August 31, 2010

jangan follow kalau tak suke

jamahan mata ini kasut raya idaman saya :)


ok sorry sebab terpaksa membaca entry yang bosan ini
esok una ade test binaan
dan una  menaruh harapan untuk dapat A.
dan ade 2  test menyusul hari berikutnya
so una mungkin tak dapat nk usha blog2 korang
dan  memandangkan visitors blog ini kurang sebab masing2 busy nak raya
una pun macam takde mood jugakla kan..
haha.. alasann woii alasan!!! XD

tak apa nawaitu una buat blog ni mmng dari awal memang sebagai diary online semata-mata
tak nak paksa sesiapa untuk follow
kalau rase nak follow .. follow .. taknak follow tak apa
tiada paksaan gituuuu :P
bagi orang-orang yang una follow jangan follow una sebab terpaksa ..
atau simpati atau apa-apa je sebab tanpa kerelaan hati anda semua.
kamu tak suka blog ini tak payah follow ok?
 



August 30, 2010

memory lane


ok.. hari ni.. una nak kata una happy sangat

request lagu una di layan oleh seorang teman
ngeh3..
teman yang berasal dari sabah
 
 
dia ni memang cool habis..
masa sem 1 dan sem 2 dulu best sekelas dengan dia..
tapi sekarang sem 3 kitorang dah tak sekelas..
so jaranglah terjumpa..
dulu time sekelas tak lah selalu sembang pun
kitorang rapat sebabnya irfan ni kuat mengusik
nakal tak payah cakap
memang kene buli jerlah..
haha..
antara kawan lelaki waktu sem 1
irfan,afiq,haziq,faizal,zul,izzat,onchair(hazizi),abe n banyak lagi sebenarnya
tak ingat sebab ramai yang pindah
yang ingat ni yang tak pindah la..
haha..
serius gempak..
masuk sem 2
geng yang selalu duduk kat belakang mase sem 2
(haziq,afiq,irfan, onchair ,mamat dan sam)
dah pindah kelas seksyen lain
tiggal zul,pejal,izzat n bf una
mereka ni agak2 diam sikit dalam kelas
kat luar kelas baru nak bisingnyer
tak dinafikan senang nak belajar kalau kelas tak ramai
cuma tak riuh tu jerlah.
haha
 
dari kiri afiq,irfan,aiman,onchair n haziq
mereka bergmbar dengan lecturer BI masa sem1
(*aiman bukan budak kelas sebab dia course lain tapi dia kawan mereka2 ini.^_^)


ni afiq


(tengok gambar pun dah tahu kan perangai dorang2 ni gile macam mane kan?)


August 27, 2010

hari bermakna buat kita

dugaan..
macam2 dugaan.
http://www.emocutez.com
fuh... tarik nafas.... 
hembus
tarik nafas hembus
*dah macam cikgu pendidikan jasmani dah ni
ceritanya macam ni..

 tadi mama call 


mama: kakak.. mama dah bank in duit jimat2 tau
una: (macam biasa la.. tanya sikit  mana tahu dapat duit lebih) mama  masuk berapa?
mama: ada * ratus
una: ok..


 una letak fon..

dengan hati yang girang
telefon bf ..
http://www.emocutez.com
una : abang malam nanti kita gi beli tiket  balik yea?
           mama dah masuk duit
bf : ok sayang.. sayang.. nak abang gi beli makanan dulu ke?
una: yup.. abang gi beli dulu...



so.. una pun gi ambik towel.. mandi ... wangi2..pakai bedak perfume..
pakai lens.. n tengah  una nak sikat rambut.. tibe2

phone ringing


my bf on the screen
http://www.emocutez.com

bf: sayang.. abang dah beli makanan.. tibe motor rosak.

una: what???

................
so... bf una pergi bengkel hantar motor
una  dan bf berbuka kat taman permainan.. terasa kelakar pulak..
selalunye.. kitorg berbuka kat padang MPK kuantan
hmm.. xper la.. dah dugaan kan?
tapi ade hikmah disebalik kejadian kan?
kejadian ni menyebabkan kitorang lebih rapat ..
http://www.emocutez.com
teringat kenangan sem 1 dulu..
waktu xder motor dululah.. 
hostel lelaki (casa tanjung)
n hostel perempuan (casa perindu)
jauh la jugak..
tapi dia sangup jalan kaki tiap2 malam just for me..
http://www.emocutez.com
dia makan malam dengan una sahaja..
i'm so lucky having u sayang 
u are my bestfriend,my boyfriend,my fiance n future husband
itulah kenangan yang una tak mungkin lupa..
waktu semester 1.. una rasa dihargai sangat2..
n until now.. u still treat me well.
mase sem 2. si dia dah ade motor. n 
una rasa lega. sebab .. sekurang2nya dia tak penat lagi nak jalan kaki..
http://www.emocutez.com
everyday he pick me up ..
nak gi mana2 pun dia ade..

mungkin ade sesetengah orang tak suke tengok kitorang macam belangkas..
hari2 jumpa.. 1 kelas n 1 course..
biarkan saja..
sebab kamu tak rasa apa saya rasa kan?

kami bercinta sejak form 5.. we are in same school.
n now in same college..
http://www.emocutez.com
 
please understand .. n think of it
what will u do if u are in same boat with me?
 
http://www.emocutez.com



http://www.emocutez.com

setiap yang berlaku ada hikmahnya







August 14, 2010

misteri lelaki pakaian hitam(hot!!!)

hello salam bloggers
tadi una berbuka di padang mpk2 kuantan
then on the way balik una lalu di depan sebuah rumah yang x jauh dari hostel una
ade 3 lelaki berpakaian hitam depan umah tu
huh.. buat cuak jer
sebab cara dorang yang agak2  macam pengawal peribadi / perisik antarabangsa
(rumah tu besar ok.. rumah orang kaya)
3 orang semua sekali n dorang tu macam pandang slek jer kan ngan una
time tu una naik motor dengan bf una
una pun agak curious la kan .. kenapalah ade 3 makhluk tu kat situ
n then una mintak bf una patah balik kat umah tu..
nak tahu ape una nampak?
nampak trak bomba.
lagila suspen..
jeng3
ramai orang berkumpul
mase tu dalam kepala una ni x de lain dah
sama ada ade kes penculikan,bunuh diri@ so on
una duduk atas motor parking betul2 sebelah rumah jiran dia
(rumah besar gak,BESAR PUNYER!!!)
n then auntie tu bukak gate dia
peramah auntie tu
bagus2
una pun tanye la.. auntie.. kenapa ni ade kes ape?
nak tahu dia jawab ape?
ADE SARANG LEBAH!
aku rase cam bangang duduk kat situ dekat setengah jam jugak..
tengok bomba siap panjat2 bumbung
rupa2nye just untuk bakar sarang lebah
n 3 orang berpakain hitam tu angota bomba
adekah bomba dah tukar pakaian seragam?
penuh tanda tanya....

August 9, 2010

miss u all so much

busy monday

hye peeps
 una dengan segala hormatnye terase nak story what i have done today
yup, for sure
 first class memang  tak ade!
miahahaha
gelak besar cik una
alah takperlah sebab lusa dah nak puasa kan kan kan?
time puasa takder energy nak gelak macam tu lagi dah
ok chop! bukan itu yg una nak cerita ok?
haha
una sebenarnya nak meluahkan sedikit rase ketakutan di dalam diri una ni
una dengan classmate una baru sem3
tapi sebab2 tertentu
we all kedepankan 1 subjek dari sem4
that means kitorang ambil 17 kredit which is 8 subject
sangat berat.
subjek SME@ sistem mekanikal dan elektrikal
 una macam sedikit shock jugaklah
sebab una fikir bila una ambik civil
dah tak payah fikir pasal electric dan mechanical
tapi rupa-rupanya ade jugak eah
FYI
kat sekolah teknik dulu
una mechanical engineering student
hopefully kitorang dapat catch up segala yang diajar
tengok lecturer yang mengajar macam best jer ..
huhu..anyway
i would like to say sorry kalau una busy
una akan tetap blogwalking
yang membataskan una sekarang cuma jadual kelas n broadband yang lembap


p/s: miss u all so much!!!

August 8, 2010

geram teramat sangat

hellllllllo
una sangat2 busy sejak masuk kolej ni
n dengan rase x selesa jugak
sore throat pulak dah!
geram dengan anak tekak ni
nak sakit time macam ni pulak
and
geram nak blogwalking xdapat2
SEBABNYER SPEED BROADBAND NI MACAM @#*!@#!
MENYESAL PAKAI CELCOM!!!
huh..
 geram gile
and boring Sangat2!
sangat and sangat
sebab game xde dalam laptop aku ni
terpaksa buang sebab takut speed lembap
rase  nak jer aku pergi kedai komputer
and and..........aku nak ''bersihkan segalanya''
haha
tukar window sekali
huhu...
tunggulah ..
ade jer duit
laptop ni bakal
di ''renew'' ngeh3

August 7, 2010

kuantan walking-penatnyer-

whoa! penat sangat it was a great day ^_^
miahaha.. una tengok wayang lagi..

semalam una tengok the last airbender
harini una tengok the saucerers apperentis
(*macam tu ke ejaan dia???? haha.. nevermind*)
best!! una kasi 12 juta bintang kat filem ni..
pasal magix2..
tapi bukan bersiri macam harry potter
cerita dia memang gempaklah..

and.... tadi una rase teruja sebab bf una bagi una accessories
ngeh3
tahu jugak dia eah..
maybe dia tengok una x pakai accessories
sebab tu dia beli kot
plus dia bagi una gel eyeliner maybelline
sebab eyeliner una dah nak abis
heh
sebab  tu una kuar selebet semacam
kalau x caya jap gi una tunjuk pic selebet terbabit


August 6, 2010

teddyuna di kampus.


sorry bloggers kalau una tak sempat blogwalking
malam tadi una punye broadband menunjukkan kelembapannye ditahap maksima kuasa kekudaan.
mungkin bukan una saje yang homesick,broadband juga homesick nampaknya yerrrr..

huarghhhh :(
una betul-betul rindu kat blog ni..
rindu nak berCINTA  dengan blog ni

hati masih berada dirumah..
jasad jer dekat kuantan
cuma sedang selesakan diri 
 una nak carik kawan lame la rasanya
kawan yang dulunyer saat akrab dengan una..
kalau dipisahkan 1 hari boleh rindu
ape dia ?
BUKU
 una dulu memang bookworm, habis segala buku una baca tau
una cuba ceriakan diri una sebenarnya sekarang ni
sebab una tahu bila una ceria hati tenang gituuuu
bila hati tenang ilmu pun tak ada la fikir 2,3 kali nak masuk otak una ke tak nak.. nak masuk ke tak nak

haha melampau sungguh perumpamaan itu :P





August 5, 2010

teddyuna -kuantan-

ok malam pertama di hostel setelah 2 bulan aku
melandingkan diri di rumah
ekekeke.. mula2 nak ambik result tadi aku bayangkan
ade subject repeat
rase nak pengsan plak..  
nasib baik x ade repeat!!!
memandangkan jantung aku seakan menari2 mengikut rentak rap
heh!
pergh x ku sangka pendaftaran harini
smooth and silky
sekejaaaaaaaaaap aje..
x sampai 5 minit dah siap
welldone
 ku rase lega sedikit
sebab xde subject repeat
alhamdulillah
pointer pun makin meningkat
syukur
;)
hmm
so readers from now on
una berazam nak study betul2
kepada readers2 yg masih student
jom kita sama2 naikkn prestasi pelajaran kita okeyh?
^_^

August 4, 2010

dah homesick awal2 sebelum balik kuantan

readers!!!
haha..
una mintak maaf terjerit2 macam pontianak bidadari
sebenarnye una takut nak ambik result esok..
jantung rase nak gugur umpama buah kelapa hmmm..
hari last dirumah rase sedih jugak
tak puas cuti :(
hmm NEVERMIND tawakal saje la..
bersedialah untuk rasa sedih una betul2 takut,.
takut sangat-sangat
kalau difikir-fikir boleh jadi gila
tapi.. benda dah lepas kan?
ape una boleh buat sekarang
usaha sekeras mungkin untuk tebus balik.
kesian kat mama kalaulah aku ni pandai....=(
by the way una tengah tak berapa nak betul
hopefully KAMU,KAMU AND KAMU
mampu ceriakan una
okok?



mesti aku rindu tengok kucing aku landing-landing kat sofa biru tu



tempat aku ngan adik2 landing2
heh




macam inilah rumahku
home sweet home :)


rumahku yang agak oldschool
hehe takpela..
nilah tangga kat umah aku rumah ku syurga ku gituuu


 
yang kat depan tu kereta abah
mama takder kat rumah mase ni
sebab tu dalam pagar kosong




August 1, 2010

beransur tenang


emosi dah beransur ok
fuh
semalam adalah hari yg paling sukar bagi una
malam tadi una saje2 bukak youtube..
tengok pisau cukur..
best gile tgok kasut si fazura tu..
cam teringin jerp kan?
hehe..
control una.. slow2
pelan2 kayuh bak kate kawan una
hehe...
semua aku nak beli
x ker bankrap nanti..
xperlah..
yang penting una happy kan?
una puas hati kalau dapt kumpul barang2 yg una suke
hehe..
rasenye nk tambah 1 lagi almari berkunci kat blik
hehe..una sangat sayang barang2 una
terpaksa kuncilah
kalau x nanti una balik kuantan
adik una sebat barang kesayangan una







FENTY BEAUTY BY RIHANNA REVIEW

           hi guys harini aku nak update sikit pasal satu make up brand yang tengah hot giler diperkatakan masyarakat umum. tak lain ...