Skip to main content

lelaki / perempuan aktif di net cenderung curang?

semua orang tahu facebook, twitter ,  BBM, tumblr dan juga blog kan disini?
kalau tiada facebook (common) hidup rasa macam makan roti tiada jem
rasa lemau semacam je, tak lengkap, yang pakai blackberry tu,
sehari tak bbm aweks cun /jejaka kacak
terasa alahai mundurnya aku, eissh tak boleh jadi ni
kalau aku tak buat semua ni orang tak tahu AKU WUJUD ,
kat dunia ni. tak stylish la nanti kalau tak ada album kat facebook yang bertitle "mobile upload" 
well sebenarnya  benda -benda tu semua bukanlah tak bagus
bagus tapi buruknya tetap ada  *ini merupakan nasihat kepada diri sendiri*



bila dah internet dihujng jari, sekarang nak online pakai phone canggih manggih dah
tak PERLU bawak laptop kesana kemari

lepas tu banyak la kes  couple curang la,
bercinta dengan A bbm dengan C
bercintan dengan D bertweet2 dengan lelaki lain
eh tapi sebenarnya tidak salah jika kita masih bijak menjaga batas
janganla pula tajuk yang kita sembang tu membawa kepada bunga bunga cinta kepad kalian *sight

tweet tweet dengan kawan adakah salah?
tidak *sebab una pun melakukan perkara ini juga*
bergelak ketawa bersama kawan adalah perkara normal dan paling luhur dalam kehidupan una , tak dapat tidak ianya umpama dadah.
kita perlu ingat bercinta bercinta juga, kawan kena ada .

jangan salahkan teknologi kalau tak mampu kawal diri .
okay betul ke lelaki dan perempuan yang gemar main benda benda ni semua cenderung untuk curang?
betul ke?

sebenarnya TIDAK sama sekali, semua itu bergantung pada individu tersebut,
lelaki ke perempuan ke sama saja, kita kalau nak curang buatlah macam mana pun,
kawallah seketat mana pun jika niat di hati tak mahu setia ,
tak setia jugak , betul atau tidak?

sebenarnya mesti ada give and take  la kawan

ini tak kau berjam2 layan internet boleh, layan gf/bf seminit pun tak boleh haa acaner tu?  >..<

 kesimpulan yang boleh kita buat disini kecenderungan datang dari hati dan tujuan asal kita melakukan sesuatu,

 tak dapat nyamuk,jangan kelambu dibakar
kalau nak bakar bakarlah ubat nyamuk


anak unta tertelan dadah,
anak harimau menari nari
kala tak paham apekejadah,
buat-buat je macam reti


p/s: harimau malam ni menentang garuda, aku tak suka bola tapi mintak2 malaysia menanglah :)





3 comments

Popular posts from this blog

Product Review : Laneige BB Cushion

Salam , hai


sabtu lepas, aku pergi ambik barang dekat rumah lama which is dekat dengan setia city mall. Mama
pulak kebetulan nak beli bb cream baru and kawan dia cadangkan beli bb cushion dari laneige .Dan kebetulan jugak cousin cousin aku pun pakai laneige ni . Sambil menyelam minum air la katakan . alang alang mama nak beli barang so kami singgah la tempat wajib lepak aku setiap minggu sepanjang aku menetap dekat situ dulu. Mana lagi kalau bukan setia city mall! Sampai je kitorang terus masuk parkson dan cari counter laneige. So mama pun dah try , mama nak beli yang whitening and moisturizing ni tapi stock dah habis! sebabkan bb cushion ni ada 2 jenis whitening and moisturizing dan pore filler untuk kulit bermasalah. dan cuma pore filler je ada stock waktu tu. Aku cakaplah kat mama, ambik jelah nanti lain kali kita beli yang lain.ini pun okay gak mama. macam aku pulak yang kerja kat situ.. bukannya aku dapat komisyen pun. hekeleh sangat!. Budak jaga counter tu senyum je .. senang kerj…

kisah benar : spirit of the coin antara seronok dan bala.

siapa yang belum tonton video kat atas boleh tengok dulu. bercakap tentang spirit coin budak-budak yang lahir sekitar 90 an mesti tahu. sebab spirit coin agak famous satu ketika dulu, sampai  macam jadi trend dan "kebanggaan" budak-budak sekarang tak tahu mungkin, sebab sekarang orang main gadjet je.jadi sekarang ni apa yang aku nak cerita ialah realiti dan kisah benar dari pengalaman aku sendiri. waktu zaman kanak-kanak aku, aku pun teruja nak main benda ni, sehinggalah satu ketika sepupuku balik  bercuti di kampung, aku memang 24/7 di sana sebab aku tinggal dengan opah. kami rahsiakan dari parents, aku ''pinjam'' duit syiling lama opah, dimana bentuknya lebih kurang macam video kat atas ni. opah tak tahu pun aku pinjam sebenarnya
masa tu petang, kami rancang nak main di tengah malam dimana semua orang dalam rumah tu dah tidur. rumah opah aku ni, dua tingkat bahagian bawah besar dan selalu guna,bahagian atas jarang. untuk pengetahuan korang dekat atas tu ada sa…

Pengalaman membeli dari Goshop 2

assalamualaikum , hai 
haritu aku adalah belikan magic saw set untuk atuk aku sebab dia teringin benda tu.(rujuk entry ini)aku order 25 mac and barang tu sampai on my birthday which is 27 mac  1991 wohoo. esoknya atuk terus datang rumah aku ditemani cousin aku untuk ambik barang dia tu. oleh sebab dia berpuas hati dengan servis dari goshop ni tadi dia dengan senang hatinya nak  order item lain plak. sebagai cucu mithali *konon* aku pun tolonglah belikan . kali ni dia nak chefline chocowine frying pan. harga dia tak mahal pun rm 299 termasuk Gst and dia ada 5 pan . Free delivery lagi tu.


so apa tunggu lagi pergi beli cepat!  :D










macam biasa kalau nak order sign up dulu kat website senang sikit nak trace barang . bila post bila sampai. previous item aku beli gdex yang hantar dapat je tracking number aku boleh track terus and service dia memang cepat. tapi lebih baik jangan expect melampau lampau kau bagilah masa dalam 2,3 hari . inshaallah sampailah barang tu. :D

P/s: ini bukan entry berbayar…