Skip to main content

pengalaman speaking test muet yang... =-='

okay hari ini una dapat satu pengalaman baru dalam hidup
(macam ko sorang la ada pengalaman baru una)
una percaya ramai yang dah ambik muet dapat band 5 band 6 tahniah kepada korang. setelah mengalami sendiri pagi tadi una rasa...........
rasaaaa nak menangis..  masa dalam bilik kuarantin di kolej shahputra

no bilik 103 (una masih ingat ye mestilah masih ingat baru berlaku pagi tadi bukan tahun lepas) -_- una dah tak tentu hala tudung senget2 seperti selalu. badan dah berpeluh -peluh sumpah sakai tak apalah memang una selalu macam tu entah bila nak berubah pun tak tahu. tengok kiri kanan okay 3 orang perempuan sahaja. yang lain semua lelaki. diulangi semua lelaki . okay itu tak mengapa mujur hampir semua budak2 ikip. so tak adalah malu sangat.

TERNYATA BERCAKAP SAHAJA TAK SAMA SEPERTI MENGALAMI 

dapat satu group dengan mamat(candidate D),marlia(candidate B), dan umarul(Candidate A)
una di posisi candidate c
syukur memang bersyukur sangat2 .
cuma rasa detak jantung nak berhenti sebaik sahaja ianya bermula.una ni mungkin belum kena darah tinggi, tapi entah kenapa nervous dia ALLAH sajalah tahu.


group una group kedua so lebih kurang 1 jam dalam bilik kuarantin dapat tengok muka masing2 ada yang tak senang duduk,ada yang sempat buat lawak.. tak apalah terhibur jugak kalau tak ada yang buat lawak muka ketat jerlah una.actually bukan bad  mood lebih kepada risau.
pastu tersengih2 memandang ain dan marlia silih berganti.


tajuk yang una dapat ?
stress in youth nowadays

point?
parents expectation



ada 3 lagi test iaitu reading,writing dan listening
sabtu minggu depan.
doakan una yer kawan-kawan.
love you
kepada kawan2 yang ambik muet sama dengan una
good luck jugak , let bygone be bygone .
masih ada lagi peluang selagi kita usaha
segalanya mungkin =)



p/s: nanti una cuba  blogwalking korang tau =)

7 comments

Popular posts from this blog

Product Review : Laneige BB Cushion

Salam , hai


sabtu lepas, aku pergi ambik barang dekat rumah lama which is dekat dengan setia city mall. Mama
pulak kebetulan nak beli bb cream baru and kawan dia cadangkan beli bb cushion dari laneige .Dan kebetulan jugak cousin cousin aku pun pakai laneige ni . Sambil menyelam minum air la katakan . alang alang mama nak beli barang so kami singgah la tempat wajib lepak aku setiap minggu sepanjang aku menetap dekat situ dulu. Mana lagi kalau bukan setia city mall! Sampai je kitorang terus masuk parkson dan cari counter laneige. So mama pun dah try , mama nak beli yang whitening and moisturizing ni tapi stock dah habis! sebabkan bb cushion ni ada 2 jenis whitening and moisturizing dan pore filler untuk kulit bermasalah. dan cuma pore filler je ada stock waktu tu. Aku cakaplah kat mama, ambik jelah nanti lain kali kita beli yang lain.ini pun okay gak mama. macam aku pulak yang kerja kat situ.. bukannya aku dapat komisyen pun. hekeleh sangat!. Budak jaga counter tu senyum je .. senang kerj…

kisah benar : spirit of the coin antara seronok dan bala.

siapa yang belum tonton video kat atas boleh tengok dulu. bercakap tentang spirit coin budak-budak yang lahir sekitar 90 an mesti tahu. sebab spirit coin agak famous satu ketika dulu, sampai  macam jadi trend dan "kebanggaan" budak-budak sekarang tak tahu mungkin, sebab sekarang orang main gadjet je.jadi sekarang ni apa yang aku nak cerita ialah realiti dan kisah benar dari pengalaman aku sendiri. waktu zaman kanak-kanak aku, aku pun teruja nak main benda ni, sehinggalah satu ketika sepupuku balik  bercuti di kampung, aku memang 24/7 di sana sebab aku tinggal dengan opah. kami rahsiakan dari parents, aku ''pinjam'' duit syiling lama opah, dimana bentuknya lebih kurang macam video kat atas ni. opah tak tahu pun aku pinjam sebenarnya
masa tu petang, kami rancang nak main di tengah malam dimana semua orang dalam rumah tu dah tidur. rumah opah aku ni, dua tingkat bahagian bawah besar dan selalu guna,bahagian atas jarang. untuk pengetahuan korang dekat atas tu ada sa…

Pengalaman membeli dari Goshop 2

assalamualaikum , hai 
haritu aku adalah belikan magic saw set untuk atuk aku sebab dia teringin benda tu.(rujuk entry ini)aku order 25 mac and barang tu sampai on my birthday which is 27 mac  1991 wohoo. esoknya atuk terus datang rumah aku ditemani cousin aku untuk ambik barang dia tu. oleh sebab dia berpuas hati dengan servis dari goshop ni tadi dia dengan senang hatinya nak  order item lain plak. sebagai cucu mithali *konon* aku pun tolonglah belikan . kali ni dia nak chefline chocowine frying pan. harga dia tak mahal pun rm 299 termasuk Gst and dia ada 5 pan . Free delivery lagi tu.


so apa tunggu lagi pergi beli cepat!  :D










macam biasa kalau nak order sign up dulu kat website senang sikit nak trace barang . bila post bila sampai. previous item aku beli gdex yang hantar dapat je tracking number aku boleh track terus and service dia memang cepat. tapi lebih baik jangan expect melampau lampau kau bagilah masa dalam 2,3 hari . inshaallah sampailah barang tu. :D

P/s: ini bukan entry berbayar…