March 21, 2017

stress and make up haul (kinda) x (hidup kena chill)




well hello.

it's been a while. i've gone through a hell tiring month. a lot happened this month. i met an accident which is pretty bad because it is causing injury and change my face  fracture a bit. tons works to do make me feels like i need to have my own treat . like an emotion treatment.



after recovered, i went to spa to relax my body muscle and ease my back pain which i got from that accident. and later i bought a few make up stuff in which i have been eyeeing for a quite sometimes
.


*drumroll*

actually i am purchased tarte a few weeks ago together with my tarte mascara and white fibre. and that sweet
peach glow i purchased it last week.

i bought a special mini make up bag for that expensive make up since you know my current make up bag
messing up already. with all stuff eyeliner tertumpah whatsoever.
haha. -_-'

today i went to sephora again to find these two, which as expected 
out of stock. last week i purchased the melted chochlate milkshake in tube
as you can see in the background, because that is the only colour
that is quite similar to these two. if you guys happened to go to sephora you'd know.
these melted lip matte from too faced in code "cool girl" and "sell out" always
out of stock. which is not only my favourite but also a make up artist and popular among famous instagrammers .so i get the hype.but still
sephoraaaa why don't you restock ???? 
it is been 3 month since i discovered this lip matte and i still cannot get one of those.
the colour is ah ma-zing guys.!! like wow, why didn't know you exist?
why didn't i found you earlier?


and this is the only thing i purchased today because i need a new brush for my peach pallete.
and my review for a peach pallete?

amazing as well.

this is the go to colour for every ocassion. i am a big fans of a sweet look make up.
if you know me personally you'd never find me wearing a crazy colour on my face.

less is more right?





i felt relieved after all. despite of my life being off track these days, i just find every little things that could make me happy again. since my boyfriend and i working in the same place we can't really hang out often. so yeah, make up is the answer!!! (tetiba).

to girls out there who had 4 hours sleep a day and got a sleepy face like mine , do not hesitate to spend a bit of your money to buy make up.

it not too pricey la. it is for your own good.it is for your face.


lelaki ni kan cakap je tak suka perempuan make up, tapi cuba kau tengok bila hijabster pakai make up cantik cantik muka glowing glowing lalu, mesti kepala pusing 180 darjah.


tak percaya? haha 

it doesn't matter your boyfriend/fiance/husband jenis loyal ke tak, tapi memandang benda cantik adalah fitrah. jadi jagalah diri anda.


eventhough i gemuk, (i tengah cuba kurus okay), i believe in what i did.and i did it for my own good.because my confident level is like astahfirullahalzim sister... 

haha , so yeah. i wear it for my confident level. tak salah kan?

just something sweet that i ate tonight. craving satisfied! XD


your day could be stressful from work load  and sucking up most of your energy and positive vibe.
but still you need to get through the shit and live your life.

akhir kata?

hidup kena chill


ttyl.
una







March 8, 2017

my fav person on internet






well hello 

i'm back.....


everyone in the world would have a list of people that they want to be .

in my case i just adore this people because they are beautiful and probably living life that i've been dreaming of..


okay i just i wanna talk about one person today because i want to save others for later.
her name is aishah or known as cupcakes aishah. 


she is only 17 years old this year, and super rich. she do vlog every week and i watch every single video.

and what makes me so into this girl?


because she is natural,like you know she is just  being herself infront of camera. 
and if you guys a make up junkie like me you'd love to see her london haul video or make up haul video.
she travel to london quite often and that what makes her video quite interesting to watch.

she also do make up tutorial and got her very own bussiness. 
 she use her fame for good. 





she is also nominated as influencer of asia in 2 categories. 
you deserved it girl!!!




she is also a close friend to johanis sani, once a famous viner and now a beauty blogger.


p/s: everyone is beautiful,  i just to enhance mine ;P








March 5, 2017

swollen face and a bad service experience.




ola people.


yesterday i was involved in accident which  make my right cheek and forehead swollen. i swear to god i looks like a human version of flower horn.


:'D


this accident is indeed a blessing in disguise. since my mom is also in medical line,
so she bring me home and treat me by herself. since ppum service is really suck , which cost me rm400+ (it may not seem a huge amount  but imagine how much you can get at sephora with that much money?) and i only received "ubat bengkak" which is impractical for me.


i've waited for freaking 6 hours .

after the ct scan shows that i don't have any internal bleeding, we decided just to move our ass of that shitty place.



i lodge a police report and then going back to damansara to give my boyfriend my key. since my face got swollen so i wear my shawl like a burqa. but still he recognize me .he said my face looks like a chinese a bit since the swollen cheek makes my eyes getting smaller or the exact word is "sepet"





and now i am here writing a blog as often as i could because i can't really go outside with this face so yeah.. i'd like to re focus on my diet schedule but being home make it a little bit difficult.


a lot of food supplies, full fridge would make me go crazy. 


i am not sure with my cooking skill, but if you stay with me by any chance,

hungry wouldn't be in your vocab fam!


i love to eat ... 



like so so much.


now, you don't need to ask why i am getting fat  didn't you?

but still i have a wishlist this year, can i make it until the very end?

we'll never know. just watch me ..


till then 

ttyl.

Una Mn :)













March 4, 2017

past is past and birth month wishlist. XD





hello people XD.


dah lama kan tak tulis dalam bahasa melayu?
dah lama jugak aku tak menulis kat sini. kalau dulu amboi kau hampir setiap hari aku menulis.


perihal lama.

jujurnya.. blog  ni banyak simpan kenangan aku dengan yang lama dan kenangan waktu college.
dan aku harap yang baru tak terasa hatila.



banyak jugak kawan kawan lama aku bertanya. macam mana boleh putus,kenapa putus?
korang dah lama kot. bla bla bla.


jawapan aku simple je. 

TAK ADA JODOH.

dengan yang baru? alhamdulillah aku happy. gaduh gaduh kecik tu biasalah. tak normal la tak gaduh
tak cemburu. cuma setakat ni hal hal biasa je la. dengan yang baru ni pun aku cuma mampu usaha je la.jodoh kan ALLAH tentukan.


bila jumpa orang baru and actually kitorang in secret relationship yang tak adalah secret sangat dah pun sebab kewujudan mulut mulut bocor di dunia ini maka aku rasa hampir semua dah tahu kot.
so biarkan jela.



tertarik dengan yang baru waktu dia dengan aku masing masing ada yang punya. tapi putus bukan kami minta lah. semua ada sebab terlalu private nak cerita. harap yang tahu senyap senyap je la eah.

orang kata make peace with your past so your future pun boleh la bahagia sikit.
aku tak ada problem dengan ex dia yang sememangnya dekat je dengan tempat kerja aku.macam ditakdirkan pulak aku pindah branch tu. so setiap kali aku bank in duit sale, aku mesti nampak muka ex kepada bf aku yang sekarang ni. 


sebab sebab aku tak perlu risau ialah

1)dia baik
2)dia dah khawin
3)she's pregnant


and aku nampak dia bahagia dengan suami dia . so biarlah dia. meskipun agak curios jugaklah nak tahu pasal dia. ataupun the exact word is ... agak macam teringin nak jadi kawan dia. pelik kan makhluk bernama una ni?


sebab aku rasa past is past. yang dia ni pulak pun tak adalah rasa jeles dengan ex aku
cuma adalah haritu dia suruh tukar no.

sebab sebab dia tak perlu jeles

1) aku dah suka kat dia
2) ex aku dah tak contact aku dah
3) aku tak boleh suka lebih dari 1 lelaki dalam 1 masa.


bf yang sekarang memang 180 degree berbeza dengan yang lama which is nice to know or to fall in love with completely different person. bf aku sekarang sejenis manusia yang kaki movie (lebih hardcore dari aku),yang boleh aku cakap macam human being wikipedia. ko tanya je apa ko nak tahu pasal tech ke isu semasa ke dia tau. master pokemon go yang sangat berdedikasi. 

serious weh dia siap ajak aku pusing taman klcc teman dia cari pokemon dia, berpeluh iolzz. lepastu jalan dalam suria mall nak cukupkan kilometer dia sebab nak hatch telur. 

and dia die hard fans man.united, adidas and nike. and also  a very good in shopping online.

aku kan boleh dikira kategori rajin shopping tau dulu. sekarang dah kurang.tapi dia tak
kategori rajin dia sampai kau rimas setiap kali barang sampai..

"eishh apa benda pulak awak beli ni?" 


11 street,lazada, zalora. u name it. paling selalu tu 11 street la. sampai last year 11 street bagi dia hadiah tablet sebab frequent buyer kan. 

and not to mention dia punya bagusnya .. suka naik public transport. the good thing is keluar dengan dia jimat. why?

aku kira kira la kalau drive minyak kereta, tol lagi tak lari la rm50. belum parking lagi.

kitorang selalu naik mrt tu , pastu naik bas seringgit pastu naik monerel gi klcc. cost? under 20 sekali keluar.
jimat kan?
cepat pun cepat. jem pun tak jem..


selalu dia marah aku suruh berjimat walaupun dia tak la berjimat mana 

(aku harap harap dia tak baca entry ni)


kalau baca,

ekhem sorry sayang.. i tak kutuk you.. i puji ni . hikhik.




dia selalu encourage aku buy for value. so sejak tu aku tak kedekut dah dengan diri sendiri.
benda nak pakai lama kena jaga elok elok. contohnya kasut.
aku cakap jujurlah sebelum ni aku pakai je kasut rm20 rm30
kasut uptown. tapi sejak kenal dia ni aku beli sekali terus yang satu harga 3,4 ratus. sebab tahan lama.


aku ni comot sikit compare to him. aku suka bergaya tapi still serabai tak tahu kenapa.


adakah aku ditakdirkan menjadi serabai?
entahlah nak..


kahkah.

oh ya sekarang ni dah bulan march ni. bulan birth month aku.

jadi dapatkah aku capat wishlist sebelum 26 tahun ni?


kita tengok jela nanti.

till then.

ttyl,

love 

Una Mn :)




February 16, 2017

nonsense creature




hey people..


its been a while. i've been busy   with some activities for the past few weeks.and my relationship with my mr paco getting interesthing i must say.
knowing him one of the best thing ever happened in my life last year. he taugh me how to use public transport cause i am not familiar with those thing. he know pretty much every easy passage in kl . 
dating him leaving me with no choice but spend every second of my life to see/embrace life from his point of view.

 i enjoyed it very much. every week or every session together is like a new thing to me. he was just so random. took me to every places that he's comfortable with. we went shopping together and also killing some times to watch movies.



basically we were just like a normal couple but for some odd reason we promise to keep our relationship as a secret. (eventhough a few have notice but hell yeah.. who cares right?)


conflict?
does it happened? yeah.. it started with me though. i was jealous for no fucking reason and .. honey if you read this i am so sorry. for being insecure lil bitch like that .


anniversary? 

i don't know when exactly it happened. but it grew from a simple crush. it was all started last year on may. he was just my bestfriend back then. and i DID CONFESSED my feelings towards him on August. and we started to date on october to be precise. but we did not going on date until december. 

it wasn't a quick process. 

he tooks time to recover since he was also went through a terrible breakup.

i wish i could put our photos here but since there are so many stalker out there so i'll just keep it private. 


thank you for putting up with this nonsense creature. my terrible insecurities and my childish attitude.  *virtual kisses and hugs*




i miss you already boo. have a safe flight on your way back home soon.


love,
una mn.






January 30, 2017

make up shopping , knocking wishlists and simpan duit?




hello guys..

semalam merupakan hari menjahanamkan duit bagi insan bernama una. sebenarnya aku tak plan apa apa pun. cuma sebab nafsu membuak buak ibarat telur dihujung tanduk .. menyebabkan manusia ni keluar ke pyramid yang jaraknya sekangkang ayam je dari rumah.


dah tentulah kan.. nak nak pulak tengah tahun baru cina ni. tahun ayam pulak tu.

mula mula tu aku bangun bangun pagi tak plan apa apa namun begitu.. bila ko dah duduk rumah orang. lagi lagi rumah sepupu kau yang juga spesis perempuan macam kau... 




kau jangan bermimpi la nak berjimat lepastu.


kau simpan je la impian kau nak berjimat tu jauh jauh dalam lubuk hati kau...

insan bernama bella ni dia jenis pandai memujuk tau



mula mula dia keluar ayat macam ni..


"jat.. ko dah bangun?"

hmm

"jat aku sebenarnya nak pergi pyramid tau.."

oh yeke pergilah..


"hmmm jomlah teman aku..."


bila manusia tu berkata demikian.. ketahuilah wahai masyarakat.... itu bukan ajakan .. itu adalah satu unsur paksaan secara halus.. you can NEVER SAY NO.

jangan harap!!! (aku berdoa dalam hati semoga pompuan tu tak baca blog post aku yang ni XD)




and ... aku sebenarnya dah berjanji dengan boyfriend aku nak pergi shopping sekali. dan aku telah melanggar janji. makhluk gebu, tinggi dah putih macam snow white tukar jantina tu merajuk. comel jugak. pandai jugak makhluk ni merajuk.. XD


penat jugaklah aku nak pujuk. untuk pengetahuan rakyat jelata. aku ni spesis tak reti sangat pujuk orang. paling paling pun nanti aku hulur coklat je . XD


oh ye sebelum aku merepek tak ketentuan hala pulak..mari aku tunjuk apa aku beli semalam.





dalam banyak banyak benda aku paling excited beli benda ni sebabnya aku nak benda ni dah lama.
so why not colour dia pun damn pretty. rugi tak beli jadi korang yang baca ni pun kena beli. 



mula mula aku ingat nak pergi sambar kasut nike yang aku minat sangat , tapi memandangkan boyfriend aku lebih arif bab bab kasut ni so aku tunggu waktu keluar dengan dia je la nanti. 

so aku pergi sephora. aku terus ambik tarte pallete ni dengan tarte mascara and primer. harga dia quite nice gaklah. tak mahal sangat. pallete tarte tu rm175, mascara tu rm90 primer tu rm63. semua sekali termasuk gst rm334 something. kalau tak sebenarnya aku nak beli lip matte melted in code coco girl (kalau tak silap) tapi dah habis stock. so kena tunggu la. lepastu aku direct pergi innisfree untuk beli skincare aku . aku ni simple je orangnya.. aku beli make up remover dengan facewash. tu je. aku rasa lepasni aku nak gak beli something like mask ke serum ke. maklum la dah makin tua.  XD (nangis dalam hati tak boleh terima hakikat)



so my next target is simpan duit untuk benda lain pulak. macbook baru contohnya? 
walaupun harga dia macam harga meminta kaki namun jika jodoh kita bertemu jua. XD (ada hati nak beli tu.. )


well korang tahu tak harga macbook baru tu berapa? jika korang seorang lelaki dan berkata hantaran 10 ribu tu mahal .. tapi korang boleh beli macbook baru tu.. maka korang layak ditinju dikhalayak ramai tanpa henti sebab harga macbook tu ialah..... (drumroll sikit)



sekarang nampak tak kenapa aku berkata demikian? 10k boleh dapat seorang isteri yang inshallah sehidup semati dengan korang (kalau salah sorang tak buat hal, kalau jodoh panjang) yang lahirkan anak korang, yang masak,(kalau saya saya masak.. jadi pilihlah saya) tetiba .

macbook? bestlah jugak.. tapi kalau korang dah nak khawin pastu merungut gf letak hantaran cam tu tapi beli macbook boleh.. nescaya anda tergolonglah dalam golongan elok ditendang tanpa henti.. XD



k tu jelah aku nk bebel. lama kan aku tak bebel macam ni 

mesti korang rindu kan? kalau tak rindu pun buat buat je la rindu. tak yah jujur sangat

sekian


yang comel lagi baik

una  XD



January 12, 2017

2017 so called misson and a fun day out with mr paco.






dear diary ..


yesterday was quite a fun day out. my boyfriend decided to watch two movies instead of one. we watched the rival and allied. the review? i must say these two movie carries too much emotions and quite heavy for me. but still thank you for asking me out . after the movie he took me to the garden klcc and i swear to god yesterday was the first time i lay my foot on klcc garden in the nightime. so we decided to snap some beautiful picture of that building.  he is quite romantic and sassy for an outgoing and mysterious guy.


i am a sucker for picture and video so i won't let that chance slip away. so here is my humble picture from my decent iphone 7.




i'm not good with angle so.. hahaha XD

my boyfriend get himself a new kick which makes me want to get one for me too. that new kicks looks nice tho. i must get one since i am already started hitting the gym this month.



and to my gym  pal thank you for helping me out . i guess it is a good start for me to balance my both diet and exercise routine. 


since i'll be quite free until march i thought this is a good opportunity for me to really set my path, getting focus and get in shape in a proper way , and monitor it on daily basis..


but let's not just talk about it shall we?



may the odds be ever with my favour.

love 

una mn