Skip to main content

Posts

Showing posts from August, 2013

kaitan antara aku dengan dora the explorer .

masa cepat berlalu . rasa macam baru semalam aku pack baju nak balik kampung. tapi biasalah apa yang kita rasa seronok tu la buat kita rasa masa cepat berlalu. takkan mengada ngada sangat universe ni nak pedajal kita kasi cepat putaran bumi kan?


hai sekarang aku dah balik rumah sewa. memang rasa tak puas sangat sangat . macam macam kenangan tahun 2013  yang tak sama macam tahun lepas. dulu masa aku kecik kecik , aku seronok nak beraya sebab nak duit raya jer. tapi sekarang aku dah berubah. (you dont say?? )



aku rindu suasana nak berkumpul , gelak gelak macam pontianak tu serius rindu sangat. walaupun amir kata nak tolak aku keluar dari kereta masa kat lereng bukit sebab aku gemuk (dia bergurau)
walaupun hassan tak habis habis sakat aku pasal berat badan aku . namun aku tetap happy, sebab perangai syaitonnirajim diorang ni lah yang bagi aku gelak. boring la pulak kalau jumpa cousin tiba tiba tanya pasal kerja, atau pasal soalan matematik tambahan spm apa yang aku tak dapat jawab masa s…

Persediaan untuk pelajar lepasan SPM untuk melanjutkan pelajaran *HOT TIPS*

hai adik adik!
ceh adik adik sangat. well adiklah sebab aku tulis ni untuk budak lepasan SPM.
aku pun dah 22 tahun :)




Persediaan selepas spm

yang pertama sekali habis je exam spm tolonglah jangan ingat merdeka je, rajin rajin lah buat research tentang kos  yang adik bakal ambik untuk diploma jika adik nak sambung pelajaran di peringkat yang lebih tinggi. Jangan jadi macam ah-kak dah 3 sem kat kolej baru nak bersedia. mazmumah sangat  u olzz.



tapi tu dulu bila ah-kak  habis je diploma tengok pointer all sem rasa macam kuciwa sangat. I know I can do better than that. okay ape motif ah-kak citer pasal pointer ni ? dan adik-adik pun tolong jangan Tanya pointer ah-kak berapa haha. But for the last 3 semester I can proudly say that i'm improved a lot.


bagi yang tak tahu sistem pointer ni acaner, yang kosong macam ah-kak zaman dulu dulu meh ah-kak nak cerita.



sistem pointer all sem ni dia kumpul pointer adik adik dari semester satu sampailah semester 6 . jumlah purata berdasarkan kredit adik a…

sinopsis raya 2013 saya

hai..
aku baru balik dari kampung, setelah seminggu aku kat sana. raya 2013 ni adalah raya yang sangat sangat menggembirakan hati aku, dan aku percaya hati cousin cousin aku jugak. buat pertama kali (setelah bertahun tahun) amir join kami beraya. tahun ni special sikit, amir drive dari rumah dia pick aku kat kampung untuk beraya di tanjung malim (rumah maklong) dan rasa (rumah mak andak).

amir tu siapa?

amir tu satu satunya abang sepupu yang aku ada. bonding kami antara sepupu ni dulu terlalu rapat. macam adik dengan abang dan kesemua kami sememangnya rapat termasuklah aku dengan yang lain.  tapi semenjak amir membesar dan meningkat dewasa dia ni ada penyakit "malu melampau" sampai payah sangat nak jumpa dia .tapi sejak dua menjak ni rajin la jugak dia tegur menegur kami , dan tak sangka dia sanggup melayan kerenah adik sepupu dia termasuk adik dia sendiri yang entah apa apa ni haha.
okay  enough part amir .


part yang aku paling suka bila kami beraya sama-sama ke rumah maklong di…

Pengalaman memalukan namun kelakar.

Hai .


haritu  aku ada pergi sunway pyramid tower. iftar dengan officemate(bos belanja) .
kitorang boleh bawak family or partner masing masing. Oleh sebab family aku jauh, maka aku ajak partner aku yang kecik tu. Sampai sampai sana. aku Nampak mr chye tengah duduk bersembang dengan miss long. Aku dah Nampak makanan, hati pun dah excited, perut apetah lagi ? yerlah dari tadi  bergendang macam nak sambut tahun baru cina.Terus aku meluru masuk macam jais nak tangkap pasangan khalwat.tiba tiba ada orang tahan aku. cik .. cik... sini cik.. Tegur seorang pelayan , malu aku... dia pakai seluar pun sopan tapi aku yang pakai baju kurung berperangai macam  naga tak diberi
susu=-='






err yer saya? aku pun melangkah malu malu, mulalah buat gaya macam perempuan melayu terakhir, partner aku boleh pulak dia gelakkan aku. hei geram betul. aku sepak kaki dia secara ayu. dia diam . pelayan tu tersenyum tahan gelak , dia kata cik dari mana?

dahi aku berkerut .. aku yang tengah lapar tak dapat hadam soalan…