Skip to main content

Posts

Showing posts from August, 2014

Bagaimana jadikan hobi sebagai kerjaya ? ikuti kaedahnya dan bussines part time saya

Bila bercakap topik ni  mesti kadang kadang kita terbayang . betapa seronoknya kalau dapat jadi boss. Tak payah apply cuti ,  tak perlu nak pening kepala pasal gaji tak cukup. Sebab kita kan boss? hehek. *gelak kepit*

tapi segala angan angan adalah sia sia kalau kita tak pernah terfikir untuk merealisasikan impian tersebut. Selari dengan pergerakan arus modern dan gelombang inflasi ( kenaikan harga barang) menyebabkan kita ni mencari cari peluang lain untuk buat duit poket. Ada yang memilih MLM, ada yang memilih berniaga kecil kecilan. ADA JUGA YANG TERPENGARUH DENGAN SCAMMER.
dan dengan rendah diri dan tersipu sipu malu, saya Una Mn, mengakui pernah juga terlibat dengan scammer ini sebagai pelabur konon konon aktif. Mula mula tu okay lepastu lesap. Dan selepas itu saya serik dan mula memikirkan cara untuk memperbaiki kehidupan dengan rezeki yang lebih diberkati. Dengan itu sekarang saya mempunyai dua career yang saya patut imbangi. Site engineer dan part time business. Inilah usaha yan…

My new Obsession : kenapa perempuan gila nak cantik?, senarai produk yang bagus dan tak bagus.

assalamualaikum..

hai korang! lama tak menulis kat blog ni. rasa janggal pula. Hmm diam tak diam puasa pun dah habis.. raya pun dah berlalu. Seiring peningkatan usia. Fine line pun dah appear di bawah lingkaran mata! Eyebag pun semakin gelap... mungkin sebab collagen dalam badan dah berkurang. Kepada sesiapa yang suka tidur lewat tu hentikanlah.. sebab eyebag ni dia nak muncul bukan sekelip mata..Dia muncul bertahun tahun lepas tu. Aku syak ni sebab waktu aku study dulu selalu tidur lambatlah ni sebab tu jadi macam tu. Jeragat pun kemain lagi  muncul tanpa segan silu. Muka macam dah dimamah usia. Dengan saiz badan umpama beruang kutub yang memburukkan lagi keadaan. Bila pergi mana mana...
mesti orang panggil kak,makcik walhal umur baru cecah 23 tahun. Terhina bukan?  yang panggil kak dengan makcik tu pulak rambut dah tumbuh uban .. eeee bagaimanalah tak pilu rasa hati ini? menggigil je tangan menahan rasa...

amboi ayat novel sangat ... macam drama swasta pulak.


aku ni bukanlah apa .. n…