Skip to main content

Posts

Showing posts from August, 2010

jangan follow kalau tak suke

ok sorry sebab terpaksa membaca entry yang bosan ini esok una ade test binaan dan una  menaruh harapan untuk dapat A. dan ade 2  test menyusul hari berikutnya so una mungkin tak dapat nk usha blog2 korang dan  memandangkan visitors blog ini kurang sebab masing2 busy nak raya una pun macam takde mood jugakla kan.. haha.. alasann woii alasan!!! XD
tak apa nawaitu una buat blog ni mmng dari awal memang sebagai diary online semata-mata tak nak paksa sesiapa untuk follow kalau rase nak follow .. follow .. taknak follow tak apa tiada paksaan gituuuu :P bagi orang-orang yang una follow jangan follow una sebab terpaksa .. atau simpati atau apa-apa je sebab tanpa kerelaan hati anda semua. kamu tak suka blog ini tak payah follow ok?


memory lane

ok.. hari ni.. una nak kata una happy sangat
request lagu una di layan oleh seorang teman ngeh3.. teman yang berasal dari sabah

dia ni memang cool habis.. masa sem 1 dan sem 2 dulu best sekelas dengan dia.. tapi sekarang sem 3 kitorang dah tak sekelas.. so jaranglah terjumpa.. dulu time sekelas tak lah selalu sembang pun kitorang rapat sebabnya irfan ni kuat mengusik nakal tak payah cakap
memang kene buli jerlah.. haha.. antara kawan lelaki waktu sem 1 irfan,afiq,haziq,faizal,zul,izzat,onchair(hazizi),abe n banyak lagi sebenarnya tak ingat sebab ramai yang pindah yang ingat ni yang tak pindah la.. haha.. serius gempak.. masuk sem 2
geng yang selalu duduk kat belakang mase sem 2 (haziq,afiq,irfan, onchair ,mamat dan sam) dah pindah kelas seksyen lain tiggal zul,pejal,izzat n bf una mereka ni agak2 diam sikit dalam kelas kat luar kelas baru nak bisingnyer tak dinafikan senang nak belajar kalau kelas tak ramai cuma tak riuh tu jerlah. haha dari kiri afiq,irfan,aiman,onchair n haziq
mereka bergmbar dengan lecturer BI …

hari bermakna buat kita

dugaan.. macam2 dugaan.
fuh... tarik nafas....  hembus tarik nafas hembus *dah macam cikgu pendidikan jasmani dah ni ceritanya macam ni..
 tadi mama call 

mama: kakak.. mama dah bank in duit jimat2 tau una: (macam biasa la.. tanya sikit  mana tahu dapat duit lebih) mama  masuk berapa? mama: ada * ratus una: ok..

 una letak fon..
dengan hati yang girang telefon bf .. una : abang malam nanti kita gi beli tiket  balik yea?            mama dah masuk duit bf : ok sayang.. sayang.. nak abang gi beli makanan dulu ke? una: yup.. abang gi beli dulu...


so.. una pun gi ambik towel.. mandi ... wangi2..pakai bedak perfume.. pakai lens.. n tengah  una nak sikat rambut.. tibe2
phone ringing

my bf on the screen
bf: sayang.. abang dah beli makanan.. tibe motor rosak.
una: what???
................ so... bf una pergi bengkel hantar motor una  dan bf berbuka kat taman permainan.. terasa kelakar pulak.. selalunye.. kitorg berbuka kat padang MPK kuantan hmm.. xper la.. dah dugaan kan? tapi ade hikmah disebalik kejadian kan? kejadian …

misteri lelaki pakaian hitam(hot!!!)

hello salam bloggers tadi una berbuka di padang mpk2 kuantan then on the way balik una lalu di depan sebuah rumah yang x jauh dari hostel una ade 3 lelaki berpakaianhitamdepan umah tu huh.. buat cuak jer sebab cara dorang yang agak2  macam pengawal peribadi / perisik antarabangsa (rumah tu besar ok.. rumah orang kaya) 3 orang semua sekali n dorang tu macam pandang slek jer kan ngan una time tu una naik motor dengan bf una una pun agak curious la kan .. kenapalah ade 3 makhluk tu kat situ n then una mintak bf una patah balik kat umah tu.. nak tahu ape una nampak? nampak trak bomba. lagila suspen.. jeng3 ramai orang berkumpul mase tu dalam kepala una ni x de lain dah sama ada ade kes penculikan,bunuh diri@ so on una duduk atas motor parking betul2 sebelah rumah jiran dia (rumah besar gak,BESAR PUNYER!!!) n then auntie tu bukak gate dia peramah auntie tu bagus2 una pun tanye la.. auntie.. kenapa ni ade kes ape? nak tahu dia jawab ape? ADE SARANG LEBAH! aku rase cam bangang duduk kat situ dekat setengah jam jugak…

miss u all so much

busy monday
hye peeps  una dengan segala hormatnye terase nak story what i have done today yup, for sure  first class memang  tak ade! miahahaha gelak besar cik una alah takperlah sebab lusa dah nak puasa kan kan kan? time puasa takder energy nak gelak macam tu lagi dah ok chop! bukan itu yg una nak cerita ok? haha una sebenarnya nak meluahkan sedikit rase ketakutan di dalam diri una ni una dengan classmate una baru sem3 tapi sebab2 tertentu we all kedepankan 1 subjek dari sem4 that means kitorang ambil 17 kredit which is 8 subject sangat berat. subjek SME@ sistem mekanikal dan elektrikal  una macam sedikit shock jugaklah sebab una fikir bila una ambik civil dah tak payah fikir pasal electric dan mechanical tapi rupa-rupanya ade jugak eah FYI kat sekolah teknik dulu una mechanical engineering student hopefully kitorang dapat catch up segala yang diajar tengok lecturer yang mengajar macam best jer .. huhu..anyway i would like to say sorry kalau una busy una akan tetap blogwalking yang membataskan una sekarang…

geram teramat sangat

hellllllllo una sangat2 busy sejak masuk kolej ni n dengan rase x selesa jugak sore throat pulak dah! geram dengan anak tekak ni nak sakit time macam ni pulak and geram nak blogwalking xdapat2 SEBABNYER SPEED BROADBAND NI MACAM @#*!@#! MENYESAL PAKAI CELCOM!!! huh..  geram gile and boring Sangat2! sangat and sangat sebab game xde dalam laptop aku ni terpaksa buang sebab takut speed lembap rase  nak jer aku pergi kedai komputer and and..........aku nak ''bersihkan segalanya'' haha tukar window sekali huhu... tunggulah .. ade jer duit laptop ni bakal di ''renew'' ngeh3

kuantan walking-penatnyer-

whoa! penat sangat it was a great day ^_^ miahaha.. una tengok wayang lagi..
semalam una tengok the last airbender harini una tengok the saucerers apperentis (*macam tu ke ejaan dia???? haha.. nevermind*) best!! una kasi 12 juta bintang kat filem ni.. pasal magix2.. tapi bukan bersiri macam harry potter cerita dia memang gempaklah..
and.... tadi una rase teruja sebab bf una bagi una accessories ngeh3 tahu jugak dia eah.. maybe dia tengok una x pakai accessories sebab tu dia beli kot plus dia bagi una gel eyeliner maybelline sebab eyeliner una dah nak abis heh sebab  tu una kuar selebet semacam kalau x caya jap gi una tunjuk pic selebet terbabit

teddyuna di kampus.

sorry bloggers kalau una tak sempat blogwalking malam tadi una punye broadband menunjukkan kelembapannye ditahap maksima kuasa kekudaan. mungkin bukan una saje yang homesick,broadband juga homesick nampaknya yerrrr..
huarghhhh :( una betul-betul rindu kat blog ni.. rindu nak berCINTA  dengan blog ni
hati masih berada dirumah.. jasad jer dekat kuantan cuma sedang selesakan diri 
 una nak carik kawan lame la rasanya kawan yang dulunyer saat akrab dengan una.. kalau dipisahkan 1 hari boleh rindu ape dia ? BUKU  una dulu memang bookworm, habis segala buku una baca tau
una cuba ceriakan diri una sebenarnya sekarang ni sebab una tahu bila una ceria hati tenang gituuuu bila hati tenang ilmu pun tak ada la fikir 2,3 kali nak masuk otak una ke tak nak.. nak masuk ke tak nak

haha melampau sungguh perumpamaan itu :P




teddyuna -kuantan-

ok malam pertama di hostel setelah 2 bulan aku melandingkan diri di rumah ekekeke.. mula2 nak ambik result tadi aku bayangkan ade subject repeat rase nak pengsan plak.. nasib baik x ade repeat!!! memandangkan jantung aku seakan menari2 mengikut rentak rap heh! pergh x ku sangka pendaftaran harini smooth and silky sekejaaaaaaaaaap aje.. x sampai 5 minit dah siap welldone  ku rase lega sedikit sebab xde subject repeat alhamdulillah pointer pun makin meningkat syukur ;) hmm so readers from now on una berazam nak study betul2 kepada readers2 yg masih student jom kita sama2 naikkn prestasi pelajaran kita okeyh? ^_^

dah homesick awal2 sebelum balik kuantan

readers!!! haha.. una mintak maaf terjerit2 macam pontianak bidadari sebenarnye una takut nak ambik result esok.. jantung rase nak gugur umpama buah kelapa hmmm..
hari last dirumah rase sedih jugak tak puas cuti :( hmm NEVERMIND tawakal saje la.. bersedialah untuk rasa sedih una betul2 takut,. takut sangat-sangat kalau difikir-fikir boleh jadi gila tapi.. benda dah lepas kan? ape una boleh buat sekarang usaha sekeras mungkin untuk tebus balik. kesian kat mama kalaulah aku ni pandai....=( by the way una tengah tak berapa nak betul hopefully KAMU,KAMU AND KAMU mampu ceriakan una okok?


mesti aku rindu tengok kucing aku landing-landing kat sofa biru tu


tempat aku ngan adik2 landing2 heh



macam inilah rumahku home sweet home :)

rumahku yang agak oldschool hehe takpela.. nilah tangga kat umah aku rumah ku syurga ku gituuu

yang kat depan tu kereta abah mama takder kat rumah mase ni sebab tu dalam pagar kosong



beransur tenang

emosi dah beransur ok fuh semalam adalah hari yg paling sukar bagi una malam tadi una saje2 bukak youtube.. tengok pisau cukur.. best gile tgok kasut si fazura tu.. cam teringin jerp kan? hehe.. control una.. slow2 pelan2 kayuh bak kate kawan una hehe... semua aku nak beli x ker bankrap nanti.. xperlah.. yang penting una happy kan? una puas hati kalau dapt kumpul barang2 yg una suke hehe.. rasenye nk tambah 1 lagi almari berkunci kat blik hehe..una sangat sayang barang2 una terpaksa kuncilah kalau x nanti una balik kuantan adik una sebat barang kesayangan una