November 17, 2011

bagaimana nak mulakan pagi dengan ceria dan fresh?

assalamualaikum,
selamat pagi semua..
ape khabar sista yang gorgeous dan brotha hensem  ?

lama adik tak update urm, busy baru lepas PMR
*perasan muda *

berbalik kepada tajuk diatas,banyak sebenarnya cara yang boleh buat kita fresh dan ceria di pagi hari haaaaaaaaaaaaaaaaaaa.. nak tahu ke?
nak tahula tu sebab tu masih membaca *lalalalalala perasan best*


sewaktu bangun tidur ...
bila bangun je tidur terus senyum ,kelip-kelip mata doblas kali kemudian baca la doa baru bangun tidur (tolong jangan tanya kenapa perlu kelip-kelip mata 12 kali,itu cara una baru bangun tidur korang nak kelip 36 kali pun tak pe heeeeeee.. =D )

Selepas itu...
pergi depan cermin sambil tersenyum senang, aissssssshh hensem/cantik jugak aku ni.
yang perempuan boleh try ni, *sambil kibas-kibas  rambut ibarat singa tu depan cermin, boleh pose-pose sendiri ibarat model iklan sunsilk. *diingatkan iklan sunsilk ok? anda dilarang meniru iklan sofy, libress , mahupun kotex sesungguhnya una rasa tak perlu dijelaskan lebih lanjut.. next!

haaaaa yang lelaki pula ?
lelaki boleh la tiru aksi ala-ala aaron aziz dalam iklan nivea for men tu
tapi disyorkan anda tak cium ketiak sendiri TERUTAMANYA  bila anda belum mandi . kemungkinan untuk anda pengsan itu amat tinggi , ehehehe yela ketiak siapa pulak yang wangi bila bangun tidur kan?  o_O


cantik kan? una sendiri terpegun di pagi hari (antara gambar yang menceriakan)

 
sila mandi dengan kadar segera

ok yang ini penting,bila dah bangun dah ikut tips yang kat atas ,
tapi tak mandi pun tak guna jugak, jangan nak mengada tanya kenapa badan tak fresh lagi? pergi mandilah kawan....
sambil-sambil mandi tu boleh la korang nak test power dekat shower tu,menyanyilah mana tahu kot kot terkeluar suara nan merdu ibarat katak memanggil hujan tu. *sigh. sambil tu boleh la feeling-feeling main sabun dan buih tu, ape guna beli shower cream sebesar tong gas kalau tak dinikmati saat-saat indah terbabit? *bukan lucah*





selepas breakfast , boleh la lontarkan pandangan keluar tingkap
tengok sekejap alam ciptaan tuhan dan makhluknya. indah lagi mempersonakan . tarik nafas dalam-dalam dan hembus. kosongkan fikiran . hmm menjadi tak terapi ni? i bet u feel fresh =)
nak lagi best ambil sedikit masa jalan-jalan keluar rumah waktu pagi masih berembun.tengoklah tumbuhan hijau. nescaya terkinja-kinja la zahir batin anda sekalian lagi-lagi perempuan .


last sekali
bila dah ikut tips tips kat atas ni, janganlah lupa tersenyum sambil menekan button comment, sesungguhnya anda pasti lebih riang apabila komen anda selamat dipublishkan. percayalah..


p/s: jika anda seseorang yang terlalu serius sehingga tiada masa untuk ceria, bersedihlah anda tidak tahu caranya untuk hidup =)
Post a Comment