Skip to main content

Posts

Showing posts from April, 2012

hari ceramah pandu memandu, meletihkan oh bebalnya.

diam tak diam dah hari ketiga una di rumah. hari ini una pergi  dengar ceramah untuk ujian memandu. so memang letih la timah oii.. 5 jam sepatutnya ceramah. patut start pukul 9 , start pukul 9.30. habis pukul 1.30 tadi mula2 pergi abah hantar kat pusat yang abah daftar tu. eh tiba2 kena pergi pusat lagi 1. so naik van la ke sana dalam 10 minit sampai la. masa balik tu tunggu sejam tak muncul2 orangnya. pukul 3.30 baru dia datang. 2 jam tunggu dia. berapa punya lama da.. so bila sampai kat pusat yang mula2 pagi tadi. tunggu abah una ambik kan. menunggu lagi setengah jam. T_T. bila abah sampai dia mintak buku memandu. sekali bincang-bincang  abah suruh una ambik ujian komputer hari isnin pagi ni. 


o.O  LIKE SERIOUSLY?????  entah sempat ke tak nak hafal semua ni tak tahula... lepastu una pun balik rumah. balik-balik je mama ajak keluar terus ambik gambar passport sebab una nak buat resume hantar ke syarikat2.ingatkan ambik gambar passport je , rupa-rupanya adik una nak gunting rambut sekali.
s…

4 days left before leaving kuantan :')

assalamualaikum semua..  lagi 4 hari una akan meninggalkan bumi kuantan . perasaan sebak tiba-tiba muncul . mungkin lepas ni jarang ke sini atau mungkin tak akan datang sini lagi dah. mungkin ambik result semester 6 nanti adalah kali terakhir ke sini. situasi mungkin-mungkin senang cerita. si dia masih disini . dan una sekarang sedang mencari kerja. alahai tiba -tiba rasa segan mula memekar dihati. nak mintak kerja pun segan tak paham kan? btw doakan una dapat kerja gaji mahal tau.  $_$ hahaha mata duitan!!!!! bukan apa ingat boleh la hulur2 kat mama dengan abah, opah dengan atuk.. tak terkecuali adik-adik yang menadah tangan . sebenarnya adik adik tu boleh dicampak dari list. sebab kalau nak berkat bagi kat mama abah dengan opah atuk je .. adik adik tak masuk senarai .. laalalalala~ 


okay memandangkan una dah habis belajar , una ingat una dah boleh dah kot nak diet. boleh fokus dah ni bersenam ke apa sebab tak payah belajar dah . lantaran malu yang masih menebal sejak kejadian mesin tim…

hantar cik lia balik, dan melepak secara berempat.

harini sebenarnya semalam sebab dah masuk 18 april dah. lantaklah una nak cakap harini maka harini la. harini hari terakhir mungkin, tadi ecah balik, kak fizah balik, ciklia balik.. ='(.mungkin lepas ni dah tak macam dulu. sedih, oleh sebab itu una masih menuli dan terus menulis tentang mereka. saja2 nak buat kenangan kalau rindu nanti. tadi kami beramai-ramai hantar ciklia balik  sampai ke terminal je la.. dalam pukul 8 malam macam tu. sedih ='( . muka masing2 dah kawal perasaan. tapi una, awal2 dah menangis. sedih,sebak, entahlah... termasuk penangkap gambar ni 13 la :)

ahh muka irfan konon selamba , padahal menahan perasan tu.
daddy onchair  bersama anak tanggangnya ciklia
mereka sweet bff dari semester 1 lagi ;)
wan penang dengan ciklia :)
muka baru lepas kesat air mata :)



lepas hantar ciklia que ajak kami bertiga pergi makan kat kfc  teluk cempedak, thanks to him sebab memulihkan mood kami kepada ceria baru lepas nangis tadi. walau macam manapun, tetap rasa janggal, sebab una jar…

mereka bukan kawan, tapi KELUARGA :)

hai semua 6 april 2012 haritu kami warga DDA semester 6 buat bbq kat teluk cempedak. BBQ ni untuk budak2 kelas project management  . so leturer cun kami tu turun sekali malam semalam . best oiii.. so tema kami hitam putih je senang. :) una malas nak cakap panjang tengok je gambar2 kat bawah ni okeyh? 








aku pun tak paham kenapa pipah pandang belakang? spoil pipah oii.. spoil =-=' 


lam kam yen , abe, syuk apa hensem? nak no telefon? komen kat bawah ni hahaha


bacaan yassin dan gotong royong macam kenduri yang sungguh ohsem :)

hai semua bertemu kembali di blog kudus yang tiada pengunjung ini. *ayat dah macam k____ *isi tempat kosong sendiri* okay tadi  selepas mengepost blog post yang tadi tu la dalam pukul berapa entah tak reti. roommate dapat call dari coursemate ajak pergi bacaan yassin ramai2 kat rumah member kami so una pun  pecut laju2 siap2 pergi la ke majlis terbabit. una pergi naik kereta pipah hehe *first time naik dengan pipah *


selesai bacaan yassin kami pun bergotong royong la, yang kupas bawang kupas bawangla, yang basuh ayam basuh ayam hehe . kami ade bbq esok kat teluk cempedak .


selaku pengupas bawang, ciklia, kak fiza,yana dan lain2. selaku pembasuh ayam, una sendiri, afiq,mimi,irfan  dengan cikwawa.agak seronok la aktiviti ramai2 ni. tak terasa penat pun :) sungguh. masa lepas baca yassin tadi diorang sempat goreng donut bagi budak2 lelaki course kami makan . hehe thanks kepada tuan rumah si kijah yang sudi bagi kami bergelimpangan buat kerja kat situ hikhik .


 


aktiviti makan makan harini.

harini ada event untuk DDA lagi. program makan-makan ini adalah hasil gabungan senior sem 6 (kamilah tu) dan junior kami sem 4. sem 5 tak tunjuk muka tadi maybe busy tapi tak apalah yang penting ada makanan. sebenarnya una nak mintak maaf kepada semua kalau tadi ada terkurang ke almaklumlah kelam kabut.
 sorry banyak2 la pada junior. =) so jamuan kami bertempat di taman gelora. alhamdulillah ramai yang sponsor.afiq sponsor 200 cucuk s ate manakala cik lia sponsor 150 cucuk sate kalau tak silap.

yang lain adelah nasik tomato, ayam masak merah,bihun, roti jala dengan kuah kari, keropok moni,cake, air bergas 20 botol kalau tak silap dan sedikit makanan ringan lain..



 tak dapat nak bergedik lama-lama sebabnya ade sebahagian dari kami ade final presentation untuk subject highway.una tak ada presentation sebab una dah ambik subjek tu sem lepas. hehehe malam esok una ada makan2 lagi dengan coursemate sem 6 pulak kat tc .hehe k bai una nak gi masak untuk jamuan esok  babai readers i love u

bebel2 kosong, sambil seluk poket

hidup kebelakangan waktu ini serabut. serabut dengan kerja2 tertunggak akhirnya selesai. akhirnyaaaaaaaaaaa! *sambil menjerit sekuat hati* tak adapalah nak diperkatakan sangat cuma sekadar melepaskan tekanan berlambak tak hingat yang sejak  menjadi pelajar semester akhir ni. ade sajalah kerja berbaris . *beselah tu adat belajar* dan selesai sahaja kerja ni boleh la nak tergolek2 pun atas tilam. tu pun bak 10 minit je la oleh kerana final exam semakin mendekat jadi tak payahlah nak mengada2 tergedik2 baring lelama atas tilam tu timah. study pun tak sampai suku muka surat dah terlelap macam ni ke nak jadi dekan? hampess T_T
macam macam kepala hotak ni dok celaru memikir. balik rumah kang kompem tak ada income. nak mintak mama segan *eleh , macamlah wujud istilah tu dalam kamu hidup kau una*
hey seganlah.. kata dah umur 21 tahun tak macho la tadah2 tangan lagi kat parents . lepas ni pepandai la kau menuai  padi ke,menyapu sampah ke, ataupun jual cucur kat pasar malam demi duit . nak harapkan duit tur…

seharian di grooming, i love u friends muak muak! =P

semalam ada grooming untuk melangkah ke alam kerjaya di kolej. pada mulanya una malas nak pergi tapi nak tak nak kena pergi jua. benda free jadi pergi ajelah...so start benda tu patutnya pukul 8.30 tapi janji melayu konfirm start pukul 9.00 then una terlewat sebab una lewat 5 minit ke 10 minit.
perkara amat memalukan, una tak tahu apa yang lawak tapi.. masa una masuk una kena gelak mungkin sebab una gelabah. *face palm* una tengok muka tuan haji tu macam serious je tu una gelabah tu, dan hall tu macam dah penuh masa una datang, dalam cubaan mencari tempat duduk, una dapat tempat duduk depan sekali.  dan paling menyakitkan hati dan perasaan kerusi tu pun bila ditarik susah betul nak keluar dari meja. baru letak punggung manusia hantu si que tu pergi bbm dan ping ping.bunyi disetkan loud pulak.. mana nak letak muka? manaaa??? oleh kerana terlalu gelabah una telah menanggalkan bateri terus dari dari badannya.

T_T maluuuuuuuuuuuuuuuuuu mujur kedudukan tu tak lama , kami perlu tarik2 meja bentuk 1…