Skip to main content

aku stresssss weyhhh T-T . apesal cam gini?





dengan ini title kelam kabut , kepala serabut boleh diberikan kepada una sekarang. -,-
sepanjang sem ini jarang sekali dapat bergoyang kaki dengan seenaknya ,kepala buntu dan terasa berat seperti ada batu diatasnya . sadiskan?


nyenyak betul dia tidur jelesnya sekarang ni kalau dapat nikmat tidur macam ni alangkah indahnya...


tak cukup dengan stress study di tambah pula dengan masalah sampingan yang turut membebankan kepala hotak bergeliga gila una sekarang ini.
hostel sedang mengalami renovation. jejaka -jejaka  kengkonon macho yang tengah buat renovation di tingkat 3 (bilik una tingkat 2) amat gatal sekali ye tuan2 dan puan . bencik! sungguh bencik!  ini hostel perempuan . kadangkala terasa ape ke susah benor pemikiran orang yang mengarahkan renovation memusim study ni. haritu tengah cuti sem taknak pulak mengecat merenovate. tensen tahu tak tensen??!!! orang tengah banyak projek nak kena buat,dan tak lama2 lagi kami kena naik tingkat atas sebaik sahaja siap tingkat 3, budak tingkat tiga dah pun naik tingkat 4. CANTIK betul perangai tuan hamba.


kalau nak renovate sangat buatlah macam ni.. =P
  tapi apakan daya kami ni pelajar bercakap pun ade deme(mereka)kesah? yelah dengar cerita atlet2 sukan malaysia akan menginap disini sepanjang cuti sem kami . barulah una faham apakah relevannya cuti sem 3 bulan tahun ni, rupa2nya sebab  hostel kami bakal diguna pakai oleh atlet2 sukma . ciskek. =,=' .mujurlah daku last sem disini kalau tak berjanggut duduk rumah selama 3 bulan. -,-. so kepada student sem 5,4,3,2,1 silakan anda bekerja sepanjang 3 bulan tu.dapat gak duit. heh
=-='

p/s: jika korang menjadi una apakah yang korang lakukan? -,-
2 comments

Popular posts from this blog

Product Review : Laneige BB Cushion

Salam , hai


sabtu lepas, aku pergi ambik barang dekat rumah lama which is dekat dengan setia city mall. Mama
pulak kebetulan nak beli bb cream baru and kawan dia cadangkan beli bb cushion dari laneige .Dan kebetulan jugak cousin cousin aku pun pakai laneige ni . Sambil menyelam minum air la katakan . alang alang mama nak beli barang so kami singgah la tempat wajib lepak aku setiap minggu sepanjang aku menetap dekat situ dulu. Mana lagi kalau bukan setia city mall! Sampai je kitorang terus masuk parkson dan cari counter laneige. So mama pun dah try , mama nak beli yang whitening and moisturizing ni tapi stock dah habis! sebabkan bb cushion ni ada 2 jenis whitening and moisturizing dan pore filler untuk kulit bermasalah. dan cuma pore filler je ada stock waktu tu. Aku cakaplah kat mama, ambik jelah nanti lain kali kita beli yang lain.ini pun okay gak mama. macam aku pulak yang kerja kat situ.. bukannya aku dapat komisyen pun. hekeleh sangat!. Budak jaga counter tu senyum je .. senang kerj…

kisah benar : spirit of the coin antara seronok dan bala.

siapa yang belum tonton video kat atas boleh tengok dulu. bercakap tentang spirit coin budak-budak yang lahir sekitar 90 an mesti tahu. sebab spirit coin agak famous satu ketika dulu, sampai  macam jadi trend dan "kebanggaan" budak-budak sekarang tak tahu mungkin, sebab sekarang orang main gadjet je.jadi sekarang ni apa yang aku nak cerita ialah realiti dan kisah benar dari pengalaman aku sendiri. waktu zaman kanak-kanak aku, aku pun teruja nak main benda ni, sehinggalah satu ketika sepupuku balik  bercuti di kampung, aku memang 24/7 di sana sebab aku tinggal dengan opah. kami rahsiakan dari parents, aku ''pinjam'' duit syiling lama opah, dimana bentuknya lebih kurang macam video kat atas ni. opah tak tahu pun aku pinjam sebenarnya
masa tu petang, kami rancang nak main di tengah malam dimana semua orang dalam rumah tu dah tidur. rumah opah aku ni, dua tingkat bahagian bawah besar dan selalu guna,bahagian atas jarang. untuk pengetahuan korang dekat atas tu ada sa…

Pengalaman membeli dari Goshop 2

assalamualaikum , hai 
haritu aku adalah belikan magic saw set untuk atuk aku sebab dia teringin benda tu.(rujuk entry ini)aku order 25 mac and barang tu sampai on my birthday which is 27 mac  1991 wohoo. esoknya atuk terus datang rumah aku ditemani cousin aku untuk ambik barang dia tu. oleh sebab dia berpuas hati dengan servis dari goshop ni tadi dia dengan senang hatinya nak  order item lain plak. sebagai cucu mithali *konon* aku pun tolonglah belikan . kali ni dia nak chefline chocowine frying pan. harga dia tak mahal pun rm 299 termasuk Gst and dia ada 5 pan . Free delivery lagi tu.


so apa tunggu lagi pergi beli cepat!  :D










macam biasa kalau nak order sign up dulu kat website senang sikit nak trace barang . bila post bila sampai. previous item aku beli gdex yang hantar dapat je tracking number aku boleh track terus and service dia memang cepat. tapi lebih baik jangan expect melampau lampau kau bagilah masa dalam 2,3 hari . inshaallah sampailah barang tu. :D

P/s: ini bukan entry berbayar…