Skip to main content

The Benefit Bigger & Bolder Brows and Born This Way Foundation Flash Review





well hello readers, 

2 days ago i got a surprised gift from my boyfriend which was definitely made me happy.  the box of happiness i must say. i've been eyeeing these for months but i didn't buy it because i don't even know this box exist. i use to try on their product seperately which cost rm125 individually. because i wanted to use it all together then i just forget my will. gila kau nak ke beli mahal gila kot. rm125 individually. and then i don't know how my boyfriend boleh tahu kewujudan box ni. terasa loser seketika bila dia kata dia beli box ni for rm180. i'm like whattttt?

rm180 only? 
yes he said. and then later he show me the sephora website . dia kata dia just bukak and survey harga. because it is affordable then he went to sephora one utama. with a lil help from sephora's sale assistant he managed to get the right shade for me. 

so my review on this product?
i like to give this box a solid 10 because it got everything i need to groom my eyebrows. tengok je la gambar senang. dia punya gel guys... sumpah it's not the same from the drugstore product. i tak hina orang guna drugstore product okay please understand . i just bagitahu yang product ni expensive sebab dia punya kualiti pun bagus. gel  dia korang sapu sekali pun dah buat kening korang nampak berfleek sangat. and aku rasa berbaloi sebab benda ni tahan lama. instead of the stick one. 


this is why i love you :'D (terharu sambil lap hingus)

and later on yesterday , my friend soren whom are working at singapore right now ask me to make a price comparison. she want's to know the laura mercier foundation punya harga dekat malaysia. because dekat sana would cost her rm250 after convert to myr .so dengan hati berbunga riang aku pun pergi. mula mula tu tak ada rasa nak beli apa apa.  tapi after movie with bella aku ajak beliau teman aku untuk terus beli foundation born this way from too faced.actually aku memang perlukan satu pun. selalunya aku pakai cc cream from korean je. harga dia ni rm152 . berbaloi la bagi aku sebab sekali swipe je dia dah boleh tutup cela dekat wajah aku. patut pun harga dia mahal.



my review on the too faced born this way foundation?
coverage  : good .
will i repurchased this? : definitely .
from scale 1 to 10 i gave this also the solid 10. sebab shade dia masuk dengan kulit aku. 
sis tak sabar nak guna foundation ni esok . mohon esok terus lawa macam pretyy zeinta.


mohon sangat. 


actually banyak benda lagi aku nak tulis tapi nanti tulis kata sis riak pulak. (lap peluh).
tu bukan riak tu nama dia sharing bodo. eishhhh small small don't die. big big trouble people

buruknya pantun bahasa inggeris ni. terasa seperti dak dak wicet . nauzubillah (PEGANG TASBIH):'D



k bye bye tu je nak citer.

geraklu pape roger.


Comments

Popular posts from this blog

Music and me : kenali siapa insomniacks

hello happy cracky people!  sebelum aku nak introduce korang kepada ahli group insomniacks ni , apa kata korang bukak video dekat atas ni dulu. 

okay dah  dengar cover diorang?  i know what you guys think.cool gila kan? susah nak jumpa orang boleh cover lagu blink182 ni dengan jayanya dan sesedap ini. and kalau korang perasan diorang ada tambah lirik sendiri dekat belakang.


aku dapat tahu pasal diorang ni start diorang buat cover dengan johanis sani. siapa tak kenal jo?angkat tangan? okaylah  siapa yang layan vine dekat sini dan familiar dengan viner acidgaf?
yelah acidgaf tu jo lah.

semua orang tahu jo ni suara dia sedap. come on... walaupun dia ni ramai haters sebab keseksian dia tapi please put aside those negativity. as a music lover, i appreciate her talent and selalu la jugak aku pergi layan cover dia dekat youtube. so start dari situ aku discover this group.



insomniacks dianggotai oleh
syed amir iqbal,danial,iskandar dan gavin

Tutorial Edit Video Guna Imovie

hai.
zaman instagram kini dah lebih advanced. Bila mana kita tengok ramai insta famous yang upload video mempunyai background music yang memikat hati. Rata rata golongan hipster sekarang mempunyai smartphone dan smartphone pilihan mereka samaada Samsung atau iphone.Kalau Guna Samsung mungkin tak ada  masalah nak edit video ada music tapi bagaimana jika menggunakan iphone?


semua orang tahu tahap kedekut iphone ni macam mana kan? Nak music free boleh je download. tapi tak boleh guna buat ringtone dengan mudah. Kalau pakai software iMovie nak edit video dan ada background music  Lagu kena beli kan?  kalau taknak beli  kena buat banyak kerja sikit. Step nak dapat music free for iphone yang boleh guna untuk segala apps ada disini. Click for tutorial.


Baca tutorial tu kemudian datang baca sini semula okay?

dah baca ? okay cool.

cara nak edit video ni mudah je. Mula mula..

1)  download  iMovie dan Squaready for video di apple store.




2) Masukkan video /photo yang nak diedit di iMovie



3)Kalau video k…

HANNAN MEDISPA HONEST REVIEW & GET WELL SOON MOM

hi everyone! today i'm gonna do a quick review on hannan medispa treatment. 100% genuine and this is not a sponsored post because i am not that famous, i don't really have a reader which makes my entry is just an honest review.
where is it located?  dekat twosquare pj state but in the map they stated that it is at damansara. but it is actually located  at two square.
so this is bella on her 3rd treatemnt. my cousin got a severe acne problem and pigmentation. and she is PANTANG JUMPA  kinda person. she cannot eat seafood and belacan. hopefully she gonna stop eating that for a while. since this treatment cost her a lot of money already.
so this is how the front desk of hannanmedispa looks like.

and this is the logo . looks good!


okay this is inside the treatment room. i really like every inch of this place. the decoration is very clean and air feel fresh as well. the staff were also very friendly and well trained.
bella took the 6 session of treatment which comes with a package. based on doc…