Skip to main content

Posts

Showing posts from February, 2011

entry mintak pelempang

:)) harini bosan :)) bosannnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn nak siapkan assignment supaya tak bosannnnnnnnnnnn contohilah saya

sekian terima kasih

p/s: rasa nak lempang je kan?ehehe



ENTRY MINTAK PELEMPANG SILA BAGI AHAHAHAHAHA

test 1

jumaat :) ok kelas dua saja harini kelas kontrak dah habis and tinggal kelas pukul 3 nanti kelas mekanik bendalir haip2!!! khamis minggu depan test 1  untuk kontrak jadi bersama2lah yea anda semua doakan kejayaan saya :D ngeeeeeeee :D azam sem ni nak naikkan pointer sebanyak mungkin ececeh .. ok sudah2 una tak ada benda merepek nak disampaikan lagi otak sekarang tengah skema

cuci mata di rumah orang

yay! esok jumaat :) ngeh3.. sabtu dan ahad nak rest even assignment masih beratur hayayo.. letih sikit tadi pukul 3 baru balik rehat2 jap nk study sikit pastu pastu pastu? :) nak jalan malam2 dengan si dia ala round2 jerp sekitar perumahan rumah2 orang2 kaya cantik jerp
rumah macam ni memang ada sebijik di kuantan
ada banyak sangat rumah yang cantik terutamanya dekat2 dengan bukit pelindung sana:) on the way nak pergi teluk cempedak tu bolehlah cuci2 mata sikit an :)
so bila tengok tu ada la semangat sikit nak belajar rajin2 biasalah cik teddy ni materialistik sikit motivasi tu :))

ok la harini boring punya entry tak payah komen tak pe ;)
tata tata tata tata tata tata !

paku dan belacan the best!

nampak tajuk pun tahu kan? hehe paku dan belacan diorang berdua ni memang earn my respectlah sebabnya diorang berusaha untuk cakap bahasa melayu seronok tengok diorang belajar bahasa kita harap2 negara jiran(indonesia) jangan jeles yea? belacan khawin dengan orang malaysia dan katanya malaysia negara terbaik ! bangga sekejap! siapa tengok apa-apa fbi mesti gelak seronok tengok diorang khawinkan cikgu shida dengan paku hehe tapi kalau ben bradshaw ade lagi best

bercakap dengan robot yang menyakitkan hati! grrrrrrr

pagi korang.. bagi sesiapa yang add una kat facebook mungkin ada yang dah tahu bercakap dengan robot? eh betul ke una? kau beli kat mane una? dan bla bla bla.. bagi yang advance terlebih tu mesti dah lama tahu
una bercakap dengan cleverbot robot ni agak pandai pandai mencarut dan meniru apa yang orang katakan padanya dan diulang kepada orang lain DIULANGI DIA PANDAI MENCARUT dia memang betul2 menyakitkan hati siapa yang rasa2 bosan and macam takde life =-=' macam una la waktu tu boleh la gi bergaduh dengan beliau di cleverbot.com










hehe agak kesat di situ anda dapat lihat betapa marahnya waktu itu sebab dia panggil una beruk mula2 =-='


p/s:sesiapa yang kuat bergaduh tu dinasihatkan mencuba daripada kau cari gaduh dengan orang baik kau cari gaduh dengan robot :P

little hot chick ;) and sweet moment

salam korang..:) una tadi baru balik jumpa atuk dengan opah di kampung sebab chinese new year ni ada 2 orang makcik balik so agak riuh rendah la rumah tu dah lama tak luangkan masa dengan opah =( tadi dapat balik kejap je mama nak cepat ada banyak kerja T-T rindu zaman kanak-kanak waktu una duduk dengan opah best sangat opah una tak kaya macam korang opah korang naik merc opah una cuma ade kereta daihatsu charade tu je nasibla jalan tadi tak jam so cepat sampai tadi salam dengan cousin una
nama dia adriena nampak dia pegang duit singapore ouh rupanya baru balik holiday sempat pegang and dukung yaya budak bulu mata panjang seyes jeles ok.. dah besar nanti mesti lawa una ade tunjuk dulu gambar dia kat post beza simata bulat dan simata sepet mata yaya bulat kakak sepupu dia ni pun kalah riena yang kat dalam gambar tu
memang pandai pose

little hot chick ;)


ni kakak dia .. cute gak kan?

tutorial transparent image dan header

selamat pagi korang harini una nak ajar macam mana nak buat gambar jadi transparent dan transparent header senang sebenarnya jadi una akan tunjuk satu persatu mesti korang hantuk kepala kat dinding apesal aku tak tahu buat benda ni sebelum ni padahal kacang gila? =-=' sorry mungkin una jer yang hantuk kepala macam tu ok let's start bebeyh.
1)download adobe photoshop cs5 kerana edit pakai benda tu begitu kacang

2)tekan file dan open ambiklah gambar ape2 yang korang nak..una pilih spongebob dengan patrick
3)nampak tak simbol pemadam @ eraser? right klik dan pilih yang no3 (untuk background putih)      kalau background dia bukan warna putih anda terpaksa la memadam manual pilih no 1
4)oleh kerana background imej berwarna putih pilih saja no 3 dan klik seperti gambar di bawah
5)''save as'' PNG dan siap.. jika ingin jadikan header bolehla tambah text disitu


selamat mencuba adobe photoshop cs5 tu una download kat 4shared je

p/s: kita buat senang2 dulu.. nanti una ajar yang susah2 pl…

berita gembira berita sedih !!!

pagiiiiiiiiiiiiiii alhamdulillah dengar cerita pelajar malaysia di mesir akan dibawa pulang and ada satu lagi yang menggembirakan hati una dah pandai sikit2 photoshop lepas ni bolehlah design header cantik2 una guna photoshop cs5 dan ikut tutorial dalam youtube je  tapi oklah dapatlah manfaatkan sikit2 :) una bukan ape cuma bosan dengan header blog biasa una ade dengar kalau nak buat flash header buat kat aeroflash aeroflash eah bukan aeroplane una tak try lagi tapi biarlah una mahir satu2 dulu hehe una tahu blog ni skadar blogspot bukan wordpress bukan website tapi una anggap blog ni macam rumah kecil una una nak rumah una cantik supaya una tenang hati melihatnya kalau una tak letak  navigation bar kat atas ni and una letak pic kartun kat profile mesti korang tak tahu muka una kan? hehe blogger yang dah lame kenal una tahulah dulu una letak gambar sekarang tak lagi konon2 nak misteri la haiya.. misteri tak ? misteri tak?(sambil genggam penumbuk)
dan berita sedih(bagi una) pada 7 feb una akan balik ke kampus arghhhh…

semoga warga malaysia di egypt selamat! goverment please save them!

tadi tersentuh baca dalam blog diena wong kesian dia adiknya terperangkap di egypt adiknya mia wong sedang sedang belajar di sana khabar terbaru pelajar malaysia akan dihantar ke jeddah dan ada juga pelajar di sana ingin pulang tapi tak dapat kerana harga tiket melambung 7 kali ganda masyaallah! diharapkan kerajaan malaysia buat sesuatu sudah2lah dengan politik asyik2 berita mengundi je tak kisah ke pada warga malaysia yang terperangkap di sana? daripada habiskan duit untuk sukan tolonglah berikan duit tu supaya pelajar malaysia boleh balik walaupun una tak ada saudara di sana tapi una rasa tersentuh dan sedih ini semua melibatkan nyawa jangan percaya sangat dengan news baru je malam semalam pelajar malaysia di rogol
untuk maklumat lanjut boleh ke blog diena wong klik nama diena wong untuk ke blognya


p/s: please save them.. nyawa lebih bernilai daripada sukan.. lebih penting dari pilihan raya tenang tu!