April 24, 2011

Kebanyakan rakyat Malaysia buat jenayah di bawah paras sedar!

HORMATI SATU-SAMA LAIN
kenapa respect others ni perlu?
Perlu sangat2.
dah tak ketentuan hala una lihat rakyat Malaysia sekarang
kita kena ubah mind set kita
kena ubah cara kita berfikir
jangan terlalu kolot


 

contoh 1
jessica:hek eleh bergaya bukan main padahal duduk kampung je.. bla bla bla..
         pakai make up macam mana pun tetap darah kampung bla bla bla..
marie:haah u .. geli i.. muka macam tu tak layak nak dapat boyfriend hensem and kaya..bla bla..
         ada hati nak jadi secretary kat syarikat ni .. bla bla bla..


penyakit orang perempuan.tak habis2 nak jelous..tu kalau yang cantik la.. cuba yang tak cantik
mari tengok situationnye macam mana


jessica : weyh,. kau tengok tu bf gila punya hensem,awek gemuk .ish! tak lawa langsung.
             perempuan ni mesti gunakan lelaki tu.. bla bla bla... harap je orang bandar tak reti jaga badan pun.
marie: haah baik ambik kita ni,bersopan santun, cantik pulak tu kan? aku ade rancangan.. jom kita
          kacau mamat tu nak? hehehe ..



        seeeee.... perempuan bandar mengumpat perempuan kampung,perempuan kampung mengumpat perempuan bandar. Haish.. =-='





and lagi satu paling yang paling obvious sekali bila
perempuan macam saya ni nak speaking
we need to learn  right?
una mengaku bahasa inggeris una ni tak lah se bravo mamat2 dan minah2 sallleh
or any other else
but in time i'll make sure i make some improvement .
even takla sefasih maria elena
but we try kan?

please jangan bertindak keji kepada saya .
saya cuma mahu belajar okay?

contoh
timah:weyh kau tengok budak tu asyik nak post status dalam bahasa inggeris je,meluat aku.jom kita keji dia
          ni.. tak sedar diri betul bukan budak KL pun.. bla bla bla
bedah:jom jom jom...



hellllllllllllllllllooo!
takkan budak KL je boleh speaking?
habis negeri lain tak boleh?
kalau semua orang fikir macam ni habislah Malaysia macam ni...
tinggalkan la bahasa pelik yang tak ketentuan hala tu
contohnya bahasa eeeeeewww ,ejaan merapu and apa2 kejadah yang lain
kalau nak buat ejaan biasa2 yang common tak apa.

SILA JANGAN BUAT JENAYAH BAHASA LAGI

PLEASE STOP!!!!!!!!




note:ok itu sahaja .. pasti korang terkesima melihat saya  menasihati orang kan? hahaha :P
Post a Comment