November 27, 2011

future planning yang tak berapa nak future =-='



selamat pagi,
hari ni hari yang pasif sambil-sambil makan delicia dan sekotak susu dutch lady
una menaip,nampak gaya macam wanita berkerjaya padahal cuma student yang menghabiskan masa cuti semnya dengan , blog,facebook makan dan tidur..
haisshh tak social langsung

okay berbalik pada entry lepas terima kasih pada yang sudi bagi advice
una dah fikir masak-masak, sedalam-dalamnya,
una rasa una tak beli kereta kot,
sebabnya una nak pakai duit sendiri , jadi downpayment ke, bulan-bulan ke
una tak nak disupport siapa-siapa ,una terfikir pasal loan dengan bank,
una rasa baik duit tu una bayar duit ptptn lagi bagus,
jelaskan hutang hutang lama sikit sikit lama lama?

lama lama habis la hutang tu

bunyinya macam berdikari tapi una ade sebab tersendiri



kalau boleh masa degree nanti una nak senang sikit, tak ada nak fikir eh harini aku dapat makan ke ?
dapat ke tak? dapat ke tak?
sadis kehidupan di private college ni .semua benda duit.
biasalah nama pun belajar .

una tak nak sebut berapa duit habis masa belajar ni,
una banyak belajar dari kesilapan ,
kadangkala orang tengok kita semacam mampu ,
tapi sebenarnya orang tak tahu lagi besar periuk lagi besarlah keraknya


btw una sangat bersyukur sebab una masih ada nyawa di kandung badan
thank you ALLAH,

dan terima kasih kepada yang sudi baca, boring kan entry ni ? =)

blogger pilihan hati di pagi ini


p/s: masih memikirkan kos untuk degree, sekarang ambik civil engineering, degree nanti ingat nak ambil berkaitan dengan quantity surveyor , kalau ada yang tahu share la.. anyone?=)
Post a Comment