Skip to main content

bagaimana nak mulakan pagi dengan ceria dan fresh?

assalamualaikum,
selamat pagi semua..
ape khabar sista yang gorgeous dan brotha hensem  ?

lama adik tak update urm, busy baru lepas PMR
*perasan muda *

berbalik kepada tajuk diatas,banyak sebenarnya cara yang boleh buat kita fresh dan ceria di pagi hari haaaaaaaaaaaaaaaaaaa.. nak tahu ke?
nak tahula tu sebab tu masih membaca *lalalalalala perasan best*


sewaktu bangun tidur ...
bila bangun je tidur terus senyum ,kelip-kelip mata doblas kali kemudian baca la doa baru bangun tidur (tolong jangan tanya kenapa perlu kelip-kelip mata 12 kali,itu cara una baru bangun tidur korang nak kelip 36 kali pun tak pe heeeeeee.. =D )

Selepas itu...
pergi depan cermin sambil tersenyum senang, aissssssshh hensem/cantik jugak aku ni.
yang perempuan boleh try ni, *sambil kibas-kibas  rambut ibarat singa tu depan cermin, boleh pose-pose sendiri ibarat model iklan sunsilk. *diingatkan iklan sunsilk ok? anda dilarang meniru iklan sofy, libress , mahupun kotex sesungguhnya una rasa tak perlu dijelaskan lebih lanjut.. next!

haaaaa yang lelaki pula ?
lelaki boleh la tiru aksi ala-ala aaron aziz dalam iklan nivea for men tu
tapi disyorkan anda tak cium ketiak sendiri TERUTAMANYA  bila anda belum mandi . kemungkinan untuk anda pengsan itu amat tinggi , ehehehe yela ketiak siapa pulak yang wangi bila bangun tidur kan?  o_O


cantik kan? una sendiri terpegun di pagi hari (antara gambar yang menceriakan)

 
sila mandi dengan kadar segera

ok yang ini penting,bila dah bangun dah ikut tips yang kat atas ,
tapi tak mandi pun tak guna jugak, jangan nak mengada tanya kenapa badan tak fresh lagi? pergi mandilah kawan....
sambil-sambil mandi tu boleh la korang nak test power dekat shower tu,menyanyilah mana tahu kot kot terkeluar suara nan merdu ibarat katak memanggil hujan tu. *sigh. sambil tu boleh la feeling-feeling main sabun dan buih tu, ape guna beli shower cream sebesar tong gas kalau tak dinikmati saat-saat indah terbabit? *bukan lucah*





selepas breakfast , boleh la lontarkan pandangan keluar tingkap
tengok sekejap alam ciptaan tuhan dan makhluknya. indah lagi mempersonakan . tarik nafas dalam-dalam dan hembus. kosongkan fikiran . hmm menjadi tak terapi ni? i bet u feel fresh =)
nak lagi best ambil sedikit masa jalan-jalan keluar rumah waktu pagi masih berembun.tengoklah tumbuhan hijau. nescaya terkinja-kinja la zahir batin anda sekalian lagi-lagi perempuan .


last sekali
bila dah ikut tips tips kat atas ni, janganlah lupa tersenyum sambil menekan button comment, sesungguhnya anda pasti lebih riang apabila komen anda selamat dipublishkan. percayalah..


p/s: jika anda seseorang yang terlalu serius sehingga tiada masa untuk ceria, bersedihlah anda tidak tahu caranya untuk hidup =)
2 comments

Popular posts from this blog

Product Review : Laneige BB Cushion

Salam , hai


sabtu lepas, aku pergi ambik barang dekat rumah lama which is dekat dengan setia city mall. Mama
pulak kebetulan nak beli bb cream baru and kawan dia cadangkan beli bb cushion dari laneige .Dan kebetulan jugak cousin cousin aku pun pakai laneige ni . Sambil menyelam minum air la katakan . alang alang mama nak beli barang so kami singgah la tempat wajib lepak aku setiap minggu sepanjang aku menetap dekat situ dulu. Mana lagi kalau bukan setia city mall! Sampai je kitorang terus masuk parkson dan cari counter laneige. So mama pun dah try , mama nak beli yang whitening and moisturizing ni tapi stock dah habis! sebabkan bb cushion ni ada 2 jenis whitening and moisturizing dan pore filler untuk kulit bermasalah. dan cuma pore filler je ada stock waktu tu. Aku cakaplah kat mama, ambik jelah nanti lain kali kita beli yang lain.ini pun okay gak mama. macam aku pulak yang kerja kat situ.. bukannya aku dapat komisyen pun. hekeleh sangat!. Budak jaga counter tu senyum je .. senang kerj…

kisah benar : spirit of the coin antara seronok dan bala.

siapa yang belum tonton video kat atas boleh tengok dulu. bercakap tentang spirit coin budak-budak yang lahir sekitar 90 an mesti tahu. sebab spirit coin agak famous satu ketika dulu, sampai  macam jadi trend dan "kebanggaan" budak-budak sekarang tak tahu mungkin, sebab sekarang orang main gadjet je.jadi sekarang ni apa yang aku nak cerita ialah realiti dan kisah benar dari pengalaman aku sendiri. waktu zaman kanak-kanak aku, aku pun teruja nak main benda ni, sehinggalah satu ketika sepupuku balik  bercuti di kampung, aku memang 24/7 di sana sebab aku tinggal dengan opah. kami rahsiakan dari parents, aku ''pinjam'' duit syiling lama opah, dimana bentuknya lebih kurang macam video kat atas ni. opah tak tahu pun aku pinjam sebenarnya
masa tu petang, kami rancang nak main di tengah malam dimana semua orang dalam rumah tu dah tidur. rumah opah aku ni, dua tingkat bahagian bawah besar dan selalu guna,bahagian atas jarang. untuk pengetahuan korang dekat atas tu ada sa…

Pengalaman membeli dari Goshop 2

assalamualaikum , hai 
haritu aku adalah belikan magic saw set untuk atuk aku sebab dia teringin benda tu.(rujuk entry ini)aku order 25 mac and barang tu sampai on my birthday which is 27 mac  1991 wohoo. esoknya atuk terus datang rumah aku ditemani cousin aku untuk ambik barang dia tu. oleh sebab dia berpuas hati dengan servis dari goshop ni tadi dia dengan senang hatinya nak  order item lain plak. sebagai cucu mithali *konon* aku pun tolonglah belikan . kali ni dia nak chefline chocowine frying pan. harga dia tak mahal pun rm 299 termasuk Gst and dia ada 5 pan . Free delivery lagi tu.


so apa tunggu lagi pergi beli cepat!  :D










macam biasa kalau nak order sign up dulu kat website senang sikit nak trace barang . bila post bila sampai. previous item aku beli gdex yang hantar dapat je tracking number aku boleh track terus and service dia memang cepat. tapi lebih baik jangan expect melampau lampau kau bagilah masa dalam 2,3 hari . inshaallah sampailah barang tu. :D

P/s: ini bukan entry berbayar…