Skip to main content

Una Life Update : my true colour and nak cari kerja baru lagi ke?






things getting serious now. yelah, bila dah diberi responsibilities kau nak taknak kena deliver tugas tu. bukan senang nak puaskan hati SEMUA orang . nak nak orang macam aku ni. aku ni SALAH SATU JENIS MANUSIA yang DEGIL. 



yes, aku mengaku! 

tapi sejak dekat tempat baru ni aku try kikis kedegilan dan EGO tahap tinggi aku ni. perselisihan faham dekat tempat kerja memang benda normal. pergilah mana mana pun. mesti ada sorang manusia yang tak suka apa yang kita buat. alhamdulillah, setakat ni aku boleh control. walaupun sebenarnya beberapa hari lepas aku dah hampir hilang SABAR.


hampir je nak menunjukkan SIKAP SEBENAR yang tak berapa senonoh aku ni. 
setiap manusia ada split personality. at one side diorang akan nampak perfect, baik, bla bla
and the other side... they could be demon as well.



semua orang macam tu, takpayah bajet kau rare sangat. 


kadang aku tak paham jugak why the other human try so hard to makes the people who look nice soft and gentle to be a really cold blooded human ?


i mean hey... kau boleh cakap baik baik kan? kenapa kau perlu ambik method yang buat semua orang benci?


i just don't get it.


mula mula tu memang aku marah sangat. aku rasa macam dia nak bash aku je. why he need to do that? sedangkan dia ada freaking 5 hours with me but then he decide to tegur me OPENLY IN THE GROUP which is EVERYBODY could read that. i just want him to man up and talk to me right to my face. is that really hard to say that?


man... when it comes to work. Please tegur me directly face to face. i could accept others opinion.


sekarang marah pun dah redha. hoping he didn;t make the same mistake. aku pun malas nak simpan dendam . buat penat je dendam pasal benda tu. aku pun penat gak pujuk hati yang degil ni sebenarnya.



aku ni simple je. if you help me i will help you. 


be nice with me  i will be 1000 gazillion times nice to you. it's not that hard to be my friend isn't it?




lagipun aku tahu aku pun ada salah jugak. so kenapa nak menangkan ego sendiri kan? i will be better to buat kerja sendiri.. fokus kerja.. or maybe try cari kerja lain if dah tak happy kerja sini?


nak cari kerja lain sayang pulak. aku dah sayang kawan kawan kerja aku sebenarnya. sayang staff, but life must goes on kan?



tengoklah macam mana nanti.




p/s; talk to you later ;)


Post a Comment

Popular posts from this blog

Product Review : Laneige BB Cushion

Salam , hai


sabtu lepas, aku pergi ambik barang dekat rumah lama which is dekat dengan setia city mall. Mama
pulak kebetulan nak beli bb cream baru and kawan dia cadangkan beli bb cushion dari laneige .Dan kebetulan jugak cousin cousin aku pun pakai laneige ni . Sambil menyelam minum air la katakan . alang alang mama nak beli barang so kami singgah la tempat wajib lepak aku setiap minggu sepanjang aku menetap dekat situ dulu. Mana lagi kalau bukan setia city mall! Sampai je kitorang terus masuk parkson dan cari counter laneige. So mama pun dah try , mama nak beli yang whitening and moisturizing ni tapi stock dah habis! sebabkan bb cushion ni ada 2 jenis whitening and moisturizing dan pore filler untuk kulit bermasalah. dan cuma pore filler je ada stock waktu tu. Aku cakaplah kat mama, ambik jelah nanti lain kali kita beli yang lain.ini pun okay gak mama. macam aku pulak yang kerja kat situ.. bukannya aku dapat komisyen pun. hekeleh sangat!. Budak jaga counter tu senyum je .. senang kerj…

kisah benar : spirit of the coin antara seronok dan bala.

siapa yang belum tonton video kat atas boleh tengok dulu. bercakap tentang spirit coin budak-budak yang lahir sekitar 90 an mesti tahu. sebab spirit coin agak famous satu ketika dulu, sampai  macam jadi trend dan "kebanggaan" budak-budak sekarang tak tahu mungkin, sebab sekarang orang main gadjet je.jadi sekarang ni apa yang aku nak cerita ialah realiti dan kisah benar dari pengalaman aku sendiri. waktu zaman kanak-kanak aku, aku pun teruja nak main benda ni, sehinggalah satu ketika sepupuku balik  bercuti di kampung, aku memang 24/7 di sana sebab aku tinggal dengan opah. kami rahsiakan dari parents, aku ''pinjam'' duit syiling lama opah, dimana bentuknya lebih kurang macam video kat atas ni. opah tak tahu pun aku pinjam sebenarnya
masa tu petang, kami rancang nak main di tengah malam dimana semua orang dalam rumah tu dah tidur. rumah opah aku ni, dua tingkat bahagian bawah besar dan selalu guna,bahagian atas jarang. untuk pengetahuan korang dekat atas tu ada sa…

Pengalaman membeli dari Goshop 2

assalamualaikum , hai 
haritu aku adalah belikan magic saw set untuk atuk aku sebab dia teringin benda tu.(rujuk entry ini)aku order 25 mac and barang tu sampai on my birthday which is 27 mac  1991 wohoo. esoknya atuk terus datang rumah aku ditemani cousin aku untuk ambik barang dia tu. oleh sebab dia berpuas hati dengan servis dari goshop ni tadi dia dengan senang hatinya nak  order item lain plak. sebagai cucu mithali *konon* aku pun tolonglah belikan . kali ni dia nak chefline chocowine frying pan. harga dia tak mahal pun rm 299 termasuk Gst and dia ada 5 pan . Free delivery lagi tu.


so apa tunggu lagi pergi beli cepat!  :D










macam biasa kalau nak order sign up dulu kat website senang sikit nak trace barang . bila post bila sampai. previous item aku beli gdex yang hantar dapat je tracking number aku boleh track terus and service dia memang cepat. tapi lebih baik jangan expect melampau lampau kau bagilah masa dalam 2,3 hari . inshaallah sampailah barang tu. :D

P/s: ini bukan entry berbayar…