Skip to main content

Posts

Showing posts from January, 2011

fara fauzini adalah kembar fara fauzana! erk =-='

hey dearie peeps! una tak tahu nak update hape una tengah bengong bingung rase macam segalanya2 una dah cerita kat blog ni ouh ya mungkin tak semua ada sikit2 lah una tak cerita due to privacy content
sebenarnya una nak tanya sikit kat korang una ni ada tak peluang nak jadi dj radio lepas diploma? kat hot fm wajib ke lulusan mascom? ke suka2 jer janji ade bakat boleh interview?
hye saya fara fauzini .kembar fara fauzana.. eh betullah itu sy.. ok tipu je =-='
una nak slimkan badan untuk itu una tak kejar glamour i go for money i need money to start my bussines and for sure kot2 boleh jadi model part time ke tapi itupun kalau badan tu kurus la ye una una... berangan2 je keje kaw DUSH3! whatever i prove it! kata una dengan penuh semangat :P iklan komersial ke..

una sebenarnya bercinta2 bercita2  nak buat kosmetik sendiri make up semualah sebab bidang tu memang tengah meningkat naik sekarang kan? una nak berjaya macam arwah sosilawati tapi una tak nak kene bunuh =-=' ok2 contoh macam datuk ct nurhaliza la nak …

tips make up untuk mereka berkulit gelap

hye everyone! ok seperti tajuk di atas cik teddyuna nak kongsi tips2 make up untuk mereka yang berkulit gelap sebab ade seorang dua kawan una tanya macam mana nak make up so una yang tak berapa nak ada ilmunya mampu kongsi sikit2 la ye
siapa kata orang berkulit gelap tak boleh bergaya?
cheryl samad berkulit gelap/hitam manis
tapi tetap cantik
jadi jom kita lihat tips2 untuk kulit seperti ini

1)foundation: pilih foundation yang berasaskan air,water based foundation dan warna yang paling mendekati warna asal kulit (natural beige).ini kerana foundation jenis ini meresap kedalam kulit dan membuatkan kulit nampak sekata dan lebih natural.

2)Bedak: Kulit gelap selalunya kelihatan berminyak kerana pantulan pada kulit tersebut,jadi untuk melindungi kesan kulit berminyak sapukan sedikit bedak bayi ke atas kulit muka secara sekata dan nipis setelah memakai foundation(jangan tempek terlalu banyak jika mahu make up kelihatan soft dan semula jadi). kemudian sapukan secara sekata bedak flawless supaya dapat me…

pengalaman best sepanjang hayat .. !!(versi gedik-jahat)

ok sebenarnya una di tag oleh seorang kawan blogger cik ira suruh ceritakanlah serba sedikit tentang pengalaman best una akan ceritakan sikit dengan versi yang berbeza

masa kecik-kecik dulu zaman kanak-kanak adalah zaman paling indah bagi una.. hari-hari adalah pengalaman paling best dari kecik una ni jenis tak reti duduk diam.jadi korang paham-pahamlah ape budak kecik selalu buat kalau tengok tv.pasti dia akan ... PRAKTIKkannya di luar.
1)1 hari lepas una tengok satu cerita yang menunjukkan seorang perempuan tengah membasuh rambutnya di salon.nampak comel je banyak buih kan?una pun start lah bancuh klorok+ubat gigi+sabun basuh+syampu+sabun mandi= larutan berbuih yang comel.. lepas tu una pun aim subject.. una nampak opah una tengah tidur dengan rambutnya yang panjang.. una pun  memulakan tugas una yang sememangnya ibarat mendajalkan kepala opah una  sendiri. sila bayangkan la ape jadi kat rambut tu kalau kene bancuhan yang ....=-=' opah una pun terbangun.. dan kejar una keliling rumah.…

i love it.. i love it!!!

makanan dah banyak dah kumpul macam2 kek ade cuma tak bestnya baru level 7 hmmm
ni yang letih ni
kenapa la tak main dari dulu lagi
gila dari pagi tak breakfsat semata2 game ni
kan best kalau semangat study macam ni =-=' i love frontierville so much!






just some tips(ladies let's rocking!)

una tengok sekarang makin ramai suka berfesyen cantik2 semua

 ada yang ok ada yang ko
ya.. una pun bukan pandai sangat just nak share some tips
1)be simple (simple is better please not too heavy) 2)jangan make up macam orang gila sedangkan u all nak pergi kedai runcit jer =-=' 3)kalau yang pakai dress tu.. avoid shiny dress kalau u all keluar waktu siang reason? korang bukan nak pergi night club and make up korang tu tak berguna ..sebab dress tu dah tarik attraction from your face 4)yang pakai shawl it's ok.. korang dah cun kalau nak letak aksesori boleh je.. tapi jangan sampai sepuluh aksesori kat kepala .. nanti orang ingat korang kedai aksesori . 5)yang berkulit putih please pakai blusher peach avoid warna merah.. nanti korang nampak macam badut. 4)yang berbadan kurus please avoid pakai baju yang terlalu striking warna dia.korang akan nampak pelik. 5)fake eyelash.. kalau nak pakai boleh.. tapi jangan berdouble triple fake eyelash tu. seriously korang nampak macam hantu nanti 6)kalau kora…

craving for choc!!!!!!!!!

cake ouh cake gila la memang craving gila kat kek coklat nak buat dari haritu lagi mama tak bagi sebabnya tengah demam demam +benda manis= lambat baik ye ke? yerla tekak korang tu baik lagi .. hmm harini dah pulih so memang nak sesangat makan cake i dont care even ader carbs and sugar tak kira! nak jugak!!!! and rasanya nak beli oreo jugak mesti sedap T-T
oreo+nutella+chochlate cake+ hot chochlate= gemuk
argh... idc idc! nak jugak tkwapj(tak kira walau ape pun jadi)!
nak !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!












p/s: dont ever try hide it honey.. korang pun nak beli gak lepas nikan?

bahaya contact lens palsu!

semalam lepas AJL saja2 bukak facebook biz then ade orang nak beli lens so dia nak minta discount una kata okay boleyh je bagi diskaun pastu dia tanya kalau i beli 15 pair berapa diskaun u boleh bagi? i said ok i kene buat calculation dulu then


tiba2 dia cakap kalau u bagi rm15 per pair i terus bank in
what? rm15 per pair? how could i sell with that price honey..
i pun tak dapat dari supplier harga semurah tu
look.. if u  rasa nak damagekan u punya mata sila la cari yang palsu ok?
orang sekarang semua nak beli murah je if baju okaylah u nak cari yang murah2 kat on9 shop tapi lens my dear u sanggup tanggung risiko kerosakan mata semata2 harga yang murah sorry even i pun takkan jual if i dapat lens tu dengan harga yang terlalu murah

cz i takut i tak dapat jamin mata you yang rosak if apa2 jadi
mungkin orang ini beli kat una untuk kaut keuntungan so dia boleh jual dengan kawan2 dia  dengan harga yang tinggi


kadang2 pelik bila ada orang sanggup beli lens yang di jual di pasar malam korang tak takut ke akan risi…