Skip to main content

cara orang malaysia mengorat cool dan tak cool!

hey ya..
midnight already
and mata ni belum mengantuk lagi
for those yang tak tidur lagi
keep it reading my blog ok

TAK COOL

BAGI HADIAH,BUNGA,COKLAT AND ETC
okay ni biasanya di lakukan oleh mat-mat romeo
(kepada jejaka2 di luar sana .. jangan baru2 kenal terus bagi bunga ye...
ade sesetengah perempuan tak suka )


BAGI SURAT CINTA,SMS CINTA
yang ni biasnya dilakukan lelaki pemalu
yang jadi secret admire si gadis dalam diam
di nasihatkan jangan terlalu menggunakan ayat yang ..
u know yang agak meremangkan bulu roma
tak pasal2 gadis tersebut rasa diganggu
hehehe


PRANK CALL
okay ini biasa sangat
bila dapat je nombor si gadis tu
mulalah buat2 salah call
actually si jejaka pun kadang2 kena perkara yang sama jugak
ya lelaki dengan perempuan di malaysia kehabisan cara mengorat
hehehe

KIRIM SALAM
hah! ni puppy love
biasa sangat
asal suka je.. ''wei temah kem salam kat minah eah..''
haha apesal la kirim salam je ..
sekarang kan dah era baru
kita tukar ok
kirim cinta ke.. :P


COOL


KUTIP BUKU WAKTU TERLANGGAR
haha.. ini rasenya masih rare lagi
kalau ade pun dalam video klip je
hehe kutip2 buku then jatuh cinta
barulah nampak gentle sikit
berani berdepan ..


SENYUMAN MANIS
diingatkan yer..girls ni cepat crush dengan someone yang suka tersenyum manis
beware.. if you all rase tak nak bagi seseorang girl tu cepat perasan
or rasa diri diorang tu disukai oleh anda
sila jangan lemparkan senyuman sesuka hati
means senyum tu tak salah tapi jangan sampai senyuman anda disalah tafsir :)


GENTLEMAN.. LADIES FIRST!
ok for me.. lelaki gentleman ni kebanyakan jadi pilihan girl
tapi jangan la korang poyo semacam and berlagak macho.
dont prentend.and also some girls lebih tertarik dengan lelaki yang mature
tak suka bergaduh atas perkara remeh. so if u all ade sifat2 suka bergaduh or tunjuk hero
please ubah :)


BRILLIANT AND SMART BRAIN
lelaki beruntung kerana kadangkala mereka tak perlu mengorat pun.
jika mereka adalah dalam golongan yang bijak
automatically akan ada peminat.:)
but then if korang ni choosy ....
kena la jugak mengorat tu .. hehe


GOOD LOOKING AND HANDSOME(attitude + face)
ini semua adelah satu bonus
tetapi diingat tak semua lelaki kacak dapat menarik perhatian wanita
TAK SEMUA
sebab sesetengah girls
tak pandang rupa semata2
mereka lebih mudah tertarik dengan personality si jejaka terbabit.
if u found girls yang fallin with u only because your face
please leave them okeyh?
seriously girls macam tu just nak have fun je




p/s : I T U S A H A J A D A R I S A Y A

5 comments

Popular posts from this blog

Product Review : Laneige BB Cushion

Salam , hai


sabtu lepas, aku pergi ambik barang dekat rumah lama which is dekat dengan setia city mall. Mama
pulak kebetulan nak beli bb cream baru and kawan dia cadangkan beli bb cushion dari laneige .Dan kebetulan jugak cousin cousin aku pun pakai laneige ni . Sambil menyelam minum air la katakan . alang alang mama nak beli barang so kami singgah la tempat wajib lepak aku setiap minggu sepanjang aku menetap dekat situ dulu. Mana lagi kalau bukan setia city mall! Sampai je kitorang terus masuk parkson dan cari counter laneige. So mama pun dah try , mama nak beli yang whitening and moisturizing ni tapi stock dah habis! sebabkan bb cushion ni ada 2 jenis whitening and moisturizing dan pore filler untuk kulit bermasalah. dan cuma pore filler je ada stock waktu tu. Aku cakaplah kat mama, ambik jelah nanti lain kali kita beli yang lain.ini pun okay gak mama. macam aku pulak yang kerja kat situ.. bukannya aku dapat komisyen pun. hekeleh sangat!. Budak jaga counter tu senyum je .. senang kerj…

kisah benar : spirit of the coin antara seronok dan bala.

siapa yang belum tonton video kat atas boleh tengok dulu. bercakap tentang spirit coin budak-budak yang lahir sekitar 90 an mesti tahu. sebab spirit coin agak famous satu ketika dulu, sampai  macam jadi trend dan "kebanggaan" budak-budak sekarang tak tahu mungkin, sebab sekarang orang main gadjet je.jadi sekarang ni apa yang aku nak cerita ialah realiti dan kisah benar dari pengalaman aku sendiri. waktu zaman kanak-kanak aku, aku pun teruja nak main benda ni, sehinggalah satu ketika sepupuku balik  bercuti di kampung, aku memang 24/7 di sana sebab aku tinggal dengan opah. kami rahsiakan dari parents, aku ''pinjam'' duit syiling lama opah, dimana bentuknya lebih kurang macam video kat atas ni. opah tak tahu pun aku pinjam sebenarnya
masa tu petang, kami rancang nak main di tengah malam dimana semua orang dalam rumah tu dah tidur. rumah opah aku ni, dua tingkat bahagian bawah besar dan selalu guna,bahagian atas jarang. untuk pengetahuan korang dekat atas tu ada sa…

Pengalaman membeli dari Goshop 2

assalamualaikum , hai 
haritu aku adalah belikan magic saw set untuk atuk aku sebab dia teringin benda tu.(rujuk entry ini)aku order 25 mac and barang tu sampai on my birthday which is 27 mac  1991 wohoo. esoknya atuk terus datang rumah aku ditemani cousin aku untuk ambik barang dia tu. oleh sebab dia berpuas hati dengan servis dari goshop ni tadi dia dengan senang hatinya nak  order item lain plak. sebagai cucu mithali *konon* aku pun tolonglah belikan . kali ni dia nak chefline chocowine frying pan. harga dia tak mahal pun rm 299 termasuk Gst and dia ada 5 pan . Free delivery lagi tu.


so apa tunggu lagi pergi beli cepat!  :D










macam biasa kalau nak order sign up dulu kat website senang sikit nak trace barang . bila post bila sampai. previous item aku beli gdex yang hantar dapat je tracking number aku boleh track terus and service dia memang cepat. tapi lebih baik jangan expect melampau lampau kau bagilah masa dalam 2,3 hari . inshaallah sampailah barang tu. :D

P/s: ini bukan entry berbayar…