu bawak-bawaklah lunch dulu, sebelum nak day dreaming
sekarang umur una 20, tahun depan nak masuk 21 dah pun
bila umur umur macam ni  dah rasa la nak berdikari ye dak?




rasa nak beli rumah sendiri la kereta sendiri la,una pun sekarang dah pandai tergedik gedik mencari kereta idaman hati, impian hati bukan main tinggi
padahal kerja pun tidak lagi . ahaaiiii  tak pe lepas ni kerja boleh la una pakai kereta idaman una tu, siang malam termimpi mimpi tau.sampai nampak kelisa pun boleh confused ni vios ke kelisa ? (*padahal kau yang tak tahu jenis kereta *)
kalau nak diikutkan sebenarnya una lebih menggilai BMW, tapi mula-mula kerja biarlah realistik sikit, takkan mula mula kerja pakai BMW.


so kereta apa yang una nak pakai ?????????????


TOYOTA VIOS

setiap kali ternampak kereta ni, una mesti terasa nak histeria arghhhh kereta aku ! kereta aku! siap buat meraung lagi macam kena tinggal laki.
tapi setiap kali tu jugak mulut una kena tekup dengan boipren malu katanya
hahaha nasib kaulah dapat gilpren overacting macam aku.


kadang-kadang tu, kalau pergi mall nampak vios parking kat tepi siap betul2 rambut kat side mirror kereta tu, motif? nak bagi orang nampak konon konon tu kereta una,pernah sekali syok2 betulkan  rambut  kat cermin kereta baru perasan dalam kereta tu ade orang, orng tu siap turunkan mirror dia,

ITU AMAT MEMALUKAN! 
tanpa rasa bersalah una cepat-cepat blah dari situ, kemudian masuk toilet memaki maki diri sendiri, satu hari suntuk kena gelak dengan boiprend ,cis lagi!

so ape yang best sangat dengan vios ni?
vios ni affordable la jugak tak lah mahal sangat harga tak sampai 100K lagi,
selain itu reka bentuk yang menarik ,selesa , macam mana una tahu? sebab pernah try duduk kat tempat pemandu ,angle cermin dia pun sesuai dengan una, that's why una menggilai vios,

oleh kerana una masih belum kerja maka una tak boleh nak ambil vios lagi, tahun depan baru una decide nak beli ke tak, april tahun depan baru habis diploma, tak perlulah beli awal awal , bak kata orang ukur baju di badan sendiri
tapi kata una "ukur duit di bank sendiri"

kalau dah tahu tak mampu jangan gatal gatal beli,

by the way, kalau korang, kereta apa pula jadi impian ? jom la share kat sini :)


November 21, 2011

lelaki / perempuan aktif di net cenderung curang?

semua orang tahu facebook, twitter ,  BBM, tumblr dan juga blog kan disini?
kalau tiada facebook (common) hidup rasa macam makan roti tiada jem
rasa lemau semacam je, tak lengkap, yang pakai blackberry tu,
sehari tak bbm aweks cun /jejaka kacak
terasa alahai mundurnya aku, eissh tak boleh jadi ni
kalau aku tak buat semua ni orang tak tahu AKU WUJUD ,
kat dunia ni. tak stylish la nanti kalau tak ada album kat facebook yang bertitle "mobile upload" 
well sebenarnya  benda -benda tu semua bukanlah tak bagus
bagus tapi buruknya tetap ada  *ini merupakan nasihat kepada diri sendiri*



bila dah internet dihujng jari, sekarang nak online pakai phone canggih manggih dah
tak PERLU bawak laptop kesana kemari

lepas tu banyak la kes  couple curang la,
bercinta dengan A bbm dengan C
bercintan dengan D bertweet2 dengan lelaki lain
eh tapi sebenarnya tidak salah jika kita masih bijak menjaga batas
janganla pula tajuk yang kita sembang tu membawa kepada bunga bunga cinta kepad kalian *sight

tweet tweet dengan kawan adakah salah?
tidak *sebab una pun melakukan perkara ini juga*
bergelak ketawa bersama kawan adalah perkara normal dan paling luhur dalam kehidupan una , tak dapat tidak ianya umpama dadah.
kita perlu ingat bercinta bercinta juga, kawan kena ada .

jangan salahkan teknologi kalau tak mampu kawal diri .
okay betul ke lelaki dan perempuan yang gemar main benda benda ni semua cenderung untuk curang?
betul ke?

sebenarnya TIDAK sama sekali, semua itu bergantung pada individu tersebut,
lelaki ke perempuan ke sama saja, kita kalau nak curang buatlah macam mana pun,
kawallah seketat mana pun jika niat di hati tak mahu setia ,
tak setia jugak , betul atau tidak?

sebenarnya mesti ada give and take  la kawan

ini tak kau berjam2 layan internet boleh, layan gf/bf seminit pun tak boleh haa acaner tu?  >..<

 kesimpulan yang boleh kita buat disini kecenderungan datang dari hati dan tujuan asal kita melakukan sesuatu,

 tak dapat nyamuk,jangan kelambu dibakar
kalau nak bakar bakarlah ubat nyamuk


anak unta tertelan dadah,
anak harimau menari nari
kala tak paham apekejadah,
buat-buat je macam reti


p/s: harimau malam ni menentang garuda, aku tak suka bola tapi mintak2 malaysia menanglah :)





FENTY BEAUTY BY RIHANNA REVIEW

           hi guys harini aku nak update sikit pasal satu make up brand yang tengah hot giler diperkatakan masyarakat umum. tak lain ...