Skip to main content

Una Life Update : my true colour and nak cari kerja baru lagi ke?






things getting serious now. yelah, bila dah diberi responsibilities kau nak taknak kena deliver tugas tu. bukan senang nak puaskan hati SEMUA orang . nak nak orang macam aku ni. aku ni SALAH SATU JENIS MANUSIA yang DEGIL. 



yes, aku mengaku! 

tapi sejak dekat tempat baru ni aku try kikis kedegilan dan EGO tahap tinggi aku ni. perselisihan faham dekat tempat kerja memang benda normal. pergilah mana mana pun. mesti ada sorang manusia yang tak suka apa yang kita buat. alhamdulillah, setakat ni aku boleh control. walaupun sebenarnya beberapa hari lepas aku dah hampir hilang SABAR.


hampir je nak menunjukkan SIKAP SEBENAR yang tak berapa senonoh aku ni. 
setiap manusia ada split personality. at one side diorang akan nampak perfect, baik, bla bla
and the other side... they could be demon as well.



semua orang macam tu, takpayah bajet kau rare sangat. 


kadang aku tak paham jugak why the other human try so hard to makes the people who look nice soft and gentle to be a really cold blooded human ?


i mean hey... kau boleh cakap baik baik kan? kenapa kau perlu ambik method yang buat semua orang benci?


i just don't get it.


mula mula tu memang aku marah sangat. aku rasa macam dia nak bash aku je. why he need to do that? sedangkan dia ada freaking 5 hours with me but then he decide to tegur me OPENLY IN THE GROUP which is EVERYBODY could read that. i just want him to man up and talk to me right to my face. is that really hard to say that?


man... when it comes to work. Please tegur me directly face to face. i could accept others opinion.


sekarang marah pun dah redha. hoping he didn;t make the same mistake. aku pun malas nak simpan dendam . buat penat je dendam pasal benda tu. aku pun penat gak pujuk hati yang degil ni sebenarnya.



aku ni simple je. if you help me i will help you. 


be nice with me  i will be 1000 gazillion times nice to you. it's not that hard to be my friend isn't it?




lagipun aku tahu aku pun ada salah jugak. so kenapa nak menangkan ego sendiri kan? i will be better to buat kerja sendiri.. fokus kerja.. or maybe try cari kerja lain if dah tak happy kerja sini?


nak cari kerja lain sayang pulak. aku dah sayang kawan kawan kerja aku sebenarnya. sayang staff, but life must goes on kan?



tengoklah macam mana nanti.




p/s; talk to you later ;)


Comments

Popular posts from this blog

Music and me : kenali siapa insomniacks

hello happy cracky people!  sebelum aku nak introduce korang kepada ahli group insomniacks ni , apa kata korang bukak video dekat atas ni dulu. 

okay dah  dengar cover diorang?  i know what you guys think.cool gila kan? susah nak jumpa orang boleh cover lagu blink182 ni dengan jayanya dan sesedap ini. and kalau korang perasan diorang ada tambah lirik sendiri dekat belakang.


aku dapat tahu pasal diorang ni start diorang buat cover dengan johanis sani. siapa tak kenal jo?angkat tangan? okaylah  siapa yang layan vine dekat sini dan familiar dengan viner acidgaf?
yelah acidgaf tu jo lah.

semua orang tahu jo ni suara dia sedap. come on... walaupun dia ni ramai haters sebab keseksian dia tapi please put aside those negativity. as a music lover, i appreciate her talent and selalu la jugak aku pergi layan cover dia dekat youtube. so start dari situ aku discover this group.



insomniacks dianggotai oleh
syed amir iqbal,danial,iskandar dan gavin

Tutorial Edit Video Guna Imovie

hai.
zaman instagram kini dah lebih advanced. Bila mana kita tengok ramai insta famous yang upload video mempunyai background music yang memikat hati. Rata rata golongan hipster sekarang mempunyai smartphone dan smartphone pilihan mereka samaada Samsung atau iphone.Kalau Guna Samsung mungkin tak ada  masalah nak edit video ada music tapi bagaimana jika menggunakan iphone?


semua orang tahu tahap kedekut iphone ni macam mana kan? Nak music free boleh je download. tapi tak boleh guna buat ringtone dengan mudah. Kalau pakai software iMovie nak edit video dan ada background music  Lagu kena beli kan?  kalau taknak beli  kena buat banyak kerja sikit. Step nak dapat music free for iphone yang boleh guna untuk segala apps ada disini. Click for tutorial.


Baca tutorial tu kemudian datang baca sini semula okay?

dah baca ? okay cool.

cara nak edit video ni mudah je. Mula mula..

1)  download  iMovie dan Squaready for video di apple store.




2) Masukkan video /photo yang nak diedit di iMovie



3)Kalau video k…

HANNAN MEDISPA HONEST REVIEW & GET WELL SOON MOM

hi everyone! today i'm gonna do a quick review on hannan medispa treatment. 100% genuine and this is not a sponsored post because i am not that famous, i don't really have a reader which makes my entry is just an honest review.
where is it located?  dekat twosquare pj state but in the map they stated that it is at damansara. but it is actually located  at two square.
so this is bella on her 3rd treatemnt. my cousin got a severe acne problem and pigmentation. and she is PANTANG JUMPA  kinda person. she cannot eat seafood and belacan. hopefully she gonna stop eating that for a while. since this treatment cost her a lot of money already.
so this is how the front desk of hannanmedispa looks like.

and this is the logo . looks good!


okay this is inside the treatment room. i really like every inch of this place. the decoration is very clean and air feel fresh as well. the staff were also very friendly and well trained.
bella took the 6 session of treatment which comes with a package. based on doc…