May 25, 2013

Jom safi Manggis! (berkesan tahap maksima)

aku bersyukur dilahirkan dengan kulit muka yang tiada masalah jerawat . Aku rasa pelik juga kenapa jerawat segan nak singgah muka aku tapi..
 
 
hmm mari berhenti riak seketika, susah betul kalau bercakap dengan manusia bernama una ni selalu nak keluar tajuk bual bicara bagaimana hendak bercakap depan khalayak ramai nanti? -..-'
(khalayak ke?)
 
 
maaf.
 
 
sebenarnya tuan-tuan dan puan puan nak jaga kulit ni tak susah pon . benda benda ni bergantung pada diri kita sendiri  dan cara pemakanan kita. Kalau nak aku listkan memang panjang la temah kalah galah panjang *eh ?*. aku rasa korang sendiri pun dah hafal dah kalau untuk kulit makan banyak makanan yang tinggi vitamin c. Contohnya : Manggis!
 
macam mana kalau korang tak makan manggis? dan tak suka manggis macam aku?
 
 
kini segala-galanya lebih mudah!  sebab  safi telah memperkenalkan produk baru berasaskan manggis! hebat bukan? hebatttttt !!!!  lepas ni tak payah la korang sumbat manggis kat mulut sambil menangis . tak payah! beli je safi manggis, murah pun murah. hebak pun hebak  ;D
 
tadaaaaa!!!!
 


safi manggis ni sesuai sangatlah korang guna, dahlah murah kesan effektif pulak tu, comel pun comel. warna purple pulak. ;D
 
kalau korang masih meragui keberkesanan produk safi ni sila get ready tengok gambar 2 blogger hebat dan cun kat bawah ni. aku pasti korang pun teruja nak guna macam aku.. ready eahhhh ready tau .. pakai seat belt *tetiba*


tengok nisa kay siap demo lagi . perghh mulusssss!


yuyu zulaikha menikmati bau harumnya safi manggis. rasa nak makan  katanya. :") *apesal comel sangat makhluk ni? *


dan gambar atas ni gambar duta safi yang sangat cute miut yang kalau aku tak silap juga seorang blogger . amirah filzah nama dia.  eh susah betullah safi manggis ni! menggoda betul !


opsss ya safi manggis boleh didapati di kedai kedai berhampiran dengan harga serendah rm9.90!


murah kannn????!!!!!

yer murah sangat berbaloi dengan kebaikan yang terkandung di dalamnya . eh senang citer nak tahu beli dan pakailah sendiri . citer banyak pun tak guna jugak ye dak? ;D



p/s: okay good night, sebelum tidur jom safi manggis! ;D

May 12, 2013

bebel lagi..

aku penat. sungguh dah tak larat nak main lari lari lagi. Dah dapat rumah macam ni pulak jadinya.  teringin aku nak baca yassin depan muka encik danial tu. aku tak paham kenapa dalam banyak banyak lelaki dalam dunia ni aku harus jumpa lelaki ni.muka baik tapi perangai agak menakutkan. patutlah haritu dia Tanya aku open minded ke tak. aku ingat dia Tanya aku open minded pasal aku share rumah dengan indian girl . mana aku sangka manusia tu nak tidur situ juga. padahal dia kat Jb tu. aku tak masih tak dapat hadam kenapa sikap diia sebegitu rupa. haritu masa belum jumpa, ajak jumpa nak sewa rumah bukan main liat nak datang sini. sekarang aku dah sewa sibuk pulak tunjuk muka kat rumah ni. dimanakah freedom dan ketenteraman? aku bukan ingin bersikap racist. kalau setakat share dengan perempuan india ape dehal ? setakat bau sembur ambipure pun okay dah. hmm macam macamlah benda jadi sejak aku kerja sini. dugaan mungkin. yerlah kalau bukan dugaan nak namakan ape lagi? takkan tuah pulak ye dak?..
masuk ni.. ini adalah kali ke dua aku melarikan diri dari rumah. mengelakkan berdua duan di rumah. aku tak rela nak khawin dengan orang yang bukan islam yang.. hmm malas nak cakap. bukan sebab colour kulit ke apa . ni sebab maruah .. bukan maruah aku je .. aku bawak maruah keluarga sekali.  Aku nak cakap salah.. tak cakap salah. yang buatkan aku takut kat dia ni bukan ape... dia message aku selalu. ajak keluar makan untuk lebih mengenali. what the fish kan?
 aku belum pernah jumpa la owner perangai macam ni. well at least malay owner  jarang jumpa macam ni.  takut? sedih? risau?

dah jadi makanan aku hari-hari. nak tidur pun rasa was was. sekarang aku kena cari rumah baru lagi. bukan hobi aku buat kerja dua kali dan bukan hobi siapa siapa juga. entahlah .. aku nak rungut lebih lebih pun tak boleh semua ni takdir. tapi aku boleh buat yang terbaik untuk selamtkan diri aku sendiri .,. itu pun lebih dari cukup. ni aku taip blog entry ni pun kat mcd tau. padahal aku boleh je online kat rumah. tapi demi keselamatan diri sendiri , aku kenalah gagahkan diri siikit. aku harap korang yang baca bebelan aku ni tolong tolonggg dan tolong check betul betul bila nak sewa bilik or rumah (perempuan terutamanya) .. Kalau boleh cari tuan rumahnya perempuan. sekurang-kurangnya dia nak datang tidur pun korang tak berapa nak heran dan takut, sama spesis kan? dan lagi.. kalau boleh sewa jangan sorang sorang.. cari kawan okay? kalau tak jadilah macam aku ni..



hurmm terlebih panjang pulak aku bebel kali ni. apa apa pun doakan aku selamat.


okay bye itu saja setakat ni..


assalamualaikum..\

May 10, 2013

update syok sendiri ;D

hari hari aku sekarang ni banyak dihabiskan pada kerja . dah tak sama macam dulu, kalau dulu aktiviti aku cuma main game dan online sepanjang hari. Bila dah kerja ni banyak juga pengalaman yang aku Berjaya pungut.  aku belajar erti persahabatan, kekeluargaan dikalangan kawan sekerja. aku gembira selepas segala dugaan  yang aku lalui sebelum ni akhirnya aku Berjaya mengubah title penganggur kepada seorang pekerja. jawatan aku disini sebagai site engineer yang mana aku tak tahu celah mana site engineernya. kadang kadang adalah rasa macam engineer sikit-sikit. kadang -kadang rasa macam kerani , kadang-kadang terasa macam makhluk serbaguna. namun biasalah tu, jika company sedang berusaha untuk "menjimatkan kos pekerja" dengan memberi tugas yang berbagai-bagai, kita sebagai "fresh graduate" harus bijak "mencuri ilmu" juga .


"jika ada perkara yang kita perlu tamak, haruslah tamak dengan ilmu" sebab zaman sekarang ilmu itu boleh jadi duit.

ilmu =pengalaman = $$ duit .

DO THE MATH
hahahaha

una memang seorang extremist tatabahasa.


namun kan. kan .kan.. ada banyak  perkara yang buat aku seronok kerja sini.
dan salah satunya sebab kawan sekerja aku dari atas sampai ke bawah semuanya cool. Boleh bergurau, bersembang, dan boleh mencuri ilmu juga..
kat sini yang dah tua tua semua dah khawin , yang muda remaja macam aku ni tak khawin lagi. jap muda remaja? *lempang*. T-T

kat sini tua tua mana pun aku tak panggil abang mahupun pakcik. aku panggil encik je. yang tak berapa nak tua namun umur banyak sikit dari aku, pipah dan wan kami panggil nama je. helmi dan din. diorang ni meskipun kuat mengusik namun hati baik, aku sayang diorang macam abang sendiri. *aku tak ada abang* tapi aku takkan panggil diorang abang la, geli rasanya. perangai sama je dengan kami kami ni.

SO far so good. aku tahu korang perasan entry aku dah makin boring. haruslah diingatkan aku sendiri yang menaip pun rasa boring.



p/s: mungkin "tube" humor aku dah hilang. k lapar nak makan  bai! :)

May 1, 2013

pindah dah! ;)

assalamualaikum..


haiii korang.. hari yang aku tunggu tunggu dah pun tiba! akhirnya encik danial pun dating seperti yang dijanjikan . aku dan kawan aku pun ape lagi excited la. psst sebenarnya yang nak pindah aku sorang je so kawan aku ni excited sebab dia nak balik seremban dah. so kawan aku bernama pipah ni dia la berhempas pulas menolong aku mengangkat barang. kadang-kadang aku pelik dengan beliau, badan kecik tenaga lelaki ke camne? ke dia ada peti simpanan tenaga kat badan? sebab aku ni badan je besar namun tenaga alahai.. entahlah lemah sungguh ;p





aku dimaklumkan yang housemate aku ni cikgu india. so aku okay je. tak ada masalah pun. dan dia bela anjing. Mula mula macam terkejut tapi sebab kan dulu atuk aku  ada seekor anjing bernama chot maka aku tak kisahlah.
So encik danial ni pandang aku pelik la.. *betul ke perempuan ni? betul ke dia nak sewa kat sini* yaaaa .. aku dapat membaca wajahnya .

Haruslah dia fikir aku ni cerewet, namun aku telah membuktikan dimata encik danial bahawa aku ni open minded dan tidak racist. lagipun anjing tu dia tambat kat luar jer. tak masuk rumah.

opsss yer rumah aku lot tepi,rumah dua tingkat dekat setia impian 2 .
So far kami duduk berdua jelah. aku dan prisha .Peramah orangnya.. beberapa minit pertama dia dah bukak citer pasal boyfriend dia tu belum 2,3 hari tu ;D
Kalau 2,3 hari aku syak nama 1 keluarga dia aku boleh hafal hikhikhik..




_____________


Haaa tadi ada benda lawak jadi tau.. aku kan baru pindah, so aku tak ada tilam  dan tiada juga seterika. maka aku rempit ke Tesco naik tenggiling biru aku tu. sampai sana aku beli la tilam kecik dan seterika tu. beli punya beli perut aku pulak lapar. sungguh perut aku ni dah hilang pedoman agaknya. boleh pula lapar waktu waktu macam tu. maka aku decide peluk jela tilam tu sambil berjalan.Aku peluk tilam sandar tepi meja. korang tahu aku makan kat mana? aku makan kat subway.cer bayangkan jap.. cer bayangkannn ...


semua orang pandang aku macam aku ni alient baru turun ke bumi tau. tapi aku tak kesah sebab masa tu muka aku ni tebal dia kalah tembok besar cina. So redha jelah.. tu  baru biasa je tu, yang masa aku nak bawak tilam tu balik la. motor aku ni skuter je. skuter ego . korang penah tengok tak rupa skuter tu?kaki aku kan mempunyai ketebalan yang agak ketara maka tak muat la tilam tu nak letak ruang tengah tu, lalu aku adjust kepit guna lutut kiri, sementara tangan kiri pegang handle dan kemaskan kedudukan tilam. so aku dapatlah membonceng dengan selamat. tengah-tengah jalan pulak, ada pulak  BN buat kempen suruh undi. diorang pun berselerakan la kat situ, demi keselamatan diri sendiri aku pun menjerit ...

"tepi tepii tilam nak lalu.. tepi'''





aku syak lepas ni aku keluar paper... aku syak jelah.. kbai.

FENTY BEAUTY BY RIHANNA REVIEW

           hi guys harini aku nak update sikit pasal satu make up brand yang tengah hot giler diperkatakan masyarakat umum. tak lain ...