Skip to main content

Posts

Showing posts from November, 2011

4 buffered earning baru hari ini! 6 BE sedang berjalan yippi!

assalamualaikum , sorry sebab 2 hari kebelakangan ni busy, tak buat kunjungan teddyuna ada masalah sikit, jangan risau una tetap akan datang blog korang sepanjang una cuti ni
terima kasih banyak-banyak yang sudi datang yang sudi komen amat terharu sekali
okay tadi check nuffnang guess what? ada 4 BE baru . SYUKUR SANGAT! rezeki rezeki. terima kasih nuffnang. terima kasih banyak . terima kasih visitors




jom follow dan lawat blogger ni ?


haniz (rajin lawat) shah (rajin komen) nub ( nub adala salah satu bff una di blog  , entry menarik, friendly dan rajin komen)

sepatah kata

una tertarik dengan satu quotes tak tahu siapa yang reka


just read this



dear lady, take care of your body dont even make a baby without a daddy

future planning yang tak berapa nak future =-='

selamat pagi, hari ni hari yang pasif sambil-sambil makan delicia dan sekotak susu dutch lady una menaip,nampak gaya macam wanita berkerjaya padahal cuma student yang menghabiskan masa cuti semnya dengan , blog,facebook makan dan tidur.. haisshh tak social langsung
okay berbalik pada entry lepas terima kasih pada yang sudi bagi advice una dah fikir masak-masak, sedalam-dalamnya, una rasa una tak beli kereta kot, sebabnya una nak pakai duit sendiri , jadi downpayment ke, bulan-bulan ke una tak nak disupport siapa-siapa ,una terfikir pasal loan dengan bank, una rasa baik duit tu una bayar duit ptptn lagi bagus, jelaskan hutang hutang lama sikit sikit lama lama?
lama lama habis la hutang tu
bunyinya macam berdikari tapi una ade sebab tersendiri


kalau boleh masa degree nanti una nak senang sikit, tak ada nak fikir eh harini aku dapat makan ke ? dapat ke tak? dapat ke tak? sadis kehidupan di private college ni .semua benda duit. biasalah nama pun belajar .
una tak nak sebut berapa duit habis masa be…

jika anda masih berumur 20 tahun..."

bila masih 20 tahun dan akan melangkah 21 mac tahun depan una rasa sudha terlalu banyak perkara yang una listkan sebagai wishlist una. una takut juga terlalu banyak itu membebankan dan una tak mampu lakukannya


tahun depan una bakal tamat belajar di college i've got my diploma, kemudian una dah rancang nak bekerja di company uncle una buat sementara waktu sementara tunggu nak sambung degree una memang nak kerja .
una rasa nafsu una untuk membeli barang-barang dah semakin memuncak

sebab tahun depan una bercadang nak membeli kereta. masalhanya una takut je susah nak bayar memandangkan i used my own money hasil una kerja nanti una memang nak beli kereta ,ape pendapat korang ? ataupun una simpan dulu duit tu? una takut simpan simpan lama habis juga. una masih muda ,tak tahu apa apa pasal kereta,pasal dunia luar, una cuma fikirkan tentang transport , susah una nak bergerak nanti, una kalau boleh taknak mintak duit mama sebab una rasa una nak rasa hasil titik peluh una sendiri...


so apa pandangan  k…

too good to be true? 30k from nuffnang?

it's too good to be true
1) bila mendapat check 30k dari nuffnang kan? ( redmummy memang bertuah)

( redmummy bertuah tapi una pasti dia juga bersusah payah untuk naik )

2)berjaya dalam setiap exam ( 4 flat every semester)




3)bussines yang kukuh


4)suami yang baik


5) perfect body  (almost perfect i meant, nobody perfect)


malangnya i just cant have that, sebab saya ditakdirkan untuk berusaha untuk mencapai sesuatu
ALLAH beri sesuatu yang una perlukan bukan una inginkan
i'm grateful
blogger pilihan malam ni

naz syirah cik smile

p/s: sweet dream everyone

cara buat make up remover sendiri (DIY Makeup Remover)

assalamualaikum , hari ini una nak kongsi satu tutorial , iaitu cara membuat make up remover sendiri.apa itu make up remover? kiranya macam sesuatu untuk membersihkan kulit muka selepas make up.

so apa bahan bahan dia ?
1) minyak zaitun 2)gel aloevera
campurkan minyak zaitun dan gel aloevera ambil kapas muka dan sapukan di serata muka senang! takut ke ? tak percaya ? tips ini digunakan oleh michelle phan di dalam video barunya .




cuba lah saya dah cuba =) memang segar,
*di dalam video ini dia menggunakan air aloevera,tapi lebih fresh lebih bagus bukan?
aloevera itu adalah dikenali sebagai lidah buaya dalam masyarakat melayu. tips tambahan: aloe  vera bole digunakan untuk melentikkan bulu mata.

blogger pilihan petang ini
leeza

p/s: prevent your skin naturally =)

kasut yang paling disukai di dunia

morning semua , pagi ni lebih fresh kerana malam tadi hujan (padahal tiap tiap malam pun hujan ) bercakap tentang kasut sebenarnya ramai yang tak tahu apakah kasut yang paling digemari di dunia . sangat sangat digemari, ada yang menyangka gucci, ada yang kata jimmy choo, terkenal tu orang malaysia buat tapi satu dunia suka, kita tinggalkan persoalan tu dulu mari kita tengok kasut kasut yang cantik lagi gorgeous di bawah adakah kasut dibawah ini salah satu daripadanya?







sebenarnya kasut kasut diatas adalah antara jenis kasut yang una suka,  dan una dah membeli setiap satu jenis daripadanya tapi bukan warna dan corak yang serupa seperti diatas ini. jenis sahaja yang sama. una dalam misi mengumpul aksesori dan barangan perempuan dimana sebelum ini una tak kisah langsung tentang diri sendiri sekarang umur dah meningkat kena jaga penampilan kalau tak macam mana nak kerja nanti .



okay untuk menjawab teka teki kasut yang paling disukai di dunia, tiada satu pun jenisnya  ada di dalam gambar diatas.

2 buffered earning serentak mulai malam ini

assalamualaikum dan hi semua, selamat malam, malam niuna bersyukur sangat kerana nuffnang telah beri BE bermula malam ini, pagi tadi bukan main check tak ada pun nuffnang baru start Ya Allah syukur , seronok tak terhingga 4o juta kali dah cuba lelapkan mata, tak mahu lelapkan mata jugak *over la tu, orang lain dapat BE jugak tapi tak batak macam kau*
hehe bataklah sebab lama tak dapat.!
so BE yang una dapat ini adalah daripada U mobile
marilah tengok gambar di bawah klik untuk lebih jelas



(saja je padam malu la, tak banyak macam korang tapi syukurlah ada jugak)
cis! jangan kau hina, tahulah traffik blog ku ciput sahaja (apehal ntah aku berdialog seperti hang tuah, mungkin kena sawan agaknya*)
arghhh lantaklah janji ku dapat jua BE, kawan kawan berilah jasa baik kalian dalam mempertingkatkan traffik blog una okay? tiada kata mampu di lafazkan kerana terlalu gembira setelah berusaha penat lelah,nak tips? tekan older post okay? (*kata je tiada kata dah bertan tan kata dah kau bebel una)




blogger pilih…

tutorial buat header guna photoshop cs5

hai korang, so malam ni una nak ajar korang cara edit atau membuat header menggunakan photoshop, jangan risau mudah je ni. so tanpa membuang masa jom tengok step kat bawah ni.
1) buka photoshop anda

2) klik file >new kemudian akan keluar kotak macam bawah ni setkan ikut berapa luas dan tinggi blog korang ,kalau nak transparent header, so background tu setkan transparent

3) kemudian bila dah tekan ok akan muncul kotak macam gambar bawah ni,tekan text (simbol T) di bahagian sebelah KIri untuk masukkan text so korang boleh tulis nama blog korang


4)tengok contoh dibawah una tulis nama blog una,highlightkan dan  klik button layer , sila cari layer style kemudian cari pula stroke ,klik pada stroke


5) dah klik? tulisan akan berubah dekat  situ  seperti dibawah ini nampak tak kat kotak tu ade tulis inner glow, outer glow kan? itu effect untuk tulisan, so kalau korang nak tulisan tu cantik trylah effect ni :) opss lupa nak tukar warna tulisan boleh tengok kotak sebelah kanan dalam photoshop,highl…

tutorial blog : tingkatkan pengunjung di blog (benar benar tutorial)

selamat tengahari hari ni una nak share banyak tips yang una baru dapat baru baru ini dan una sendiri baru guna, alhmadulillah bila ada usaha hasil pun ada, tapi janganlah harap dengan sekelip mata sahaja boleh petik hasilnya,
so ini cara cara nya
tips 1
klik setting>basic>
(klik untuk lebih jelas)

nampak dekat bahagian description? dekat situ asalnya kosong, nampak tak ape una tulis? kenapa una tulis macam tu? sebenarnya setelah una analyze keyword yang paling famous di google (untuk blog una sahaja) adalah redza minhat, maksudnya setiap kali orang type redza minhat akan mudah termasuk ke blog una ,sebab tu una letak nama dia kat situ, dan keyword lain yang una tulis tu adalah most popular keyword , paling banyak dicari orang, ini adalah tips SEO. una tak menipu untuk mendapat traffik , sebab  una memang ada tulis pasal tajuk di atas pun, so kalau korang nak cuba, cuba la =)

tips 2.  setiap post jangan lupa letak label, lagi lagi kalau post tu merupakan tajuk yang popular ketika ini la…

tahniah harimau muda dan kisah si ayah

okay selamat semua ,alhamdulillah refreshed je rasa, dah lama tak rasa nikmat tidur macam, nikmat bangun pagi macam ni, sebab apa nikmat? sebab tak ada tugasan, tak perlu tergesa gesa ke kolej . memandangkan sekarang sedang cuti semester,

malam tadi korang tengok malaysia lawan syria? apa yang korang dapat melalui game malam tadi cer kabor. kepada supportes jangan la mengeluarkan kata kata kesat seperti memaki atau menghina pemain adatla tu kalah menang, sebenarnya una tak minat sangat bola tapi bila adik ajak tengok macam best pulak memandangkan bosan teramat sangat. kesian tengok pemain malaysia semalam orang syria semua besar besar tinggi , tapi ada satu perkara yang mengkagumkan semasa game semalam korang perasan tak semasa syria mendapat golnya yang pertama diorang buat ape? diorang sujud syukur kat atas padang, una ni bukan lah arif sangat tentang perbuatan terbabit samaada sujud syukur atau tak tapi perbuatan diorang yang seumpama sujud syukur yang una nampak, sebab ada kenyataan sujud tu…

cara check kelajuan internet anda (hot tips)

musim cuti sekolah dan musim hujan antara musim yanga amat menyebalkan kenapa?sebab musim musim begini line internet, tak kira wifi ataupun broadband akan terganggu, lebih lebih lagi bila musim hujan
tapa kadangkala kita tak ingat itu musim hujan yang kita tahu kita mempunyai hari yang amat penting masanya, banyak aktiviti kita nak buat banyak entry kita nak taip dengan gelojoh menaip kalau boleh nak patbelas entry satu hari tanpa memikirkan saat anda nak publish tiba tiba internet menunjukkan lembap tahap tenuk beliau. kemudian mula lah kita berangin semacam satu hari moody, hanya kerana line yang lembap mood satu hari boleh rosak oo sungguh bebal bukan?
so selepas ini sebelum korang nak menaip ke ape ke boleh la lakukan sedikit ujian terhadap line anda
menggunakan  satu site (free sahaja mari cuba, usah risau muka tak payah ketat sangat rah! ) percayalah bahawa teddyuna suka benda benda free, dan takkan menganiaya sahabat taulan . nak cuba? klik sini


explaination jika tahap internet anda 1…

fakta-fakta pelik lagi memelikkan (ini menarik jom baca)

selamat pagi korang,harini hari rabu, so entry harini bukan wordless wednesday entry harini pasal fakta fakta pelik yang semakin kita lupakan ataupun yang tak pernah korang tahu.




fakta 1 frenchman michel  lotito yang lahir pada 15 jun 1950 mempunyai diet paling luar biasa bak hang. dia makan besi dan kaca sejak umur beliau 9 tahun. terrer tak ? terrer kan? *ini bukan bohong ini kejadian yang benar benar belaku*
antara barang -barang  menjadi makanannya adalah televisyen,basikal ,lampu ,pisau cukur,peluru,skru dan bebola besi dan apa sahaja yang dibuat daripada besi. untuk menghadamkan sistem penghadaman dia terpaksa minum minyak pelincir. erk..
fakta 2 masyarakat mesir purba percaya bawang merah boleh memberikan tenaga  dan kuasa yang luar biasa  kepada seseorang . sebab itulah buruh buruh yang membina  piramid diberi makan bawang setiap hari. oii kalau macam tu tak adalah iklan kopi jantan ke eah? jadi kopi bawang pulak.. *ehbolehke?
fakta 3 lelaki boleh mengelakkan risiko serangan jantung…

kereta apa idaman hati anda?

hai selamat petang, korang dah lunch belum? yang belum tu bawak-bawaklah lunch dulu, sebelum nak day dreaming sekarang umur una 20, tahun depan nak masuk 21 dah pun bila umur umur macam ni  dah rasa la nak berdikari ye dak?



rasa nak beli rumah sendiri la kereta sendiri la,una pun sekarang dah pandai tergedik gedik mencari kereta idaman hati, impian hati bukan main tinggi padahal kerja pun tidak lagi . ahaaiiii  tak pe lepas ni kerja boleh la una pakai kereta idaman una tu, siang malam termimpi mimpi tau.sampai nampak kelisa pun boleh confused ni vios ke kelisa ? (*padahal kau yang tak tahu jenis kereta *) kalau nak diikutkan sebenarnya una lebih menggilai BMW, tapi mula-mula kerja biarlah realistik sikit, takkan mula mula kerja pakai BMW.

so kereta apa yang una nak pakai ?????????????

TOYOTA VIOS
setiap kali ternampak kereta ni, una mesti terasa nak histeria arghhhh kereta aku ! kereta aku! siap buat meraung lagi macam kena tinggal laki. tapi setiap kali tu jugak mulut una kena tekup dengan b…

lelaki / perempuan aktif di net cenderung curang?

semua orang tahu facebook, twitter ,  BBM, tumblr dan juga blog kan disini? kalau tiada facebook (common) hidup rasa macam makan roti tiada jem rasa lemau semacam je, tak lengkap, yang pakai blackberry tu, sehari tak bbm aweks cun /jejaka kacak terasa alahai mundurnya aku, eissh tak boleh jadi ni kalau aku tak buat semua ni orang tak tahu AKU WUJUD , kat dunia ni. tak stylish la nanti kalau tak ada album kat facebook yang bertitle "mobile upload"  well sebenarnya  benda -benda tu semua bukanlah tak bagus bagus tapi buruknya tetap ada  *ini merupakan nasihat kepada diri sendiri*


bila dah internet dihujng jari, sekarang nak online pakai phone canggih manggih dah tak PERLU bawak laptop kesana kemari
lepas tu banyak la kes  couple curang la, bercinta dengan A bbm dengan C bercintan dengan D bertweet2 dengan lelaki lain eh tapi sebenarnya tidak salah jika kita masih bijak menjaga batas janganla pula tajuk yang kita sembang tu membawa kepada bunga bunga cinta kepad kalian *sight
tweet tweet de…