Skip to main content

bacaan yassin dan gotong royong macam kenduri yang sungguh ohsem :)

hai semua bertemu kembali di blog kudus yang tiada pengunjung ini. *ayat dah macam k____ *isi tempat kosong sendiri*
okay tadi  selepas mengepost blog post yang tadi tu la dalam pukul berapa entah tak reti. roommate dapat call dari coursemate ajak pergi bacaan yassin ramai2 kat rumah member kami so una pun  pecut laju2 siap2 pergi la ke majlis terbabit. una pergi naik kereta pipah hehe *first time naik dengan pipah *


kualiti tak bagus, harap maaf . blackberry memang macam tuh *sambil lari2 menangis tepi semak*

kiri awe, kanan abe . huhu :)
selesai bacaan yassin kami pun bergotong royong la, yang kupas bawang kupas bawangla, yang basuh ayam basuh ayam hehe . kami ade bbq esok kat teluk cempedak .

aktiviti beramas mesra ciklia dengan mimi, mimi disuap ciklia.. nak jugak.. nak jugak! T-T


ayu suap paan. ni lagi kurang asam aku ni roommate dia, dia tak pernah suap pun. T-T
 selaku pengupas bawang, ciklia, kak fiza,yana dan lain2. selaku pembasuh ayam, una sendiri, afiq,mimi,irfan  dengan cikwawa.agak seronok la aktiviti ramai2 ni. tak terasa penat pun :) sungguh. masa lepas baca yassin tadi diorang sempat goreng donut bagi budak2 lelaki course kami makan . hehe thanks kepada tuan rumah si kijah yang sudi bagi kami bergelimpangan buat kerja kat situ hikhik .


penuh kasih sayang kan? hahahahaha :P

haha sumpah lawak gambar ni, abe nak luku kepala irfan sekali keh3

kijah,inilah tuan rumah dia sebenarnya :P

que,ajiq ,onhcair*our daddy*
 
sejuk mata memandang :)



haa ni la aktiviti goreng donut :P
abe dengan daddy kami onchair :)

ni gila kamera , sempat lagi hehe




we're family. :)



you're the most beautiful flowers
in my gardens of friendship
remain the same forever <3



p/s: tak sabar tunggu esok .
1 comment

Popular posts from this blog

Product Review : Laneige BB Cushion

Salam , hai


sabtu lepas, aku pergi ambik barang dekat rumah lama which is dekat dengan setia city mall. Mama
pulak kebetulan nak beli bb cream baru and kawan dia cadangkan beli bb cushion dari laneige .Dan kebetulan jugak cousin cousin aku pun pakai laneige ni . Sambil menyelam minum air la katakan . alang alang mama nak beli barang so kami singgah la tempat wajib lepak aku setiap minggu sepanjang aku menetap dekat situ dulu. Mana lagi kalau bukan setia city mall! Sampai je kitorang terus masuk parkson dan cari counter laneige. So mama pun dah try , mama nak beli yang whitening and moisturizing ni tapi stock dah habis! sebabkan bb cushion ni ada 2 jenis whitening and moisturizing dan pore filler untuk kulit bermasalah. dan cuma pore filler je ada stock waktu tu. Aku cakaplah kat mama, ambik jelah nanti lain kali kita beli yang lain.ini pun okay gak mama. macam aku pulak yang kerja kat situ.. bukannya aku dapat komisyen pun. hekeleh sangat!. Budak jaga counter tu senyum je .. senang kerj…

kisah benar : spirit of the coin antara seronok dan bala.

siapa yang belum tonton video kat atas boleh tengok dulu. bercakap tentang spirit coin budak-budak yang lahir sekitar 90 an mesti tahu. sebab spirit coin agak famous satu ketika dulu, sampai  macam jadi trend dan "kebanggaan" budak-budak sekarang tak tahu mungkin, sebab sekarang orang main gadjet je.jadi sekarang ni apa yang aku nak cerita ialah realiti dan kisah benar dari pengalaman aku sendiri. waktu zaman kanak-kanak aku, aku pun teruja nak main benda ni, sehinggalah satu ketika sepupuku balik  bercuti di kampung, aku memang 24/7 di sana sebab aku tinggal dengan opah. kami rahsiakan dari parents, aku ''pinjam'' duit syiling lama opah, dimana bentuknya lebih kurang macam video kat atas ni. opah tak tahu pun aku pinjam sebenarnya
masa tu petang, kami rancang nak main di tengah malam dimana semua orang dalam rumah tu dah tidur. rumah opah aku ni, dua tingkat bahagian bawah besar dan selalu guna,bahagian atas jarang. untuk pengetahuan korang dekat atas tu ada sa…

Pengalaman membeli dari Goshop 2

assalamualaikum , hai 
haritu aku adalah belikan magic saw set untuk atuk aku sebab dia teringin benda tu.(rujuk entry ini)aku order 25 mac and barang tu sampai on my birthday which is 27 mac  1991 wohoo. esoknya atuk terus datang rumah aku ditemani cousin aku untuk ambik barang dia tu. oleh sebab dia berpuas hati dengan servis dari goshop ni tadi dia dengan senang hatinya nak  order item lain plak. sebagai cucu mithali *konon* aku pun tolonglah belikan . kali ni dia nak chefline chocowine frying pan. harga dia tak mahal pun rm 299 termasuk Gst and dia ada 5 pan . Free delivery lagi tu.


so apa tunggu lagi pergi beli cepat!  :D










macam biasa kalau nak order sign up dulu kat website senang sikit nak trace barang . bila post bila sampai. previous item aku beli gdex yang hantar dapat je tracking number aku boleh track terus and service dia memang cepat. tapi lebih baik jangan expect melampau lampau kau bagilah masa dalam 2,3 hari . inshaallah sampailah barang tu. :D

P/s: ini bukan entry berbayar…