Skip to main content

membeli peta ibarat membeli kuih. =P

que,yana, afiq


hari ini kami pergi ke jupem ,untuk membeli peta.
setelah discuss2 ibarat ahli korporat maka una dengan kawan una telah memilih kawasan bentong untuk dikaji.kenapa una pilih kawasan tu?adalah sebabnya tu
hahaha malas nak cerita biarlah rahsia kenapa pilih bentong, kenapa bukan maran? temerloh? jengka  ataupun lipis? hehehe macam una cakap tadi rahsia kan. rahsia mana boleh diberitahu kalau beritahu tak jadi rahsia pulak. =P
macam mana bentuk peta?
peta tu panjang macam yang afiq pegang tu
tak sempatlah pulak nak snap .
satu peta rm20 maka kami share duit 2 kumpulan satu kumpulan rm10.
peta tu ada pada kawan una  soooooo nanti2lah update pasal peta  =P

4 sekawan yang bahagia
 lepas beli peta saja2 tangkap gambar buat kenangan
korang mesti tertanya-tanya kan kenapa budak engineering ni selamba aja pakaian dia
sebab pertama kami pergi jupem nak pergi beli peta sahaja,
sebab kedua kami belum jadi engineer lagi so tak ada duit nak beli baju mahal2, sebab ketiga  memang spesis2 engineering kat kolej kami kebanyakannya pakai simple2 je tak ada masa nak pikir pakai baju apa,kami tak ada banyak masa nak mix dan match baju terutamanya tuan blog ini =)
betul tak tipu tuan blog ni antara manusia yang pakai tudung senget2,baju kurung zaman nenek moyang, setiap minggu rotate baju kurung yang sama . kesiann. T-T

gambar2 tuan belog yang kengkonon ayu (ayu ke?)
menipu belaka   actually adelah jugak menanam azam untuk jadi perempuan sejati
akan tetapi hajat tu tak sampai selalu oleh kerana duit selalu mengalir laju kepada makanan bukannya barangan .
tapi takpe kita lupakan dulu pasal masalah jiwa tuan blog ni apa kata kita minum petang dulu?



p/s: perut lapar minta kenny, perut kau jangan demand boleh tak? -,-




1 comment

Popular posts from this blog

Product Review : Laneige BB Cushion

Salam , hai


sabtu lepas, aku pergi ambik barang dekat rumah lama which is dekat dengan setia city mall. Mama
pulak kebetulan nak beli bb cream baru and kawan dia cadangkan beli bb cushion dari laneige .Dan kebetulan jugak cousin cousin aku pun pakai laneige ni . Sambil menyelam minum air la katakan . alang alang mama nak beli barang so kami singgah la tempat wajib lepak aku setiap minggu sepanjang aku menetap dekat situ dulu. Mana lagi kalau bukan setia city mall! Sampai je kitorang terus masuk parkson dan cari counter laneige. So mama pun dah try , mama nak beli yang whitening and moisturizing ni tapi stock dah habis! sebabkan bb cushion ni ada 2 jenis whitening and moisturizing dan pore filler untuk kulit bermasalah. dan cuma pore filler je ada stock waktu tu. Aku cakaplah kat mama, ambik jelah nanti lain kali kita beli yang lain.ini pun okay gak mama. macam aku pulak yang kerja kat situ.. bukannya aku dapat komisyen pun. hekeleh sangat!. Budak jaga counter tu senyum je .. senang kerj…

kisah benar : spirit of the coin antara seronok dan bala.

siapa yang belum tonton video kat atas boleh tengok dulu. bercakap tentang spirit coin budak-budak yang lahir sekitar 90 an mesti tahu. sebab spirit coin agak famous satu ketika dulu, sampai  macam jadi trend dan "kebanggaan" budak-budak sekarang tak tahu mungkin, sebab sekarang orang main gadjet je.jadi sekarang ni apa yang aku nak cerita ialah realiti dan kisah benar dari pengalaman aku sendiri. waktu zaman kanak-kanak aku, aku pun teruja nak main benda ni, sehinggalah satu ketika sepupuku balik  bercuti di kampung, aku memang 24/7 di sana sebab aku tinggal dengan opah. kami rahsiakan dari parents, aku ''pinjam'' duit syiling lama opah, dimana bentuknya lebih kurang macam video kat atas ni. opah tak tahu pun aku pinjam sebenarnya
masa tu petang, kami rancang nak main di tengah malam dimana semua orang dalam rumah tu dah tidur. rumah opah aku ni, dua tingkat bahagian bawah besar dan selalu guna,bahagian atas jarang. untuk pengetahuan korang dekat atas tu ada sa…

Pengalaman membeli dari Goshop 2

assalamualaikum , hai 
haritu aku adalah belikan magic saw set untuk atuk aku sebab dia teringin benda tu.(rujuk entry ini)aku order 25 mac and barang tu sampai on my birthday which is 27 mac  1991 wohoo. esoknya atuk terus datang rumah aku ditemani cousin aku untuk ambik barang dia tu. oleh sebab dia berpuas hati dengan servis dari goshop ni tadi dia dengan senang hatinya nak  order item lain plak. sebagai cucu mithali *konon* aku pun tolonglah belikan . kali ni dia nak chefline chocowine frying pan. harga dia tak mahal pun rm 299 termasuk Gst and dia ada 5 pan . Free delivery lagi tu.


so apa tunggu lagi pergi beli cepat!  :D










macam biasa kalau nak order sign up dulu kat website senang sikit nak trace barang . bila post bila sampai. previous item aku beli gdex yang hantar dapat je tracking number aku boleh track terus and service dia memang cepat. tapi lebih baik jangan expect melampau lampau kau bagilah masa dalam 2,3 hari . inshaallah sampailah barang tu. :D

P/s: ini bukan entry berbayar…