Skip to main content

Posts

Showing posts from October, 2015

azam baru,hati besi ke hati tisu. kau betul ke tak betul ni?

hai korang


sorry lama aku tak dapat nak blogwalking. bukan sombong tetapi sebab busy. yer ? busy tuan tuan dan puan puan. sejak aku tukar bidang ni masa tak sebanyak dulu. aku perhatikan sejak aku kerja kedai cupcake ni hati aku pun menjadi semakin tisu. kalau dulu masa kerja dekat site. kena tengking 44 kali pun muka relaks je,. maybe sebab environment dan atmostphere manusia kat situ semua macam syaitonnirajim garangnya buat aku lali. 


kerja kedai cupcake hari hari main butter, main benda lembut lembut. cakap dengan customer lembut sampai hati aku pun jadi lembut sekali. sampai benda kecik pun boleh nangis. 


aku pun tak paham dengan diri sendiri sebenarnya. piping bag habis mintak jelah yang susah susah menangis tu kenapa ? lepastu ada lipas berjalan outlet pun boleh buat aku nangis.tepung habis menangis... staff tak datang pun menangis. 



apa dah jadi dengan kau ni una? T_T


aku rasa cam nak try kukuhkan balik hati ni jangan jadi lembik sangat. siapakah yang bertanggungjawab menyebarkan v…

Una Life Update : my true colour and nak cari kerja baru lagi ke?

things getting serious now. yelah, bila dah diberi responsibilities kau nak taknak kena deliver tugas tu. bukan senang nak puaskan hati SEMUA orang . nak nak orang macam aku ni. aku ni SALAH SATU JENIS MANUSIA yang DEGIL. 



yes, aku mengaku! 

tapi sejak dekat tempat baru ni aku try kikis kedegilan dan EGO tahap tinggi aku ni. perselisihan faham dekat tempat kerja memang benda normal. pergilah mana mana pun. mesti ada sorang manusia yang tak suka apa yang kita buat. alhamdulillah, setakat ni aku boleh control. walaupun sebenarnya beberapa hari lepas aku dah hampir hilang SABAR.


hampir je nak menunjukkan SIKAP SEBENAR yang tak berapa senonoh aku ni. 
setiap manusia ada split personality. at one side diorang akan nampak perfect, baik, bla bla
and the other side... they could be demon as well.



semua orang macam tu, takpayah bajet kau rare sangat. 


kadang aku tak paham jugak why the other human try so hard to makes the people who look nice soft and gentle to be a really cold blooded human ?


i mean …

Lelaki ada perasaan ke?

tajuk kontroversi ni mesti akan membuakkan kemarahan para lelaki sekalian.
kadang kadang aku pelik dengan diri sendiri. aku ada trust issues dengan LELAKI. sampai aku takut nak khawin. bercinta pandai khawin.. errr.. 

yup guys.
kadang kadang aku rasa lelaki ni macam tak ada perasaan. bukan sebab aku tengah kecewa ke apa.
cuma bila aku tengok drama ke apa ke aku rasa semua ni bullshit. lakonan je semata mata. terdetik dekat hati aku rasa macam lelaki ni bukan ada perasaan pun.



bila aku tanya cousin aku, dia jawab simple je.


habis yang kau bercinta dekat 8 tahun dengan boyfriend kau tu , dia tu tak ada perasaan ke?
ke boyfriend kau tu bukan lelaki?



aku krik krik sekejap . haah kan? boyfriend aku lelaki kan? ayah aku lelaki, pakcik aku lelaki.


 =-='

but still aku masih rasa macam tak percaya jugak. aku fikir kalau diorang break. diorang takkan sedih punya. yelah, diorang lelaki. muka tak hensem , pakai selekeh muka tak mandi pun ada orang nak. tapi kalau perempuan.


cuba try ko pakai selekeh mac…

berjimat tapi membazir, halloween cupcakes and kisah kelakar ringkas seorang una

assalamualaikum hai.

banyak sangat benda jadi dalam tempoh 13 hari ini. sejak N dah quit her job to be a housewife aku terpaksa handle the whole outlet. dalam tempoh 13 hari ni. aku dah 2 kali terlepas station sampai kena jalan kaki balik.terlepas bas sampai makcik aku kena pick up aku kat midvalley. terlukakan jari sendiri dua kali sebab bukak botol flavour baru. berlari lari ke news mintak tolong ajay bukakkan botol jem dan banyak lagi kejadian pelik pelik dan ajaib.


hal memalukan diri sendiri tu takpayah cerita. memang hobi aku kot memalukan diri sendiri dalam keadaan separa sedar. macam contoh tadilah..

kitorang ada  short meeting dekat sunway pyramid untuk person incharge and manager.  aku ni spesis manusia tak boleh haus tau. aku mesti nak air. and percayalah bahawa aku sangat hebat bab bab bertukar selera disaat akhir. mula mula aku nampak dalam freezer tu ada air ice lemon tea favourite aku tu.

aku: wey beb, air ni aku nak beli berapa harga dia? 
fadhilah : krik krik (pot pet pot pet…

kejadian memalukan namun kelakar part 2

assalamualaikum , hai


aku jarang nak cerita benda memalukan diri sendiri kalau benda tu tak kelakar. aku tak tahulah kenapa kalau kejadian memalukan ni , dalam ramai ramai golongan manusia sekeliling aku ni. aku selalu kena. T_T


cerita dia macam ni ..

pada suatu hari seorang una amat sibuk sekali. dari pagi di bertungkus lumus dekat kitchen and then kena hadiri briefing fire drill dekat third floor. aku ni spesis manusia yang kalau lapar sangat tak boleh kenyang sangat pun tak boleh. kalau lapar kang mula la tak boleh fokus. kalau kenyang pulak rasa nak tertidur. jadi fokus aku harini tak berapa nak bagus. 


benda yang korang kena faham dekat sini kalau aku busy, stress dan banyak kerja aku punya nafsu lapar tu tahap naga meroyan. jadi hampir bosan gak la brother  bread talk tu tengok muka aku menempek beli roti kat beliau.



boss hantar message tanya pasal staff, stock , discuss hal kerja sikit and macam macam benda aku kena buat sebenarnya. antaranya pergi IGB bayar bill sampai terlanggar m…