Skip to main content

Posts

Showing posts from July, 2010

confusing

salam readers, hari ni una nk tenangkan jiwa una sikit erm perasaan  makin x tenteram bila dah nak balik kuantan every single day i think that i should stop my study reason?  civil not my soul!!! PLEASE!!! i dont know why.. every sem.. come out with new hope hoping that i could love this course! but the result is..am not love this course yet.. am tired of pretending everything is okay when my mom kept asking me about my study!!!

really confusing... una!!!! u jerk!!!!! i hate u una!!!!  i hate u!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (sengal ark benci diri sendirI?) ya.. whtever it is.. am ruin my future..!!!!! pddtt!!! BOOO!!


fakta tentang teddyuna

fakta tentang teddyuna



ketika mandi menggosok gigi adalah perkara yang terakhir una akn buat.. tabiat dari kecil



sebelum tidur una akan berangan dulu fikirkan impian una yang belum tercapai tabiat ni pun dari kecil lagi


bila una lapar una xpeduli putera raja ke  bf una ke kat depan una una akan makan macam una makan kat umah. haha

bila una tengok kisah cinta yang agak2 menyentuh hati boleyh terbawa2 dalam mimpi terlalu menghayati una oh una kenapalah kau macam ni?


besties una adalah laptop una tabiat ni bermula sejak una dapat laptop buktinya sepanjang 2 bulan una cuti sem 1 hari pun una x miss dari on9 n hanya 2,3 kali una keluar dari pintu  rumah  sepanjang 2 bulan ini



una minum milo tanpa gula bagi una milo yang pahit2 manis tu la yg paling sedap dah 2,3 tahun gakla tabiat una macam ni















u should no how much i hate u

okay harini una nk buat curahan hati saya ade seorang musuh.. hehe.. kami masing2 saling membenci tapi hipokrit kat depan buat baik haha.. sebabnyer.. ? sabarlah nk cerita lah ni

dia yang mulakan ok? mula2 kami berkawan aku ok saje.. i though everything gonna be okay bila aku dah start berkawan dgn dia cz sebelum kami kawan ni.. kami mmng musuh bukan setakat ketat sendat plus+++ suatu ketika dulu dia kutuk aku.. aku hit dia balik ibarat berbalas komen di entry haha

betapa akrabnyanya permusuhan kami buat kn aku bosan so aku minx maaf then kitorg jadi kwan.. mula2 dh jadi kwn kan.. so aku pun cm biasa la kwn  je la sebb sbnrnya aku x pernh ader kwn rapat haha.. tnpa aku sedar musuh ku ini kwn rapatku haha..

ingtkn dh jadi kwn kejadian hit me back tu xder pergh dia jadi stalker aku plak dh.. aku bru dpat thu patutlah ader jer org cari pasal ngn aku kat myspace so terpksa la aku hide semua album gmbar di myspace..

sekarang ni.. aku dh fed up dh haha.. sikit2 nk berlagak ngn aku so aku pun hit la dia balik mmng best !!!…

apa yang saya suka ^_^

mood blogging sejak 2 menjak ni nk luahkan pasal benda2 yg una nk n minat jer xthu kenapa.. adakah una telah  berubah? hehehe ok2  sila lihat di bawah sygs..

(jam jenama guess rm 450+++) una minat sangat benda mahal2 so una akn usaha untuk dapatkan


skinney jeans pink mula sukakannyer


rm90 ku minat bentuk dia cntik ^_^ ku nk sangat coz senang nak pakai pergi college nanti



perhatian gambar kat atas bukan saya ok? saya suka warna mcm ni cantik bagi yang bertudung korang boleyh mix n  match dress ni pakai inner n then pakai lah tudung jenis inggeris style konfirm menyerlah. ok sygs?

kegilaan saya(make up la syg)

semua orang ader minat begitu juga aku hehe.. aku minat sesangat dengan  make up2 n bab2 mencantikkan diri(biasalah perempuan) ok2 ta nak cakap banyak.. ni barangan make up dari m.a.c


gel eyeliner dari maybeline ku memang minat sangat2 sebab senang nak pakai


lispstik clinique memang menyerlah kalau dipakai puas hati.. n sesuai kalau nak snap picture.


make up palete ni jimat harga dia pun rm 65 jer tak mahal setahun pun  tahan ^_^ banyak choice xder la setiap kali nak make up pening jer nak pakai colour apa semua ada


foundation m.a.c foundation ni lembut jer pada muka.. n lagi 1 rata. xpayah nak pakai banyak2

olay total effect memandangkan una dah 19 tahun so una start berjinak2 pakai olay ni bagusnya sebab bila kita pakai puas hati tak kisah la mahal pun yang penting sedap di muka





ni lipstik revlon una tahu pasal lipstik ni dari page sorang kawan una tengok dia pakai lipstik ni cantik so una nak cuba kebetulan kulit kitorang lebih kurang jer dia surh una try memang best pakai ni


probs oh probs(i can`t stand anymore)

bengong bingung dengan apa yang melanda ku ambil keptusan wat tak tahu jer. semua  org ada probs ada yg sikit ,ada yg melambak macam ku ini,ku pun x faham macam jatuh ditimpa tangga dilanggar lori balak dah ni sadis tahu x? masalah yang 9 tahun lepas punya pun x settle tambah masalah baru, dugaan2 hah knp? pelik?masalah per yg pelik sgt tu kn ? smpai 9 tahun x settle bukan ku aje yg menanggung tapi whole family pasal black magic yg dihantar seseorang untuk menghancurkan family ku ini. mula2 aku tak percaya, tapi dah berpuluh2 tempat kami berubat semuanya cakap benda yang sama takkan taknak percaya? lagipun kami jumpa ustaz2 jep.. xder berasap kemenyan pun ni bukan pasal family kecik ku ini jerp. tapi seluruh family sebelah mama betapa jahatnya kamu yang menghantar benda2 seperti ni kalaulah ku ada doraemon ku pinjm pintu sukahati pada beliau so aku dapat cari kamu yang jahat itu(una dah start merepek)
(doraemon cuma kartun kegemaran saya xde kena mngena dalam hal ini =P)


selama 9 tahun masalah ni berlarutan,

info hangat(malay-indo part 1)

b.melayu                                                                  b.indonesia

                mac (dri bi,march)                                                 maret(dri blnda''maart'')

ogos(august)                                                          agustus(augustus)

cabaran                                                                  tantangan

bercakap                                                                berbicara

kedai                                                                      toko

tiket(ticket)                                                            karcis(kaartje)

farmasi(pharmacy)                                                apotek(apotheek)

isnin                                                                        senin

restoran                                                                  rumah makan,restoran

kerana                                                                    karena

   hospital                        …

lai lai lai lai lai lai pnggi aku si jablai?(jarang dibelai)

Waktu tamasya ke binaria Pulang pulang ku berbadan dua Meski tanpa restu orang tua .. sayang
Aku rela abang bawa pulang







Enggak kerasa udah setahun Si abang mulai berlagak pikun Udah gak pernah pulang ke rumah .. sayang Kepincut janda di pulau gebang







Reff : Lai lai lai lai lai lai panggil aku si jablai Abang jarang pulang aku jarang di belai
Lai lai lai lai lai lai panggil aku si jablai
Abang jarang pulang aku jarang di belai





Anak kita sekarang udah besar
Mulai bingung kok bapaknya nyasar
Kenapa bapak gak pulang pulang emak
kate tetangge, emangnye enak …




kembali ke reff







p/s:lagu ini just untuk berhibur boleyh.. tapi jgn diikut ya? haha..

4 months before new year(misi gedik santai =P)

kalau org lain letak matlamat time tahun baru jerp aku x.. sebab kalau aku xletak matamat sekarang entah bila aku nak berubah.. matlamat ku sempena tahun baru 4 bulan lagi

aku harap masa new year tu.. berat badan aku dah 50 kg ku dh x snggup lagi dh menanggung berat badan ini. haha. diam jgn gelak..

aku nak berambut pnjg.. hahahaha. sebab ape?  sebab aku dh bosanberambut pendek..


kuruskn pipi dri kecik pp ku mmng tmbm ku harap kuruslah sikit si pipi ni..


improve english communication selalunya.. aku ni tulis jer tahu nak bercakap berterabur segala grammer. so, aku harap pasni .. aku dapat speaking dgn jayanya

before new year ku harap juga ku pndai tknik2 make up hik9 sebab ape? sebab nyer.. saje2 suke dh hobi aku cmtu... yg ptng aku xkacau org kn?