Skip to main content

Posts

Showing posts from November, 2010

cara topup tahan lebih lama

una jumpa artikel ni kat fb

hmm..org kata pkai line lg save dr prepaid..tp korg msti trperanjat dgn ape yg bakal akuciterkan ni.. top-pup RM 10 tp blh tahan smpi 1 bulan tak kira la klau korg brgayut brape lama skalipun,hantar brape juta sms skalipun..


mgkin rezeki aku aritu,pg la jmpa makcik bau2 bacang ngn aku, dia ajr camne nk crossingaccount,coz dia keje kt bhgn System Development Telecom.kekadag aku tlg gak memenber trdekat topup, tp amik untung sket aar..Ok, secara simplenya aku terangkan katkorg, tp INGAT JGN BUAT LBIH DR 3 KALI untuk 1 nombor, coz system akan auto detect & batalkan no korg.. timing nya, korg blh topup pertengahan ujung bulan between 25 hb keatas dlm kul 3am keats. coz dlm tempoh ni, system akan di selenggara, so ada loopholes. kene try&error..
1) beli topup RM 10... gesek & ready. 2) korg type < ** REC 10 > , then send to 09901 3) tgu reply, kat skrin akn kuar satu serial number 6 digit, korg salin tau. 4) pastu korg type < ** REC 10> <12345…

ben bradshaw ajar tackle awek dalam bahasa inggeris!

hari tu una ade post tentang ben bradshaw kan? memang best la dia tu kali ni una nak bagi korang tengok dia mengajar cara2 mengorat dalam bahasa inggeris kali ini ben tak berseorangan ada belacan dan paku sekali
kalau nak tengok fanpage dia .. jom klik sini














3 award cheers me up

una terharu.. dalam tengah sedih ni ada yang menggembirakan. thanks to adek cuada sampai 3 award dia bagi una.. una sangat happy tau..
ni lah adik  cuada..


1 ) NICKNAME UNTUK TUAN EMPUNYA BLOG  ialah UNA

2) UCAPAN UNTUK SI PEMBERI AWARD ..
to  adik cuada syah.. thanks taw.. 3 award yang sangat bermakna

3) 6 FAV ARTIST / SINGER / GROUP ..
taylor swift
One nation emcees
Lily allen
super junior
snsd
2ne1
4) TAG AWARD KEPADA 5 BLOGGER LAIN
una tag ni.. tak bermakna una memaksa tau.. una tahu.. rakan blogger busy..

my fain agasshi
Aily rozanna
Diena wong
whoopz
Hamzah ian

******************************************************************************************* another ward tanpa tag
juga di receive from cuada syah
thanks a lot.. kakak una ni memang hantu pink..
and last award yang ini.. masyeh tau... sangat-sangat hargainya









jawap tag

jejaka hensem ni tag una haha una terima dengan rela hati ibarat diberi assignment ^_^ assignment lecturer xnak wat .. assignment ni una wat. haha btw thanx kais sudi tag mengetag ni eah (dalam hati,. * cis ! tak guna kau.. berani kau tag aku! haha..gurau ja kais)

1.pe bende pling penting dlm idop korunk?
of course la nyawa.. tak ada nyawa tak hidup..betul tak kais? haha


2.benda terakhir korunk beli gne duit sendiri? tak tahu lagi apa benda terakhir tu.. sebab belum mati lagi.. nanti una dah mati boleyh tanya org yang rapat benda ape yang una beli terakhir  ok?








3.di mana tempat korunk nak melangsungkan perkahwinan korunk dan tema perkahwinan korunk nnti? perkhawinan akan dilangsungkan secara sempoi je.. kalau boleyh nak pakai baju hujan .. tak pernah orang buat kan? kan? tema dia.. mari main hujan..









4.adakah korunk sedang bercinta sekarang?
saya tak bercinta.. sumpah tak! tapi dah de boyfriend..=P






5.berapa lame korunk akan mencintai kekasih korunk?
kan dah cakap tak bercinta lagi.. hadoi!






6.dimana kor…

maksimumnya risau ku!

ciss.. aku cuak  adoi..  ape ni.. tak tahu menahu pasal assignment ni risau je orang tua ni mengamuk kerja dah siap tapi nak mintak permission tuk kuar tak berani saya cuak ye kawan2 cuak gila babiyh.. matilah saya..

shoppaholic dah dtg dah

harini super duper malas malas gila teringat memori semalam ouh indahnya semalam kan best kalau hari2 ade orang belanja kan? hehe thanx to u b. for that wedges,great luch,movie and karaoke moment the best sayangs hehe i do love u la.. and rasa2nya mood untuk 'bershopping suda datang habislah duit aku una jangan keluar walaupun ke ten ten (pasaraya yang xde hape2 tu) kat situ pun leyh abis lu punya money apetah lagi kalau ke mall sewel!

haish! suke la i u..(''-'')

woot2!!! yess!!!!!!thanx sayang una dapat ini.....
ni kira hadiah anni bukan anni actually ya .. 20 nov hubungan  kami genap 2 years and 5 month tolong doakan kami =)
and ni muka  bahagia una hik9




cara make up gambar guna GIMP(MUDAH& HARUS BACA)

hai hai semuaaaaaa.. berjumpa lagi kitaaaaaa!!!! mesti ramai yang dah tahu pasal software GIMP kan?software untuk edit gambar  yang mempunyai fungsi sama dengan photoshop tapi lagi senang difahami.okay kali ni una nak tunjuk cara-cara untuk kita make up gambar guna software tersebut.Oleh sebab una tak ada video camera nak rekod nah tengok video  ni 

nanti kalau ade kesempatan una buat video tutorial sendiri okay?kalau tak ada software GIMP boleh download kat sini (klik sini untuk download) yer klik je software ni free ye sayang-sayang ku .yaaaaaaaaa di ulangi  FREEEEEEEEEE
FREEEEEEEE   jadi tunggu apa lagi jomlah guna GIMP beramai-ramai! ;D



jambatan yang terkreatif di dunia

ape tu roller coaster ke? eh3 bukan ni jambatan tercantik dan terkretif dia dunia


blog si redza minhat(jom kita terjah)

ouh penatnya semalam.. penat2... 2 hari lepas balik sini pusing2 satu kl bas tu bawak hape2 ntah.. letih duduk dalam bas.. perjalanan kuantan -kl sepatutnya 4@5 jam sahaja tapi jadi 6 jam setengah panas punggung duduk dalam tuh..
erkk lupa plak berbalik kepada tajuk diatas una rasa teruja sebab jumpa blog si kacak tu blog sape? blog si redza minhat (sila jangan salah faham.. bukan nak menggatal) just suke je.. tak sama kan? tak nak flirty2 tapi suka2 sahaja lakonan  dia dalam pisau cukur sebagai faqir tu mmang cute GIGI BESI! haha ni ha blog dia..
klik sini
sesiapa yang tak kenal dengan redza cute tu  ni ha pic dia




p/s: teringin nak buat gigi besi jugak hek!

beza si mata bulat dan si mata sepet

mesti korang selalu tengok budak2 kecik yang mata bulat2 kan? mesti geram kan kan kan? n lagi2 kalau cukup pakej mata bulat ,pp tembam bulu mata panjang ..  nah .. amik pic2 ni.. tengok korang geram x geram..



tapi kan  yang peliknya ialah.. kakaknya punya mata sepet sesepet sepetnya.. mereka ni sebenarnya cousin una yg mata bulat tu yaya.. yang mata sepet tu ecah.. ecah kakak si yaya..

kalau u all tgok depan2 sumpah nmpk panjang gile bulu mata dia.. kakak dia yang first rabiatul n abang dia haziq bulu mata xpanjang macam tu.. ish3 gambar yaya dah besar sikit.. baru nampk girl sikit kn?
ni la kakak yaya.. ''ecah yg sepet'' sampai xde kelopak mata




bila 2beradik ni asyik berwc


balik balik balik weeeeeeeeeee

waaa.. dapat balik yeah.. dapat balik!!! 3 bulan dh tak balik sumpah rindu rumah!! tapi t rindu plak kat dia.. hmm.. sebenarnya una tak nak balik tapi bila ade kejadian tetak menetak orang kat kuantan una jadi seram..  kejadian tu memang dekat sangat ngan hostel..  macam mana nak decribe eah.. ibarat jarak plaza imbi dengan low yat.. (eh macam tu ke? lebih kurang dekat la..) bf una kan sewa umah kat kawasan flat tu besela student takkan sewa umah banglo kot.. then.. pagi kejadian tetak menetak tu. dia ade kat umah tapi dia tak dengar ape2 (sebab dia tidur) padahal tingkat bawah dia je.. una takut tak terbayang,.. rasa nak suruh dia blah dri rumah tu.. terbayang macam mana rupa pedang samurai tu... eeeee ngeri gila... so dengan itu mama suruh una balik.. dia kata kuantan bahaya.. (dia tak tahu anak dia kalau mengamuk lagi bahaya,,) makan sorang2 dengan pedang2 tu sekali(bajet disitu) k lah babai.. una busy sikit.. esok una blogwalking tau.. tata

hahaha.. memang insane lah!

whoaa.. hye hye hye una sudah penat dan letih u didnt know how strong i struggle this weekend tahu x? pagi tadi tidur pukul 4,bangun pukul 8  (mesti korang puji dalam hati wa... rajinnya dia ni..wa.. rajinnya..) syh..... sudah2 jangan puji sebab korang akan menyumpah2 lepasni orang nak final struggle tengok buku una tengok blog perasan kan? una sekarang x guna template yg download2 tu? wat sendiri sekarang dah memang insane dah kau una esok ade 3 test satu hape pun kan tak bace (please clap your hand) and and and dari semalam cuba ubah warna sidebar title tak jadik2 ouh damn it.. =-='' Malam nanti nak berguru dengan kawan pasal photoshop aiyoo.... sila nasihat ini budak manyak degil!!!
esok test la ngeng esok test!!! (hadapinya dengan tenang =-='' perempuan ni memang selalu macam ni)

bersabar2

Myspace Comments

letih jugak eak? letih apa.. hmmm actually dari pagi tadi una cuba cantikkan blog nak pasang favicon tak jadik, nak cantikkan comment box pun x jadik hidup ni kene bersabar so.. una tengah bersabar lah ni.. ok doakan una berjaya kalau tak sampai pagi esok pun una tak tidur

i need ur help.

new header.. nampak tak?  nampak? una sekarang tengah berusaha cantikkan blog una xtahu nak buat macam mana nak wat blog yang cute miut macam korang please la ajar sob3..;(

semak je la

air tak de kat hati ni memang dah malas2 gila2 nak pergi kelas pun xde mood serious.. so 3-1=2 tggl 2 kelas aje pukul 11  habis pukul 1 n pukul 4 habis pukul 6 that's it  memang sungguh sempurna harini kan kan kan? ntahlah apa yang aku bebel sorang2 pun aku tak faham whatever~ malas nak fikir agi fikir2 boleh jadi sewel .. baik fikir tentang hmm xde papelah hehe seronoknya mainkan korang tah ape2 entry arini cam bodo k la babai korang




aku berkata:macam pelik aku harini .. adakah ini tanda2 kematian? choi! mintak simpang.. erks..

cerita itu tentang aku

tadi bayangan si misteri terlintas di ruang kepala kenapa una rasa cerita  tu memang akan ada kaitan dengan una? mungkin bukan sekarang tetapi akan datang memikirkan benda gila ni una jadi sewel(tak fikir pun sewel apetah lagi kalau fikir) mungkinkah una terlampau terpengaruh sangat dengan novel tu? una xske novel.. (LANGSUNG TAK SUKA!) tetapi novel tu macam ada magnet yang menarik2 untuk una baca. bila una dah start baca una terbuai perasaan sendiri kenapa novel tu macam ada link dengan mimpi si MISTERI yang pernah una cerita kat korang dulu una tak berharap una ada jodoh dengan dia dan dalam erti kata lain mintak simpang. takut memikirkan kemungkinannya una pun ambil langkah untuk buat tak faham aje.. una x fikir cerita itu satu kebetulan. apapun una puji penulis novel ini jalan ceritanya menarik una tak boleh bagitahu tajuk novel tu atas sebab2 tertentu.
hati berbisik:kalau benar dia jodohku tunjukkanlah.

blogger yang ku sayang

hai3... sayang2 semua yang rawx2 macam whoopz  n yang cute2 macam payeen yang sporting habis macam ash n yang childish brutal macam pinqib yang jelita macam shara yang tough macam hamzah ian yang baik hati macam mr noble yang gila brutal macam brutal macam brutal solo yang biskut macam fieza fie yang cun macam amirrah zawani yang funky macam anna boleyn yang lama menghilang macam en reen yang kecik comel macam umie nadhirahyang kenit2 macam ayaa ally yang aktif macam keyrill si budak sekolah dan macam2 yang lagilah sayang kamu semua hehehe setakat itu yang mampu ku ingat.. ;))
n tO diena wong i'm your biggest fan i know you are reading thanx a lot.. n miya also.. semoga berjaya di egypt

akan menghilangkan diri.?

yesterday i have read something ya.. really impressed me.. and i feel something yang semakin berubah di dalam diri. i think i would be better if i take a simple step  to be silence..mahu diamkan diri  mahu delete personal picture as i was think it before.. mahu orang kenal saya tanpa melihat wajah saya. i will continued writing this blog as my hobby and for my followers i'm thankful for having u guys in my life thanks cheer me up this is the last day(maybe) u guys dapat tengok pic i.. i tidak ada apa2 tekanan perasaan sedih semasa menulis ini.. cuma mahu rasa lebih ikhlas..  bye2 my hunny  bunny..  wish me luck..!!!

berminat jadi penjual lens?(tambah income)

modal sikit..rm50 sahaja untung banyak(ATas usaha) bila kamu mendaftar kamu berhak atas bisness kamu maksudnya suka hati kamulah nak letak harga lens tu berapa let say pemborong beritahu kamu harga lens jenis ini rm34 termasuk penghantaran jadi kalau kamu nak untung rm 10 juallah rm44 kalau nak untung rm20 juallah rm54 jelas? dan yang lebih istimewa kamu jual pada orang.. duit bank in kepada kamu mengikut harga lens ditetapkam kamu bagi duit kepada pemborong cuma harga asal yang selebihnya kamu punya dan dan dan pemborong yang akan hantar lens itu kepada customer kamu. mudah kan? sangat2 mudah..

biz ni sesuai sangat untuk suri rumah tangga,student ipta atau sekolah menengah jangan risau lens pasti akan sampai  kepada customer kamu so untuk keterangan lebih lanjut sila add facebook saya kikyvanilla@gmail.com
kalau anda tak berminat dengan biz ini tapi masih nak tambah income anda carikan saya agen lens sebanyak yang boleh (pastikan dia serius ) minta pada dia rm50 yuran seperti yang saya nyatakan diatas anda cuma …

study la woi!

final semakin dekat aku ni macam xde tanda2 org nak final aduyh.. kena semangat2 ni harus harus.. harus dan harus.. (ape kaw merepek ni una?) whatever...