November 26, 2011

jika anda masih berumur 20 tahun..."



bila masih 20 tahun dan akan melangkah 21 mac tahun depan
una rasa sudha terlalu banyak perkara yang una listkan sebagai wishlist una.
una takut juga terlalu banyak itu membebankan dan una tak mampu lakukannya



tahun depan una bakal tamat belajar di college
i've got my diploma, kemudian una dah rancang nak bekerja di company uncle una buat sementara waktu sementara tunggu nak sambung degree una memang nak kerja .

una rasa nafsu una untuk membeli barang-barang dah semakin memuncak


sebab tahun depan una bercadang nak membeli kereta.
masalhanya una takut je susah nak bayar memandangkan i used my own money
hasil una kerja nanti una memang nak beli kereta ,ape pendapat korang ?
ataupun una simpan dulu duit tu?
una takut simpan simpan lama habis juga.
una masih muda ,tak tahu apa apa pasal kereta,pasal dunia luar,
una cuma fikirkan tentang transport , susah una nak bergerak nanti,
una kalau boleh taknak mintak duit mama sebab una rasa una nak rasa hasil titik peluh una sendiri...



so apa pandangan  korang?
patut beli atau tidak?


blogger pilihan pagi ini

p/s: tolong la beri pendapat :(


Post a Comment