November 24, 2011

tutorial blog : tingkatkan pengunjung di blog (benar benar tutorial)

selamat tengahari hari ni una nak share banyak tips yang una baru dapat baru baru ini dan una sendiri baru guna, alhmadulillah bila ada usaha hasil pun ada, tapi janganlah harap dengan sekelip mata sahaja boleh petik hasilnya,

so ini cara cara nya

tips 1

klik setting>basic>

(klik untuk lebih jelas)


nampak dekat bahagian description? dekat situ asalnya kosong,
nampak tak ape una tulis? kenapa una tulis macam tu? sebenarnya setelah una analyze keyword yang paling famous di google (untuk blog una sahaja) adalah redza minhat, maksudnya setiap kali orang type redza minhat akan mudah termasuk ke blog una ,sebab tu una letak nama dia kat situ, dan keyword lain yang una tulis tu adalah most popular keyword , paling banyak dicari orang, ini adalah tips SEO.
una tak menipu untuk mendapat traffik , sebab  una memang ada tulis pasal tajuk di atas pun, so kalau korang nak cuba, cuba la =)


tips 2.
 setiap post jangan lupa letak label, lagi lagi kalau post tu merupakan tajuk yang popular ketika ini
label tu ape? tengok kat setiap post hujung belah kiri ade label kan?
ha labelkan setiap post.

tips 3
letak gambar menarik pada  setiap post,mana nak dapat? google kan ada.
jangan lupa namakan setiap gambar yang diletakkan

tips 4
setiap entry, jangan lupa ping  kan dekat site ping ape itu  ping?
ping tu macam tempat korang iklankan entry, adooii lap peluh jap.

ini dia site dia .
(siapa dah ada nuffang tak payah sign up, terus sign in)

*sesiapa  tak ada nuffnang boleh daftar,daftar sini
(free je kan dah cakap teddyuna suka benda free)


setakat itu sahaja yang una dapat kongsi, kalau korang ada apa nak tambah, nak beritahu apa yang una tak tahu pun boleh .. silakan komen dibawah
kepada yang belum buat blog, tak tahu macam mana nak main blog pun boleh komen, tengok ade button like tu kan? like la sikit.
korang boleh komen menggunakan facebook juga dibawah ni. akhir kata selamat mencuba.



blogger pilihan tengahari ini (mari terjah)

            pinqib (rajin komen)

p/s: sila la lawat kawan kawan saya ni :) pinqib antara blogger yang pemurah dengan komen



Post a Comment