April 4, 2012

bebel2 kosong, sambil seluk poket

hidup kebelakangan waktu ini serabut.
serabut dengan kerja2 tertunggak akhirnya selesai.
akhirnyaaaaaaaaaaa! *sambil menjerit sekuat hati*
tak adapalah nak diperkatakan sangat cuma sekadar melepaskan tekanan berlambak tak hingat yang sejak  menjadi pelajar semester akhir ni.
ade sajalah kerja berbaris . *beselah tu adat belajar*
dan selesai sahaja kerja ni boleh la nak tergolek2 pun atas tilam.
tu pun bak 10 minit je la oleh kerana final exam semakin mendekat jadi tak payahlah nak mengada2 tergedik2 baring lelama atas tilam tu timah.
study pun tak sampai suku muka surat dah terlelap macam ni ke nak jadi dekan?
hampess T_T

macam macam kepala hotak ni dok celaru memikir.
balik rumah kang kompem tak ada income.
nak mintak mama segan *eleh , macamlah wujud istilah tu dalam kamu hidup kau una*

hey seganlah.. kata dah umur 21 tahun tak macho la tadah2 tangan lagi kat parents . lepas ni pepandai la kau menuai  padi ke,menyapu sampah ke,
ataupun jual cucur kat pasar malam demi duit .
nak harapkan duit turun dari langit harapanlah..

memang hajat dihati tu nak kerja dengan pakcik tapi nak buat lesen dulu plak tu.
rasa macam terhina je setiap kali jiran2 ,sahabat tolan suruh bawak kereta tak reti umur dah besar panjang, badan jugak dah besar gedabak.
mana nak letak muka? manaaaaaaaaaaaa???

hurmm una rasa macam nak berniaga balik la, demi duit bergunung2  una snaggup membuka kembali bisnes niaga.
akan tetapi tunggu habis final dululah ye.sekarang busy ni.:P

P/S: bebel apelah aku ni.


Post a Comment