Skip to main content

Posts

Showing posts from March, 2012

birthday present from my sweet and sour =)

hai selamat pagi..=) una tak tidur sejak semalam (malam tadi) una baru je siapkan final projek bagi subjek kejuruteraan alam sekitar penat tidak terperi . btw ada cerita una nak kongsi :)
27 mac yang lalu adalah birthday una, no cakes for me dia busy una pun busy so semalam 29/3 baru kami keluar itupun petang sebab masing-masing ada kelas. we both as student kena terima takdir kami masih pelajar , no ponteng2 semata sebab nak celebrate birthday .wuuuu.. lambat pun lambat la. so agendanya kami pergi east coast mall beli tiket wayang pastu makan. makan apa? semua tu akan terjawab dengan gambar kat bawah ni nanti.
kami tengok the wrath of the titans in 3D wuuuu syokk oii syokk. tapi dingatkan bahawa sesiapa yang kurang ilmu sila jangan percaya 1 pun fakta dalam tu lagi2 kalau bawa budak2 cepat terpengaruh bahaya! .hurmm berkisah pasal TUHAN yang boleh mati.


him


birthday present from him.
i'm soooooooo happy. gembira sangat sangat. terima kasih sebab bagi hadiah ni ^_^ i'm lucky enough to have …

saya genap 21 tahun.. =')

alhamdulillah una genap 21 tahun  pada hari ini.  bersyukur kepada ALLAH sebab masih diberi nyawa dan nafas. una ingin melengkapi wishlist una untuk alam 21 tahun ini.
terima kasih pada kawan-kawan yang sudi hantar wish dekat wall facebook. dekat twitter ,yang bbm dan juga mesej. tq banyak banyak. una sayang korang. mungkin una susah sikit nak rapat dengan orang tapi yang una tahu,semua kawan2 una .. una sayang.
una tak tahu nak bagi ucapan apa lagi.. sebabnya sekarang dah pukul 230 una perlu tidur.
korang doakan una berjaya dunia dan akhirat sudah cukup bagi una. okay? sayang korang..

day trip with coursemate (true friends are never apart =') )

2 hari lepas iaitu 24 march kami warga2 DDA (Civil Engineering)telah menakluki terengganu buat pertama kalinya  jyeahhh!! ( yang pertama kali tu engkau una yang lain dah berkali2)
okay sila diam! =-=' day trip ni dirancang oleh rahman junior kami dan di bantu oleh ciklya (my hunny rabbit).kami pergi dengan 2 buah bas.
inilah dia rahman dan ciklya amboittt rahman.. bagi ciklya jer duit raya ;P

destinasi kami ialah taman tamadun islam yang terletak berhampiran denga masjid kristal so dibawah ini adalah antara cebisan cebisan gambar pemandangan disana


 


sampai sana kami diberi passport untuk masuk.kami tak perlu beli tiket. segalanya free ditanggung pihak kolej.semuanya jasa junior yang bertungkus lumus. ohh kakak abang love u all la adik :D


yang bumbung merah tu train.. kami pusing pusing naik tu.. huuuuu feeling dalam zoo.. seronok okess?
 hijau kan pemandangan? cantik kan kan? *sila hangguk jika setuju*  tasik nak permai. 

finally

aku beli seuatu yang sekian lama aku nak beli tapi tak beli beli.  murah je tapi puas hati .
so inilah kekasih baru aku =)

inilah sebenarnya bahagia. =) *monolog sendiri*

saat -saat manis zaman belajar ini telah selamat disimpan di dalam blog ini. sikit demi sedikit aku cuba simpan sebaik mungkin kenangan yang ada dengan harapan bila nanti tiba-tiba rindu boleh juga dibaca buat peneman hati yang rindu pada saat-saat itu.

motif utama aku terus berblog ini hanya untuk meluahkan rasa hati pada zaman muda remaja ini . *ceh konon* muda la sangat. padahal~~  T.T aku dah nak masuk 21 tahun pada 27 mac ni..silakan beri hadiah.. SILAKAN! ;P


walaupun blog aku tak best, selalu merepek, tiada info berguna , macam useless je kat korang tapi aku tak kisah pun sebab aku letak nuffnang ni saje saje je. bukannya beria nak dapatkan duit walaupun dulu ada la sikit sikit semangat yang jitu tu. keh8 mengaku. dulu macam macam jugaklah aku cuba tulis untuk tarik traffik tapi ternyata aku tak boleh bohong diri sendiri. aku sendiri tak suka apa yang aku tulis. aku rasa boring .aku rasa macam dewasa. aku rasa aku nerd aku rasa aku dah GILERRR!!! damn it!  yay aku rasa cool bila aku…

hari tergeli sepanjang satu minggu ewww ewww.! ;P

harini adalah hari yang paling eww sekali.. sebab harini lab kami kena main tanah.. 
bayangkan kami kena uli tanah umpma uli tepung..
 ewww ewwww *sambil buat muka gedik2 manja* hahaha tak payah nak eeww eww sangat la timah..
=-=' so terima kasih kepada paan yang concern pasal una tadi kena tumbuk2 tanah pakai tukul besar kemain tanah tu berdebu dan paan  telah mengambil alih tugas una sebab una ada lelah. so sweet ;P
so siap2 makmal balik beli souvenier ;) tadaaaaaaaa~ inilah dia yang una mampu beli , kalau cukup duit una beli lagi baju lain. serious rambang mata .O.o
BAJU JERSI BERKOLAR :RM33 TALI :RM3.50
sepanjang berada di UTM semarak tak kiralah di KSJ (kediaman siswa jaya) kami tak pernah rasa terasing . student student kat sini dah terbiasa sangat gamaknya menerima tetamu dari luar. so senang nak blend in.
secara jujurnya KSJ 10 kali ganda lagi best dari sps. memang ada rasa taknak balik langsung . sebab disini kami student-student  franchais ni merasa pengalaman dan suasana belajar di …

update hari pertama makmal kejuruteraan yang sempoi dan bersahaja. ^^

hari ini rabu 14/3/2012  merupakan hari kedua lab dijalankan semalam adalah lab highway.. so entry ni pasal lab semalam okess?  dan lecturernya memang  lawak, comel, dan sempoi.

mula mula kami kena banci jalan raya , kena kira jumlah kereta keluar masuk di simpang betul betul depan mindef. bagi sesiapa yang tak tahu mindef tu apa, mindef itu ialah  kementerian pertahanan malaysia berhampiran UTM semarak. *ah kau ni una bajet tahu je mindef tu ape sebelum ni padahal ~"* Sila diam, gua kan penulis blog ni, seharusnya gua bajet tahu . teheee :D tepi tu ade warung cendol,ada jual mee kari kalau tak silaplah. tapi una tak makan pun kat situ sebab mee kari dan cendol bukanlah makanan kegemaran una. usah persoalkan kenapa. diulangi usah persoalkan.

kalau tak lab ni dijalankan satu jam tapi disebabkan encik danial berikan kami kelonggaran maka  lab ni dijalankan setengah jam sahaja yay! so una diposisi V9 perlu kira data keluar dari minor road ke major road. HAH! PAHAM ke idak? tak paham buat2 pah…

bila sampai UTM semarak, berpeleseran dan terkinja2 ibarat aur dengan tebing

harini (sebenarnya semalam sebab dah pukul 1) una sudah selamat sampai ke hostel UTM semarak.. perjalanan dari kuantan ke KL taklah jauh mana cuma boring.. boring sangat sangat. 

 sebab yang pertama bas bukan majid yang bawak. majid bawak budak-budak ukur ke melaka maka kami tak fun disebabkan pemandu tak sporting bukak lagu entah apa-apa mujurlah jugak dia pasang cd adnan sempit . tu pun boring jugak. hampess. -,-
ditambahkan lagi dengan keadaan diri sendiri yang  tak berapa nak sihat. semangat tu ada kesihatan tu tak ada dengan selesema batuk dan kahak. demam mengejut ini berlaku sejak hari ahad haritu . tragis bukan?  sebelum demam una mengalami sesak nafas . entaha apalah pantang yang una langgar kali ni una pun tak tahu . nasib orang berpenyakit. okay case closed tak mau cakap pasal tu.


  
una nak cakap yang una rasa macam terseronok . terhappy. tersuka sebab pertama kafe kat sini lauk murah2,ayam besar, plus tak jauh dari KLCC. cuma kurag best bilik air lah kena…

ini semua kenangan kita bersama part 2

hari ini 9/3/2012 . diam tak diam tak lama lagi final exam semester 6. lagi sebulan tamatlah sudah pembelajaran di kolej ini. sungguh rasa sayu. sayu yang tersayu sayuan sangat. eh betul ke ayat ni? ahhh lantak ah.
hmmmmmm rasanya baru semalam melangkah masuk ke kolej ikip ni. baru sangat berkenalan, bergurau senda, bersepak terajang dengan sahabat taulan. eh tak tak una baik, sepak terajang tu tak ada.. dan bermacam macam kenangan manis pahit,getir dan petir yang  kami dah lalui. una tahu kengkadang pembaca dok muak juga , tak habis cerita pasal rasa sedih nak berpisah dengan kawan-kawan je .haha peduli?  =P

disebalik kejayaan kita, wujudnya jasa mereka mereka ini. kan?

lecturer untuk DDA
DDA stands for ? civil engineering =)
nanti bila kita dah berjaya jangan lupakan insan-insan ini
dari kiri,puan puteri juieta,puan shashmawarni,puan afzan,puan aziah(puan gee)dan satu2nya lecturer lelaki untuk kos DDA mr james alan vanderwaa.
rasanya memanglah tak puas , sebab manusia memang tak pernah puas.eh …

MUET dah lepas.. finally!

semalam bertarikh 3/3/ 2012 tepat jam 8 una dan ain sampai ke perkarangan kolej shahputra. perkarangan la sangat. semalam ade writing,listening and reading test. so test yang pertama adalah reading test. jawab dia bulat bulat je pakai kertas objektif. tapi kita kena baca betul2 artikel tu. kalau tak silap ade 6 artikel semalam dan ada 45 soalan masa diberi adalah 30 minit sahaja bunyi macam senang tapi berpeluh jugalah nak menjawab sampai biru biru jugak tangan ni* metafora* dinasihatkan korang baca soalan dulu baru cari jawapan jika perlu baru baca artikel sampai habis sebab jika korang berdegil nak baca sampai habis jugak u will end up dapat jawab beberapa soalan je. mujurlah una semalam baca soalan dulu and una sempat check balik jawapan alhamdulillah. comment untuk reading test ni  tahap kesukaran dia mencabar juga sebab artikel dia banyak makna tersirat. kena faham betul-betul makna dia.

okay lepas habis test tu, rehat 10 minit je una berlari lari anak ke kedai runcit berhampiran. *ko tak ma…