Skip to main content

bebel2 kosong, sambil seluk poket

hidup kebelakangan waktu ini serabut.
serabut dengan kerja2 tertunggak akhirnya selesai.
akhirnyaaaaaaaaaaa! *sambil menjerit sekuat hati*
tak adapalah nak diperkatakan sangat cuma sekadar melepaskan tekanan berlambak tak hingat yang sejak  menjadi pelajar semester akhir ni.
ade sajalah kerja berbaris . *beselah tu adat belajar*
dan selesai sahaja kerja ni boleh la nak tergolek2 pun atas tilam.
tu pun bak 10 minit je la oleh kerana final exam semakin mendekat jadi tak payahlah nak mengada2 tergedik2 baring lelama atas tilam tu timah.
study pun tak sampai suku muka surat dah terlelap macam ni ke nak jadi dekan?
hampess T_T

macam macam kepala hotak ni dok celaru memikir.
balik rumah kang kompem tak ada income.
nak mintak mama segan *eleh , macamlah wujud istilah tu dalam kamu hidup kau una*

hey seganlah.. kata dah umur 21 tahun tak macho la tadah2 tangan lagi kat parents . lepas ni pepandai la kau menuai  padi ke,menyapu sampah ke,
ataupun jual cucur kat pasar malam demi duit .
nak harapkan duit turun dari langit harapanlah..

memang hajat dihati tu nak kerja dengan pakcik tapi nak buat lesen dulu plak tu.
rasa macam terhina je setiap kali jiran2 ,sahabat tolan suruh bawak kereta tak reti umur dah besar panjang, badan jugak dah besar gedabak.
mana nak letak muka? manaaaaaaaaaaaa???

hurmm una rasa macam nak berniaga balik la, demi duit bergunung2  una snaggup membuka kembali bisnes niaga.
akan tetapi tunggu habis final dululah ye.sekarang busy ni.:P

P/S: bebel apelah aku ni.


Post a Comment

Popular posts from this blog

Product Review : Laneige BB Cushion

Salam , hai


sabtu lepas, aku pergi ambik barang dekat rumah lama which is dekat dengan setia city mall. Mama
pulak kebetulan nak beli bb cream baru and kawan dia cadangkan beli bb cushion dari laneige .Dan kebetulan jugak cousin cousin aku pun pakai laneige ni . Sambil menyelam minum air la katakan . alang alang mama nak beli barang so kami singgah la tempat wajib lepak aku setiap minggu sepanjang aku menetap dekat situ dulu. Mana lagi kalau bukan setia city mall! Sampai je kitorang terus masuk parkson dan cari counter laneige. So mama pun dah try , mama nak beli yang whitening and moisturizing ni tapi stock dah habis! sebabkan bb cushion ni ada 2 jenis whitening and moisturizing dan pore filler untuk kulit bermasalah. dan cuma pore filler je ada stock waktu tu. Aku cakaplah kat mama, ambik jelah nanti lain kali kita beli yang lain.ini pun okay gak mama. macam aku pulak yang kerja kat situ.. bukannya aku dapat komisyen pun. hekeleh sangat!. Budak jaga counter tu senyum je .. senang kerj…

kisah benar : spirit of the coin antara seronok dan bala.

siapa yang belum tonton video kat atas boleh tengok dulu. bercakap tentang spirit coin budak-budak yang lahir sekitar 90 an mesti tahu. sebab spirit coin agak famous satu ketika dulu, sampai  macam jadi trend dan "kebanggaan" budak-budak sekarang tak tahu mungkin, sebab sekarang orang main gadjet je.jadi sekarang ni apa yang aku nak cerita ialah realiti dan kisah benar dari pengalaman aku sendiri. waktu zaman kanak-kanak aku, aku pun teruja nak main benda ni, sehinggalah satu ketika sepupuku balik  bercuti di kampung, aku memang 24/7 di sana sebab aku tinggal dengan opah. kami rahsiakan dari parents, aku ''pinjam'' duit syiling lama opah, dimana bentuknya lebih kurang macam video kat atas ni. opah tak tahu pun aku pinjam sebenarnya
masa tu petang, kami rancang nak main di tengah malam dimana semua orang dalam rumah tu dah tidur. rumah opah aku ni, dua tingkat bahagian bawah besar dan selalu guna,bahagian atas jarang. untuk pengetahuan korang dekat atas tu ada sa…

Pengalaman membeli dari Goshop 2

assalamualaikum , hai 
haritu aku adalah belikan magic saw set untuk atuk aku sebab dia teringin benda tu.(rujuk entry ini)aku order 25 mac and barang tu sampai on my birthday which is 27 mac  1991 wohoo. esoknya atuk terus datang rumah aku ditemani cousin aku untuk ambik barang dia tu. oleh sebab dia berpuas hati dengan servis dari goshop ni tadi dia dengan senang hatinya nak  order item lain plak. sebagai cucu mithali *konon* aku pun tolonglah belikan . kali ni dia nak chefline chocowine frying pan. harga dia tak mahal pun rm 299 termasuk Gst and dia ada 5 pan . Free delivery lagi tu.


so apa tunggu lagi pergi beli cepat!  :D










macam biasa kalau nak order sign up dulu kat website senang sikit nak trace barang . bila post bila sampai. previous item aku beli gdex yang hantar dapat je tracking number aku boleh track terus and service dia memang cepat. tapi lebih baik jangan expect melampau lampau kau bagilah masa dalam 2,3 hari . inshaallah sampailah barang tu. :D

P/s: ini bukan entry berbayar…