September 16, 2017

FENTY BEAUTY BY RIHANNA REVIEW





           hi guys harini aku nak update sikit pasal satu make up brand yang tengah hot giler diperkatakan masyarakat umum. tak lain tak bukan fenty beauty.aku sebenarnya kan dah berhari hari keluar  masuk kedai belang belang tu hanya untuk try fenty beauty. sebenarnya aku menahan diri je nak beli make up ni sebab bulan ni aku dah banyak kali beli dekat sephora ni.so aku tak belilah sampailah tadi aku termimpi mimpi . so aku call bf aku mintak opinion . dia cakap beli la nanti malam mimpi lagi caner pulak .takkan awak nak pecah masuk sephora nak beli kot . =_='


jadi dengan hati berbunga riang seorang una dengan lajunya pergi ke sunway pyramid sebab dah tu je dekat dekat dengan rumah.sampai sana aku masuk and try swatch boleh kata semua la aku swatch.sampai naik menyampah masyarakat disitu. 
actually niat aku awal awal fikir hmm beli mascara tarte je la. sebab mascara aku dah habis.  
oleh sebab dah sejam setengah aku dalam tu aku ambik keputusan untuk beli je. aku tak beli foundation dia sebab macam korang tahu aku baru je beli too faced foundation born this way tu minggu lepas . takkan nak beli lagi kan. inshaallah ada duit lebih aku akan beli jugak because dia punya foundation memang smooth gile guys. primer dia pun memikat hati. boleh kata aku memang fall in love habis la dengan fenty ni.



untuk pengetahuan korang yang belum tahu. fenty beauty ni adalah produk rihanna. yer rihanna punya produk . 2 tahun rihanna ambik masa nak develop produk ni. dan nampaknya tak sia sia. korang boleh taip je review dekat youtube. hidup ni kita jangan nak malas sangat. kalau malas susah nak achieve apa apa. eh tetiba lak perempuan ni :p. mula mula masa dia launch aku macam tak berani nak pergi try sebab yelah rihanna kot mesti mahal gila. tapi 2 hari lepas masa aku pergi try aku tergerak hati nak tengok harga dia. ler. murah dari too faced, tarte. foundation dia rm145 sahaja and ada lebih 40 colour range. too faced rm152. faham tak? faham tak apa aku alami. oleh sebab my purse tidak berapa setuju dengan niat membeli melampau aku tu. so ni jelah aku mampu guys.aku beli  highlighter duo ni rm145 jugak harga  dia  and aku beli mascara aku yang dah habis tu,



 aku plan nak beli match stix trio lepas ni sebab murah sikit dari beli satu satu . match stix ni kalau beli satu rm105 . beli 3 rm 230 so jimat rm85 kat situ. nanti aku nak try pergi situ bare face and try pakai semua make up fenty tu. kalau aku tetiba gojes aku beli . HAHAHA


sekian itu saja 


nanti aku cerita lagi mengantuk pulak tetiba


ttyl

una mn


September 8, 2017

The Benefit Bigger & Bolder Brows and Born This Way Foundation Flash Review





well hello readers, 

2 days ago i got a surprised gift from my boyfriend which was definitely made me happy.  the box of happiness i must say. i've been eyeeing these for months but i didn't buy it because i don't even know this box exist. i use to try on their product seperately which cost rm125 individually. because i wanted to use it all together then i just forget my will. gila kau nak ke beli mahal gila kot. rm125 individually. and then i don't know how my boyfriend boleh tahu kewujudan box ni. terasa loser seketika bila dia kata dia beli box ni for rm180. i'm like whattttt?

rm180 only? 
yes he said. and then later he show me the sephora website . dia kata dia just bukak and survey harga. because it is affordable then he went to sephora one utama. with a lil help from sephora's sale assistant he managed to get the right shade for me. 

so my review on this product?
i like to give this box a solid 10 because it got everything i need to groom my eyebrows. tengok je la gambar senang. dia punya gel guys... sumpah it's not the same from the drugstore product. i tak hina orang guna drugstore product okay please understand . i just bagitahu yang product ni expensive sebab dia punya kualiti pun bagus. gel  dia korang sapu sekali pun dah buat kening korang nampak berfleek sangat. and aku rasa berbaloi sebab benda ni tahan lama. instead of the stick one. 


this is why i love you :'D (terharu sambil lap hingus)

and later on yesterday , my friend soren whom are working at singapore right now ask me to make a price comparison. she want's to know the laura mercier foundation punya harga dekat malaysia. because dekat sana would cost her rm250 after convert to myr .so dengan hati berbunga riang aku pun pergi. mula mula tu tak ada rasa nak beli apa apa.  tapi after movie with bella aku ajak beliau teman aku untuk terus beli foundation born this way from too faced.actually aku memang perlukan satu pun. selalunya aku pakai cc cream from korean je. harga dia ni rm152 . berbaloi la bagi aku sebab sekali swipe je dia dah boleh tutup cela dekat wajah aku. patut pun harga dia mahal.



my review on the too faced born this way foundation?
coverage  : good .
will i repurchased this? : definitely .
from scale 1 to 10 i gave this also the solid 10. sebab shade dia masuk dengan kulit aku. 
sis tak sabar nak guna foundation ni esok . mohon esok terus lawa macam pretyy zeinta.


mohon sangat. 


actually banyak benda lagi aku nak tulis tapi nanti tulis kata sis riak pulak. (lap peluh).
tu bukan riak tu nama dia sharing bodo. eishhhh small small don't die. big big trouble people

buruknya pantun bahasa inggeris ni. terasa seperti dak dak wicet . nauzubillah (PEGANG TASBIH):'D



k bye bye tu je nak citer.

geraklu pape roger.


September 2, 2017

Una Mn food Diary boat noodle x godiva






hello people!
korang apa khabar baik ke tidak? sebelum tu aku nak ucapkan selamat hari raya korban untuk korang semua.aku dekat sini hanya mampu facetime je dengan family sebab tak balik beraya di kampung opah. 2 days  ago, aku dengan bella telah berjimba jimba di mytown cheras.
ala yang sebelah ikea tu. sajalah aku pergi sana untuk berjalan jalan dengan cousin aku kejap dengan harapan dapat berjumpa jodoh. *kidding*

hahaha nanti ada pulak yang bengang bila baca post ni.
tak sayang tak.. i tak curang dengan you. jangan merajuk nanti i rindu ;P
(#shyafiqashrafselamanya)

over kan perempuan ni?

basically that was a makan day for us. kitorang makan dekat boat noodle je. 
tbch, that was the first time i eat there and sumpahh guys sedap gila namati.
i tak nak mati but sumpah sedap. fyi before this i tak nak try sebab i think why should i eat a pricy bihun sup sedangkan i boleh beli kat pasar malam?


aku tahu orang start gila boat noodle ni dah bertahun tahun lepas tapi aku baru nak try. 
damn noob kan?for those who are not interested to try and want to know how it taste like

lemme tell you something. that is not a basic noodle. u need to trust me on this. i am food lover. 
when i said the food is damn nice, you must try. just look at my size guys., just look at my fat. 
 XD

so kudos to bella because she paksa me to try and that paksaan makes me fell in love on the first bite. and not only that. all the food that was served to me also nice.



the sangkaya bread served with a pandan sauce poured with coconut milk got a heavenly taste. 
the bread wasn't  toasted but steamed instead. can you imagine how it taste like?a very fluffy and soft bread with a creamier and soft pandan dip?


the somtam pulak was a fried vege with some asam kuah poured on top of that somtam, gave you a very crispy serving with mild savoury taste. camne nak cakap entah. eh sedaplahhh.aku lupa nak ambik gambar somtam tu. korang boleh follow ig diorang klik sini


thai iced tea. this was also nice . not too sweet not too pahit a very mild one. soft and creamy .
faham tak rasa dia macam mana? selalunya lepas minum benda manis nak air mineral kan?this one no. this one tak menyebabkan korang tercari cari air mineral.


and tbch jugak. i pergi makan boat noodle 2 times that day. for lunch and dinner. dinner i makan dekat pyramid. i ordered sangkaya bread and some spicy chicken cincang with a rice (i forgot the name already) but that one was really good too. 



after eating kitorang pergi tengok movie abang long fadil.nanti kalau rajin aku buat review k? and then after the movie finished we went to several stores until we met a godiva store. godiva mytown cheras tak macam nu sentral ada tempat duduk. n/p soft serve dia rm23 but semalam promo , buy a second soft serve in a single receipt would receive 50% discount. so macam langkah kanan pulak kitorang kan jemah?




bella on her first trial . she loved it! and just now, she said she missed the taste. i am too but dah pukul 2 pagi dah tutup XD. 


last but not least,

i am looking forward to our next food session and i hope we could bring a long our troops not just two of us.


till then

ttyl

una mn :)






August 19, 2017

JD TRAINER MASSIVE SALE AUGUST 2017



hello people..

2 hari lepas kan masa aku cuti aku sajalah jalan jalan dalam sunway pyramid. sebab pertama dekat dengan rumah. sebab ke dua boyfriend aku kerja tak dapat teman aku yela nama pun satu tempat kerja kan. aku cuti dia kenalah kerja melainkan ada manager ganti.sampai je sana aku laju je menuju ke sephora. maklumlah nak melepaskan rindu. kahkahkah. aku pergi section benefit dulu. masa tu dalam hati sumpah aku dilemma sampai aku up status apa aku patut beli kasut atau make up?


dan aku mendapat respon yang agak bagus jugak dari kawan kawan. padahal boleh je aku nak beli tak payah tanya tanya . tapi yelah sekali sekala riak apa salahnya. kiddingg..

aku update tu sebab aku dah tak bole buat keputusan. bila aku tanya boyfriend aku jawapan dia.
jimat sayang tak payah membazir kita nak khawin kan.


X'D

tu je la respon dia. tapi tuntas,
dia harus tahu dia berdepan dengan makhluk degil keras kepala tetapi comel. (perasan)
oleh kerana "sokongan padu" boyfriend aku tu. aku beli kasut. hahahaha by the time aku upload and send gambar kat dia . dia cuma mampu face palm saja.



maafkan bakal isterimu wahai sayang.

so nak tengok tak rupa kasut aku beli tu?
gais.. even korang tak nak tengok pun.. aku tetap upload jugak sebab ni blog aku. so kalau tak teruja tu masing masing dah besar kan. jagalah hati aku sikit. buat buat teruja je please? :3






tadaaaa... camtu la rupanya . aku beli adidas. sebab tapak dia tak licin.pink kan jemah?
hahaahahah. selain dari kasut , ada jugak sweaters pants berjenama yang diorang jual dengan harga discount jugak. jadi inilah masa untuk korang pergi serbu JD SPORTS cepat cepat sementara stock masih ada. jadilah pengguna yang bijak. 



Jika anda inginkan produk dari JD Sports dengan harga diskaun, boleh sebut code ini
nescaya mereka tak kenal dan sila bayar jelah dengan harga promosi tersebut. XD


ala jangan lah marah . gurau sikit pun tak boleh. :p



trivia :

current promo yang una mn tahu 

Victoria Secret : buy 1 free 1 (rm145 for 2 bottle body mist)
H&M : recyle your clothes and get discount coupon .
Charles & Keith : Discount for bags and purse until end of this month.
Sasa : Discount for eyeliner/brow liner 3 for rm30 to 3 for rm90 . Meet matte               Trimony for rm189 . n/p (rm209)


till then ,
ttyl. 

UNA MN











August 17, 2017

THE COLOUR RUN 2017






Hello nyah nyah semua. (astaghfirullohalajim)
today aku nak update tentang satu program berlari lari anak yang aku attend last week.FYI program lari lari yang dinamakan colour run ni dah lama ada, tapi aku je bimboo baru tahu. benda ni nationwide. almost every country ada.
my boyfriend la bertanggungjawab mengajak aku join event ni 3 bulan lepas.Bagi yang mengenali aku secara dekat mereka tahu yang aku mana suka pergi program lari lari ni. kalau kau suruh hiking ke, kayaking ke benda benda masuk hutan ke aku suka. tapi kalau suruh aku lari mintak maaf la sister susah sikit la. Lagipun program ni program berbayar . aku kena bayar rm80 3 months ago. sebab aku early bird. kalau last minute engko beli harga dia rm90. aku ambik regular pax je. boyfriend aku ambik deluxe (rm120). mesti dalam kepala otak korang fikir nak lari pun kena bayar ke? weh berbaloi weh sumpah . dah la macam macam merchandise dia bagi. aku ada update  last week rupa  bentuk merchandise dia. nak tahu ? rajin rajin la baca entry lepas kay?


What Is Colour Run?


colour run basically aktiviti larian sihat sambil bersuka ria. diorang bagi colours dekat korang so korang boleh baling kawan kawan and even strangers with colours. macam  hari holi la tapi yang ni kena lari. korang akan dapat medal dekat garisan penamat.and in the end ada dj akan pasang lagu atas stage and baling merchandise percuma . it looks like a gig because the dj was realy into that song and the participant  dance to the song. if you guys jenis "menjaga" i mean tak suka rapat rapat dengan strangers or opposite sex. korang tak payah pergi la last tu. boleh je duduk tepi makan macam macam makanan kat situ.so if you ask me is it worth my money? i'd say yes.. definitely. aku lari 5km tapi aku rasa macam sekejap je aku lari. korang nampak tak betapa bagusnya program ni? lepas tu ada milo truck so korang boleh minum percuma. bagi yang bawak beg dia ada satu tent besar gila and place untuk letak your belongings. aku pergi aku tak bawak beg tak bawak baju ganti. hasilnya habis je program aku buat muka tebal naik mrt balik e curve hikhik. tapi aku jenis berhemah. sebab ko dah tahu ko kotor don't sit or bersandar. sampai je curve aku dengan shyafiq beli baju and terus tukar 
sebab kitorang nak keluar. 


ini adalah rupa boyfriend aku selepas bermandi warna. ni bukan dia saja saja simbah eah.every station kitorang lalu akan kena sembur dengan colour. colour tu jenis senang hilang pun.korang mandi confirm hilang. antara warna warna yang ada, purple,blue,yellow,red,green.

          event ni ramai artis jugak join sebab event ni fun. kira korang lari sambil bergembira. boleh update instagram dengan  background colour colour cool gila namati. antara yang join ialah elizabeth tan,wak doyok, and ada jugak menteri menteri seperti khairy jamaludin (menteri hipster digemari ramai) serta anak kenamaan seperti anak tpm kita nurul zahid. 


              lovebirds ni request nak gambar flat lay camni. ni aku tak edit apa apa              tau.aishah and juwai. gambar aku pun ada gak tapi sebab mok sangat
           tak sanggup nak letak XD
           

       ni semua impromptu. aku plan awal awal nak pergi berdua je dengan shyafiq . and then last minute  aishah and juwai. lepas tu yaya and apit. so 6 of us pergi naik mrt. juwai ,apit and aishah naik dari mrt ttdi. aku, yaya and shyafiq naik dekat e curve (persiaran surian).




this is after run kitorang dekat station red colour. apit je nampak bersih sebab dia kecik dia pandai lari dari orang yang sembur colours tu.



some other pic of strangers.









   and that's how i spent my weekend last week. i will definitely go the event next year. 


till then ,
ttyl .
una mn

August 9, 2017

World Of Our Own. UNA X SHYAFIQ


hello guys.

lama tak menulis. harini sistur nak buat sesi luahan perasaan sedikit. as you know
i am currently with shyafiq Ashraf , my love and bestfriend. we are together for 10 months now. baru lagi .. and yet because i dah tua kitorang macam dah kena start fikir for the next move. 
aku bukanlah manusia yang tergesa gesa untuk bernikah. next move ini bermaksud to get both of us a stable career first walaupun ramai cakap rezeki dari ALLAH, tapi ini tidak bermaksud kita kena bertindak melulu .awak khawin mak ayah sponsor janganlah banyak cakap.
NO, just shhhh okay?


just duduk je kau diam diam kat situ. hahaha. sebagai manusia yang boros (mengaku)
aku hendak juga melatih diri untuk mengawal nafsu aku. bagi yang mengenali aku diorang tahu aku 
dan sephora tidak dapat dipisahkan . ibarat aur dan tebing , isi dan kuku, minyak dan kuali dan perumpamaan lain yang semaksud dengannya.



here is Mr shyafiq Ashraf.
i am not demanding. all the things i have now, is 100% comes from my hardwork and effort.
aku malas nak cerita banyak , nanti orang kata riak. hidup aku biasa je macam orang lain. cuma aku suka ambik gambar kat tempat mahal mahal, suka upload benda aku beli sampai ada orang pm nak pinjam duit la. ajak join itu la inilah. actually aku kerja biasa saja, dan orang biasa . 
social media ni guys ibarat canvas you can "draw" or "potrait" your life the way you wanted. 

because of my hobby sometimes aku berhabis banyak jadi aku kena kurangkan gejala tidak sihat untuk dompet ini secara perlahan lahan. 


ootd tak berapa nak ootd hari ini.
kena start fikir my future . beli harta sendiri, rumah contohnya, 
long term career untuk kami berdua. sebab sejujurnya aku dengan dia dah tak happy nak kerja tempat tu lagi. yes guys, we're collegues. only that he is my superior

aku ada terfikir jugak nak masuk kerja construction balik cuma rezeki belum ada lagi. berdasarkan kadar ekonomi negara kita yang tak berapa nak baik sekarang aku agak berhati hati . 

sebenarnya aku dah ada long term plan, tapi memandangkan long term plan tu memerlukan knowledge yang agak wide and mental yang strong beserta modal yang banyak maka, aku kena cari 1 job yang boleh feed and widen my knowledge on that scope. awal lagi tak payah la cerita. kalau jadi nanti baru lah aku cerita. kalau korang nampak tetiba aku upload beli bmw ke, pakai beg chanel ke maksudnya long term project aku tu dah berjaya la tu.


oh ya aku nak kena balik ni, cousin aku dari tadi call sorang nak kirim madame waffle, sorang nak suruh aku barang kat cold storage. 

till then ttyl










June 16, 2017

HANNAN MEDISPA HONEST REVIEW & GET WELL SOON MOM




hi everyone! today i'm gonna do a quick review on hannan medispa treatment.
100% genuine and this is not a sponsored post because i am not that famous, i don't really have a reader which makes my entry is just an honest review.

where is it located? 
dekat twosquare pj state but in the map they stated that it is at damansara. but it is actually located  at two square.

so this is bella on her 3rd treatemnt. my cousin got a severe acne problem
and pigmentation. and she is PANTANG JUMPA 
kinda person. she cannot eat seafood and belacan. hopefully she gonna stop eating that
for a while. since this treatment cost her a lot of money already.

so this is how the front desk of hannanmedispa looks like.


and this is the logo . looks good!



okay this is inside the treatment room. i really like
every inch of this place. the decoration is very clean and air feel fresh as well.
the staff were also very friendly and well trained.

bella took the 6 session of treatment which comes with a package. based on doctor suggestion 
she buy the rm1500 worth of package which will surely makes u cringe. i mean ya for me rm1500 is a lot of money to spend . but comes to think of it if the treatment really works, i don't bother to spend that much either. 

 my auntie and other cousin also did their treatment here . all of them shows a good progress . nak kulit cantik kena berbelanja gais.


how to make a treatment here?
simply make an appointment here . you cannot just come and expect people to serve you right away.
they are alway  occupied guys. so know the terms,rules and regulation. 

or just contact them okay.

because i am always being helpful and genuine on my blog post *perasan)
so i'd just let you know how much you need to pay if you don't wanna take any package.

(please note that this package is not fix. )



any enquiries please do not hesistate to call them .
so today sis belanja video bella meanwhile muka dia kena laser.




this is her after treatment. may your skin get glow and your acne gone



 actually sister penat ni. semalam baru balik from my mom house. tak tidur sana balik hari just. 
just to visit my mom. alhamdulillah dia tak kena tahan ward dah but still under supervision . cause she barely remember  a lot of things. including me. she mistaken me and my sister . my lil brother to another brother. thanks to bella cause she took EL to teman me to visit my mom. i am looking forward for the second week of raya to meet you mom.

stay positive, and  last but not least.

happy eid in advance everyone! XD


June 9, 2017

new feature for iphone and selamat berpuasa






hello , welcome back to my blog! 
haha acah acah ada orang baca.

okay first of all. just like the title iphone do some major changes on the apps. which something I HAVE BEEN ASKING FOR YEARS ALREADY WHEN IPHONE would make it happened?



for some who dont get the news yet , iphone finally upgraded their system so we can screen record. didn't get what the hype is about?


lemme enlighten you then.



this one is from my bf's iphone. kita ni pakai iphone 7 pun lambat upgrade.
sebab dia pakai beta version so dia punya phone dapat dulu.


why i'm excited? if you guys have been following me since my college year you'd know that i love making tutorial so having this on my phone would make it easier. 

talk about efficiency! XD

itu belum cerita how you can easily recorded a youtube clip and post it on your instagram. since youtube ni dia punya copyright agak menyusahkan kita kalau nak buat post lagu ke klip kegemaran dekat intagram so having this feature would come in handy.


YAY!!! XD (happy tetibe)



tapi dalam happy tu ada sedih jugaklah. why?
sebab this YEAR WOULD BE THE FIRST YEAR EVER 
FIRST YEAR OF MY LIFE. PAGI RAYA TAK ADA DEKAT KAMPUNG OPAH. 

which means dekat perak la. this year i'd be celebrating my raya at damansara. ada kerja. 
what to do? opah dah buat ayat pilu dah tu. for now tak ada mood sedih lagi rasa biasa je. tapi tunggu la lagi 2 minggu raya kan. maybe malam raya tu tak lena tidur aku mengenangkan ketupat rendang di kampung tercinta . :'D


tadi before pergi kerja my mom asked me to kupas bawang and defrost 
all these thing.cuba teka kami nak masak apa?




hehe kami dah siap masak pun. nak gambar tak sempat dah. kena prepare benda lain untuk berbuka pulak.

talk soon! 

una mn 

ramadhan 14 2017

May 26, 2017

freaky friday , myeongdong and etc (una life update ) XD






well hello everyone. it's been a while . i was busy with work and  most of the time that i'm not here, i spend it on my facebook and instagram. teheee XD . 
we are already at the mid year of 2017!!did you guys feeling old yet?
and it's been 7 years plus since this blog was established . when i was just 18 plus years(19) .
and this year i am already 26. this blog is like my baby and will always be my baby.
he kept my secrets(unpublished post) and also "captured" my emotion and best memories since i was in college until now. i was just blessed by my friends and family that makes my life worthwhile.



so today 26 may 2017 , my cousin purposely wake me up in the morning for breakfast and some window shopping. i know it might seems like unusual breakfast we had there in the picture. who eat that much in the morning right? and what kind of breakfast we had ? even korean didn't eat that kind of food in the morning. 

we went to sunway pyramid because my cousin want to buy some electric appliances at harvey norman for her bussines setup and bella wants to purchase the all new samsung s8 (i am so jealous), and if you guys are k lovers like them , you can eat this at the level 4/3 i'm not sure but it is located at food street. the restaurant name is myeongdong topokki.

i hope you guys pronounce it properly because if you pronouced it wrong, all the makcik will pandang serong to you. you know in BAHASA what topokki is. i mean ya.dont make me spell it for you.  :'D


this one is like side dishes for me. i order rabuki in which contain topokki (kuih beras) and maggie kinda thing. the sauce is spicy but really nice.one thing i love about this place is this place serve a very tasty dishes comes in set with drink and the price is so cheap. like very very very cheap.
and you can drink until you bloated because the green tea comes with free refill (3 times only). 
things that i hold in the picture is chicken dumpling. it was deep fried but the taste is good it is not oily at all. perfect for your lunch or dinner treat. or whenever want to eat cause you know good food deserved appreciation. AND it is HALAL guys. ya, HALAL. no pork no lard. 



and this is my cousin whom that i mentioned earlier. let pray for 
her bussiness and may her dreams comes true. 




May 5, 2017

PAST IS PAST X HAVE SOME RESPECT!





hello guys.

dah sebulan lebih aku tak update kan? rindu blog ni. rindu nak menulis.
actually aku ada banyak benda nak tulis akan tetapi masa amat mencemburi saya.



hubungan aku dengan mr paco pun bukan lagi rahsia.dulu aku letak nama dia mr paco sebab konon konon taknak bagi orang terdekat kami tahu. tapi oleh sebab dah kantoi haritu so why not? HAHAHA

shyafiq Ashraf nama dia. muda setahun dari aku. 

FYI dia ni orang yang sama aku cerita tahun lepas. ye, dia bos aku.

aku taknak bagitahu aku kerja dekat mana and company apa. 
cukup aku cakap kitorang kerja satu company. that;'s it.

selama ni aku asyik update pasal makeup je jarang nak tulis macam ni kan. 


oleh sebab gangguan yang aku terima terpaksalah aku tukar no. dan aku buat keputusan taknak bagi no ni kepada sesiapa yang mengenali DIA (ex aku) dan kawan kawan college yang cari aku tu. aku betul betul mintak maaf. sebab selama berapa tahun sejak kita habis belajar pun korang jarang je nak call aku. 


so  it is not relevent to give out my number pun kan? any urgent matters boleh contact aku dekat facebook and twitter. 


seems selfish and apa orang kata tu berlagak? i am not. pedulilah orang nak cakap apa it is not my intention. seems evil cause nak terus cut connection like that.


mula mula kami berpisah he seems cool je .. nothing aku pun move on okay je. lepas tu dia buat perangai meroyan dia kau rasa? please respect my own personal space. 


PLEASE.

i change my number for good. it will help you to move on too. PAST IS PAST.


and ada jugak pergi komen dekat gambar yang aku post tanya is it your new bf una?

babe aku tahu kau dulu terkenal dengan mulut laser kau but PLEASE HAVE SOME RESPECT.

I TAG MY BOYFRIEND THERE AND YOU HAVE NO RIGHT TO COMMENT SUCH THINGS!!!

bitch please , kau act macam aku ni slut ke apa tukar tukar boyfriend?

ALL MY LIFE I ONLY HAVE ONE EX! ONE.


setahu aku kau je selalu tukar boyfriend sejak sekolah menengah setahun 3,4 kali mengalahkan TAYTAY (taylor swift) *tiupkuku*



lepas tu nak bising riuh yang aku bercinta  8 tahun lepastu  putus. WHAT IS WRONG WITH YOU?

it simply because kitorang tak ada jodoh. don't you get it?
kau pun bercinta sampai tak cukup jari aku nak kira ex kau..  aku tak cakap apa pun



sekarang kau usik aku . kau silap la. 


fuh lama betul aku tak marah kan. hahaha aku ingat last aku tulis camni masa zaman college dulu.

penuh dengan emotion. but it is all true. mulut orang tak boleh tutup tapi kadang kadang
kita kena beri pengajaran sikit dekat orang macam ni.



k japgi nak post benda lain pulak.

bye ttyl.

March 21, 2017

stress and make up haul (kinda) x (hidup kena chill)




well hello.

it's been a while. i've gone through a hell tiring month. a lot happened this month. i met an accident which is pretty bad because it is causing injury and change my face  fracture a bit. tons works to do make me feels like i need to have my own treat . like an emotion treatment.



after recovered, i went to spa to relax my body muscle and ease my back pain which i got from that accident. and later i bought a few make up stuff in which i have been eyeeing for a quite sometimes
.


*drumroll*

actually i am purchased tarte a few weeks ago together with my tarte mascara and white fibre. and that sweet
peach glow i purchased it last week.

i bought a special mini make up bag for that expensive make up since you know my current make up bag
messing up already. with all stuff eyeliner tertumpah whatsoever.
haha. -_-'

today i went to sephora again to find these two, which as expected 
out of stock. last week i purchased the melted chochlate milkshake in tube
as you can see in the background, because that is the only colour
that is quite similar to these two. if you guys happened to go to sephora you'd know.
these melted lip matte from too faced in code "cool girl" and "sell out" always
out of stock. which is not only my favourite but also a make up artist and popular among famous instagrammers .so i get the hype.but still
sephoraaaa why don't you restock ???? 
it is been 3 month since i discovered this lip matte and i still cannot get one of those.
the colour is ah ma-zing guys.!! like wow, why didn't know you exist?
why didn't i found you earlier?


and this is the only thing i purchased today because i need a new brush for my peach pallete.
and my review for a peach pallete?

amazing as well.

this is the go to colour for every ocassion. i am a big fans of a sweet look make up.
if you know me personally you'd never find me wearing a crazy colour on my face.

less is more right?





i felt relieved after all. despite of my life being off track these days, i just find every little things that could make me happy again. since my boyfriend and i working in the same place we can't really hang out often. so yeah, make up is the answer!!! (tetiba).

to girls out there who had 4 hours sleep a day and got a sleepy face like mine , do not hesitate to spend a bit of your money to buy make up.

it not too pricey la. it is for your own good.it is for your face.


lelaki ni kan cakap je tak suka perempuan make up, tapi cuba kau tengok bila hijabster pakai make up cantik cantik muka glowing glowing lalu, mesti kepala pusing 180 darjah.


tak percaya? haha 

it doesn't matter your boyfriend/fiance/husband jenis loyal ke tak, tapi memandang benda cantik adalah fitrah. jadi jagalah diri anda.


eventhough i gemuk, (i tengah cuba kurus okay), i believe in what i did.and i did it for my own good.because my confident level is like astahfirullahalzim sister... 

haha , so yeah. i wear it for my confident level. tak salah kan?

just something sweet that i ate tonight. craving satisfied! XD


your day could be stressful from work load  and sucking up most of your energy and positive vibe.
but still you need to get through the shit and live your life.

akhir kata?

hidup kena chill


ttyl.
una







FENTY BEAUTY BY RIHANNA REVIEW

           hi guys harini aku nak update sikit pasal satu make up brand yang tengah hot giler diperkatakan masyarakat umum. tak lain ...