Skip to main content

bila sampai UTM semarak, berpeleseran dan terkinja2 ibarat aur dengan tebing

harini (sebenarnya semalam sebab dah pukul 1) una sudah selamat sampai ke hostel UTM semarak.. perjalanan dari kuantan ke KL taklah jauh mana cuma boring..
boring sangat sangat.

disinilah kami berada ;)

 sebab yang pertama bas bukan majid yang bawak. majid bawak budak-budak ukur ke melaka maka kami tak fun disebabkan pemandu tak sporting bukak lagu entah apa-apa mujurlah jugak dia pasang cd adnan sempit . tu pun boring jugak. hampess. -,-

ditambahkan lagi dengan keadaan diri sendiri yang  tak berapa nak sihat. semangat tu ada kesihatan tu tak ada dengan selesema batuk dan kahak.
demam mengejut ini berlaku sejak hari ahad haritu . tragis bukan?
 sebelum demam una mengalami sesak nafas . entaha apalah pantang yang una langgar kali ni una pun tak tahu . nasib orang berpenyakit. okay case closed tak mau cakap pasal tu.




yeah! disini ada alat senaman, dan wawa tengah try benda alah ni

wawa ko takpayah buat muka over sangat,
semua orang tahu pembohongan kita ketika ini,
nak berlakon tak pandai tak ada orang bersenam pakai seluar jeans -..-
 
una nak cakap yang una rasa macam terseronok . terhappy. tersuka
sebab pertama kafe kat sini lauk murah2,ayam besar, plus tak jauh dari KLCC.
cuma kurag best bilik air lah kena kongsi dengan bilik sebelah tak macam hostel kami dimana bilik air tak kongsi dengan siapa2 hehehe.tapi overall semua okayla ,
ada meja study , loker dia pun besar. nice nice! =D

tadi sempat menggedikkan diri dengan kawan ,tangkap gambar sebanyak mungkin barulah boleh beritahu satu dunia aku budak UTM woii! padahal~ hahaha
betulla kami memang under UTM.. walaupun kami ni franchais kami juga punya hati dan perasaan ;P


riang ria kekanak ribena *eh kekanak ke? mak budak?


okay ini kami yang batak lampu .
hahaha walaupun una kurang sihat itu bukanlah alasan untuk tidak memenuhi keinginan sanubari yang amat sukakan angin malam
walaupun diriku ini tahu bahawa angin malam dan demam tak dapat berkesedudukan  tapi diri ini tetap degil jua.
ah persetankan itu semua !
*tetiba*


p/s:masih ada 8 hari disini tengoklah next update lepas ni una cerita pasal apa pulak yer  ;)
4 comments

Popular posts from this blog

Product Review : Laneige BB Cushion

Salam , hai


sabtu lepas, aku pergi ambik barang dekat rumah lama which is dekat dengan setia city mall. Mama
pulak kebetulan nak beli bb cream baru and kawan dia cadangkan beli bb cushion dari laneige .Dan kebetulan jugak cousin cousin aku pun pakai laneige ni . Sambil menyelam minum air la katakan . alang alang mama nak beli barang so kami singgah la tempat wajib lepak aku setiap minggu sepanjang aku menetap dekat situ dulu. Mana lagi kalau bukan setia city mall! Sampai je kitorang terus masuk parkson dan cari counter laneige. So mama pun dah try , mama nak beli yang whitening and moisturizing ni tapi stock dah habis! sebabkan bb cushion ni ada 2 jenis whitening and moisturizing dan pore filler untuk kulit bermasalah. dan cuma pore filler je ada stock waktu tu. Aku cakaplah kat mama, ambik jelah nanti lain kali kita beli yang lain.ini pun okay gak mama. macam aku pulak yang kerja kat situ.. bukannya aku dapat komisyen pun. hekeleh sangat!. Budak jaga counter tu senyum je .. senang kerj…

kisah benar : spirit of the coin antara seronok dan bala.

siapa yang belum tonton video kat atas boleh tengok dulu. bercakap tentang spirit coin budak-budak yang lahir sekitar 90 an mesti tahu. sebab spirit coin agak famous satu ketika dulu, sampai  macam jadi trend dan "kebanggaan" budak-budak sekarang tak tahu mungkin, sebab sekarang orang main gadjet je.jadi sekarang ni apa yang aku nak cerita ialah realiti dan kisah benar dari pengalaman aku sendiri. waktu zaman kanak-kanak aku, aku pun teruja nak main benda ni, sehinggalah satu ketika sepupuku balik  bercuti di kampung, aku memang 24/7 di sana sebab aku tinggal dengan opah. kami rahsiakan dari parents, aku ''pinjam'' duit syiling lama opah, dimana bentuknya lebih kurang macam video kat atas ni. opah tak tahu pun aku pinjam sebenarnya
masa tu petang, kami rancang nak main di tengah malam dimana semua orang dalam rumah tu dah tidur. rumah opah aku ni, dua tingkat bahagian bawah besar dan selalu guna,bahagian atas jarang. untuk pengetahuan korang dekat atas tu ada sa…

Pengalaman membeli dari Goshop 2

assalamualaikum , hai 
haritu aku adalah belikan magic saw set untuk atuk aku sebab dia teringin benda tu.(rujuk entry ini)aku order 25 mac and barang tu sampai on my birthday which is 27 mac  1991 wohoo. esoknya atuk terus datang rumah aku ditemani cousin aku untuk ambik barang dia tu. oleh sebab dia berpuas hati dengan servis dari goshop ni tadi dia dengan senang hatinya nak  order item lain plak. sebagai cucu mithali *konon* aku pun tolonglah belikan . kali ni dia nak chefline chocowine frying pan. harga dia tak mahal pun rm 299 termasuk Gst and dia ada 5 pan . Free delivery lagi tu.


so apa tunggu lagi pergi beli cepat!  :D










macam biasa kalau nak order sign up dulu kat website senang sikit nak trace barang . bila post bila sampai. previous item aku beli gdex yang hantar dapat je tracking number aku boleh track terus and service dia memang cepat. tapi lebih baik jangan expect melampau lampau kau bagilah masa dalam 2,3 hari . inshaallah sampailah barang tu. :D

P/s: ini bukan entry berbayar…