Skip to main content

result sem5 ,perasaan dan kata maaf. welcome to part 6 civilian! =D

assalamualaikum ,
dah lama rasanya tak menulis disini, sejak kekecewaan beberapa minggu lepas
terima kasih kepada semua yang sudi lawat blog ni.
THANKS! =)



mood una yang swing swing sejak beberapa minggu lepas tak mengizinkan.
tapi syukur alhamdullillah hari ini
tergerak hati nak menulis semula.
dah nak penghujung tahun 2011  dah kan?
so blog ni perlu pembaharuan sikit. muka alaf baru ngeeeeee.. :D
 header tahun baru, =)

oh ya sepanjang una tak online ni una sebenarnya dah kembali ke kuantan
menyambung semester ke 6 . cuti sudah habis brotha sista ku.

result macam mana?

alhamdulillah syukur.
tak dekan tapi ..
urm nak tengok result saya?



saya dapat 3.13 pointer
walaupun tak dapat dean list tak mengapalah
subjek yang dirisaukan sangat tu
iaitu subjek rekabentuk struktur  keluli dan kayu.
atau nama pendeknya design 1  dapat B+
masa keluar dewan tu dah fikir fail dah .
carrymark rendah sebab tu tak konfirm.


yang c- tu memang salah diri sendiri.
mungkin nampak cacat result ni tak apalah buat apa nak malu kan?
ni result saya dan ini hasil usaha saya.
tak perlu nak salahkan siapa2.
lagipun bukan senang juga nak survive dekat kolej swasta.
pelik ke? kenapa result cop UTM?
saya student franchais
belajar kat kolej swasta (ikip international college)
tapi under UTM
so nanti graduate konvo kat UTM skudai.


so semester ni harap dapat jadi dekan.
semester 6 would be last semester for me
  harap semuanya berjalan lancar amin.

subjek sem 6 ni

makmal 2
rekabentuk konkrit tetulang design 2
pengurusan projek pembinaan
hidrologi
kejuruteraan alam sekitar

dan satu subjek tambahan iaitu MUET
wajib ambik kalau nak sambung degree

wish me luck guys.

my lovely readers jom pergi blog mereka


p/s : sedang memikirkan hala tuju diri .


4 comments

Popular posts from this blog

Product Review : Laneige BB Cushion

Salam , hai


sabtu lepas, aku pergi ambik barang dekat rumah lama which is dekat dengan setia city mall. Mama
pulak kebetulan nak beli bb cream baru and kawan dia cadangkan beli bb cushion dari laneige .Dan kebetulan jugak cousin cousin aku pun pakai laneige ni . Sambil menyelam minum air la katakan . alang alang mama nak beli barang so kami singgah la tempat wajib lepak aku setiap minggu sepanjang aku menetap dekat situ dulu. Mana lagi kalau bukan setia city mall! Sampai je kitorang terus masuk parkson dan cari counter laneige. So mama pun dah try , mama nak beli yang whitening and moisturizing ni tapi stock dah habis! sebabkan bb cushion ni ada 2 jenis whitening and moisturizing dan pore filler untuk kulit bermasalah. dan cuma pore filler je ada stock waktu tu. Aku cakaplah kat mama, ambik jelah nanti lain kali kita beli yang lain.ini pun okay gak mama. macam aku pulak yang kerja kat situ.. bukannya aku dapat komisyen pun. hekeleh sangat!. Budak jaga counter tu senyum je .. senang kerj…

kisah benar : spirit of the coin antara seronok dan bala.

siapa yang belum tonton video kat atas boleh tengok dulu. bercakap tentang spirit coin budak-budak yang lahir sekitar 90 an mesti tahu. sebab spirit coin agak famous satu ketika dulu, sampai  macam jadi trend dan "kebanggaan" budak-budak sekarang tak tahu mungkin, sebab sekarang orang main gadjet je.jadi sekarang ni apa yang aku nak cerita ialah realiti dan kisah benar dari pengalaman aku sendiri. waktu zaman kanak-kanak aku, aku pun teruja nak main benda ni, sehinggalah satu ketika sepupuku balik  bercuti di kampung, aku memang 24/7 di sana sebab aku tinggal dengan opah. kami rahsiakan dari parents, aku ''pinjam'' duit syiling lama opah, dimana bentuknya lebih kurang macam video kat atas ni. opah tak tahu pun aku pinjam sebenarnya
masa tu petang, kami rancang nak main di tengah malam dimana semua orang dalam rumah tu dah tidur. rumah opah aku ni, dua tingkat bahagian bawah besar dan selalu guna,bahagian atas jarang. untuk pengetahuan korang dekat atas tu ada sa…

Pengalaman membeli dari Goshop 2

assalamualaikum , hai 
haritu aku adalah belikan magic saw set untuk atuk aku sebab dia teringin benda tu.(rujuk entry ini)aku order 25 mac and barang tu sampai on my birthday which is 27 mac  1991 wohoo. esoknya atuk terus datang rumah aku ditemani cousin aku untuk ambik barang dia tu. oleh sebab dia berpuas hati dengan servis dari goshop ni tadi dia dengan senang hatinya nak  order item lain plak. sebagai cucu mithali *konon* aku pun tolonglah belikan . kali ni dia nak chefline chocowine frying pan. harga dia tak mahal pun rm 299 termasuk Gst and dia ada 5 pan . Free delivery lagi tu.


so apa tunggu lagi pergi beli cepat!  :D










macam biasa kalau nak order sign up dulu kat website senang sikit nak trace barang . bila post bila sampai. previous item aku beli gdex yang hantar dapat je tracking number aku boleh track terus and service dia memang cepat. tapi lebih baik jangan expect melampau lampau kau bagilah masa dalam 2,3 hari . inshaallah sampailah barang tu. :D

P/s: ini bukan entry berbayar…