Skip to main content

Posts

Showing posts from November, 2015

aku di zon keliru : terharu campur sedih. susahnya nak buat keputusan .

assalamualaikum, hai.


sebenarnya aku dah buat keputusan . nak kata muktamad tu takla jugak nak kata tak muktamad pun tak boleh. aku sayang tempat ni, kawan kawan kat sini . walaupun aku ni kadang kadang perangai macam perempuan gila, meroyan tak tentu pasal tapi tuntas, aku sayang kawan kawan aku. 
cuma tu la adalah hal sikit yang agak PRIVATE AND CONFIDENTIAL untuk diceritakan disini.


aku nak resign. tu je mampu aku cakap. apa apa pun result dia nanti, aku harap tempat ni kekal maju, berdaya saing and adik adik semua berjaya dalam hidup masing masing. tapi masa aku cerita dekat weng yan  yang aku decide nak resign aku nampak air mata dia bergenang. ala ala sian adik kakak.

kau kena faham walaupun berlainan bangsa aku tetap anggap semua kat situ macam adik kandung sendiri. walaupun ada sesetengah makhluk tu annoying gila. mikey contohnya, tapi jujurlah aku 
sayang dia gak sebagai adik lain bangsa , agama, budaya dan ibu bapa. giteww.





aku buat foundant tadi untuk customer jumaat ni . tiba ti…

Book Review : Reinkarnasi By Faiz Ibrahim

Assalamualaikum, hai


aku rasa inilah kali pertama aku buat review untuk sebuah buku. sejujurnya tak banyak lagi yang korang tahu pasal aku ni. mungkin bagi sesetengah orang yang dah lama ikut blog ni ingat aku ni sekadar spoiled brat yang kaki shopping bla bla bla . ketahuilah bahawa aku tak layak degelar spoiled brat sebab aku usaha sendiri nak dapatkan sesuatu, bukan datang dari family kaya dan mahupun berada. 


aku minat buku. buku buku santai yang rare aku suka baca. komik komik apatah lagi. novel cinta? dulu pernah la terjebak baca tapi karya berkualiti jela. aku terjebak pun sebab masa dekat college bilik aku tak ada tv. kalau boring cuma ada internet je. so aku start pinjam buku novel kawan aku. Adalah jugak aku beli sendiri. tapi aku ada dalam 20 buku je tak banyak pun. kawan aku ada sampai seratus lebih. gila kan? 20 buah buku tu bukan semua kisah cinta mengarut . semua jenis fun fun.kelakar. untuk pengetahuan korang, aku memang manusia yang tertarik dengan benda benda kelakar d…

shopping sehingga rabak.

assalamualaikum hai.


sejak padini buat sale ni memang banyak duit aku mengalir ke arah baju baju dah seluar yang swag tak ingat. aku bukan apa sebagai manusia yang selebet kekadang tu teringin la gak nak bergaya. takkan uqasha senrose je boleh cantik? aku pun nak jugak. kahkah.


sesi shopping kali ni lebih kepada sweaters and long sleeve blouse and trousers. untuk pengetahuan korang sweater yang cantik cantik tu padini buat sale tahu tak! sehelai rm39 je! gila kot. kat instashop pun jual rm50. anddd aku dengar citer h&m pun tengah sale sekarang.adik aku cakap dia beli seluar H&M rm10 je time sale. tak menangis jiwa ini?


aku telah berjaya meranapkan  rm400++ bulan ni di padini. jumlah yang maybe tak banyak bagi korang tapi banyak bagi aku. aku kaki shopping namun ini kali pertama aku rasa puas gila gila. sebab kualiti dia memang tiptop harga murah plak tu. siapa tak suka? hahaha.

aku dapat 2 helai trousers,4 sweaters,1 blouse, 1 tshirt,1 kasut dengan harga rm400++. murah kan? biasa …

hardest decision i have ever made.

assalamualaikum hai.

semalam lepas balik kerja, cousin cousin kesayangan ajak aku keluar date  bagi menghilangkan stress aku yang menggila sejak dua menjak ni. macam macam benda jadi yang terlalu private untuk aku cerita dalam blog ni.yang pasti, aku tengah try nak cari kerja lain. kerja baru lagi? hmm itulah dia.. 
aku dah selesa dengan tempat sekarang, kawan kawan okay. kalau ditakdirkan aku dapat kerja baru nanti sah sah aku menangis sebab rindukan diorang. aku sayang diorang sebenarnya. macam adik beradik aku dah.


Tapi yelah, i've got no choice. mungkin bulan 12 ni last month aku bersama diorang. aku ingat nak masuk part time je kat oulet tu and full time kat tempat lain. tengoklah kalau dapat kerja area bangsar senang sikit.



kenapa aku sayang nak tinggalkan tempat tu? 


1) boss dia baik. yess, aku jarang jumpa boss sebaik yang sekarang ni.dia punya tahap garang tahap fussy aku boleh terima. dia lebih rasional jenis boleh bawak bincang. aku suka. and boss dia comel juga, hahaha seri…