Skip to main content

teddyuna minta pendapat. (ini serius)

hai korang semua!
apa khabar! selamat hari isnin!
seperti mana tajuk diatas tujuan entry kali ini adalah untuk meminta pendapat
semua sedia maklum ekonomi negara sekarang
semua benda makin mahal harganya
gaji 3K pun belum tentu cukup nak sara diri lagi lagi yang duduk di kuala lumpur
sekarang masuk toilet pun 3 kupang ye dak?
dulu 2 kupang dapat dah.


itu golongan bekerja  yang tak kerja?
lagi-lagi yang student macam SAYA.
sebenarnya una ni nak pendapat sikit,una rasa macam nak buat bussines sikit
ala sikit-sikit pun jadilah .
diingatkan una tak minat nak berMLM ke ape ke ye?
una straight to the point je la,
una nak ada sesuatu untuk dijual TAKNAK ape BOOK BOOK pun taknak
setiap kali una tanya kat majalah.com
tak habis habis link MLM jugak dia bagi. =-='
TYPEWRITER   punya keje pun una taknak.
so pleaseeeeeee jangan bagi benda benda berkaitan dengan itu.
una tahu otak korang sparkling sparkling lebih kurang honeystar tu
oleh demikian lontarlah sedikit idea yang bernas tu .

una sebelum ni jual lens,
laku memang laku , tapi una pakai orang tengah
una tak puas hati dengan dia sebab dia BETRAY una
since dia yang bekalkan semua lens tu
dia buat hal, lambat hantar, kasi lens yang salah pada customer
last-last una yang kena.
that's why una stop




so sekarang ni una taknak pakai orang tengah kalau boleh
una nak idea bernas sikit
korang ada?
share2 la ok ?


blogger pilihan hari ini (jom blogwalking)
fadhli
namaberita
encik bedak sejuk
penulis maya
p/s: haaaaa kalau korang ade idea  macam mana nak edit blog ni jadi menarik pun boleh share :)


Post a Comment

Popular posts from this blog

Product Review : Laneige BB Cushion

Salam , hai


sabtu lepas, aku pergi ambik barang dekat rumah lama which is dekat dengan setia city mall. Mama
pulak kebetulan nak beli bb cream baru and kawan dia cadangkan beli bb cushion dari laneige .Dan kebetulan jugak cousin cousin aku pun pakai laneige ni . Sambil menyelam minum air la katakan . alang alang mama nak beli barang so kami singgah la tempat wajib lepak aku setiap minggu sepanjang aku menetap dekat situ dulu. Mana lagi kalau bukan setia city mall! Sampai je kitorang terus masuk parkson dan cari counter laneige. So mama pun dah try , mama nak beli yang whitening and moisturizing ni tapi stock dah habis! sebabkan bb cushion ni ada 2 jenis whitening and moisturizing dan pore filler untuk kulit bermasalah. dan cuma pore filler je ada stock waktu tu. Aku cakaplah kat mama, ambik jelah nanti lain kali kita beli yang lain.ini pun okay gak mama. macam aku pulak yang kerja kat situ.. bukannya aku dapat komisyen pun. hekeleh sangat!. Budak jaga counter tu senyum je .. senang kerj…

kisah benar : spirit of the coin antara seronok dan bala.

siapa yang belum tonton video kat atas boleh tengok dulu. bercakap tentang spirit coin budak-budak yang lahir sekitar 90 an mesti tahu. sebab spirit coin agak famous satu ketika dulu, sampai  macam jadi trend dan "kebanggaan" budak-budak sekarang tak tahu mungkin, sebab sekarang orang main gadjet je.jadi sekarang ni apa yang aku nak cerita ialah realiti dan kisah benar dari pengalaman aku sendiri. waktu zaman kanak-kanak aku, aku pun teruja nak main benda ni, sehinggalah satu ketika sepupuku balik  bercuti di kampung, aku memang 24/7 di sana sebab aku tinggal dengan opah. kami rahsiakan dari parents, aku ''pinjam'' duit syiling lama opah, dimana bentuknya lebih kurang macam video kat atas ni. opah tak tahu pun aku pinjam sebenarnya
masa tu petang, kami rancang nak main di tengah malam dimana semua orang dalam rumah tu dah tidur. rumah opah aku ni, dua tingkat bahagian bawah besar dan selalu guna,bahagian atas jarang. untuk pengetahuan korang dekat atas tu ada sa…

Pengalaman membeli dari Goshop 2

assalamualaikum , hai 
haritu aku adalah belikan magic saw set untuk atuk aku sebab dia teringin benda tu.(rujuk entry ini)aku order 25 mac and barang tu sampai on my birthday which is 27 mac  1991 wohoo. esoknya atuk terus datang rumah aku ditemani cousin aku untuk ambik barang dia tu. oleh sebab dia berpuas hati dengan servis dari goshop ni tadi dia dengan senang hatinya nak  order item lain plak. sebagai cucu mithali *konon* aku pun tolonglah belikan . kali ni dia nak chefline chocowine frying pan. harga dia tak mahal pun rm 299 termasuk Gst and dia ada 5 pan . Free delivery lagi tu.


so apa tunggu lagi pergi beli cepat!  :D










macam biasa kalau nak order sign up dulu kat website senang sikit nak trace barang . bila post bila sampai. previous item aku beli gdex yang hantar dapat je tracking number aku boleh track terus and service dia memang cepat. tapi lebih baik jangan expect melampau lampau kau bagilah masa dalam 2,3 hari . inshaallah sampailah barang tu. :D

P/s: ini bukan entry berbayar…