Skip to main content

Posts

Showing posts from February, 2012

stress? rasa nak bunuh diri ? eh? JANGAN!

minggu ini minggu yang memenatkan,serba memeningkan . tak tahu nak meluahkan macam mana. dengan tekanan perasaan lagi,dengan tekanan assignment pulak.. serba serbi tertekan la senang cerita.


una tak tahu ni jenis manusia yang macam mana cuma dapatlah diberitahu bahawa una bukan penyabar orangnya.. errr dan lagi memang cepat stress . kadangkala nyamuk tu gigit pun boleh stress.. pukul ajelah kan? tah hape2 la aku ni.una manja budaknya (eh budak ke?) manja dengan kawan2, manja dengan sidia dah tentu, manja dengan opah atuk . hehehehe. cucu opah biasa lettew...

DAH DAH setop mukadimah panjang sangat
una cuma berharap tiada orang menyalah anggap dengan cara una bercakap ini adalah khusus untuk mereka yang kenal una di luar sana. una memang cakap macam tu . tak dibuat-buat. lidah una pendek sekaligus menyebabkan una cakap macam kekanak sikit. sikit je la tapi. sebab itu una tak pernah nak buat video ke ape ianya amat memalukan ye tuan2 dan puan2? mujur aku tak pelat r kalau tak nanti ada pulak panggil …

pengalaman speaking test muet yang... =-='

okay hari ini una dapat satu pengalaman baru dalam hidup (macam ko sorang la ada pengalaman baru una) una percaya ramai yang dah ambik muet dapat band 5 band 6 tahniah kepada korang. setelah mengalami sendiri pagi tadi una rasa........... rasaaaa nak menangis..  masa dalam bilik kuarantin di kolej shahputra
no bilik 103 (una masih ingat ye mestilah masih ingat baru berlaku pagi tadi bukan tahun lepas) -_- una dah tak tentu hala tudung senget2 seperti selalu. badan dah berpeluh -peluh sumpah sakai tak apalah memang una selalu macam tu entah bila nak berubah pun tak tahu. tengok kiri kanan okay 3 orang perempuan sahaja. yang lain semua lelaki. diulangi semua lelaki . okay itu tak mengapa mujur hampir semua budak2 ikip. so tak adalah malu sangat.
TERNYATA BERCAKAP SAHAJA TAK SAMA SEPERTI MENGALAMI
dapat satu group dengan mamat(candidate D),marlia(candidate B), dan umarul(Candidate A) una di posisi candidate c syukur memang bersyukur sangat2 . cuma rasa detak jantung nak berhenti sebaik sahaja…

tips for speaking test muet with example and extra issues (HOT)

memandangkan sekarang ni musim test muet. yelah menurut mpm  atau nama panjangnya majlis peperiksaan malaysia. calon calon muet bagi bulan mac .

tarikh ujian muet adalah seperti berikut..
20 sehingga 28 februari untuk test speaking 3 mac untuk test writing,listening and so for..
so seperti diberitahu di entry -entry lepas una akan menjalani speaking test pada  20 februari di  kolej shahputra kuantan . walaupun una bukan study kat situ tapi kena pergi jugak . dah nasib badan.
yer sabar ye kawan2 mukadimah panjang sangat . maka ini adalah contoh2  tajuk yang pernah masuk untuk speaking test muet.

1. HIV/AIDS
2. Travel in our country is better than outside.
3. Flu and health- it's precaution, 5W, 1H.
4. ICT and Technology- advantages and disadvantages
5. Nowadays people like to stay overnight, discuss
6. school teachers or tuition teachers/tutors, our child are more dependant to whom?
7. children trafficking
8. new type of drugs- abuse
9. STD
10. 1Malaysia.
11. part time job by students
12. academic a…

mempersembahkan! be baru dari nuffnang.!

thank you nuffnang sebab sudi memberikan be yang bertapak di blog una yang sepi semenjak 2menjak ni. hati berbunga sikit sebab nuffnang ni baik hati sangat2 bagi una be. meskipun banyak be dah jadi ME. tapi tak mengapa rezeki tu . biar sikit janji ada. kan kan ? =)
buat kesekian kalinya una nak mintak maaf pada para blogger sebab una dah jarang blogwalking sekarang. una busy dengan study, projek yang tak berkesudahan dan test muet lagi beberapa minggu una perlu ke UTM semarak pula untuk makmal kejuruteraan 2. apa yang perlu diutamakan terpaksa una utamakan walaupun hati meronta2 nak update blog tapi apakan daya masa mencumbui mencemburui kita -,-

ape kes padam padam ni? ini maksud dia earning tak banyak tapi syukurlah ade jugak be yang lekat. blog tak pemes kan... malu nak tunjuk earning sebab earning yuyu zulaikha lebih banyak, begitu juga ben ashaari. una? setakat dapat sikit2 pun dah okay dah. una sayang blog ni bukan sebab duit sebab kenangan . jadi ini tanda terima kasih kepada nuffn…

cute definition



untuk apa pening2? =) segalanya dah selesai..

alhamdulillah segalanya berjalan lancar. pelajaran makin okay alhamdulillah semua ni berkat usaha, doa mama abah, opah atuk, pertolongan kawan-kawan yang langsung tak kedekut ilmu. terima kasih korang jasa korang akan aku ingat sampai aku mati. mungkin dugaan hidup una cuma lebih kepada fizikal terima kasih ALLAH. syukur alhamdulillah. =) sudah cukup gembira sekarang ini. 2,3 hari lepas berlaku sesuatu yang dah lama tak berlaku seseorang di twitter telah menghina una . mr unknown . una tak berminat untuk ambil tahu siapa dia, walau una ada peluang waktu tu sebab una rasa una tak kenal dia , tak tahu dia siapa. biarkanlah  mungkin dia tak dapat tahan kebencian dia terhadap una una menangis malam tu sebak, terkejut dan keliru.

malas nak syak siapa2 . una terus saja block dia  habis cerita. dia follow una hanya untuk menghina so untuk apa una pening2kan kepala kan? una tahu tahap kesabaran una bukanlah tinggi mana. una perempuan biasa yang beremosi tahap tinggi maka daripada una meroyan tak tent…

aku stresssss weyhhh T-T . apesal cam gini?

dengan ini title kelam kabut , kepala serabut boleh diberikan kepada una sekarang. -,- sepanjang sem ini jarang sekali dapat bergoyang kaki dengan seenaknya ,kepala buntu dan terasa berat seperti ada batu diatasnya . sadiskan?



tak cukup dengan stress study di tambah pula dengan masalah sampingan yang turut membebankan kepala hotak bergeliga gila una sekarang ini. hostel sedang mengalami renovation. jejaka -jejaka  kengkonon macho yang tengah buat renovation di tingkat 3 (bilik una tingkat 2) amat gatal sekali ye tuan2 dan puan . bencik! sungguh bencik!  ini hostel perempuan . kadangkala terasa ape ke susah benor pemikiran orang yang mengarahkan renovation memusim study ni. haritu tengah cuti sem taknak pulak mengecat merenovate. tensen tahu tak tensen??!!! orang tengah banyak projek nak kena buat,dan tak lama2 lagi kami kena naik tingkat atas sebaik sahaja siap tingkat 3, budak tingkat tiga dah pun naik tingkat 4. CANTIK betul perangai tuan hamba.    tapi apakan daya kami ni pelaj…

do wish me luck -,-

semalam una dah check bila test muet una.mula2 tu berangin jugaklah try 2,3 kali tak dapat sampaikan langsir bilik pun kena marah sebab bergerak. kesian ko langsir heh =-='. tulah  marah kan nyamuk kelambu di bakar.
tengok nama kolej tu? kolej shahputra kuantan. tapi una bukan belajar kat situ tapi tak memasal je kena pergi situ. bila una tanya2 kawan.. ada  2 orang boys kelas una dapat hari yang sama dan waktu yang sama! the chances is we're in the  same group! yay! dah 3 orang so lagi sorang una mengharap sangat2 dia adalah perempuan. ada jugaklah orang una nak bercakap. yang tak seronok ada kawan una sorang nak mintak tukar date. 2 orang tu kawan baik kalau dua2 mintak tukar date dan  kalau diluluskan una tak ada kawan =') itu kalau di luluskan la.. hahaha sorry korang aku harap korang tak dapat tukar date lain (nampak sangat aku pentingkan diri)

p/s: takut sebenarnya ni..

gemuk sering diejek.kesian ;')

makin lama makin gemuk mungkin busy study , study makan , makan , makan, makan maka badan pun naik macam di pam pam bila makin gemuk ni ramai orang benci ,mula ada suara-suara mengejek tanpa segan silu memberi gelaran-geleran jelek . tapi takapa aku kena cekal. sangat tipikal heh. =-=' aku manusia juga sama macam korang ,dilahirkan debab sejak kecil, diberikan kasih sayang sepenuhnya oleh opah  . bukan mama aku ulang oleh opah @ nenek. semua orang maklum bila opah jaga dia akan jaga cucu dia double baik dari dia jaga anak dia dulu. aku cucu manja aku mengaku. kecik-kecik nak makan apa semua opah bagi asalkan berkhasiat.dulu aku tak pernah sentuh maggie, air gas,keropok2,cikedis ke. waktu kecik pagi2 nasik ,petang malam nasik. bila dah besar mestilah selera aku berubah semua nak bantai fast food . dah hasilnya aku gemuk. sekarang nak tak nak aku kena ubah juga pola pemakanan . haritu berat aku dah turun banyak dah, bila minum jusmate 5 . sekarang naik balik semuanya gara2 pelawaan boyfriend a…

membeli peta ibarat membeli kuih. =P

que,yana, afiq

hari ini kami pergi ke jupem ,untuk membeli peta. setelah discuss2 ibarat ahli korporat maka una dengan kawan una telah memilih kawasan bentong untuk dikaji.kenapa una pilih kawasan tu?adalah sebabnya tu hahaha malas nak cerita biarlah rahsia kenapa pilih bentong, kenapa bukan maran? temerloh? jengka  ataupun lipis? hehehe macam una cakap tadi rahsia kan. rahsia mana boleh diberitahu kalau beritahu tak jadi rahsia pulak. =P macam mana bentuk peta? peta tu panjang macam yang afiq pegang tu tak sempatlah pulak nak snap . satu peta rm20 maka kami share duit 2 kumpulan satu kumpulan rm10. peta tu ada pada kawan una  soooooo nanti2lah update pasal peta  =P
4 sekawan yang bahagia  lepas beli peta saja2 tangkap gambar buat kenangan korang mesti tertanya-tanya kan kenapa budak engineering ni selamba aja pakaian dia sebab pertama kami pergi jupem nak pergi beli peta sahaja, sebab kedua kami belum jadi engineer lagi so tak ada duit nak beli baju mahal2, sebab ketiga  memang spesis2 engineeri…

ingin .

perlukah perubahan itu? mungkin perlu. pasti nanti =)





kita

p/s: 2 month left before we're apart