November 21, 2011

lelaki / perempuan aktif di net cenderung curang?

semua orang tahu facebook, twitter ,  BBM, tumblr dan juga blog kan disini?
kalau tiada facebook (common) hidup rasa macam makan roti tiada jem
rasa lemau semacam je, tak lengkap, yang pakai blackberry tu,
sehari tak bbm aweks cun /jejaka kacak
terasa alahai mundurnya aku, eissh tak boleh jadi ni
kalau aku tak buat semua ni orang tak tahu AKU WUJUD ,
kat dunia ni. tak stylish la nanti kalau tak ada album kat facebook yang bertitle "mobile upload" 
well sebenarnya  benda -benda tu semua bukanlah tak bagus
bagus tapi buruknya tetap ada  *ini merupakan nasihat kepada diri sendiri*



bila dah internet dihujng jari, sekarang nak online pakai phone canggih manggih dah
tak PERLU bawak laptop kesana kemari

lepas tu banyak la kes  couple curang la,
bercinta dengan A bbm dengan C
bercintan dengan D bertweet2 dengan lelaki lain
eh tapi sebenarnya tidak salah jika kita masih bijak menjaga batas
janganla pula tajuk yang kita sembang tu membawa kepada bunga bunga cinta kepad kalian *sight

tweet tweet dengan kawan adakah salah?
tidak *sebab una pun melakukan perkara ini juga*
bergelak ketawa bersama kawan adalah perkara normal dan paling luhur dalam kehidupan una , tak dapat tidak ianya umpama dadah.
kita perlu ingat bercinta bercinta juga, kawan kena ada .

jangan salahkan teknologi kalau tak mampu kawal diri .
okay betul ke lelaki dan perempuan yang gemar main benda benda ni semua cenderung untuk curang?
betul ke?

sebenarnya TIDAK sama sekali, semua itu bergantung pada individu tersebut,
lelaki ke perempuan ke sama saja, kita kalau nak curang buatlah macam mana pun,
kawallah seketat mana pun jika niat di hati tak mahu setia ,
tak setia jugak , betul atau tidak?

sebenarnya mesti ada give and take  la kawan

ini tak kau berjam2 layan internet boleh, layan gf/bf seminit pun tak boleh haa acaner tu?  >..<

 kesimpulan yang boleh kita buat disini kecenderungan datang dari hati dan tujuan asal kita melakukan sesuatu,

 tak dapat nyamuk,jangan kelambu dibakar
kalau nak bakar bakarlah ubat nyamuk


anak unta tertelan dadah,
anak harimau menari nari
kala tak paham apekejadah,
buat-buat je macam reti


p/s: harimau malam ni menentang garuda, aku tak suka bola tapi mintak2 malaysia menanglah :)





Post a Comment