January 24, 2011

pengalaman best sepanjang hayat .. !!(versi gedik-jahat)

ok sebenarnya una di tag oleh seorang kawan blogger cik ira
suruh ceritakanlah serba sedikit tentang pengalaman best
una akan ceritakan sikit dengan versi yang berbeza


masa kecik-kecik dulu
zaman kanak-kanak adalah zaman paling indah bagi una.. hari-hari adalah pengalaman paling best
dari kecik una ni jenis tak reti duduk diam.jadi korang paham-pahamlah ape budak kecik selalu buat kalau tengok tv.pasti dia akan ... PRAKTIKkannya di luar.

1)1 hari lepas una tengok satu cerita yang menunjukkan seorang perempuan tengah membasuh rambutnya di salon.nampak comel je banyak buih kan?una pun start lah
bancuh klorok+ubat gigi+sabun basuh+syampu+sabun mandi= larutan berbuih yang comel..
lepas tu una pun aim subject.. una nampak opah una tengah tidur dengan rambutnya yang panjang..
una pun  memulakan tugas una yang sememangnya ibarat mendajalkan kepala opah una  sendiri.
sila bayangkan la ape jadi kat rambut tu kalau kene bancuhan yang ....=-='
opah una pun terbangun..
dan kejar una keliling rumah..itulah pengalaman yang best bagi una.lari-lari keliling rumah sebab kena kejar dengan opah macam satu hobby.. hahaha

2) masa kecik-kecik una suka bela kucing.biasalah kecik-kecik duduk dengan opah kan..
 tak ade hobi lain la
selain bela kucing.masa tu nak jumpa mama susah sikit la..
una kat perak mama dengan abah kat shah alam.
so kadang-kadang mama balik.. mama bawakkan frieskies untuk kucing una.
una pun simpan dalam satu bekas.
 1 hari abang  sepupu una balik kampung.una main lah dengan dia.
masa tu opah tengah tidur.tiba-tiba dia lapar.
teringin nak makan biskut . dia panggil una ijat.. hehe name manja waktu dulu :)

abang sepupu: ijat .. mana biskut?
una:dalam bekas pink kat dapur
abang sepupu: biskut ape ni? tak pernah tengok pun...*dia jerit dari dapur*
una: makan jela .. mane aku tahu...

tiba2 una rasa haus .. una pegi la dapur,tengok dia tengah makan ''biskut''.una tahan gelak.

una:amir sedap ke biskut tu? *sambil tergelak-gelak*
amir : tahlah.. aku rasa lemau semacam.. pastu masin-masin sikit
una: memanglah masin tu kan friskies..

dekat situ jugak dia muntah.. kurang asam kan? bila ingat balik terfikir ape la dia rasa sebab makan frieskies?
masa una sampai tu dah separuh tupperware dah dia makan..


opah cakap una nakal dalam diam .muka nampak baik.. tapi masyaallah nakalnye... tuhan je yang tahu



banyak lagi sebenarnya pengalaman best /nakal tahap devil una
tapi cukuplah sampai situ je una cerita.karang lepas ni ade yang muntah plak
hehe


p/s: dulu-dulu una nakal sekarang mane ade nakal dah.. tak nakal dah.. (muka baik) haha

Post a Comment