Skip to main content

arnab pun pandai baca :)

i'm back..!!!!!!
hmmmm
 updated
segala interest dah berubah..
what's going on?
am i nuts?
hah!
no la..
people change in time (maybe)
me too

it have been quite sometime i didnt write here.
ya here my on9 diary
i guess so...


so let's check it out sayangs..

READING NOVEL
ya! BACA NOVEL!

i'm so in love
novel pertama yang berjaya meragut ,menusuk,mencincang dan membuat saya terminat ialah NOVEL


KASIH YANG SUCI -meen zulaikha
novel kasih yang suci ni serious best!
best! best! best!
watak dia hidup!
hah!  seth tan sangat2 sweet
curious kan?
rasa nak beli kan?
me too!
una pinjam novel kawan je
kenapa nama dia seth tan?
ya dia lelaki berbangsa cina yang sangat sweet
dia masuk islam dan berkhawin dengan nora eleena
hah! digambar  tersangat2 hensem dan kaya!
gotcha! (*bila baca novel ,wataknya harus hensem,harus!*)

NOVEL yang pertama membuat saya menangis semahu2nya seperti tidak mahu berhenti bak
kematian suaminya .sedih kemain adeh !

ANDAI ITU TAKDIRNYA: siti rosmizah.

okeyh ini novel sweet+air mata
serius ya.. syed aizrill ni pun hensem juga ya.
walaupun pada awalnya dia adalah lelaki yang tersangat kejam
DIULANGI .. KEJAM!
aleya pulak cantik dan tabah
hatinya tulus.
tapi kesian dia..
hidupnya sengsara
T-T
akhirnya ..:D
bahagialah kan?


LAFAZKAN KALIMAH CINTAMU-siti rosmizah

tengku ryan amer dan tengku aqilah
serious kelakar .. sweet! romantik! and sedih jugak
tengku aqilah dibenci papa dan kakaknya sendiri
kesian kan?
kena khawin dngan tengku ryan,
semata2 wasiat papa ryan yang juga merupakan bapa saudaranya
kalau ryan nak harta kena khawin dengan qila .kalau tak
tak dapat. that's it
akhirnya jatuh cinta
hah! konflik dengan kakaknya
sebab ryan tu dulu bf kakaknya.
haih i guess ur imagination on the of the world la siti rosmizah
that's why i love all of your novel. :)



CINTA KAU DAN AKU -siti rosmizah
sweet! terbaik! mantap! romantik!
hah! tapi babak perpisahan tu sedih
farish dan farisha
kinda sweet kan?
farisha ni driver si farish
agak2 macam mana diorang jatuh cinta?
nak tahu? belilah.. :P


perasan tak?
ade 3 novel karya siti rosmizah kat sini?
kan kan kan?
ya! sebab novel dia betul2 best!
tak hairanla di popular top 3 novel masih disandang
1)ANDAI ITU TAKDIRNYA
2)LAFAZKAN KALIMAH CINTAMU
3)CINTA KAU DAN AKU

FYI novel ni dah berulang-ulang cetak dah
and kalau korang tahu andai itu takdirnya tu ilhamnya datang daripada mimpi
ya mimpi!
sungguh indah!
CINTA KAU DAN AKU DAH ULANG CETAK SEBANYAK 7 KALI!


well it's sounds good kan?
siti rosmizah i minat menulis juga
if you dont mind
please remake my writing please
i dont mind if u dont wanna pay
hehe

semalam masih nampak ketiga-tiga novel tu
memang berniat nak beli
ya sebab selama ni baca novel pinjam
hik9
pinjam kat cik arnab je

una cari juga KASIH YANG SUCI-meen zulaikha
tak ada ;(
why? novel tu best !
i think nak beli on9 la

hmm hah! FYI meen zulaikha keluarkan novel baru
tajuk dia -WARNA HATI
dengar cerita hot
 jom beli! :)



2 comments

Popular posts from this blog

Product Review : Laneige BB Cushion

Salam , hai


sabtu lepas, aku pergi ambik barang dekat rumah lama which is dekat dengan setia city mall. Mama
pulak kebetulan nak beli bb cream baru and kawan dia cadangkan beli bb cushion dari laneige .Dan kebetulan jugak cousin cousin aku pun pakai laneige ni . Sambil menyelam minum air la katakan . alang alang mama nak beli barang so kami singgah la tempat wajib lepak aku setiap minggu sepanjang aku menetap dekat situ dulu. Mana lagi kalau bukan setia city mall! Sampai je kitorang terus masuk parkson dan cari counter laneige. So mama pun dah try , mama nak beli yang whitening and moisturizing ni tapi stock dah habis! sebabkan bb cushion ni ada 2 jenis whitening and moisturizing dan pore filler untuk kulit bermasalah. dan cuma pore filler je ada stock waktu tu. Aku cakaplah kat mama, ambik jelah nanti lain kali kita beli yang lain.ini pun okay gak mama. macam aku pulak yang kerja kat situ.. bukannya aku dapat komisyen pun. hekeleh sangat!. Budak jaga counter tu senyum je .. senang kerj…

kisah benar : spirit of the coin antara seronok dan bala.

siapa yang belum tonton video kat atas boleh tengok dulu. bercakap tentang spirit coin budak-budak yang lahir sekitar 90 an mesti tahu. sebab spirit coin agak famous satu ketika dulu, sampai  macam jadi trend dan "kebanggaan" budak-budak sekarang tak tahu mungkin, sebab sekarang orang main gadjet je.jadi sekarang ni apa yang aku nak cerita ialah realiti dan kisah benar dari pengalaman aku sendiri. waktu zaman kanak-kanak aku, aku pun teruja nak main benda ni, sehinggalah satu ketika sepupuku balik  bercuti di kampung, aku memang 24/7 di sana sebab aku tinggal dengan opah. kami rahsiakan dari parents, aku ''pinjam'' duit syiling lama opah, dimana bentuknya lebih kurang macam video kat atas ni. opah tak tahu pun aku pinjam sebenarnya
masa tu petang, kami rancang nak main di tengah malam dimana semua orang dalam rumah tu dah tidur. rumah opah aku ni, dua tingkat bahagian bawah besar dan selalu guna,bahagian atas jarang. untuk pengetahuan korang dekat atas tu ada sa…

Pengalaman membeli dari Goshop 2

assalamualaikum , hai 
haritu aku adalah belikan magic saw set untuk atuk aku sebab dia teringin benda tu.(rujuk entry ini)aku order 25 mac and barang tu sampai on my birthday which is 27 mac  1991 wohoo. esoknya atuk terus datang rumah aku ditemani cousin aku untuk ambik barang dia tu. oleh sebab dia berpuas hati dengan servis dari goshop ni tadi dia dengan senang hatinya nak  order item lain plak. sebagai cucu mithali *konon* aku pun tolonglah belikan . kali ni dia nak chefline chocowine frying pan. harga dia tak mahal pun rm 299 termasuk Gst and dia ada 5 pan . Free delivery lagi tu.


so apa tunggu lagi pergi beli cepat!  :D










macam biasa kalau nak order sign up dulu kat website senang sikit nak trace barang . bila post bila sampai. previous item aku beli gdex yang hantar dapat je tracking number aku boleh track terus and service dia memang cepat. tapi lebih baik jangan expect melampau lampau kau bagilah masa dalam 2,3 hari . inshaallah sampailah barang tu. :D

P/s: ini bukan entry berbayar…