Skip to main content

Una Mn food Diary boat noodle x godiva






hello people!
korang apa khabar baik ke tidak? sebelum tu aku nak ucapkan selamat hari raya korban untuk korang semua.aku dekat sini hanya mampu facetime je dengan family sebab tak balik beraya di kampung opah. 2 days  ago, aku dengan bella telah berjimba jimba di mytown cheras.
ala yang sebelah ikea tu. sajalah aku pergi sana untuk berjalan jalan dengan cousin aku kejap dengan harapan dapat berjumpa jodoh. *kidding*

hahaha nanti ada pulak yang bengang bila baca post ni.
tak sayang tak.. i tak curang dengan you. jangan merajuk nanti i rindu ;P
(#shyafiqashrafselamanya)

over kan perempuan ni?

basically that was a makan day for us. kitorang makan dekat boat noodle je. 
tbch, that was the first time i eat there and sumpahh guys sedap gila namati.
i tak nak mati but sumpah sedap. fyi before this i tak nak try sebab i think why should i eat a pricy bihun sup sedangkan i boleh beli kat pasar malam?


aku tahu orang start gila boat noodle ni dah bertahun tahun lepas tapi aku baru nak try. 
damn noob kan?for those who are not interested to try and want to know how it taste like

lemme tell you something. that is not a basic noodle. u need to trust me on this. i am food lover. 
when i said the food is damn nice, you must try. just look at my size guys., just look at my fat. 
 XD

so kudos to bella because she paksa me to try and that paksaan makes me fell in love on the first bite. and not only that. all the food that was served to me also nice.



the sangkaya bread served with a pandan sauce poured with coconut milk got a heavenly taste. 
the bread wasn't  toasted but steamed instead. can you imagine how it taste like?a very fluffy and soft bread with a creamier and soft pandan dip?


the somtam pulak was a fried vege with some asam kuah poured on top of that somtam, gave you a very crispy serving with mild savoury taste. camne nak cakap entah. eh sedaplahhh.aku lupa nak ambik gambar somtam tu. korang boleh follow ig diorang klik sini


thai iced tea. this was also nice . not too sweet not too pahit a very mild one. soft and creamy .
faham tak rasa dia macam mana? selalunya lepas minum benda manis nak air mineral kan?this one no. this one tak menyebabkan korang tercari cari air mineral.


and tbch jugak. i pergi makan boat noodle 2 times that day. for lunch and dinner. dinner i makan dekat pyramid. i ordered sangkaya bread and some spicy chicken cincang with a rice (i forgot the name already) but that one was really good too. 



after eating kitorang pergi tengok movie abang long fadil.nanti kalau rajin aku buat review k? and then after the movie finished we went to several stores until we met a godiva store. godiva mytown cheras tak macam nu sentral ada tempat duduk. n/p soft serve dia rm23 but semalam promo , buy a second soft serve in a single receipt would receive 50% discount. so macam langkah kanan pulak kitorang kan jemah?




bella on her first trial . she loved it! and just now, she said she missed the taste. i am too but dah pukul 2 pagi dah tutup XD. 


last but not least,

i am looking forward to our next food session and i hope we could bring a long our troops not just two of us.


till then

ttyl

una mn :)






Comments

Popular posts from this blog

Music and me : kenali siapa insomniacks

hello happy cracky people!  sebelum aku nak introduce korang kepada ahli group insomniacks ni , apa kata korang bukak video dekat atas ni dulu. 

okay dah  dengar cover diorang?  i know what you guys think.cool gila kan? susah nak jumpa orang boleh cover lagu blink182 ni dengan jayanya dan sesedap ini. and kalau korang perasan diorang ada tambah lirik sendiri dekat belakang.


aku dapat tahu pasal diorang ni start diorang buat cover dengan johanis sani. siapa tak kenal jo?angkat tangan? okaylah  siapa yang layan vine dekat sini dan familiar dengan viner acidgaf?
yelah acidgaf tu jo lah.

semua orang tahu jo ni suara dia sedap. come on... walaupun dia ni ramai haters sebab keseksian dia tapi please put aside those negativity. as a music lover, i appreciate her talent and selalu la jugak aku pergi layan cover dia dekat youtube. so start dari situ aku discover this group.



insomniacks dianggotai oleh
syed amir iqbal,danial,iskandar dan gavin

Tutorial Edit Video Guna Imovie

hai.
zaman instagram kini dah lebih advanced. Bila mana kita tengok ramai insta famous yang upload video mempunyai background music yang memikat hati. Rata rata golongan hipster sekarang mempunyai smartphone dan smartphone pilihan mereka samaada Samsung atau iphone.Kalau Guna Samsung mungkin tak ada  masalah nak edit video ada music tapi bagaimana jika menggunakan iphone?


semua orang tahu tahap kedekut iphone ni macam mana kan? Nak music free boleh je download. tapi tak boleh guna buat ringtone dengan mudah. Kalau pakai software iMovie nak edit video dan ada background music  Lagu kena beli kan?  kalau taknak beli  kena buat banyak kerja sikit. Step nak dapat music free for iphone yang boleh guna untuk segala apps ada disini. Click for tutorial.


Baca tutorial tu kemudian datang baca sini semula okay?

dah baca ? okay cool.

cara nak edit video ni mudah je. Mula mula..

1)  download  iMovie dan Squaready for video di apple store.




2) Masukkan video /photo yang nak diedit di iMovie



3)Kalau video k…

HANNAN MEDISPA HONEST REVIEW & GET WELL SOON MOM

hi everyone! today i'm gonna do a quick review on hannan medispa treatment. 100% genuine and this is not a sponsored post because i am not that famous, i don't really have a reader which makes my entry is just an honest review.
where is it located?  dekat twosquare pj state but in the map they stated that it is at damansara. but it is actually located  at two square.
so this is bella on her 3rd treatemnt. my cousin got a severe acne problem and pigmentation. and she is PANTANG JUMPA  kinda person. she cannot eat seafood and belacan. hopefully she gonna stop eating that for a while. since this treatment cost her a lot of money already.
so this is how the front desk of hannanmedispa looks like.

and this is the logo . looks good!


okay this is inside the treatment room. i really like every inch of this place. the decoration is very clean and air feel fresh as well. the staff were also very friendly and well trained.
bella took the 6 session of treatment which comes with a package. based on doc…