Skip to main content

berjimat tapi membazir, halloween cupcakes and kisah kelakar ringkas seorang una






assalamualaikum hai.


banyak sangat benda jadi dalam tempoh 13 hari ini. sejak N dah quit her job to be a housewife aku terpaksa handle the whole outlet. dalam tempoh 13 hari ni. aku dah 2 kali terlepas station sampai kena jalan kaki balik.terlepas bas sampai makcik aku kena pick up aku kat midvalley. terlukakan jari sendiri dua kali sebab bukak botol flavour baru. berlari lari ke news mintak tolong ajay bukakkan botol jem dan banyak lagi kejadian pelik pelik dan ajaib.



hal memalukan diri sendiri tu takpayah cerita. memang hobi aku kot memalukan diri sendiri dalam keadaan separa sedar. macam contoh tadilah..


kitorang ada 
short meeting dekat sunway pyramid untuk person incharge and manager. 
aku ni spesis manusia tak boleh haus tau. aku mesti nak air. and percayalah bahawa aku sangat hebat bab bab bertukar selera disaat akhir. mula mula aku nampak dalam freezer tu ada air ice lemon tea favourite aku tu.


aku: wey beb, air ni aku nak beli berapa harga dia? 

fadhilah : krik krik (pot pet pot pet sembang dengan seetha)


aku : beb!!!!!



shahrul : rm3.80 . kau nak sumbangkan sale pada company ke?
aku : err aku haus malas nak pergi 7 eleven.

shahrul : kan ada cold storage?

aku: aku tak tahu kat mana benda tu. 


shahrul : ala kat hujung tu je..


sebab aku percaya kat beliau ni aku pun dengan laju je nak keluar dari situ.si fadhilah plak menyempit kat tempat aku . aku dah risau dah. 


aku : beb  tepi sikit tak muat ni! aku gemok! 

fadhilah : tak dengar sebab dia masih bebel bebel dengan seetha
 

untuk pengetahuan korang  benda benda camni memang selalu jadi kat aku. tak tahulah kenapa aku  ni clumsy ke apa. tapi bolehlah. hahaha




oleh sebab tempat tu sempit , aku hampir jatuh tersembam! gila bettei! aku dah la ada parut bawah dagu kesan 5 jahitan yang masih ngilu sampai sekarang. tak dapat nak bayang kalau aku jatuh betul2 tadi!


okay lepas je aku keluar dengan harapan jumpa cold storage makin lama makin jauh aku jalan.aku tak jumpa jumpa pun cold storage. oleh sebab tekak aku ngada ngada sangat haus dia..



aku pun ambik keputusan makan sangkaya je. okay korang faham tak sekarang beza dia ?


mula mula harapan gi cold storage nak jimat sebab air ice lemon tu mahal. sekali keluar pergi beli ice cream sangkaya signature yang harga dia rm10.60 tu.



jadi apakah functionnya aku susah susah jalan keluar tadi?


katakan sekarang? katakan! XD



tak cukup dengan tu lagi .mula mula aku rasa lepas balik nak tengok wayang citer rembat just do it.

tapi tiba tiba hati aku rasa cam hei jimatlah una.. bla bla bla


tapi bila sampai rumah.. aku terus order dominos pizza 2 box, tambah satu breadstick, tambah air pepsi . which cost me rm50.50



sekarang katakan wahai genius.. celah mana kau berjimat?



celah mana?



i am a real good procrastinor



really good at wasting my money on food and entertainment.



dan sekarang setelah 2 kotak pizza aku baru teringat bahawa selama ni aku tak pernah diet pun!


AH NAMA PUN DIET


D- DID
I - I
E-EAT 
T-THAT





oh ya. start khamis ni kitorang ada promotion untuk halloween cupcakes tau! nak tau meh datang outlet meh.



outlet kitorang ada 4 .( sunway pyramid,one utama,midvalley and pavillion)


orang yang duduk area bangsar south ke sila datang midvalley k? yang duduk memang tengah centre kl tu boleh pergi pavillion. orang petaling jaya datanglah ke sunway pyramid and orang damansara silalah ke ou..




there are more to come! XD



p/s: mujur hari raya haritu diorang tak buat design ketupat! 




 
1 comment

Popular posts from this blog

Product Review : Laneige BB Cushion

Salam , hai


sabtu lepas, aku pergi ambik barang dekat rumah lama which is dekat dengan setia city mall. Mama
pulak kebetulan nak beli bb cream baru and kawan dia cadangkan beli bb cushion dari laneige .Dan kebetulan jugak cousin cousin aku pun pakai laneige ni . Sambil menyelam minum air la katakan . alang alang mama nak beli barang so kami singgah la tempat wajib lepak aku setiap minggu sepanjang aku menetap dekat situ dulu. Mana lagi kalau bukan setia city mall! Sampai je kitorang terus masuk parkson dan cari counter laneige. So mama pun dah try , mama nak beli yang whitening and moisturizing ni tapi stock dah habis! sebabkan bb cushion ni ada 2 jenis whitening and moisturizing dan pore filler untuk kulit bermasalah. dan cuma pore filler je ada stock waktu tu. Aku cakaplah kat mama, ambik jelah nanti lain kali kita beli yang lain.ini pun okay gak mama. macam aku pulak yang kerja kat situ.. bukannya aku dapat komisyen pun. hekeleh sangat!. Budak jaga counter tu senyum je .. senang kerj…

kisah benar : spirit of the coin antara seronok dan bala.

siapa yang belum tonton video kat atas boleh tengok dulu. bercakap tentang spirit coin budak-budak yang lahir sekitar 90 an mesti tahu. sebab spirit coin agak famous satu ketika dulu, sampai  macam jadi trend dan "kebanggaan" budak-budak sekarang tak tahu mungkin, sebab sekarang orang main gadjet je.jadi sekarang ni apa yang aku nak cerita ialah realiti dan kisah benar dari pengalaman aku sendiri. waktu zaman kanak-kanak aku, aku pun teruja nak main benda ni, sehinggalah satu ketika sepupuku balik  bercuti di kampung, aku memang 24/7 di sana sebab aku tinggal dengan opah. kami rahsiakan dari parents, aku ''pinjam'' duit syiling lama opah, dimana bentuknya lebih kurang macam video kat atas ni. opah tak tahu pun aku pinjam sebenarnya
masa tu petang, kami rancang nak main di tengah malam dimana semua orang dalam rumah tu dah tidur. rumah opah aku ni, dua tingkat bahagian bawah besar dan selalu guna,bahagian atas jarang. untuk pengetahuan korang dekat atas tu ada sa…

Pengalaman membeli dari Goshop 2

assalamualaikum , hai 
haritu aku adalah belikan magic saw set untuk atuk aku sebab dia teringin benda tu.(rujuk entry ini)aku order 25 mac and barang tu sampai on my birthday which is 27 mac  1991 wohoo. esoknya atuk terus datang rumah aku ditemani cousin aku untuk ambik barang dia tu. oleh sebab dia berpuas hati dengan servis dari goshop ni tadi dia dengan senang hatinya nak  order item lain plak. sebagai cucu mithali *konon* aku pun tolonglah belikan . kali ni dia nak chefline chocowine frying pan. harga dia tak mahal pun rm 299 termasuk Gst and dia ada 5 pan . Free delivery lagi tu.


so apa tunggu lagi pergi beli cepat!  :D










macam biasa kalau nak order sign up dulu kat website senang sikit nak trace barang . bila post bila sampai. previous item aku beli gdex yang hantar dapat je tracking number aku boleh track terus and service dia memang cepat. tapi lebih baik jangan expect melampau lampau kau bagilah masa dalam 2,3 hari . inshaallah sampailah barang tu. :D

P/s: ini bukan entry berbayar…