Skip to main content

Posts

Showing posts from February, 2014

cerita indah awal februari ;)

gambar di atas di ambil ketika aku dalam perjalanan nak merisik,meminang dan pertunangan abang sepupu aku amir. Tahniah banyak banyak kat ko amir walaupun dah berminggu minggu dah ko jadi tunang orang, baru hari ini aku dapat tulis blog ni . Biasalah orang berangan nak kurus macam J.LO , hari hari kuak lentang atas katil sampai terlupa kat blog nan satu ini hikhik. 30 Januari 2014 aku balik ke rumah petang tu maklumlah cuti tahun baru cina, kebetulan mak aku nak buat kenduri sedikit pada sabtu  1/2/2014 . 31 Januari 2014  tak ada apa sangat aku cuma tolong tolong apa yang patut maklumlah nak kenduri punya pasal . 1 Februari 2014 hari kenduri tu maklong aku (selaku pembuat hantaran abang sepupu aku) bawak semua hantaran, kitorang apa lagi lepas makan makan, semua excited tak memasal. aku excited sebab dapat lepas rindu kat keluarga aku, cousin cousin aku. diorang ni la teman gossip aku. tapi kitorang tak gossip pasal artis eah.. masing masing gossip pasal kehidupan sendiri je. Mengumpat tu a…

Breaking News : Gunung berapi di kelut kembali aktif dan meletus!

JAKARTA: Selepas kejadian Gunung Sinabung meletus baru-baru ini, satu lagi gunung berapi di Indonesia meletus dan memuntahkan laharnya malam tadi.

Sekurang-kurangnya dua disahkan terbunuh. Kejadian juga memaksa ribuan penduduk yang berada di sekitar gunung berapi terbabit dipindahkan ke tempat selamat.

Menurut jurucakap agensi kecemasan nasional republik itu, Sutopo Purwo Nugroho, sehingga malam tadi, dianggarkan lebih 200 ribu penduduk dari 36 perkampungan sekitarnya telah diarahkan berpindah.

Gunung Kelud yang terletak di wilayah Kediri di Jawa Timur mula meletus pada pukul 10.50 malam (waktu Indonesia Barat). Kejadian itu disahkan oleh Ketua Pelaksana Bidang Pengamanan dan Penyelidikan Gunung Api, Kediri, Indonesia, Gede Suartika.

“Bunyi letusan letupannya sangat dahsyat,” katanya seperti dipetik pihak media.

Ketua Pusat Data Informasi dan Humas Badan Nasional Penanggulangan Bencana (BNPB) Dr. Sutopo Purwo Nugroho memberitahu hujan abu, pasir dan kerikil dijangka meliputi kawasan ba…

REVIEW : KAMI HISTERIA

minggu lepas seperti biasa aku akan luangkan satu hari biasanya ahad untuk menonton wayang di GSC setia city mall. perancangan awal aku nak tengok ROBOCOP tapi full pulak so aku  pilih cerita melayu cerita kami histeria.



barisan pelakon , dari kiri , umi omar,mila airin,sara ali,Diana Danielle dan nad zainal. pelakon lain yang turut terlibat dalam filem ini ialah afdlin shauki, fazura , dan juga izzue islam :) Rating : 4 star, 1 star hilang sebab filem ni punya duration pendek sangat! tak puas tengok!  aku suggest korang tengok cerita ni dulu sebelum menilai, apa yang aku boleh cakap aku memang sangat sangat suka dengan cerita ni sebab barisan pelakon yang pandai bawak watak masing masing dan jalan cerita yang sangat sangat menarik! So tahniah RED FILM! synopsis : mengisahkan sekumpulan pelajar university yang mempunyai band sendiri dan berhasrat untuk berdikari. Mereka telah berpindah ke sebuah apartment yang agak usang tanpa mengetahui bahawa apartment tersebut berhantu. Pada suatu malam…

Mask terbaik dari ladang ;D

sejak dua menjak ni... naluari kewanitaan tu agak tinggi sikit. Mula beli mask berkepuk kepuk. Bawak "segerombolan" duit bersama ke mall carilah mask yang mana agak agak dapat memudarkan keliling hitam bawah mata, kulit kusam dan juga segala cela di wajah. Tapi tak pernah ada mask yang berjaya memuaskan hati sanubari aku yang berlagak "queen" ni ekekeke.

sehinggalah aku ternampak seorang seller kat Fb ni jual benda ini...





bila tengok testimmoni ramai sangat guna aku pun terdetik hati tu nak beli
best gila kau ...... lepas pakai muka rasa berangin je . Habis tanggal segala kekotorang dan minyak minyak muka. Muka aku ni jenis tak ada sebum banyak so dia tak ada banyak keluar yang putih putih tu. Tapi pori pori rasa lebih lega... tahu tak rasa dia macam mana? macam baru lepas pakai mask 24k . macam tu la rasa dia. Oh ya muka aku aku taknak letak sebab aku ni jenis tangan tak berbedung , so bila sapu asyik taklah rata rata.  so ni antara blogger dan selebriti yang guna…

kisah manusia berat , sedih jugak kena kutuk ni...

Hai assalamualaikum....


sejak dua menjak ni aku terfikir nak kuruskan badan . Dan banyak kali dah pesan kat diri sendiri suruh control makan tak jugak dapat nak control. Lemak ni memang degil la , sedegil tuan punya badan. Sebenarnya sedih juga kena kutuk selalu.
Lama lama lali dah cuma, terasa hati tu tetap ada. dikatakan gajah la, badak air la,peti ais la, guna beras la mesin basuh la.


Apa hina sangat ke orang gemuk?



tapi bila aku fikir balik, takpelah aku malas nak layan orang macam ni.Biarlah dia nak kutuk aku pun.. Aku memang ada niat nak kurus tapi slow slow. Aku tak paksa la siapa siapa hulur duit bagi aku makan, dan setahu aku aku makan tak banyak pun. Cuma badan aku susah turun sebab aku kerja office, memang 24 jam depan pc. Balik kerja dah penat dah lapar.Lepas makan kadang kadang tu terus lelap tu yang gemuk tu.

aku selalu di pandang rendah.
takpe aku kena sabar ALLAH tu sentiasa ada, untuk orang orang macam aku.
kalau korang ada masalah sama macam aku, jangan mengalah, kalau nak…

setelah sekian lama mendiamkan diri.. mempersembahkan....... edisi make up and me!

hi lovelies.


sejak dua menjak ni, aku agak aktif membeli make up make up setelah hampir beberapa tahun tak berapa nak aktif. Minat pun dah berubah kalau sebelum ini aku asyik pakai make up heavy tak kira siang dan malam tapi sekarang tidak lagi. Ohh ya dalam 2 tahun kebelakangan ini adalah tempoh rehat dimana aku jarang bermake up dan boleh kata tak ada make up heavy. Segala pallete pallete lama aku dah tinggalkan di kuantan . Habis je study, aku punya malas nak packing aku tinggalkan mereka begitu sahaja.



hehehe.

jujurnya pallete pallete tu dah nak habis sebab tu aku buang and dulu aku pakai maybelinne.
Maybelline ni kualiti shimmering eyeshadow dia agak bagus walaupun murah tau! :)

okay let's talk about the present


sekarang ni aku mempunyai minat mendalam pada make up line seperti mac , sephora,etude house(ni pengaruh ailyl rozanna),benefit dan juga nyx.


Ini antara yang aku beli baru baru maaflah tak boleh nak upload semua .


sorry la  gambar ni berselerak sangat memang aku ni je…