click please?

January 21, 2019

Miss kepada MRS. Aku dah khawin woi! XD







Hi korang. dah berbulan i tak update blog kesayangan ni. Bukan niat nak rahsiakan tapi i nak mengelak konflik sebenarnya. Tapi tuntas, dugaan dan konflik tu tetap ada.Waktu post ni ditulis i dah pun sebulan sah menjadi isteri orang. 7/12/2018 selepas maghrib  kami  diijabkbulkan dengan sekali lafaz . The best part is my father yang walikan. Betullah orang cakap bila dah sah jadi suami isteri ni automatik rasa tanggungjawab tu datang.

Majlis kami serdehana sahaja tapi puas hati makanan semua sedap.hahaha (BENDA NI WAJIB WEH) bagi aku tak kisah khawin dekat hotel ke kat rumah yang penting lauk sedap dan cukup.


ni aku belanja sikit gambar khawin kami

Rasa sebak masa ni sebab i nampak my mother in law menangis Yelah shyafiq ni the only child and dia single mom.
of course rasa macam berebut kasih sayang pulak. my mother in law ni orang sarawak. Yes my husband from miri dia
membesar disana. semoga Allah panjangkan umur dia amin.


yes guys i gemuk. aku nak kurus tapi tula impian yang setiap tahun terkubur bersama
angan angan yang lain HAHAHA


after the wedding kitorang pergi short get away dekat KL je. it was fun sebab duduk dekat 
ran pacific residence Memang fine gila suites dia. sebab dia dekat dengan north tower
swiss garden. boleh masak and price dia murah je. Tapi sayang aku tak bawak swim suit.so tak boleh
mandi swimming pool
T_T

actually masa sanding aku tak pakai inai sebab tak sempat
so untuk menampakkan aku baru khawin
aku pun pergi masjid india but inai dekat situ. rm15 je sebelah tangan murah
kan?
XD


after a few days my husband balik miri for 3 weeks +++
lepas dia settle urusan dia baru kami start duduk together. Basically kami rent apartment dekat damansara bermulalah tugas suri rumah XD.


Ni gambar awal bulan haritu masa kami grocery shopping for the first time together.
masa tolak trolley tu kadang kadang terfikir eh aku dah khawin eah?
macam mimpi.....
tu takpe  lagi . Masa short getaway haritu..
bangun pagi buka mata rasa nak menjerit bila nampak kelibat orang dekat washroom.
bila dah terkebil kebil beberapa minit baru sedar oh aku dah khawin.
so no more privacy for me. 

this picture was taken a week ago when we went out untuk browsing furniture
dekat ikea. Masa ni kami siap kira berapa budget nak buat macam ni macam tu
sesiapa yang kenal aku secara rapat akan tahu bahawa aku memang dah buat ikea, curve tu macam rumah ke dua aku. yelah perabot ikea 
kan mampu milik. sesuai untuk commoner macam aku ni
lulz.

Buat mereka yang bertanya soal anak. inshallah 
nanti kalau aku mengandung tak payah risau aku mesti akan update
dekat instagram perut buncit aku tu. sebab tu sekarang aku tak update gambar aku sangat risau orang confused aku mengandung ke tak .Nampak tak
bijak kan aku?


Buat masa kami tengah atur hidup kami plan nak beli rumah pulak nanti inshallah.

p/s: anyway thanks kepada keluarga yang membantu melancarkan majlis ,