Skip to main content

Posts

Showing posts from June, 2015

Review : Instashop wajib anda visit untuk beli kasut raya!

hai , assalamualaikum korang
malam ni aku nak buat review sikit pasal satu instashop yang tak asing lagi dalam kalangan penggemar kasut. selalu aku  buat review jual shawl,tudung and baju kan? hari ni aku nak buat review pasal kasut pulak.Instashop tersebut tak lain tak bukan ialah .... (drumroll sikit)
SCHUBLITZ!


aku rasa ramai yang dah tahu kewujudan schublitz ni. schublitz ada butik kasut sendiri di seksyen 7 shah alam dan di neo damansara. Dulu Schublitz ni dikenali sebagai shoeblitz tapi aku baru perasan dia dah tukar nama. aku tak perasan bila dia tukar . takpelah asalkan sebutan dia masih sama.



kasut keluaran schublitz ini adalah high end product tau. bukan import china tu semua. sebab tu harga dia agak mahal sikit. tapi mahal mahal pun berbaloi. aku kan sekarang semua nak support local je. kalau product bagus tak ada salahnya kita support kan kan?



okay enough with membebel. kat bawah ni aku ada attach gambar antara customer schublitz dan pattern kasut yang aku suka. nak suruh aku l…

Wedding bestfriend dan jalan jalan

2 hari lepas iaitu 13 jun 2015 merupakan hari yang paling "hectic" bagi aku. penat tapi seronok. ada wedding 2 orang kawan kami 1 dekat shah alam 1 lagi aku tak tahu nama tempat dia tapi yang pasti dia lalu simpang nak ke elmina dan aman putri. first wedding kami pergi mestilah kat shah alam. wedding sahabat baik dunia akhirat aku wahidah md esa. dia pun ada blog gak. klik sini.
wahida ni kawan baik pertama aku masa mula mula aku pindah sekolah dulu. kami 1 dorm.
bila teringat balik kenangan 3 january 2008 serious boleh buat buku. Hahaha itu nanti aku buat satu special entry untuk perkenalan kitorang.kiranya dah masuk 7 tahun persahabatan kitorang.
dia bertemu jodoh dengan seorang jejaka bernama hafiz dari pulau pinang. hafiz ni kira macam first special someone yang boleh treat her well. kira diorang memang secocok habis la. sebelum sebelum ni kira cinta monyet la. yang first serious relationship ialah  dengan hafiz ni. aku dapat tahu hubungan diorang pada tahun 2010. masa firs…

Movie Review : Insidious 3

pada permulaan plot cerita mengisahkan seorang gadis bernama quinn brenner telah berjumpa seorang psikik bernama elise. Dia merasakan bahawa arwah ibunya cuba "menghubunginya" . dia berasa diekori oleh itu dia ingin meminta kepastian daripada elise. Malangnya roh yang menghubunginya bukanlah roh ibunya roh jahat. elise menasihati quinn supaya tidak cuba menyeru roh orang mati secara bersendirian lagi. Namun segalanya telah terlewat kerana quinn telah pun "menyeru" roh sebelum berjumpa elise. roh jahat yang mendampinginya sering memerhatikan dan menganggu. keadaan menjadi teruk setelah quinn kemalangan di langgar kereta. Dia tidak dapat bergerak. hidup keluarganya semakin tidak terurus, bapanya yang sibuk dan adiknya yang masih bersekolah menyebabkan quinn selalu tinggal bersendirian di apartment itu. gangguan demi gangguan menghantui quinn. rupa rupanya kata kata nasihat jirannya seorang nenek tua berkerusi roda itu ada benarnya.Bapanya yang pada mulanya tidak perc…

1st Segment by Black Queen

hai, assalamualaikum

setelah sekian lama aku tak join segmen harini saja saja nak cuba nasib.segmen kali ini tajaan  fara 
from black queen. siapa nak join boleh klik sini


impulsive

aku seorang perempuan yang impulsive. perempuan impulsive ni spesis quick decision maker.buat keputusan ikut naluri hati.ada sesetengah orang buat keputusan fikir makan masa seminggu, sebulan , setahun. aku pulak satu hari je boleh fikir dah apa keputusan dia. jarang dengar nasihat orang tapi aku menerima saranan yang baik. kalau aku boleh pertimbangkan cadangan kau , kau boleh kira bersyukur sebab aku sangat jarang nak dengar pendapat orang lain.(sila buat pulut kuning dan hantar ke masjid jika saya pernah dengar nasihat anda).sampai ada orang pernah cakap, kau ni una.. kalau dah buat keputusan, datanglah 2 bijik bas penuh manusia nak pujuk kau pun, takkan berjaya kan?Impulsive aku ni bukan setakat nak buat keputusan je, merancang pemakaian baju pun ikut naluri jugak. aku tak peduli kalau orang cakap aku cant…

penyamun berpakaian kemas ( oh my malaysia)

aku sebenarnya geram. sangat sangat geram. kesal dengan apa yang terjadi.
seriously. korang baca pasal current issue tak? pasal kastam rush seller online . first of all, kalau nak rush it's okay. kalau dah koyak you ganti balik parcel. kalau nak check check cara berhemah jangan buat cara penyamun. kalau nak tengok lulus ke tak kkm kan ada no kkm you can simply check kan?
online pun boleh.ni dah koyak buat seller tu macam penjenayah seludup dadah. padahal diorang cari rezeki yang halal je. kalau betul nak rush. rush pemborongnya . tu kat gm klang bersepah sepah! 
kenapa yang seller online ni yang kena? itulah yang aku tak paham logik pihak berwajib sekarang ni.




aku rasa dah mula bangga sebab ramai melayu dah berjinak jinak berniaga biarpun secara online , lama lama boleh bukak kedai. at least diorang berusaha tak mengharap subsidi kerajaan semata mata. ramai online seller bermula dengan zero. tak buat loan. pakai saving sendiri. bila kena macam ni diorang rugi aku rasa sangat sangat t…

sindrom mak mak

aku ni spesis manusia yang random. dia kira macam lalang pun ada jugak ye. 
alah manusia biasalah hobi boleh bertukar.sejak 2 menjak ni aku minat hiasan rumah. tengok duduk makan keropok depan tv tiba tiba terpandang dinding. eh rasa macam dinding ni letak wallpaper mesti cantik kan?


lepastu scroll scroll ig tengok corak baju ke apa tiba tiba terfikir. eish crowded sangat corak ni kalau kat langsir okaylah! 

haaa nampak tu ? sindrom apa tu?

kalau future husband baca ni dia mesti cecepat seluk dompet sambil kira bajet. 

future wife dia dah start sindrom mak mak ni habislahh ranappppp la duit lu!

lepas tu terfikir dah khawin nanti dinding bilik nak colour apa?
lampu living room nak ala ala chandeliar ke? ke nak lampu sebijik sebijik melekat kat dinding atas tu?

pastu terfikir lagi...sebelum masuk rumah ingat nak buat plaster ceiling dulu la. bentuk plak 
nak bentuk bunga bunga pastu ada kupu kupu hinggap! haaa vazzz tak rumah i?


gila kan ? banyak betul aku  bayangkan ..


cop belum habis lagi..

kalau…

Entry Bervideo : Family Moment

video kat atas ini adalah aktiviti keluarga kami tahun lepas. actually banyak je aktiviti tapi tak ada siapa rajin nak record video. lepas kumpul kumpul ni je yang ada. jadilah buat kenang kenangan waktu tua kelak. cey cey cey. video keluarga besar legacy razali dan maznum (atuk dan opah aku)




tapi there is more to come. nanti waktu raya, waktu hang out dengan sepupu inshaallah aku akan lebih rajin lagi shoot video. memandangkan usia dah memang sampai tahap wajib khawin ni, banyak banyak la kumpul memory sebelum melangkah ke alam rumah tangga ye?



sekian,

yang  sentiasa comel dan berhati riang(perasan)

Una Mn 






Kau Dan Diandra

aku merupakan peminat diandra sejak lagu angkasa keluar. sejak tu aku selalu ikuti perkembangan dia. dalam banyak banyak lagu yang keluar aku minat lagu yang baru launch ni. kau dan diandra.  lagu ni dah ada dekat itunes , pergi la beli cepat cepat. murah je. 0.99 or 1 dollar adalah rm3.70 .  aku ni bukan jenis suka beli lagu. suka dengar free je. kalau aku beli tu maksud dia lagu tu sedap. kat atas tu aku ada letak teaser lagu dia.  pergi dengar sekarang! 
antara part yang paling aku suka dekat lagu ni ialah part yang sama aku letak kat teaser kat atas. itu ialah bahagian chorus.
kau dan aku selamanya,.. kau milikku, ku cinta kau cintaku..... tiada yang setanding.. cinta kau dan aku .. 
sweet kan part ni?
kalau korang nak ikuti perkembangan diandra 
sila follow beliau di
instagram : iamdiandra  twitter :iamdiandra


she is adorable, humble and down to earth . 



and this miss diandra arjunaidi herself





P/s : pretty girl with a soothing voice.

Tutorial : Letak Lagu Youtube Autoplay di Blog New Version (iframe)

Assalamualaikum, hai


aku tahu kebanyakan korang ada yang jenis suka letak lagu kat blog. kalau macam aku , aku ikut mood.kalau nak letak aku letak. kalau tak aku biar je kosong. Youtube sentiasa buat perubahan. sebelum ini masih boleh buat coding lama, sekarang dah tak boleh. coding dia dah short dan simple.
bermula dengan coding "iframe".


sebelum aku melalut lebih panjang lagi marilah kita terus kepada tutorial.

1) salin code di bawah. jangan malas salin je. ye, bila aku kata salin maksud dia tak boleh copy and paste la tu. sila bukak layout>add new gadget>scroll cari html/javascript and click button tambah and taip code dekat bawah ni.taip je semua sekali termasuk link youtube tu.



2)Pergi youtube dan cari video lagu yang korang letak tu. copy link youtube dia sahaja. jangan copy semua sekali embeded code tu. lihat contoh di bawah



3) dah siap salin? okay sekarang gantikan link yang warna merah tadi dengan link video yang korang nak letak." di awal dan ? di hujung link …

Tutorial Download Game Ranch Rush 2 Tanpa Hack

Assalamualaikum, hai.

tutorial ini untuk orang yang mempunyai desktop pc dan laptop sahaja untuk mobile version iolzz tak reti. 



let's get started! 


1)Google dan taip 4shared.com , dah masuk 4shared? 
 taip la nama game "ranch rush 2. pastikan pilih file jenis "rar" jenis boleh extract. tak paham? takpe
rujuk gambar, aku pilih link no 2. klik download.



2) lepas download dia akan keluar macam ni nampak jenis buku tu? klik aje jangan fobia sangat tengok buku dik, tahulah cuti sekolah. eh eh .



4) bila dah klik buku dia akan keluar macam ni.klik gambar untuk lihat lebih jelas. atau klik je yang no 2 ni yang lain jangan usik. bila klik dia akan automatik extract

5) Bila kita klik tadi dia extract macamni rupa dia masa tengah extract tak yah nak takut ini bukan virus.jangan jadi virus freak sangat. tak bermakna hidup kalau laptop tak ada game ;p. siap je extract dia akan terus automatik buatkan shortcut dekat desktop . engko klik je la lepas tu boleh main secara percuma. 

 6) maca…

Tutorial Download Youtube Videos Semudah ABC

assalamualaikum, hai.  rasanya ramai dah tahu pasal YTD aku saja buat entry ni untuk orang yang belum tahu dan untuk diri sendiri mana tahu lupa tetiba bolehlah rujuk balik. 


1) Download Software YTD  korang taip dekat google " YTD youtube video downloader"KLIK SINI


2) Bila dah download and dah siap install,klik ytd tersebut and biarkan sekejap. 




3) Pergi youtube dan copy link video korang nak download. tengok contoh gambar dibawah.


 4)Paste kan link tadi di ytd yang korang dan bukak tadi dan klik download. SIAP!!



P/S : GOOD LUCK! AKU SIAP LAYAN DORAEMON ! PUAS! :D