Skip to main content

berita gembira berita sedih !!!

pagiiiiiiiiiiiiiii
alhamdulillah dengar cerita pelajar malaysia di mesir
akan dibawa pulang
and ada satu lagi yang menggembirakan hati
una dah pandai sikit2 photoshop
lepas ni bolehlah design header cantik2
una guna photoshop cs5
dan ikut tutorial dalam youtube je
 tapi oklah
dapatlah manfaatkan sikit2
:)
una bukan ape
cuma bosan dengan header blog biasa
una ade dengar kalau nak buat flash header
buat kat aeroflash
aeroflash eah bukan aeroplane
una tak try lagi
tapi biarlah una mahir satu2 dulu
hehe
una tahu blog ni skadar blogspot
bukan wordpress
bukan website
tapi una anggap blog ni
macam rumah kecil una
una nak rumah una cantik
supaya una tenang hati melihatnya
kalau una tak letak  navigation bar kat atas ni
and una letak pic kartun kat profile
mesti korang tak tahu muka una kan?
hehe blogger yang dah lame kenal una
tahulah dulu una letak gambar
sekarang tak lagi
konon2 nak misteri la
haiya.. misteri tak ?
misteri tak?(sambil genggam penumbuk)

dan berita sedih(bagi una)
pada 7 feb una akan balik ke kampus
arghhhhhhhhhhh nyesal study jauh
tapi dah nak masuk sem 4 ni
redha je lah
orang kata take life with no regrets kan?
itu keputusan una sendiri
una takmau balik
una sayang umah una
 confirm homesick.........
mesti rindu family sobs3 T-T
una dah bese duduk umah jadi macam mem besar
rindu nak buli kucing kat umah ni
rindu nak bergaduh dengan beliau
oh bulat..
mesti kau happy kan aku dah nak balik kampus?
DUSH3!!!!
6 comments

Popular posts from this blog

Product Review : Laneige BB Cushion

Salam , hai


sabtu lepas, aku pergi ambik barang dekat rumah lama which is dekat dengan setia city mall. Mama
pulak kebetulan nak beli bb cream baru and kawan dia cadangkan beli bb cushion dari laneige .Dan kebetulan jugak cousin cousin aku pun pakai laneige ni . Sambil menyelam minum air la katakan . alang alang mama nak beli barang so kami singgah la tempat wajib lepak aku setiap minggu sepanjang aku menetap dekat situ dulu. Mana lagi kalau bukan setia city mall! Sampai je kitorang terus masuk parkson dan cari counter laneige. So mama pun dah try , mama nak beli yang whitening and moisturizing ni tapi stock dah habis! sebabkan bb cushion ni ada 2 jenis whitening and moisturizing dan pore filler untuk kulit bermasalah. dan cuma pore filler je ada stock waktu tu. Aku cakaplah kat mama, ambik jelah nanti lain kali kita beli yang lain.ini pun okay gak mama. macam aku pulak yang kerja kat situ.. bukannya aku dapat komisyen pun. hekeleh sangat!. Budak jaga counter tu senyum je .. senang kerj…

kisah benar : spirit of the coin antara seronok dan bala.

siapa yang belum tonton video kat atas boleh tengok dulu. bercakap tentang spirit coin budak-budak yang lahir sekitar 90 an mesti tahu. sebab spirit coin agak famous satu ketika dulu, sampai  macam jadi trend dan "kebanggaan" budak-budak sekarang tak tahu mungkin, sebab sekarang orang main gadjet je.jadi sekarang ni apa yang aku nak cerita ialah realiti dan kisah benar dari pengalaman aku sendiri. waktu zaman kanak-kanak aku, aku pun teruja nak main benda ni, sehinggalah satu ketika sepupuku balik  bercuti di kampung, aku memang 24/7 di sana sebab aku tinggal dengan opah. kami rahsiakan dari parents, aku ''pinjam'' duit syiling lama opah, dimana bentuknya lebih kurang macam video kat atas ni. opah tak tahu pun aku pinjam sebenarnya
masa tu petang, kami rancang nak main di tengah malam dimana semua orang dalam rumah tu dah tidur. rumah opah aku ni, dua tingkat bahagian bawah besar dan selalu guna,bahagian atas jarang. untuk pengetahuan korang dekat atas tu ada sa…

Pengalaman membeli dari Goshop 2

assalamualaikum , hai 
haritu aku adalah belikan magic saw set untuk atuk aku sebab dia teringin benda tu.(rujuk entry ini)aku order 25 mac and barang tu sampai on my birthday which is 27 mac  1991 wohoo. esoknya atuk terus datang rumah aku ditemani cousin aku untuk ambik barang dia tu. oleh sebab dia berpuas hati dengan servis dari goshop ni tadi dia dengan senang hatinya nak  order item lain plak. sebagai cucu mithali *konon* aku pun tolonglah belikan . kali ni dia nak chefline chocowine frying pan. harga dia tak mahal pun rm 299 termasuk Gst and dia ada 5 pan . Free delivery lagi tu.


so apa tunggu lagi pergi beli cepat!  :D










macam biasa kalau nak order sign up dulu kat website senang sikit nak trace barang . bila post bila sampai. previous item aku beli gdex yang hantar dapat je tracking number aku boleh track terus and service dia memang cepat. tapi lebih baik jangan expect melampau lampau kau bagilah masa dalam 2,3 hari . inshaallah sampailah barang tu. :D

P/s: ini bukan entry berbayar…