Skip to main content

Posts

Showing posts from April, 2011

arnab pun pandai baca :)

i'm back..!!!!!! hmmmm  updated segala interest dah berubah.. what's going on? am i nuts? hah! no la.. people change in time (maybe) me too
it have been quite sometime i didnt write here. ya here my on9 diary i guess so...

so let's check it out sayangs..
READING NOVEL ya! BACA NOVEL!
i'm so in love novel pertama yang berjaya meragut ,menusuk,mencincang dan membuat saya terminat ialah NOVEL

KASIH YANG SUCI -meen zulaikha novel kasih yang suci ni serious best! best! best! best! watak dia hidup! hah!  seth tan sangat2 sweet curious kan? rasa nak beli kan? me too! una pinjam novel kawan je kenapa nama dia seth tan? ya dia lelaki berbangsa cina yang sangat sweet dia masuk islam dan berkhawin dengan nora eleena hah! digambar  tersangat2 hensem dan kaya! gotcha! (*bila baca novel ,wataknya harus hensem,harus!*)
NOVEL yang pertama membuat saya menangis semahu2nya seperti tidak mahu berhenti bak kematian suaminya .sedih kemain adeh !
ANDAI ITU TAKDIRNYA: siti rosmizah.
okeyh ini novel sweet+air mata serius ya…

Kebanyakan rakyat Malaysia buat jenayah di bawah paras sedar!

HORMATI SATU-SAMA LAIN kenapa respect others ni perlu? Perlu sangat2. dah tak ketentuan hala una lihat rakyat Malaysia sekarang kita kena ubah mind set kita kena ubah cara kita berfikir jangan terlalu kolot


contoh 1 jessica:hek eleh bergaya bukan main padahal duduk kampung je.. bla bla bla..          pakai make up macam mana pun tetap darah kampung bla bla bla.. marie:haah u .. geli i.. muka macam tu tak layak nak dapat boyfriend hensem and kaya..bla bla..          ada hati nak jadi secretary kat syarikat ni .. bla bla bla..

penyakit orang perempuan.tak habis2 nak jelous..tu kalau yang cantik la.. cuba yang tak cantik mari tengok situationnye macam mana

jessica : weyh,. kau tengok tu bf gila punya hensem,awek gemuk .ish! tak lawa langsung.              perempuan ni mesti gunakan lelaki tu.. bla bla bla... harap je orang bandar tak reti jaga badan pun. marie: haah baik ambik kita ni,bersopan santun, cantik pulak tu kan? aku ade rancangan.. jom kita           kacau mamat tu nak? hehehe ..


        se…

selamat pengantin baru AILY ROZANNA! :)

sebelum terlewat una nak ucapkan tahniah and SELAMAT PENGANTIN BARU kepada AILY ROZANNA & AERY POTTER moga kekal sehingga ke akhir hayat lepas ni mesti aily busy kan? layan suami  ,uruskan rumah tangga tapi ape2 pun una harap aily bahagia una minat gila dekat si kecik comel ni :) tak sangka dia dah khawin semalam may ALLAH bless both of you nanti ada anak comel-comel letaklah picture kat blog eah? mesti sweet gila .
tak sangka ''pelakon korea'' ni dah menamatkan zaman bujang hehe betul... muka dia macam korea.. macam IU yang nyanyi lagu marshmallow tu. korang tak caya ke ? let's check it out


gambar iu ? search sendiri..:P nak nampak persamaan mereka lebih jelas? pergi youtube cari IU marshmallow ^_(

and kat bawah ni gambar pernikahan mereka



una ada try1 application morphthing untuk tengok muka baby kita konon-kononlah
una tak pandai sangat buat una buat untuk aily and pasangannya sorry tau aily
hehe tapi gambaran baby aily memang comel
nanti aily cuba sendiri k?

klik link bawah ni
http://www.mo…

biggest secret in this world! (amazing)

it's been a while i didnt write here..  i hope i could sing my own ..  by my own... perhaps ..

for some reason i just dont wanna let everyone know.. who am i..  cz it is something complicated to tell
" " "
"
"
"
"
"
"
"
"
"
i'm sailormoon! ya i know you wont believe didnt you? what can i say? huhhhhhhhhhhhhhh..
 -END-

p/s: if u believe my words.. then go find yourself a  deep river and jump.. aja aja fightin'.. dont scared.. crocodile might not eat you * i think*

for my lovely parents and grandparents ..

selamat malam kawan2 semua start malam ni nak buka buku baru past is past malam ni betul2 depressed! serius .. tension +berserabut .... semua ada,, jiwa kacau.. bercampur baur bila fikir kisah dulu rasa nak balik semula jadi orang yang dulu. nak cerita kat si dia .. dia tidur pulak.. malas nak ganggu
ma forgive your daughter ma.. i know u've give me the best of everything eventhough we are not come from rich family ma..
this my fate,my life, and there is my destiny and i dedicated this short note to my lovely family

opah ... terima kasih banyak2 sebab jaga orang dari kecik orang tak pernah lupa itu i love you so dearly.. =( orang rindu opah... opah tak pernah patahkan semangat orang nak belajar opa jangan pergi dulu ye? orang tak sanggup hilang opah..
atuk... pengorbanan atuk selama ni orang tak pernah lupa.. atuk accident masa nak ambil orang dari kelas tuisyen malam tu ALLAH je yang tahu betapa teruknya orang nangis tulang rusuk atuk patah perut atuk ditebuk..

12 tahun duduk dengan 2 orang insan ini una amat2 ba…

cara orang malaysia mengorat cool dan tak cool!

hey ya.. midnight already and mata ni belum mengantuk lagi for those yang tak tidur lagi keep it reading my blog ok
TAK COOL
BAGI HADIAH,BUNGA,COKLAT AND ETC okay ni biasanya di lakukan oleh mat-mat romeo (kepada jejaka2 di luar sana .. jangan baru2 kenal terus bagi bunga ye... ade sesetengah perempuan tak suka )

BAGI SURAT CINTA,SMS CINTA yang ni biasnya dilakukan lelaki pemalu yang jadi secret admire si gadis dalam diam di nasihatkan jangan terlalu menggunakan ayat yang .. u know yang agak meremangkan bulu roma tak pasal2 gadis tersebut rasa diganggu hehehe

PRANK CALL okay ini biasa sangat bila dapat je nombor si gadis tu mulalah buat2 salah call actually si jejaka pun kadang2 kena perkara yang sama jugak ya lelaki dengan perempuan di malaysia kehabisan cara mengorat hehehe
KIRIM SALAM hah! ni puppy love biasa sangat asal suka je.. ''wei temah kem salam kat minah eah..'' haha apesal la kirim salam je .. sekarang kan dah era baru kita tukar ok kirim cinta ke.. :P

COOL

KUTIP BUKU WAKTU TERLANGGAR ha…

ikan patin rm13 k? pendapat anda?mencekik darah bukan?

selamat petang korang ape khabar? baik ke ? sihat ke ? demam ke ? ok cukup..

tadi blogwalking terbaca dekat blog seorang kawan pasal ikan patin rm13 000 ringgit di temerloh katanya rm13 000 untuk 50 orang makan masyaallah agak2 macam mana diorang nak bayar ye? rm260 setiap seorang maksudnya
pesanan kepada peniaga terbabit una tahu harga ikan patin sekarang mahal tapi kena fikir lah jugak pasal orang lain ye? jangan cekik darah sangat nanti elok2 meniaga maju terus orang tak datang langsung.. kita yang buat harga ikan tu melambung
mungkin patin tu agak rare and susah nak dapat kot sebab tu kena harga sampai macam tu sekali? una penah gak makan patin tapi tak adelah sampai macam tu sekali kan? kalau nak kejar sangat harta dunia pun janganlah sampai macam tu sekali.. lepas ni jangan terkejut kalau ramai orang mengelakkan diri daripada makan ikan patin


p/s: ikan patin tu pun tak rela diperlakukan sebegitu rupa,dia hidup untuk dimakan oleh manusia.

resepi kerabu perut

okeyh kawan2 get ready untuk salin resepi ni yer.. sedap.. marvellous ok!
perhatian perut dimaksudkan adalah perut lembu bukan perut kita  okeyh? perut kita tak ada kena mengena dalam resepi ini melainkan setelah siap boleh kita mengisi perut kita dengan resepi ni :) ermm nyummy2

bahan bahan
100 gm kacang panjang(dipotong 3cm)
200 gm tauge
500 gm perut lembu
½ biji kelapa(buat kerisik)
3 batang serai
2 sudu besar udang kering 10 ulas bawang merah
5 ulas bawang putih
2 labu bawang besar
20 tangkai cili padi
2 tangkai cili merah
2 biji limau nipis & kacang panjang dicelur. Kelapa diparut & digoreng untuk dijadikan kerisik. Bawang putih & merah, serai, udang kering & cili padi ditumbuk hingga halus. Campurkan semua bahan yang telah ditumbuk dengan kerisik.Tambahkan perut lembu, kacang panjang & tauge.  Perahkan limau nipis, tambahkan garam & gula, gaul hingga kesemua bahan sama rata. Kemudian taburkan bawang besar & cili merah hiris di atasnya. p/s: cuba makan dengan ikan goreng n n…
morning semua!!!!! harini una nak update pasal semalam ya semalam! hehe semalam dalam pukul berapa ntah bf una mesej ajak keluar una pun siap2 and pakai seluar track je (*sebab una pikir dia nak jogging .. hehe..) sekali dia sampai dengan pakai kasutnyer and pakai smart bukan main.. jadiiii??????? harulah..una nak naik tukar baju malas then una pergi jelah dengan pakai macam tu mula lah rasa tak selesa ish gila serabai aku ni make up x pakai langsung yerlah mana ade orang  nak jogging pakai make up kan? bf una cakap dia nak tengok wayang
dalam hati *mampus aku* tapi ikutkan jela bukannya sebelum ni una tak pernah serabai macam tu sekali pernah.. tapi time una serabai tu dia pun serabai jugak so demi menjaga air muka dia dan air muka una sendiri una pun sampai2 je terus beli tiket dulu.. then ushar seluar jeans mana berkenan beli and pakai haha bf una memang tak kisah una pakai track je tapi cuba korang fikirkan kami dok jalan2 together2 bf punya pakai smart kemain awek dia pakai cam tah hape2 tak seiring sejalan l…

fucking hilarious.. hahahaha

ANNIE WAN?

Caller: Hello, can I speak to Annie Wan ?
Operator: Yes, you can speak to me.

Caller : No, I want to speak to Annie Wan! Operator:Yes I understand you want to speak to anyone. You can speak to me. Who is this? Caller : I'm Sam Wan. And I need to talk to Annie Wan! It's urgent. Operator: I know you are someone and you want to talk to anyone! But what's this urgent matter about?
Caller: Well... just tell my sister Annie Wan that our brother
Noe  Wan was involved in an accident.
 Noe Wan got injured and now Noe Wan is being sent to the hospital. Right now, Avery Wan is on his way to the hospital. Operator : Look, if no one was injured and no one was sent to the hospital, then the accident isn't an urgent matter! You may find this hilarious but I don't have time for this!
Caller : You are so rude! Who are you? Operator: I'm Saw Ree. Caller: Yes! You should be sorry. Now give me your name!! Operator: That's what I said. I'm Saw Ree ..
Caller: Oh ......God!!! ! s…