Skip to main content

for my lovely parents and grandparents ..

selamat malam kawan2 semua
start malam ni nak buka buku baru
past is past
malam ni betul2 depressed!
serius ..
tension +berserabut ....
semua ada,,
jiwa kacau..
bercampur baur
bila fikir kisah dulu
rasa nak balik semula jadi orang yang dulu.
nak cerita kat si dia ..
dia tidur pulak..
malas nak ganggu

ma forgive your daughter ma..
i know u've give me the best of everything eventhough
we are not come from rich family ma..

this my fate,my life, and there is my destiny
and i dedicated this short note to my lovely family


opah ...
terima kasih banyak2
sebab jaga orang dari kecik
orang tak pernah lupa itu
i love you so dearly.. =(
orang rindu opah...
opah tak pernah patahkan semangat orang
nak belajar
opa jangan pergi dulu ye?
orang tak sanggup hilang opah..

atuk...
pengorbanan atuk selama ni
orang tak pernah lupa..
atuk accident masa nak ambil orang dari kelas tuisyen
malam tu ALLAH je yang tahu betapa teruknya orang nangis
tulang rusuk atuk patah
perut atuk ditebuk..


12 tahun duduk dengan 2 orang insan ini
una amat2 bahagia
tak pernah kurang kasih sayang ...
kalau boleh kembali ke masa itu..
una sanggup nyawa ini diambil..
una harap dapat ulang masa2 itu.


abah orang pun sayangkan abah
jangan lupa itu
mungkin orang tak pernah cakap
tapi tuhan je dalam hati ni macam mana
even you're not the best father in the world
i'm lucky to have u ..
you are my father
my true blood




nothing gonna change my love for you
you ought to know by now
how much i love you
the world may change my whole life through
but nothing gonna change my love for you..



p/s: mahu tidur.. selamat malam semua..
Post a Comment

Popular posts from this blog

Product Review : Laneige BB Cushion

Salam , hai


sabtu lepas, aku pergi ambik barang dekat rumah lama which is dekat dengan setia city mall. Mama
pulak kebetulan nak beli bb cream baru and kawan dia cadangkan beli bb cushion dari laneige .Dan kebetulan jugak cousin cousin aku pun pakai laneige ni . Sambil menyelam minum air la katakan . alang alang mama nak beli barang so kami singgah la tempat wajib lepak aku setiap minggu sepanjang aku menetap dekat situ dulu. Mana lagi kalau bukan setia city mall! Sampai je kitorang terus masuk parkson dan cari counter laneige. So mama pun dah try , mama nak beli yang whitening and moisturizing ni tapi stock dah habis! sebabkan bb cushion ni ada 2 jenis whitening and moisturizing dan pore filler untuk kulit bermasalah. dan cuma pore filler je ada stock waktu tu. Aku cakaplah kat mama, ambik jelah nanti lain kali kita beli yang lain.ini pun okay gak mama. macam aku pulak yang kerja kat situ.. bukannya aku dapat komisyen pun. hekeleh sangat!. Budak jaga counter tu senyum je .. senang kerj…

kisah benar : spirit of the coin antara seronok dan bala.

siapa yang belum tonton video kat atas boleh tengok dulu. bercakap tentang spirit coin budak-budak yang lahir sekitar 90 an mesti tahu. sebab spirit coin agak famous satu ketika dulu, sampai  macam jadi trend dan "kebanggaan" budak-budak sekarang tak tahu mungkin, sebab sekarang orang main gadjet je.jadi sekarang ni apa yang aku nak cerita ialah realiti dan kisah benar dari pengalaman aku sendiri. waktu zaman kanak-kanak aku, aku pun teruja nak main benda ni, sehinggalah satu ketika sepupuku balik  bercuti di kampung, aku memang 24/7 di sana sebab aku tinggal dengan opah. kami rahsiakan dari parents, aku ''pinjam'' duit syiling lama opah, dimana bentuknya lebih kurang macam video kat atas ni. opah tak tahu pun aku pinjam sebenarnya
masa tu petang, kami rancang nak main di tengah malam dimana semua orang dalam rumah tu dah tidur. rumah opah aku ni, dua tingkat bahagian bawah besar dan selalu guna,bahagian atas jarang. untuk pengetahuan korang dekat atas tu ada sa…

Pengalaman membeli dari Goshop 2

assalamualaikum , hai 
haritu aku adalah belikan magic saw set untuk atuk aku sebab dia teringin benda tu.(rujuk entry ini)aku order 25 mac and barang tu sampai on my birthday which is 27 mac  1991 wohoo. esoknya atuk terus datang rumah aku ditemani cousin aku untuk ambik barang dia tu. oleh sebab dia berpuas hati dengan servis dari goshop ni tadi dia dengan senang hatinya nak  order item lain plak. sebagai cucu mithali *konon* aku pun tolonglah belikan . kali ni dia nak chefline chocowine frying pan. harga dia tak mahal pun rm 299 termasuk Gst and dia ada 5 pan . Free delivery lagi tu.


so apa tunggu lagi pergi beli cepat!  :D










macam biasa kalau nak order sign up dulu kat website senang sikit nak trace barang . bila post bila sampai. previous item aku beli gdex yang hantar dapat je tracking number aku boleh track terus and service dia memang cepat. tapi lebih baik jangan expect melampau lampau kau bagilah masa dalam 2,3 hari . inshaallah sampailah barang tu. :D

P/s: ini bukan entry berbayar…