Skip to main content

Posts

Showing posts from December, 2014

Job Interview and the Aftermath

so today,  i went to port klang for a job interview and the job title was m&e coodinator. 

yes, this is not a typo

M&E COORDINATOR

THAT'S WHAT I WROTE!


boleh bayangkan tak orang yang dah 6 tahun  tinggalkan m&e macam mana?
basic mechanical spm sahaja yang aku ada. Diploma pulak aku ambik civil engineering.
Experience pun civil jugak. So bila aku dapat tahu pasal interview ni aku mestilah nervous!

The only things i know about this company were the address and telephone number.
So aku nekad nak cari balik ads tu! tapi dah tak jumpa. mungkin dia dah delete . 
sebab aku tak sempat nak buat research apa apa pasal company ni . Malam tadi aku nekad nak study balik basic m&e . Aku terus contact cousin aku si fadhilah tanya apa yang patut . It was a long phone call ! Eventhough dia dah terang banyak tapi satu apa pun tak lekat dalam kepala aku ni. NERVOUS BREAKDOWN!  aku sampai fikir kalau aku tak ada experience dalam m&e buat apa aku nak susahkan diri pergi interview kan?  Lama…

Job interview and feeling nervous

Dear diary,

harini aku ada interview dekat port klang . And the job title is m&e coordinator .
I have no clue how the interview session will be. i mean seriously .. aku kerja for civil construction for 2 years and the only thing i know about m&e was a pretty basic. it's been 6 years ! dulu spm je ambik mecky ni. Apa apa pun aku harapkan yang terbaik jelah. Aku siap google street view the office and it's kind of horror. But let's not judge a book by it's cover shall we?



 lagipun ini interview kerja. Bukannya aku harus duduk situ seumur hidup. Marilah berdoa semoga aku dapat kerja itu dan tamatkan status jobless aku ni. Actually aku taklah penganggur lagi sebabnya .. aku belum jumpa pun HR nak bagitahu aku taknak sambung contract. Hope everything going well. Susah jugak sampai nak kena confront ni.  oh balik kepada interview session tadi. Semalam aku dapat email dari T*****. She asked me if i want to become their script writer for short films,ads,and drama. I HOPE S…

Movie Review : Night At The Museum 3

Sinopsis
Permulaan plot adalah scene dimana Muzium tempat larry bekerja mengadakan  pertunjukan khas (yang disangka menggunakan special effect namun hal sebenarnya ialah menggunakan patung patung hidup itu sendiri). Persembahan itu adalah  untuk celebrity dan orang kenamaan.  sebelum persembahan bermula, larry disapa patung hidup bernama ahkmenrah (patung egyptian lama) . Ahkmenrah menunjukkan kepada larry hakisan yang terdapat pada tabletnya. Namun larry optmis, dia berjanji untuk mengatasi masalah itu selepas pertunjukkan itu berlangsung. Permulaan pertunjukkan berjaya memukau penonton namun ianya tidak bertahan lama apabila semua patung hidup tersebut bertindak ganas . kesannya, pengurus muzium tersebut telah dipecat. Larry yang kesal atas peristiwa itu cuba menyelidiki apa yang telah berlaku.Dia akhirnya mengetahui bahawa segala yang berlaku berpunca dari tablet itu.
Larry menemui ahkmenrah untuk mengetahui rahsia tablet tersebut namun, ahkmenrah tidak mengetahui sejarah tablet itu ke…

Jalan jalan the curve di hari christmas

hai . 2 hari lepas aku telah kantoi dengan mama bangun lewat . Mama call dalam pukul 7.00 pagi.

"mama : kakak dah bangun? mama teringin nak makan lontong klang . mama dah otw ni "
maka terkinja kinjalah perempuan sewel disini mandi. lepas mandi cepat cepat aku tonyoh bedak cover apa yang patut. Yelah aku ni dah nak meningkat usia . Eyebag bawah mata kena cover nanti orang ingat aku baru lepas kena tumbuk pulak. Ngam ngam aku siap mama sampai. Otak aku ligat pusing cari akal nak ajak diorang jalan jalan kejap menghilangkan boring. kepada sesiapa yang tak berpeluang mengenali aku di dunia nyata , ketahuilah bahawa mall dan aku berpisah tiada. tak kiralah poket tebal atau nipis aku memang suka cuci mata dekat sana. Part of my weekly routine . kalau boleh nak jadikan daily routine, tapi apakan daya masa mencemburi kita. ;p 

dalam kes ini bukan masa sahaja mencemburi kita, poket juga mencemburi kita  . sigh =-='

jujurlah, aku ni bukan sport person. Tak rajin jogging. setahun sekal…

Kisah hidup seorang penganggur

hai korang..

lama rasanya tak update perkembangan diri sendiri.

aku disini baik baik sahaja cuma sekarang tengah count down sebelum status bertukar...
kalau khawin yang korang fikir itu adalah salah sama sekali! Status disini adalah status pekerjaan.
Setelah hampir 2 tahun berkhidmat dengan syarikat ehem ehem sdn bhd. (Nama dirahsiakan)
aku akhirnya membuat keputusan untuk tidak lagi sign contract dengan syarikat tersebut atas sebab sebab tertentu. so sekarang aku tengah gigih mencari kerja baru. Rasa macam baru semalam je aku masuk kerja dekat company ni . Banyak kenangan pahit manis sepanjang bekerja disini. Terima kasih diucapkan kepada mereka mereka yang sentiasa bersama dengan aku waktu susah senang. Tak perlu mention kot, anda tahu siapa diri anda .

amboi nampak scripted sangat ayat !

 sebenarnya  banyak sangat running thought dalam kepala ni.
eh betul ke tak lama lagi aku jadi penganggur ni? oh my god! oh my god ! oh my god!
matilah i macam mana nak bayar itu ini?takkan nak min…

Movie Review : The Hobbit And The battle of the Five Army

Sinopsis
the hobbit and the battle of the five army merupakan sambungan dan pelengkap siri the hobbit. Seperti semua orang tahu the hobbit mempunyai banyak cast members dimana agak mustahil untuk aku ingat semua. Pada part 1 ceritanya lebih simple, melibatkan bilbo baggins , the dwarf (kelompok atau sekumpulan orang kerdil yang berasal dari erebor diketuai thorin dan disertai oleh seorang ahli sihir bernama gandalf). Dward mempunyai rancangan untuk menakluk semula erebor yang ditawan seekor naga bernama smaug.  dalam part 2 mereka telah berjaya membuka pintu masuk erebor , dan permulaan awal part 3 adalah babak babak dimana the smaug telah ke laketown dan menyembur api ke seluruh pelusuk kota itu.Ramai yang terkorban .The smaug akhirnya dibunuh bart (yang dulunya berketurunan raja dari dale) dengan panah hitam.

setelah kematian smaug, bart dan penduduk laketown datang ke erobor untuk menuntut janji daripada thorin. Thorin menjanjikan emas pada seluruh penduduk laketown jika mereka sudi meno…