June 14, 2014

Sincerelybyushawls reopening day, dan shopping bersama officemate

Harini merupakan hari yang agak gembira bagi aku kerana, aku dengan kawan kawan sepejabat aku yang dua orang tu.. si pipah dan ecah telah berjaya mendapatkan gift dari sincerelybyushawl.  Dari pagi lagi masing masing dah muka excited . Tahap excited kitorang tu tak leh nak bayang .. Dari first naik kereta, otw ke sana sampai dekat traffic light depan butik tu aku dengan pipah dok menjerit jerit umpama dirasuk makhluk halus . Butik dia taklah jauh mana, kalau dari setia alam sampai sana alah tak sampai 10 minit. Kejap je ;D. Kalau
ikut highway shahpadu tu kalau tak silap terus je, dia sebelah bangunan je dengan kedai mamak pelita tu, dekat dekat dengan RHB. Alah kalau agak agak sesat , korang pasang je la GPS :)

Yang aku pergi ni dekat shah alam bukan bangi, ni alamat dia.

SINCERELYBYUSHAWLS

A-6-2, JALAN SERAI WANGI 16F,
ALAM AVENUE,
SEKSYEN 16,
40200 SHAH ALAM,
SELANGOR DARUL EHSAN


Masa dekat sinilah kejadian jerit menjerit tu berlaku. Kemain lagi ktorang menjerit jerit.. yelah tengah berhenti dekat traffic light. Hati plak dah melonjak lonjak gembira, terkinja kinja je
masing masing dalam kereta. Tu kalau Nampak dek bakal mak mertua mesti kena reject jadi menantu . ;p 


Beratur  punyalah panjang sambil pot pet pot pet. Aku syak kitorang lah manusia paling bising .
wahhh happy betul nisa kay pegang tangan aku.. haha! jangan salah anggap aku bukan lesbo. Aku minat kat dia sejak zaman college dulu tau :D ( k muka aku buruk , salah pilih filter)


Masa masuk je terus beli cepat cepat sebab nak dapatkan free gift dia. Banyak tau free gift dia! :)
Than You Sincerelybyushawl! . Dia hadkan masuk dalam satu satu masa yerlah.. kang jadi sardine lak kedai. kalau nak naik atas bila bila pun boleh tak crowded sangat. Masa kat atas ni la terjumpa dengan nisa kay, diana danielle and tasha manshahar! :)

Ni la owner dia kalau tak silap(kalau silap maafkan saya) cute cute je orangnya. Nak ambik berkat kena la rapat rapatkan saf hehe

Tasha Manshahar comel je manusia ni! :)
Nisa Kay dengan officemate gua.


Arghh  lawa betul diana danielle ni!!!


Masa dah balik office hehe kami bertiga punya . Yang Paperbag keras ni dalam dia ada gift,
Yang kat belakang tu paperbag barang yang kami beli kat butik tu. kami  masing masing. Kami Masing Masing beli tudung dengan baju dekat situ. Dan kami berhasrat nak datang lagi nanti :)






June 11, 2014

entry bungkus satu bulan : Quality time with family and friends!

hi guysss... lama gila kan aku tak post apa apa kat sini kan?
jadual sangat pack dalam masa sebulan ni. Kejap kejap keluar dengan cousin, lepastu shopping tak ingat dunia bersama kawan office dan sidia. Dan baru baru ni sempat la jugak aku melepak di rumah maklong aku selama beberapa hari di tanjung malim.

Secara konklusinya - aku meluangkan masa masa berkualiti bersama mereka semua

Sedar tak sedar setahun dah aku bekerja, wishlist aku pun satu demi satu aku Berjaya tunaikan. Antaranya memiliki iphone. Yes iphone, actually aku beli 27 april haritu. Tapi rasa malas pulak nak buat review, but I'm considering to make one special entry for it. Like appreciation post . teheeee :D





The mines
I supposed to write this entry 3 weeks ago, I know this "cerita" kinda basi , but the excitement to tell you guys never goes away. So are you ready? (sambil gosok tapak tangan tanda tak sabar)



ready tak ready, ko dah scroll ko kenalah baca ;p

aku kena mengaku satu benda , seumur hidup aku tu lah kali pertama aku pergi the mines. Sebab aku ada satu habit, bila aku dah selesa dengan satu tempat
, aku jarang nak pergi ke tempat lain melainkan aku teringin. For now, aku memang suka pergi setia city mall, it's like my second home. Reason? toilet dia bersih. Yup, kalau fatin liyana judge the country by it's toilet, aku pulak lebih kepada judge "the mall by it's toilet" :).

Sorry , melebih lebih pulak aku cerita kan? macam lah orang peduli? ;p




bila dah first time pergi tu banyaklah jugak gambar aku ambik, tu kalau orang tengok mesti orang ingat spesis batak . Hahaha! Oh btw , aku pergi naik water taxi. Best tau rm2 je tambang.Bagi korang yang tak tahu tu, the mines ada sediakan perkhidmatan water taxi tau. Kalau korang nak naik ktm korang perlu pergi ke ktm serdang, sampai ktm serdang, korang akan Nampak jejantas. Sila naik jejantas tu dan seberang.Dah seberang tu, Sebelum turun jejantas, korang tengok sebelah kanan korang ada Nampak macam pondok, kawasan macam tasik kecik, sila pergi ke situ dalam kadar segera. Jangan risau kalau tak Nampak water taxi/boat.Sebab setiap 10 -15 minit dia akan datang . Masa aku pergi tu aku cuma tunggu 5 minit je dah sampai :) .


Perasaan aku teruja tak payah nak cakap, terasa macam dekat venice pulak. Kalaulah pihak pihak berkenaan touch up lagi kasi cantik macam venice for sure tempat ni jadi salah satu tempat tarikan pelancong dan juga rakyat biasa macam kita ni :)
cantik kan wall ni? lupa plak kat oulet mana.. yang pasti dalam the mines tu

Setelah penat bershopping bersama cousin, tengok movie dan makan bersama, Kami balik dengan  perasaan berat hati. Yelah rasa kejap je jumpa. Mula mula tu rasa nak ikut diorang balik, tapi fikirkan kerja yang menunggu terus tak jadi. Hehe tapi, selang seminggu iatu hari jumaat lepas aku pergi ke rumah makcik aku di tanjung malim. hehe  3 malam jugaklah aku tidur sana, isnin tu aku buat cuti sendiri.
Pagi sabtu aku layan ps3  cousin,  main need for speed je  yang lain aku tak pandai main. Jujur ni :D
aku siap buat video tau :)



Jannah dan Mak long. Selfie  hehe sporting kan makcik gua?

ni masa nak balik .. sebelum shopping kami isi perut dulu dengan dessert yang mengiurkan ni
Hitz caffe ni kira the best caffe la kat tanjung malim

Chochlate Queen  aku punya. Memang tak menyesal la beli. Harga dia jauh lebih murah dari mana
mana caffe, siapa siapa datang tanjung malim wajib cuba ni tau :)
ahad malam tu, kami ronda ronda sekitar tanjung malim sekitar proton city, lalu depan rumah parents
anzalna . Menurut sepupu aku la, sebab kakak dia ila kawan dengan kakak anzalna dulu.
Hamboi tak sangka ada bakat aku ni jadi paparazi kan?
That was basically how I spent my quality time. (with my family and friends)


it's  may be ironic as it sounded, " your cousins were your first friends you ever made, and most probably the only friends you can trust" . I'm not saying that I don't have real friends out there, yes I do have a couple friends, and I keep them real close. How do you know, I appreciate you as a friend?

By spending my precious time with you. Yes, I'm barely go out with my friends. If you're special, i'll ask you to go out with me.That's how I keep real friends close .



-Aries Lingo .


 notes :  is it healthy to drink lemonade everyday?


P/s: Actually aku nak masukkan video, tapi tak ada banyak masa, so... korang stalk je la instagram aku :) 




HAPPY NEW YEAR 2018 & Unforgettable Moment Of 2017

hello everyone . it's been a while . selamat tahun baru semua!!!!! so for the first day of 2018 aku tak buat apa apa sangat  ju...