July 3, 2013

keep calm and ambik kesempatan .

hai. 



harini skop kerja dah bertambah. kalau dulu 5kg sekarang dah jadi 10 kg . begitulah ceritanya.
moga aku kuat untuk terus bertahan dekat company ni.



okay just cut the crap.


i got no choices , nak taknak kena redah jugak. mana ada kerja yang senang. cuma aku kena belajar manage  stress la , kalau aku tak belajar manage stress aku mungkin boleh gila. oleh yang demikian aku sangat respect dengan mr neo selaku  senior project manager. sebab  apa? sebab dia punya otak aku tak tahu macam mana, handle 4,5 project satu masa without PA and even programmer. How brilliant is that ?kalau aku ada kuasa yakni kuasa sailormoon atau ultraman , aku akan mengfire bos kami mr lai jika dia tak bagi bonus kepada mr neo tahun ni . He deserved that much.



well part jadi ultraman tu yang tak tahan. mana datang imiginasi kanak kanak aku dalam masa masa macam ni? damn. -..-'


okay. sekarang ni aku nak kasi korang paham bahawa orang bawahan macam aku ni memainkan peranan penting dalam site ni. walaupun nampak macam ayam je kan. eleh diploma je pun nak jet jet penting. :3



siapa yang cakap macam tu serious aku rasa nak menangis...! 


kerana aku perempuan jadi tanggungjawab sebagai kerani juga terletak di bahu kami berdua yang perempuan ni. biasalah bos pandai nak jimat bajet -..-'. kan best kalau gaji tu campur 2,3 orang punya gaji barulah semangat sikit khonn? .




tapi tak mengapa , bagi korang yang ada diploma mengalami situasi macam aku ni, keep calm and ambik kesempatan.



yer! korang tak salah baca . keep calm dan ambik kesempatan , korang kaut la segala macam ilmu. yang luar bidang tugas korang pun kalau boleh ambik tahu jugak. contoh macam aku ,tugas aku kena buat documentation untuk site meeting je sebenarnya and jawab jawab sikit, tapi yelah macam aku cakap tadi aku kena buat banyak benda, so sikit sebanyak aku jadi macam clerk jugak, and also accountant (kira diesel sama ada tele tak. in out, balance, berapa short , kat mana short semua kena keep track), cum site supervisor (tulis RFI and Site diary every day!). and lepas ni mungkin aku kena jadi "QS" buat work progress and refer BQ . 




ini mungkin nampak gila, namun ini adalah benar. mood aku pun tak menentu sekarang. sebab selalu stress. kerja banyak tapi insyaallah kalau kita ikhlas bekerja benda tu jadi mudah. 


okay sekian saja tinggal dulu :)



ASSALAMUALAIKUM


FENTY BEAUTY BY RIHANNA REVIEW

           hi guys harini aku nak update sikit pasal satu make up brand yang tengah hot giler diperkatakan masyarakat umum. tak lain ...